Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přitom alespoň na velkých profláknutých křižovatkách by to mělo být

Semafor s odpočítáváním je světelné dopravní zařízení, které zobrazuje zbývající čas do změny světelného signálu. To znamená, že chodci i řidiči vidí, jak dlouho ještě bude svítit zelená nebo červená, což jim umožňuje lépe plánovat svůj pohyb

Odesláno

asi to patri sem....prisiel mi dopis z Rakuska ze som dna xxx na useku yyy spachal dopravny delikt a mam napraskat osobu ktora soferovala. Prislo mi to nedoporucene do postovej schranky na Slovensko po cca 2 tyzdnoch od priestupku. Ak danu osobu nenapraskam, vraj mi hrozi pokuta az 10tis Euri.

Nejaka rada? Kedze to neprislo doporucene, tak sa mam zatial tvarit ze som nic nedostal???

P.S. Je mozne ze som o kusok prekrocil rychlost, furt sa tam striedala 80/100/130, neletel som ako blazon 200km/h

dakujem

Odesláno

Mi to přijde kapku zvláštní.. z úsekovýho měření v Rakousku mi přišlo jednou něco jako že mám zaplatit 80 EUR, včetně veškerý evidence a bylo to velmi.. profi. Jestli to bylo doporučeně si nepamatuju. Zaplatil jsem (teda, firma) a hotovo. Už je to třeba jinak, ale připadá mi divný že by tam nebyla možnost rovnou zaplatit a nikoho neztotožňovat.

Odesláno

na rakuske pomery to je celkom "odflaknute", v tom liste (hlavne teda v slovenskom preklade) je kopec gramatickych chyb/preklepov. Ale asi to nejaky uradnik poslal, ma tam aj meno, sice bez peciatky/podpisu. Plus prislo to naozaj z rakuska a na zaklade ECV si vedeli zistit moje meno/adresu co asi nie je uplne informacia ktoru najde ChatGPT a aj sedi ze vtedy som isiel po rakuskej dialnici v danom mieste. Takze nevyzera to ako uplny odrb, ale zopar formalit mi tam proste chyba.

Odesláno
před 19 hodinami, kuncák7 napsal:

Nedorazí. Tím, že ses ozval tě vyjmul ze systému a robot tě neobešle.

Nechci se přít, je to zřejmě nějak nastavený, ale já už projel tolik “skoro” červených, že by mě museli pověsit. Poslední pokutu mám asi 15 let starou za zhasnutý světla z Tachova.

Seš taky starší ročník a určitě pamatuješ delší prodlevy mezi oranžovou a červenou. Dnes je to hrc prc a je červená.

Kdybych měl brzdit jak rychle to padá na semaforu tak denně zabiju sto lidí.

• Like 1
  • Dát hlas 3
Odesláno

Já teď čuměl, za parking v dušní na žlutý kousek od přechodu, 15 min na blikackach a jako 2.000.? Se posrali v brně nee.? Jako 400/600/700 chápu a bez keců platim.. ale 2 tácy.? Je to vůbec možné.?!

Odesláno

Máš asi zbytečně drahý auto, se Seatem jsem měšťákům za drobnosti platil kilo, s novym autem chtěj najednou kila 3. Tyvoe, to teda ale jezdíš Chironem ne:)

Odesláno
před 42 minutami, YPO napsal:

Nechci se přít, je to zřejmě nějak nastavený, ale já už projel tolik “skoro” červených, že by mě museli pověsit. Poslední pokutu mám asi 15 let starou za zhasnutý světla z Tachova.

Seš taky starší ročník a určitě pamatuješ delší prodlevy mezi oranžovou a červenou. Dnes je to hrc prc a je červená.

Kdybych měl brzdit jak rychle to padá na semaforu tak denně zabiju sto lidí.

Jojo, je to nastavený, o to se nepřu. Jen konstatuju, že bud tam ještě není kamera a nebo je vypnutá ( protože se zapínají hodně proměnlivě - v životě při všech zapnutých kamerách bys nestačil zpracovávat ty přestupky, ani s tím automatem na odesílání ne ). Uvažuje se na některých místech ( snad výhledově ) s tím odpočtovým semaforem, ale většinou to zůstane při starém ). Za mě je to kasička na peníze, výchovnej efekt ani zdaleka. Ale jsem malej páníček.

před 35 minutami, tikzot napsal:

Já teď čuměl, za parking v dušní na žlutý kousek od přechodu, 15 min na blikackach a jako 2.000.? Se posrali v brně nee.? Jako 400/600/700 chápu a bez keců platim.. ale 2 tácy.? Je to vůbec možné.?!

Na P1 je to vždy mastnější - vzal tě monitorovací vůz nebo náhodou měšták. Ted na to koukám, jsou tam tři místa kde jsi podle popisu mohl stát a ano, 2 tis. je poměrně adekvátní částka. Bohužel. 

