Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A dýnko se případně upraví (připraví) jak? Vybrousí se původní grafika, nebo přelep nějakou plaketou?

Odesláno

Ahoj, za sebe - raději bych dobové hodinky, tj. hodinky, které se budou k zesnulému kolegovi vztahovat nejen nápisem. I kdybych se limitky nezúčastnil, rád případně přispěju na hodinky pro syny, jako "vzpomínku na tátu a podobné magory".

Odesláno

Stejný postup jako na LE Chronomag 25 let. Tedy předpřípravek, a stažení materiálu na soustruhu. Jediné čisté řešení. Pokud budu já ten, kdo bude zodpovědný za realizaci, bude jedno dýnko "obětováno" jako pokusné.

Odesláno

Dnes návštěva u kamaráda a info takové, že pokud se jedná pouze o to vyrýt něco na dýnko, tak je záruka v pohodě. Běžně si tam lidi nechávají něco dát a na záruku to nemá vliv. Nesmí se vlézt dovnitř, k čemuž tady ale není důvod. A co se týká ceny, tak záleží podle modelu a počtu kusů. Z hlavy mi řekl mezi 10-15% dolů.

Odesláno
před 28 minutami, Fordik napsal:

Dnes návštěva u kamaráda a info takové, že pokud se jedná pouze o to vyrýt něco na dýnko, tak je záruka v pohodě. Běžně si tam lidi nechávají něco dát a na záruku to nemá vliv. Nesmí se vlézt dovnitř, k čemuž tady ale není důvod. A co se týká ceny, tak záleží podle modelu a počtu kusů. Z hlavy mi řekl mezi 10-15% dolů.

Fordiku, a jak chceš na soustruhu ubrat dýnko, když jej nesundáš, tedy nevlezeš dovnitř? 

Odesláno
před 1 minutou, Bert napsal:

Fordiku, a jak chceš na soustruhu ubrat dýnko, když jej nesundáš, tedy nevlezeš dovnitř? 

To sem se taky ptal a říkal, že se to dělá laserem a nic se sundavat nemusí. O tomhle vím prd, takže jen předávám co mi bylo řečeno. Nicméně vlézt dovnitř bylo možná myšleno, že by se upravovalo něco uvnitř jako třeba cifr apod. Nevím, zda jde poznat, když se sundá dýnko, něco na něm udělá a nasadí se zpět.

Odesláno

Tak mu vyřiď, že plácá píčoviny. Jestli chce vidět jak strašně vypadá dýnko jen stažené laserem, ať mi slušně napíše. Mimochodem, ten laser vydává fakt dost tepla .... Fordiku, toho kamaráda moc neposlouchej (tedy co se hodinek tyče).

Ještě doplním. Pro mne laser dělá borec, který pracuje i pro jednu českou hodinářskou vycházející hvězdu. Takže případnou hlášku Tvého kamaráda: že se to musí umět, fakt neberu.

Odesláno

Co znamená “lézt/nelézt” do hodinek chápu, ale s ohledem na tloušťku dýnka u Casia…je nereálné sehnat dýnka s prázdným středem? Fakticky/finančně? Už to někdo zkoušel? Nebo je blbost to řešit a není problém ubrat a vypálit?

Odesláno

Právě, že vzhledem k tloušťce není problém ubrat a vypálit. Borci, zítra sem dám 3 pracovní fotky z postupu při limitce Chronomag 25 let. Originál s textem, odlaserovaný text, sebraný text na soustruhu ... Howgh.

Odesláno

Jenom vsuvka, že z vnitřní strany dýnka je nalepené piezo (pípák).

Teplota mu až tak vadit nemusí, běžně se na něj pájí kabelové vývody, ale při zahřáti může povolit lepidlo.

Odesláno

Píši, jak jsem slíbil.

Dýnko bez úpravy.

ObrzekWhatsApp2025-02-28v18_34.55_e94a8b6c.thumb.jpg.8766a2f25ea9c5dbacd90980dc9c39f0.jpg

Dýnko odlaserované a doplněn nápis.

IMG-20250224-WA0003.jpg

Dýnko ubrané na soustruhu.

ObrzekWhatsApp2025-02-28v18_34.55_d381237e.thumb.jpg.bac5ae55383a41186ec4cb76d5b70c17.jpg

Myslím, že i sousedovic kokršpaněl pozná rozdíl.

Odesláno

Předem se omlouvám, já jen jestli je potřeba u G-shock držet záruku?Neznám nikoho kdo by nějáky musel reklamovat.

Odesláno
Právě teď, miliusportos napsal:

Předem se omlouvám, já jen jestli je potřeba u G-shock držet záruku?Neznám nikoho kdo by nějáky musel reklamovat.

No vzhledem k tomu, že se to bude otevírat, tak jsem zvědavý kdo poskytne záruku na 200m voděodolnost 😉

• Dát hlas 1
Odesláno

Ypo, součástí dodávky budou i nová těsnění. Proto chci propojit dodavatele a úpravce.

Mimochodem: podívej se na průběh změny tlaku s postupující hloubkou. Z hlediska praxe největší průser nastává při skoku do vody.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 5 minutami, Bert napsal:

Ypo, součástí dodávky budou i nová těsnění. Proto chci propojit dodavatele a úpravce.

Mimochodem: podívej se na průběh změny tlaku s postupující hloubkou. Z hlediska praxe největší průser nastává při skoku do vody.

To jsou takový obecný tlachy o kterých se tu mluvilo před dvaceti lety (skoky do vody, mačkání tlačítek pod vodou, nárazy vody apod.)

Reagoval jsem na případnou záruku, takže tedy čtu, že budou mít i po otevření 200m vodotěsnost. Díky 👍

Odesláno

Vodotěstnost mě nenapadla, že nemusí být všude bez problému, pravda, pravda..Ale dodavatel s úpravcem by bylo top a vše by vyřešilo..Naštěstí někteří myslí na vše🎩⤵️

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...