Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V pátek jsem na SEWu navštívil přednášku Prim Manufacture 1949, která se jmenovala Nová budoucnost dvojice českých značek.

Co jsem se dozvěděl:

• Letos udělali bronzové Orlíky, Orlík Respekt 60 LE a teď nově TV.
  • Pracují na novém strojku, který poběží na stejné frekvenci a bude mít stejnou rezervu chodu jako ty současné.

Ale nějak jsem se nedozvěděl, jaká bude Nová budoucnost dvojice českých značek. :unsure:

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Berte, mohl bys sesumarizovat, co zaznělo na SEWu? Původně jsem uvažoval udělat si výlet do Prahy, ale musel jsem narychlo odjet pracovně mimo republiku. Nebo to necháš na tu návštěvu fabriky v roce 2026?

Odesláno
před 6 hodinami, Bert napsal:

Tak to jsi špatně poslouchal.

Ok, tak si to rád přečtu od někoho, kdo poslouchal lépe než já ;)

Odesláno

Ak je to s tym novym kalibrom pravda, tak davam velky palec hore. Inovacia a continuous improvement je to, co mi v tej firme velmi chyba…

• Dát hlas 1
Odesláno
před 55 minutami, miguel napsal:

Ak je to s tym novym kalibrom pravda, tak davam velky palec hore. Inovacia a continuous improvement je to, co mi v tej firme velmi chyba…

Migueli, dokonce mám pro chronomagory dobrou zprávu. Předběžně jsem se domluvil, že na našich stránkách budeme technologický postup Primu sledovat. Plán zní takto: jednou za 3 měsíce článek. Žádný přetisk či převzetí, ale čistě z Primu pro Chronomag. 

• Like 6
  • Dát hlas 5
Odesláno (upraveno)

@Bert Tomuto hovorim marketing ako sa patri! Kde inde promovat ceskoslovensku hodinkovu manufakturu, ak nie na ceskoslovenskom fore hodinkovych magorov. Vdaka za info! Tesim sa na clanky!

Upraveno uživatelem miguel
  • Like 1
Odesláno
před 18 hodinami, skalis napsal:

Berte, mohl bys sesumarizovat, co zaznělo na SEWu? Původně jsem uvažoval udělat si výlet do Prahy, ale musel jsem narychlo odjet pracovně mimo republiku. Nebo to necháš na tu návštěvu fabriky v roce 2026?

před 14 hodinami, Lookyn napsal:

Ok, tak si to rád přečtu od někoho, kdo poslouchal lépe než já ;)

Pánové Skalisi, Lookyne, ostatní, bylo to fakt dost zajímavé povídání. Za mne jednoznačně osvěžení po tom, co jsme slýchali v minulosti. Nyní konkrétně:

1. Bude to jedna značka, žádné my a oni. Po té, co jsem slyšel paní majitelku tomu i docela věřím.
2. Rozdílná produkce značky bude vizuálně oddělena použitím PRIM a PRIM MANUFACTURE. Které větvi firmy které označení bude náležet asi netřeba upřesňovat :-)
3. Aktuálně si hodlají "šérovat" zaměstnance. Za mne v tomhle palec nahoru, protože se aspoň vyplní kapacity. Jakožto rodilý skeptik samozřejmě podotýkám, že bude potřeba jednoznačně přitáhnout novou krev, protože dobrých hodinářů a vůbec dobrých lidí okolo hodinek (nejen v PRIMu) je jako šafránu. Myslím, že by měli někoho ukrást.
4. No a když jsme u těch personálií, hurá. Na pozici šéfa vývoje je nazpět Lukáš Ešner. Dál se personálně nebudu rozepisovat. Doporučuji však se mrknout na stránky PRIMu, zjistit koho vidíš, a koho naopak již nevidíš. Jseš dost chytrej, obrázek si udělej sám.
5. Zajímavé je, že by rádi představili nový strojek v 01/2027. Tohle je věc, kterou si (nám) nenechám utéct.
6. Jako velké sousto vidím výstavbu nové haly a pořízení strojního vybavení. Tedy abych byl přesný: jako velké sousto vidím důsledek tohoto kroku. PRIM se jednoznačně chce posunout z kusové výroby, která se IMHO tváří jako maloseriová, do opravdové maloseriové výroby. A to bude mazec.

Zatím asi tolik.
  • Like 6
  • Dát hlas 3
Odesláno
V 11. 11. 2025 v 11:41, Bert napsal:

Pánové Skalisi, Lookyne, ostatní, bylo to fakt dost zajímavé povídání. Za mne jednoznačně osvěžení po tom, co jsme slýchali v minulosti. Nyní konkrétně:

1. Bude to jedna značka, žádné my a oni. Po té, co jsem slyšel paní majitelku tomu i docela věřím.
2. Rozdílná produkce značky bude vizuálně oddělena použitím PRIM a PRIM MANUFACTURE. Které větvi firmy které označení bude náležet asi netřeba upřesňovat :-)
3. Aktuálně si hodlají "šérovat" zaměstnance. Za mne v tomhle palec nahoru, protože se aspoň vyplní kapacity. Jakožto rodilý skeptik samozřejmě podotýkám, že bude potřeba jednoznačně přitáhnout novou krev, protože dobrých hodinářů a vůbec dobrých lidí okolo hodinek (nejen v PRIMu) je jako šafránu. Myslím, že by měli někoho ukrást.
4. No a když jsme u těch personálií, hurá. Na pozici šéfa vývoje je nazpět Lukáš Ešner. Dál se personálně nebudu rozepisovat. Doporučuji však se mrknout na stránky PRIMu, zjistit koho vidíš, a koho naopak již nevidíš. Jseš dost chytrej, obrázek si udělej sám.
5. Zajímavé je, že by rádi představili nový strojek v 01/2027. Tohle je věc, kterou si (nám) nenechám utéct.
6. Jako velké sousto vidím výstavbu nové haly a pořízení strojního vybavení. Tedy abych byl přesný: jako velké sousto vidím důsledek tohoto kroku. PRIM se jednoznačně chce posunout z kusové výroby, která se IMHO tváří jako maloseriová, do opravdové maloseriové výroby. A to bude mazec.

Zatím asi tolik.

Diky za shrnutí. 👍

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...