Ušák_linn Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Čau, stalo se mi, že mě dnes od traktoru kamen rozbil okno. Proplatí to pojišťovna když nemám připojištěno? Nebo to bude zbytečný boj?
Pandera Odesláno 7. listopadu Nahlásit Odesláno 7. listopadu Tak asi záleží jakou máš havarijní pojistku ne? To bez křišťálové koule nikdo nebude vědět.
viders Odesláno 19. listopadu Nahlásit Odesláno 19. listopadu Ahoj, nemá někdo zkušenost s pojištěním auta, kdy majitel a provozovatel je právnická osoba a pojistníkem fyzická osoba? Makléř mi nabízí tuto variantu která vychází výhodněji vzhledem k tomu, že u pojišťovny mám soukromě i jiné pojistky. Je mi jasné že v tomhle případě bude pojistka daňově neuznatelným nákladem, ale zajímá ně jestli tam není v případě pojistné události nějaké riziko, že pojišťovna bude krátit plnění.
Ušák_linn Odesláno 19. listopadu Nahlásit Odesláno 19. listopadu On 11/7/2025 at 10:15 PM, Pandera said: Tak asi záleží jakou máš havarijní pojistku ne? To bez křišťálové koule nikdo nebude vědět. No nemám právě, proto píšu, že nemám pojištěno zajímalo mě zda to jde z povka traktoristy a zatím to vypadá, že ano.
slabak Odesláno 19. listopadu Nahlásit Odesláno 19. listopadu Obavam se ze budes mit smulu. V lete me trefil kamen od predjizdejiciho auta, dojel jsem ho, zastavili, pan velmi slusny, sepsali jsme papiry, on nahlasil (Allianz). Chvili se nic nedelo, pak se ozval likvidator, zda mam kamerovy zaznam o nehode. Nemam kameru, nemam zaznam. Vyjadreni od Allianz, ze mam smulu, neprukazne a at se soudim, jestli chci. Treba budes mit stesti. Ja nemel pojistene/pripojistene. Oprava v Carglassu za 45.800, nekde za Prahou 28.000, kamarad to zvladnul za 18.000. Mazda 3 2019.
geometr Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu Tak jestli takhle přistupujou i k menším bouračkám, jakože neprůkazné, když jsou dva svědci té nehody... Každopádně díky za info, jako každej rok na konci uzavírám novou pojistku na auto a Allianz jde tímto z kola ven. Krom toho, jestli si pamatuju, když jsem na ně koukal loni, žádná cenová hitparáda to nebyla.
Ušák_linn Odesláno 23. listopadu Nahlásit Odesláno 23. listopadu Tak potvrzeno… zamítnuto pro neprukaznost. I přes fotografie atd atd. Bez kamery není šance.
Vladar91 Odesláno 24. listopadu Nahlásit Odesláno 24. listopadu Ahoj, nevíte u které pojištovny bych si mohl pojistit garaz? Direct nabizi pojisteni garaze pouze k pojisteni nemovitosti což nechci.
