Patrik Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července (upraveno) Na to lze nahlížet ze dvou stran: 1) ze strany těch následků, tj. mám nějaký úraz, dostanu za něj nějaké peníze. Nijak nekoresponduje s tím, zda omezí moji pracovní schopnost, ani s tím, kolik vydělávám. To jsem zmiňoval výše - pojišťovny používají v zásadě obdobné oceňovací tabulky a tomu budou odpovídat i výše plnění, jde jen o to, na jak vysokou částku se pojistíš, protože příslušný úraz bude brán jako určité procento z pojistné částky, to procento bude napříč pojišťovnami obdobné. Zásadní slabinu vidím v tom, že nějak "rozumně" jsou oceňovány "totální" následky, tj. amputace, ochrnutí, ÚPLNÉ oslepnutí, ohluchnutí. Jenže tady už umí uspokojivě fungovat stát. Naprosto zcela nedostatečně (jak ze strany státu, tak ze strany pojištění) jsou oceňovány různá částečná poškození (částečná ztráta hybnosti, částečná ztráta zraku, sluchu, nějaké chronické bolesti). Vše to mohou být poškození, která tě vyřadí z pracovního procesu, ale protože jsi schopen se najíst, umýt, obléct a nakoupit si, tak jsi vlastně zdravý člověk. 2) ze strany pracovní neschopnosti existují pojištění denní dávky pracovní neschopnosti z titulu nemoci či úrazu. Jejich slabiny jsou: - často jsou na omezenou dobu, obvykle jeden rok, pak už nejde o dočasnou neschopnost, ale invaliditu (i třeba dočasnou), jenže to už pojistka nekryje a také po tak dlouhé neschopnosti ji pojišťovna nejspíše vypoví - opakované problémy, pokud půjde o nemoc, pojišťovna bude pátrat v tvojí zdravotní dokumentaci, zda tam nenajde něco souvisejícího -po dobu čerpání dávky nemůžeš pracovat, tj. si ani najít nějakou jinou, byť méně placenou práci, protože po celou dobu čerpání dávky musíš být ve stavu pracovní neschopnosti -kromě nějakých nízkých dávek ve výši stokorun denně, bude vše záviset na výši příjmu těsně před nehodou. A jak se říká "průser je srab a tak nechodí nikdy sám", jako na potvoru můžeš těsně před úrazem mít snížené příjmy, ať už z důvodu snížení úvazku, výpovědi,... Ve všech případech navíc jsou zde různá omezení či výluky, např. alkohol (i když nebyl bezprostřední příčinou nehody), některé sporty (pokud nejsou v pojistce zavedeny), souvislost s předchozími úrazy či nemocemi, atd. Ano, řešením by byla nějaká individuální smlouva, ale nevím o pojišťovně u nás, která by to uměla. Jo, v reklamách často vidíš jak si fotbalista pojistil nohy na milion euro,.. ale to vše je obvykle reklama a reálně si takovou pojistku běžný člověk z ulice uzavřít nemůže. Pořád jsi ale neuvedl povahu konfliktu s GČP, abychom mohli zhodnotit, jestli ti to samé nehrozí i jinde. Ještě na jednu věc jsem si vzpomněl - teď na mne na Facebooku vyskakují reklamy právě na pojištění denních dávek při pracovní neschopnosti, ale působí na mne dost podezřele. Nedá se zjistit, která pojišťovna za tím stojí, jaké jsou pojistné podmínky a celkově "to vypadá moc dobře na to, aby to byla pravda" Upraveno 11. července uživatelem Patrik
TomTomTom Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července Děkuji. Řeším konfiguraci pojištění, denní odškodné, případně jestli má pojistka vůbec smysl a nedávat si prostě jen bokem měsíční částku pojištění.
Patrik Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července Pojistka se nemůže "plánovaně vyplatit", už proto, že pro pojišťovnu musí být zisková. Pokud bych se já rozhodl, že si něco pojistím, tak to, co mě může finančně zlikvidovat, určitě bych neřešil plnění v řádech stovek tisíc (což bude tak maximální hranice toho denního odškodného za rok). Pojišťovny vesměs používají obdobné kalkulace, mají obdobné oceňovací tabulky, takže pokud se někde výrazně liší cena, tak ta levnější pojistka nejspíš nebude něco obsahovat. Někdy to nemusí vadit, často značnou část ceny zabírají právě plnění za drobná rizika, kde jde o nízké částky, ale je vyšší pravděpodobnost, že k nim dojde. Pořád jsem se ale nedozvěděl, co je jádrem sporu s GČP. Cena? Přístup pracovníka? Nízké plněné? Zamítnutí plnění? Zamítli co a proč? Protože v té nové smlouvě to může být úplně stejné.
TomTomTom Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července Pojištění mám. Je to můj vnitřní spor, že platím něco, co moc nedává smysl a chci to změnit. Hledám tipy na co se zaměřit.
Patrik Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července Když neuvedeš co přesně ti na GČP vadí, těžko můžu poradit. Pokud je to osobní (GČP nechci, protože proto), tak zkus Kooperativu a ČPP. Je to to samé v zeleném, resp. červeno-modrém. Obě mají ujdoucí internetové rozhraní pro hlášení škod a pojistné podmínky a ceny také budou podobné. Ale třeba úrazovou pojistku vůbec nepotřebuješ, nebo ne ten typ, co se běžně nabízí. Jo, někteří lidé prostě chtějí pojistku kvůli samotnému (často mylnému) pocitu bezpečí, než že by nějak studovali jeho rozsah.
