Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Bert Ale jo, jako první mi taky napadlo všechny ty naskenované učebnice, obzvláště oblíbené učebnice na jazyky, což většinou těch 200 MB mají. Ale prolistovat 200 stránek bez rychlého posunu stránek na ebook čtečce, či koukat na tu zmenšenou verzi obrázku apod na té pidi obrazovce, to každý musí vědět, že je to jen poslední možnost.

Prostě souhlasím s @nekdo, ebook čtečka je jednoúčelová nástroj, a radši obětuji rychlejší zprocesování než výdrž baterii či kvalita displeje

Odesláno

Tak přesně tohle jsou "knížky" pro čtečku absolutně nevhodné. Problém není ve formátu PDF, ale ve velikosti displeje a naskenované stránky. Pokud někdo naskenuje knižku a z obrázků udělá PDF, je to formátované na původní formát - A4 nebo A5. Zobrazení na čtečce má dvě možnosti. Buď se zmenší stránka na velikost displeje 6" nebo se nechá původní velikost a kouká se na ni 6" okýnkem. Svislé skrolování se dá přežít, vodorovné ne. Jestli se stránka zmenší na velikost displeje, písmenka jsou tak malá, že nejdou přečíst.

To, že Kindle umí převést PDF na použitelný formát platí jen částečně. Musí to být PDF, které obsahuje text, třeba exportem z Wordu. Ne naskenovaný obrázek.

Když se dokument před převodem do PDF zformátuje na 6" stránku, není se zobrazením ve čtečce problém.

Odesláno

Nechápete pointu. Podívejte se nejdřív na recenze Leaf 1 a pak Leaf 2, jenom na jednoduchý pohyb v menu nebo načtení čehokoli (slovník, klávesnice, obrázek...) během čtení. Nemám problém s entry čtečkou. Mám problém s tím, když někdo nastaví laťku 8 jádrovým procesorem v prémiové čtečce a pak to ojebe, ale nechá si pořád zaplatit prémiově. Dáváte mi tady hezky zapravdu, že si zákazníci nepřipadají vlastně ojebaní, protože prý je to vlastnost. Do téhle fronty si s vámi nestoupnu pánové, ale děkuji za nabídku.

• po měsících...
  • Po roku...
Odesláno

Na starem pocketbooku pouzivam slovnik. Vyvola se podrzenim slova a volbou slovniku. Pak ten slovnik visi celou dobu na obrazovce a pokud budes dal prekladat, na slovniku je sipka nahoru/dolu, aby sel po obrazovce posunout a nebranil cteni.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Po roku...
Odesláno

Pánové prosba. Chtěl bych mámě k narozeninám koupit čtečku, koukal jsem, že jsou od cca 2k po 20k. Volil bych něco okolo 7-mi tisíc. Zaujal mne pocketbook 743G InkPad 4. Má někdo zpětnou vazbu případně doporučení? Děkuji všem.

Odesláno
před 6 hodinami, McMarty napsal:

Pánové prosba. Chtěl bych mámě k narozeninám koupit čtečku, koukal jsem, že jsou od cca 2k po 20k. Volil bych něco okolo 7-mi tisíc. Zaujal mne pocketbook 743G InkPad 4. Má někdo zpětnou vazbu případně doporučení? Děkuji všem.

Já Ti nevím, řešil jsem novou čtečku tchýni  (84 )  a skončil u tabletu  - umí vic formátú + spoustu věcí okolo. Zkus navrhnout

Odesláno
před 16 minutami, Irwinek napsal:

Já Ti nevím, řešil jsem novou čtečku tchýni  (84 )  a skončil u tabletu  - umí vic formátú + spoustu věcí okolo. Zkus navrhnout

E-ink je na oči lepší. Čili body pro čtečku. Pokud však máš dobrý zobrazovací program, například s  fcí sepie, a tlačíš jas a kontrast dolů, lze žít s tabletem. Já zásadně kvůli očím obojí.

Formáty neřeším, např. Pocketbook jich má neúrekom.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 15 hodinami, Bert napsal:

E-ink je na oči lepší. Čili body pro čtečku. Pokud však máš dobrý zobrazovací program, například s  fcí sepie, a tlačíš jas a kontrast dolů, lze žít s tabletem. Já zásadně kvůli očím obojí.

Formáty neřeším, např. Pocketbook jich má neúrekom.

My měli všichni Kindle 2 - 4, ještě jsou doma funkční, jen baterky už to po těch letech vzdali. Čtení je na nich příjemnější, ale takhle vystačí s jedním krámem i na fotky a net a hlavně karty 🙂 Jinak doma stejně furt čumí do notesu - ale na svůj věk zvládá věci, že občas nechápu 🙂

Odesláno

U mne proti Kindle hovoří 2 věci:

Kindle Ti trochu více hlídá, co si v ní (pirátsky staženého) čteš.

Kindle je na mne fyzicky malá. Mám zkrátka rád něco okolo 9 palců, protože se do stránky lépe začteš a nemusíš hned přelistovávat, ale hlavně: čtečka 9 palců se mi drží monohem a mnohem lépe, nežli 6 palců prcek.

Odesláno

Ja mam PocketBook a striktně rozlišuju mezi čtečkou a tabletem. Tablet je na něco jiného, čtečka má být lehká, malá, možná lehounce podsvícená, vydrž týdny a měsíce, apod. Chci malou tenkou věc, která je určena jen pro čtení a nic mě tam neruší. Tablet mám na filmy, surfování, práci...... Ale je to podle vkusu každého samozrejme 🙂 

Mam Touch HD 3 a idealni

• Dát hlas 1
Odesláno

Díky moc za postřehy.

Mám to pro 74-letou mámu. Je sice poměrně dost IT schopná, ale nechci ji plést hlavu tabletem. Takto bude mít čtečku na její oblíbené čtení (myslím kratochvíle). Na web a podobné věci má telefon a NTB. Jde mi o to, že čtečku může vozit místo objemnější knihy.

Odesláno
V 25. 2. 2026 v 14:29, McMarty napsal:

Díky moc za postřehy.

Mám to pro 74-letou mámu. Je sice poměrně dost IT schopná, ale nechci ji plést hlavu tabletem. Takto bude mít čtečku na její oblíbené čtení (myslím kratochvíle). Na web a podobné věci má telefon a NTB. Jde mi o to, že čtečku může vozit místo objemnější knihy.

Vezmi maminku do krámu, kde mají největší výběr, ať si sama osahá, která jí nejlépe sedne. Někdy vadí váha, někdy povrch, atd. Ostatní parametry jsou v tomhle věku podružné 🙂

Odesláno
před 20 hodinami, Irwinek napsal:

Vezmi maminku do krámu, kde mají největší výběr, ať si sama osahá, která jí nejlépe sedne. Někdy vadí váha, někdy povrch, atd. Ostatní parametry jsou v tomhle věku podružné 🙂

Hele já ti rozumím. Chtěl bych to ale jako překvapení k narozkám. Tak si to asi oběhnu sám. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...