honda6666 Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Odesláno 26. února 2009 Díky za příběh a krásně zrestaurované hodinky,at´dlouho slouží
tombed Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Odesláno 26. února 2009 hezké vyprávění,tomu se říká z prdele klika... gratululace k nádherným hodinkám
Pribina Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Odesláno 26. února 2009 tak ode mne taky gratulace, ta renovace je nadhera!
Návštěvník Kamil Odesláno 26. února 2009 Nahlásit Odesláno 26. února 2009 (upraveno) tombed napsal: ....tomu se říká z prdele klika... Neřekl bych. Přečetl sis pořádně romuladovo povídání? romulada napsal: ... pokud mám volnou chvilku - vyrážím do ulic a navštěvuji starožitnosti, bazary ale i vetešnictví ... A taky tam čtu hlubokou znalost vintage hodinek. A orientaci na cenovém trhu doma i v cizině. romulada napsal: ... hodinky jakékoliv značky - ovšem "vyvedené" ve zlatě jsou vrcholem starožitníkovy nabídky - tomu samozřejmě odpovídá také cena (přitom je známo, že materiál z jakého jsou hodinky vyrobeny ovlivňuje jejich cenu asi tak z cca 10% - pokud se samozřejmě nejedná o hodinky osázené drahými kameny, pouzdra nebo číselníky zdobené zvláštními technikami a podobně.) Na druhém místě v žebříčku "hodnoty" nabízených kousků většinou objevíte hodinky značky Omega - není přitom vůbec směrodatné o jaký model, provedení, stáří a dokonce ani stav se jedná. Omegy jsou prostě "kvalita".... ... hodinky, stejného referenčního čísla, stejného kalibru s jinou variantou číselníku byly prodány na aukci Antiquorum Auctioneers v New Yorku na sklonku roku 2008 za 14 000$, přičemž odhadní cena byla stanovena na 12 - 18 000$ Před takovým zapálením pro věc a znalostmi smekám. Kolik z nás by bylo schopno celou záležitost realizovat a hlavně dotáhnout do konce v odpovídající kvalitě? Já teda ne a z celého fóra mě napadají jen dva členové. Upraveno 26. února 2009 uživatelem Kamil
hopa26 Odesláno 28. února 2009 Nahlásit Odesláno 28. února 2009 Krása a navíc ten příběh je popsán úplně nádherně.Gratuluji a ať slouží!!!
Aldo Odesláno 28. února 2009 Nahlásit Odesláno 28. února 2009 Kamil napsal: A taky tam čtu hlubokou znalost vintage hodinek. A orientaci na cenovém trhu doma i v cizině. Přesně tak, štěstí se musí jít naproti. Prolézat vetešnictví může každý, ale aby člověk našel unikát prodávaný pod cenou, musí se v hodinkách zatraceně vyznat. Nepřed si jich vůbec všimnout mezi hromadou ostatních, pak o daném modelu vědět mnoho podrobností, rozlišovat jestli se daná kombinace pouzdra, ciferníku, ručiček a strojku vyráběla nebo jestli se nejedná o nějaký bastl. Takže taky smekám a gratuluju.
sauce Odesláno 2. března 2009 Nahlásit Odesláno 2. března 2009 Krásný kousek, škoda, že se takovéto hodinky už dnes nedělají... Nadčasová klasika.
pepan Odesláno 3. března 2009 Nahlásit Odesláno 3. března 2009 romulada napsal: Přidávám foto hodinek ve stavu, jak jsem je koupil. Slušná práce,dobrý čtení.gratulejšn
Snowii Odesláno 4. března 2009 Nahlásit Odesláno 4. března 2009 super cteni, pribeh a krasny hodinky! gratulace i ode me a nejvic teda obdivuji jiz zminene vedomosti a znalosti toto poznat!
vlasta Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 Jen se chci zeptat, nerovnosti na 18. a 19. min. jsou vzhedem k nenapravitelným škodám na ciferníku nebo... ? Díky za odpovědˇ
romulada Odesláno 10. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2009 vlasta napsal: Jen se chci zeptat, nerovnosti na 18. a 19. min. jsou vzhedem k nenapravitelným škodám na ciferníku nebo... ? Díky za odpovědˇ Číselník je v tom místě malinko "vypouklý", ale ve skutečnosti to není téměř vidět - fotky jsou víc nemilosrdné.
ppprochy23 Odesláno 30. března 2009 Nahlásit Odesláno 30. března 2009 Velká gratulace k nádherným hodinkám a obdiv ke znalostem a schopnosti dotáhnout celou renovaci k takovému výsledku. Štěstí přeje připraveným. Ty hodinky jsou můj šálek kávy, krásný strojek a parádní vyvážený čistý design a ten příběh k tomu. Jen více takových příspěvků.
dknespl Odesláno 30. března 2009 Nahlásit Odesláno 30. března 2009 Hodinky parada. Tady na timezone podobny chronograph, dokonce v bilem zlate, ne tak hezky zrenovovany za 2295 USD. Danafi fakt dobri, ne uplne levni, konecne refenrence z prvni ruky, vahal jsem, ale nejspis tam nejake kousky poslu, dam pak taky vedet. K polakovi jsem posilal pred 14 dny 3 ciferniky (IWC, Doxa Graphics, Eterna Centenaire), zatim se neozval zpet, zacinam byt trochu nervozni, na mail neodpovedel, pred odeslanim komunikoval normalne. Za jeden cifernik chtel cca 40 EUR.
Návštěvník Tada Odesláno 30. března 2009 Nahlásit Odesláno 30. března 2009 Nádhera! Na vintage Chronografy jsem zatížený. Já taky začal prolézat bazary a vetešnictví, ale zatím jsem nic nenašel. V Danafi opravdu umí, musím je trochu pošťouchnout aby mi konečně odpověděli na mail, chtěl bych jim tam poslat svoje Dionis na pozlacení...
lomo135 Odesláno 31. března 2009 Nahlásit Odesláno 31. března 2009 Jsou fajné, ale když tak přemýšlím o okolnostech jejich nákupu, tak asi bych jen tak z placu nevytáhl deset litrů za zdevastované hodinky. Neměl bych tu odvahu, neviděl bych tu perlu na tom dně. Ale doba přeje odvážným (a bohatým).
NIGHTinGALE Odesláno 31. března 2009 Nahlásit Odesláno 31. března 2009 dknespl napsal: Hodinky parada. Tady na timezone podobny chronograph, dokonce v bilem zlate, ne tak hezky zrenovovany za 2295 USD. Jenže je to prcek, jen 35mm, což byla v té době běžná velikost. To Romuláda kápnul na větší** macka. Těch moc nebylo.
dknespl Odesláno 31. března 2009 Nahlásit Odesláno 31. března 2009 dknespl napsal: K polakovi jsem posilal pred 14 dny 3 ciferniky (IWC, Doxa Graphics, Eterna Centenaire), zatim se neozval zpet, zacinam byt trochu nervozni, na mail neodpovedel, pred odeslanim komunikoval normalne. Za jeden cifernik chtel cca 40 EUR. Jenom dementi - polák se ozval, v pohodě, dám pak vědět jak to dopadlo.
lupin Odesláno 31. března 2009 Nahlásit Odesláno 31. března 2009 Super povídání , objevil jsem tento článek až dnes....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se