warann Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu V 20. 11. 2025 v 8:40, geometr napsal: Tak jestli takhle přistupujou i k menším bouračkám, jakože neprůkazné, když jsou dva svědci té nehody... Každopádně díky za info, jako každej rok na konci uzavírám novou pojistku na auto a Allianz jde tímto z kola ven. Krom toho, jestli si pamatuju, když jsem na ně koukal loni, žádná cenová hitparáda to nebyla. Ale s tím čelním sklem je to takhle už dávno. Neříkám, že se mi to líbí, ale je to tak. Tohle je článek z roku 21. "V žádném případě nespoléhejte na to, že si sklo opravíte za peníze z povinného ručení toho, od nějž kamínek odlétl a rozbití skla zavinil. Pokud nemáte kamerový záznam, jste bez šance a pojišťovny nic jiného neuznávají. Nepomůže ani doznání viníka. Není-li obrazový záznam celé události, pojišťovna nebude případ řešit." https://www.pojisteni.cz/2021/05/rozbite-celni-sklo
geometr Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu No nevim. Že by to šlo takhle paušálně šmahem napsat? Třeba bude záležet na podmínkách konkrétní pojišťovny. To bys takovej princip mohl uplatnit např. i na uražené zrcátko, prasklý nárazník od lehkého nedobrždění (to už taky dneska neni za pár šupů) apod. Každopádně já si sklo (všechna) připojišťuju a pojistku jsem měl zatím takovou, že uplatnění pojistky na sklo nemělo vliv na bonusy. Jinak mě v tom článku zaujalo slovo "procenticky"
warann Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu @geometr clanek jsem vzal prvni co na me vyskocil. Ale najdes jich mrak, ostatne (ne ze by byla neomylna) dtto ti rekne i AI. V neposledni rade to vim z vlastni zkusenosti i od pojistovacich makleru. Kazdopadne pokud mas (mam) pojistku, je to Ok. Ale i to se muze vymstit. Kdysi jsem mel u S maxe sklo pojisteny na 20tis a novy stalo asi 35 tis. Tenkrat jsem mel ale stesti na vinika. Byl to nejakej manager z jakysi vetsi firmy a u pojistovny meli celou flotilu. A kdyz me z vyse uvedenych duvodu (uz nekdy v roce 14) pojistovna poslala do hajzlu, tak se borec do toho vlozil a pohrozil vypovedi cely ty flotily. A hnedle to slo. Ale na takovyho vinika nenarazis asi moc casto.
horal Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu (upraveno) To, že staví v dnešní době AI kamerový záznam před svědectví a dokonce před doznanání viníka, mi přijde překvapivé a dost krátkozraké. * warann mě předběhl Upraveno 25. listopadu uživatelem horal 1
geometr Odesláno 25. listopadu Nahlásit Odesláno 25. listopadu před 9 minutami, warann napsal: @geometr clanek jsem vzal prvni co na me vyskocil. Ale najdes jich mrak, ostatne (ne ze by byla neomylna) dtto ti rekne i AI. V neposledni rade to vim z vlastni zkusenosti i od pojistovacich makleru. Kazdopadne pokud mas (mam) pojistku, je to Ok. Ale i to se muze vymstit. Kdysi jsem mel u S maxe sklo pojisteny na 20tis a novy stalo asi 35 tis. Tenkrat jsem mel ale stesti na vinika. Byl to nejakej manager z jakysi vetsi firmy a u pojistovny meli celou flotilu. A kdyz me z vyse uvedenych duvodu (uz nekdy v roce 14) pojistovna poslala do hajzlu, tak se borec do toho vlozil a pohrozil vypovedi cely ty flotily. A hnedle to slo. Ale na takovyho vinika nenarazis asi moc casto. No já to říkám furt, že musíš mít v životě kliku Jo, ta cena okna to je další proměnná. Jinak já k tomu vždycky přistupoval tak, že bych těžko toho případného viníka určoval, doháněl a přesvědčoval, takže si přední okno a později všechna pojiťuju od prvního auta. 1
prowler Odesláno 26. listopadu Nahlásit Odesláno 26. listopadu V 19. 11. 2025 v 20:43, viders napsal: Ahoj, nemá někdo zkušenost s pojištěním auta, kdy majitel a provozovatel je právnická osoba a pojistníkem fyzická osoba? Makléř mi nabízí tuto variantu která vychází výhodněji vzhledem k tomu, že u pojišťovny mám soukromě i jiné pojistky. Je mi jasné že v tomhle případě bude pojistka daňově neuznatelným nákladem, ale zajímá ně jestli tam není v případě pojistné události nějaké riziko, že pojišťovna bude krátit plnění. Ahoj, posilam vyjadreni likvidatora, Musi tam být pojistný zájem, ten může a nemusí být, záleží na postavení mezi právnickou osobou a fyzickou osobou. To vždy prověřujeme. Pokud by byl vlastníkem firmy, tak tam by pojistný zájem byl.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se