TomTomTom Odesláno 15. července Nahlásit Odesláno 15. července Potřebuji hlavně pokrýt případnou pracovní neschopnost. Mrknu do podmínek a jestli bys mi pak ještě poradil, tak budu rád
Patrik Odesláno 15. července Nahlásit Odesláno 15. července Pokud půjde o krátkodobou pracovní neschopnost, tak hledem "pojištění denní dávky při pracovní neschopnosti z titulu nemoci či úrazu". Ovšem počítej s tím, že to je drahé. Hodně drahé. Pokud to má být za zaplatitelnou cenu, tak s plněním tak od 3. - 4. týdne a v ročním pojistném zaplatíš 2-4 týdny nemocenské. Takže se to vyplatí jen v případě, že počítáš být ročně tak v kuse 2 měsíce pracovně neschopným. Ovšem, pokud to hodláš opakovat moc často, pojištovna ti smlouvu vypoví. A v případě nemoci bude zkoumat tvůj předchozí zravotní stav, zda zde nebyly nějaké predispozice, typicky - budeš na nemocenské s bolestí zad, pojišťovna bude zkoumat, zda jsi se s tím už dříve neléčil. A další, pokud to má být s výplatou nějaké nadprůměrné částky, tak bude pojištovna zkoumat tvůj příjem těsně před nemocí/úrazem. Pokud máš výkyvy v příjmech, může to zrovna vyjít dost blbě.
Patrik Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července Takhle laškuji s pojišťovnami :). Ony nakonec stejně vždycky (no skoro) zaplatí, ale občas to zkusí. Prostě když mě dostane na starosti nějaký nový likvidátor, co si myslí, že vydělá na tzv. úsporách. Ve spoustě firem to neřeší, prostě si člověk, co to má na starosti řekne, že se nebude hádat, "nejsou to jeho peníze". Já ne, mně to baví
Steke_m Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července Podle mě žádné "úspory" teda neexistují, možná někdy v devadesátkách, ale jsem zvědav co ti napíšou.
Patrik Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července Když jsem před nějakými 4 roky ještě pracoval jako likvidátor, tak bonusy za tzv. úspory byly. Pravda ne na mém oddělení zahraničních pojistných událostí, ale "čeští" kolegové je dostávali. Nebylo to moc, bylo to, jak když ti feťák rozbije okénko u auta, aby za ukradené autorádio získal v bazaru dvě stovky, ale pořád to byly ty dvě stovky. Nevím, jestli něco odepíší, ale do dvou dnů od odeslání dopisu byly obě události doplaceny, což mi stačí
Patrik Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července ....no a pak byly ještě odměny za "odhalené pojistné podvody", kam se ale počítaly i uplatněné díly, které (dle názoru likvidátora) nebyly při nehodě poškozené, což by zrovna v tomto případě šlo aplikovat, kdy byl některý materiál označen jako "nesouvisející". A za "podvody" jsme měli odměny i my na zahraničním oddělení. Proti tomu úspory se počítali v případě "předražení" (materiálu nebo práce), tedy nebylo rozporováno, že daný díl byl poškozen, ale byla rozporována cena opravy (cena dílu, množství práce, cena práce)
DavidLC Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července Mám zaplacenou pojistku na auto, čelní sklo bez omezení možná oprava v AD a pojišťovna mi odmítla proplatit lišty na sklo, protože byly přilepené, ne nacvaklé, tak ať si to reklamuju předešlého servisu. To bylo za minulého majitele před x lety. V servisu řekli že je musí dát nové. Tak jsem je koupil a zkusím předžalobni výzvu. Bohužel likvidátor neřeší obchod, protože mě fakt naprdli a půjdu jinam i za horších podmínek i s ostatníma autama, nepomůžu si, ale uleví se.... no nic, jen jsem se vykecal.
YPO Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července Já věčný naivka jsem fascinován tím, že si člověk sjedná pojistku, aby měl klid na duši a ono hovno. Já jsem zatim nic zásadního s pojišťovnami řešit nemusel, ale překvapilo mě když jsem chtěl peníze za pobyt ve špitále, tak jsem musel uvést i diagnózu s kterou jsem tam byl. Předpokládám, že kdybych tam ležel s rakovinou, tak už mám z jejich strany pojistku vypovězenou.
DavidLC Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července Já raka měl a nic, pravda moje blbost, pojišťováka nenapadlo to tam dát a já si to nezkontroloval
Maro Odesláno 2. září Nahlásit Odesláno 2. září Neřešili jste náhodou nekdo indispozici v rámci zájezdu? Mam rb premium a s tím související pojištění, aktuálně ležím na hotelu s horečkou, takze dovolená celkem nic moc. Vím, ze kdybych byl nemocný uz pred odjezdem a nedojel, nějak by se to dalo řešit, ale tohle situace, kdy zkazena dovolená vlastne vznikla az na místě (respektive předpokládám, ze jsem něco chytil v letadle) s tim asi nic moc dělat nejde, nebo?
Patrik Odesláno 3. září Nahlásit Odesláno 3. září Obvykle je pojištěné storno, ale k tomu nedošlo, leda by ses nechal předčasně přepravit domů a i tak je otázkou, jestli by to bylo kryté. Tady služby hotelu využíváš, ani mě nenapadá pojistka, která by to kryla. 1
Patrik Odesláno 3. září Nahlásit Odesláno 3. září …. Samozřejmě “líná huba, holé neštěstí” uplatnit to můžeš, maximálně to zamítnou
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se