Odesláno
V 22. 7. 2025 v 15:49, milomac napsal:

To jsem takhle doupravil já Radku, ty barvy na semaforech, zelenou šipku a šipky na silnici, je to v Plzni. Ještě jedna křižovatka a tak je to originál, jedu a odbočuji z Pražské doprava na zelenou šipku a pár metrů přede mnou zhasne a tak projedu na červenou, sem tam se mně to stane a zatím tedy nic nepřišlo ...

Plzezelenipka.thumb.jpg.98a0a4f3b42f3fb9b10c51e1109b080b.jpg

A pritom by stacila takova blbost jako maj v Rakousku. Tam ta sipka 3x blikne nez zhasne. Ale u nas by tam nejradsi dali radar na prujezd cervenou. 🤪

Odesláno

Ono má vše pro a proti - papouškovat vše ze zahraničí není vždy to nejlepší. Živě si dovedu představit že ten trojblik by tady znamenal - ještě přidej, ať to projedeš ( ale to je jen můj dohad z praxe výmluv, co tu mám ) - což by např na Černém Mostě, kde je nově otevřenej pruh pro cyklo a dle mého tam brzo přibude SSZ, byla jasná sebevražda. Jinak netuším, zda je to u nás možné, třeba i je ( pokud by někdo měl zájem, kontakt na odborníky ohledně SSZ mám, klidně předám. Já je tímhle otravovat nebudu. ).

Odesláno
před 2 hodinami, zacik napsal:

asi to patri sem....prisiel mi dopis z Rakuska ze som dna xxx na useku yyy spachal dopravny delikt a mam napraskat osobu ktora soferovala. Prislo mi to nedoporucene do postovej schranky na Slovensko po cca 2 tyzdnoch od priestupku. Ak danu osobu nenapraskam, vraj mi hrozi pokuta az 10tis Euri.

Nejaka rada? Kedze to neprislo doporucene, tak sa mam zatial tvarit ze som nic nedostal???

P.S. Je mozne ze som o kusok prekrocil rychlost, furt sa tam striedala 80/100/130, neletel som ako blazon 200km/h

dakujem

Druhý dopis už přijde doporučeně/do datové schránky a je to o něco dražší, zkušenost z Rakouska vloni, kdy první dopis za 35 EUR se někde zadrbal v poště a druhý do datovky už byl za 80😂 Ale v tom prvním byla možnost jenom zaplatit a ve druhém už chtěli sdělit i kdo řídil.

Odesláno
před 1 hodinou, Micey napsal:

Máš asi zbytečně drahý auto, se Seatem jsem měšťákům za drobnosti platil kilo, s novym autem chtěj najednou kila 3. Tyvoe, to teda ale jezdíš Chironem ne:)

Vuuubec. Mam 8 let starou kraksnu a v tom centru parkuju neustále.. vůbec sem to nepobral. 

Odesláno
před 23 minutami, neuromancer napsal:

Druhý dopis už přijde doporučeně/do datové schránky a je to o něco dražší, zkušenost z Rakouska vloni, kdy první dopis za 35 EUR se někde zadrbal v poště a druhý do datovky už byl za 80😂 Ale v tom prvním byla možnost jenom zaplatit a ve druhém už chtěli sdělit i kdo řídil.

ked ja v tom liste ani nevidim co konkretne som porusil a o akej sume sa bavime....proste len sa priznaj ze si soferoval, resp napras toho kto to soferoval. Cisto teoreticky som mohol ist 130 v useku kde bolo 80, takze netusim ci ma rovno neobesia

Odesláno

Tak, čerstve k tematu- průjezd červené je na P14 ohodnoceno na 2250,- . Právě jsem si vyzvedl výzvu provozovateli vozidla. 

Kamery Kbelska- Kolbenova fachci asi neustále, bohužel. 

• Sad 1
Odesláno

Tak, furt si z nejakyho zahadnyho duvodu spousta lidi mysli, ze kdyz je nekde neco vyfoti, prijde o body. Ne, pokud vas primo nezastavi policie, o nic neprijdete. Dostanete dopis, zaplatite, hotovo.

Odesláno
před 1 hodinou, odjinud napsal:

copak penize, ale tohle je slušně obodované, ne?

Jojo, je. Ale když tě chytnou za ruku.Tenhle typ přestupku je slušně ohodnocen ( jako provozovatel nikoho neprasknu, ale ty peníze jsou pro mě nevymahatelný :-))).

Odesláno

Tak kdyby te mermomocí chteli ztotožnit, tak pak je to klasicky ve spravnim a za body, ne? To, ze na to obce kaslou kvuli vyssi sanci vybrat bez obstrukci pokutu je vec jins.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...