B.F.G. Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Odesláno 10. května 2013 Ja osobne bych sel do nikonu 7000 a objektivu nikkor 50 1.8 pripadne 1.4 ( zaclonene delaji prakticky stejne fotky). Dohromady v bazaru bez problemu do dvaceti tisic. A casem na vylozene makro foceni stovku nikkor... Hobby rady tel canon mi prijdou vylozene male a lagricove. Byt k fotokvalite nemuzu rict kriveho slova.
stepecken Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Odesláno 10. května 2013 Ja som prešiel z D200 na D7000 ale tá bola zúfalo mala. Mám asi veľké ruky. Momentálne D700 k tomu 50 F1.8 a tamron 70-200 F2.8 a maximálna spokojnosť
ggrand Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 B.F.G. : Limit je 10 000 Kč. Já bych D7000 nechtěl ani zadarmo, blbě se mi drží a AF prý taky není 100%.
B.F.G. Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Aktuálně mám D80 a 7000 se mi drží o něco líp (v zásadě nemám výhrad). Taky bych raděj D4, ale je to dost o ceně Jinak co jsem fotil se 7000 neměl jsem s AF problém, proti 80ce je tam dost velkej skok co do rychlosti, přesnosti AF a hlavně stabilizátor se mi dost šiknul. Každopádně Canon 600 mi do ruky nesedl vůbec a pocitově mi to přijde jako pouťovina proti Nikonům.
gougy Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Kamarád má D7000 a problémy s ostřením ne a ne odstranit. Sklo 24-70 a absolutně nedokáže využít té kvality Ale zpět k tématu - Vít potřebuje upgrade aktuálního stavu, vzhledem k faktu, že píše jen o jednom sklu, co má doma, přechod na jinou značku není asi nemožný - co Ty na to, Víte?
Chocholusik Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 trochu pripomeniem co sa hlada, lebo ste nejak usli inym smerom...momentalne je rozpocet 10k podla tohoto... takze ak navrhujete nikon tak do 10k aj s objektivom by trebalo... Ahoj zvažuju upgrade své fotovýbavy: Canon EOS 10Dobjektiv Canon EF 28-80 1:3.5-5.6II Rád bych to provedl ve dvou krocích.1) koupě nového těla (max. limit 10.000)2) koupě nějakého makroobjektivu vhodného pro focení hodinek (max. limit 10.000)Délka časové prodlevy mezi krokem 1) a 2) není zatím známa.Nejdřív bych chci tělo, kvůli většímu rozlišení čipu. Zároveň bych chtěl, abych mohl používat současné prvky své staré výbavy.Tzn. určitě zn. Canon. Předem děkuji za rady.
gougy Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 trochu pripomeniem co sa hlada, lebo ste nejak usli inym smerom...momentalne je rozpocet 10k podla tohoto... takze ak navrhujete nikon tak do 10k aj s objektivom by trebalo...Já to pochopil tak, že se jedná o dva kroky, tělo do 10k a sklo do 10k, takže budget celkem 20k
Vit Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Spíš se zeptám jinak, proč zůstávat u Canonu? 28-80 je na dnešní měřítka bída. Když to nasadíš na dněšní +15mpx těla, tak se ti to líbít asi nebude. Jestli to musí být Canon, tak bych šel do 40D+18-55IS. Ty malé Canoní těla mi přijdou strasně nepřátelsky udělaná, blbě se mi ovládají.Možná bys našel u Nikonu D90+něco(18-55VR,18-70). Já vím, že po prvním kroku nevyužiju plně kvality těla, ale druhý krok jsem naznačil proto, aby bylo jasné, že nepočítám s tím, že skončím s novým tělem a starým seťákem nafurt. Já to pochopil tak, že se jedná o dva kroky, tělo do 10k a sklo do 10k, takže budget celkem 20k Ano, tak to je. Kamarád má D7000 a problémy s ostřením ne a ne odstranit. Sklo 24-70 a absolutně nedokáže využít té kvality Ale zpět k tématu - Vít potřebuje upgrade aktuálního stavu, vzhledem k faktu, že píše jen o jednom sklu, co má doma, přechod na jinou značku není asi nemožný - co Ty na to, Víte? Nechci měnit stáj, Nikon už jsem měl (stále mám - F65). Nemám vůči němu žádné výhrady, jen to, že je daleko jednodušší koupit z druhé ruky příslušenství na Canon.Na Canon se toho v bazarech dá sehnat víc. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pokud se rozhoupu rozhodně půjdu cestou koupě nového těla, vyzkouším ho se starým seťákem.A také s redukcí na M42 + makrokroužky a Heliosem (pevná 50) - to už mám (díky Tyfo).(vím nebude to ono, ale vůči současnému stavu se to snad aspoň trochu zlepší) Doma to alespoň částečně odůvodním tím, že konečně můžu natáčet video něčím jiným než mobilem .... Potom si asi koupím tu pevnou makro stovku a možná dosáhnu dobrých výsledků.Počítám s tím, že ji použiju i na rodiné fotky i když primárně pro tuto činnost budu používat starý seťák. Zatím mi teda vychází:krok 1) Canon 650Dkrok 2) objektiv Canon 100mm f/2,8 USM Macro Co si myslíte o TOMTO ?
gougy Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Počítám s tím, že ji použiju i na rodiné fotky i když primárně pro tuto činnost budu používat starý seťák. Zatím mi teda vychází:krok 1) Canon 650Dkrok 2) objektiv Canon 100mm f/2,8 USM Macro Co si myslíte o TOMTO ?Když koupíš tohle, na starý seťák zapomeneš a dáš jako komplet i se starým tělem do prodeje, nebo dál do rodiny. (nemohu hodnotit výhodnost koupě, ale záručák se jistě hodí. )
exBURN Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Měl jsem D7000 měsíc a šla z baráku hodně rychle. AF neštěstí a skla která byla super na 12MPx D90 tak šla dost dolů. Pak jsem sehnal Sigmu 50-150mm f2,8 a taky nic moc -na wide BF na 150mm měkká. Uvědomil jsem si že jsem už v tom za hrozné peníze a místo radosti s focení řeším jen problémy- rozprodal jsem to a fotim samsungem nx200 s pevnou 30mm f2,0 a lepší výstup jsem neměl. Chvíli jsem i fotil nikonem J1 a se seťákem - dokonce jsem s tím i dobročině blejskl nějakou soutěž nevidomých ze které jedna fotka vyhrála nějakou cenu. Podle mě tělo z nikoho lepšího fotografa neudělá - já vybíral sklo a pak k němu foťák který je sice plný much, ale... Zase nefotím sport atd... Víte ta 650 není zla, ale u canonu jsem si nikdy nevyskládal v rozumné ceně ohniska kolem 30mm na které fotím nejčastěji a ten seťák to docela omezí, jelikož stačí trochu pozoomovat a budeš na f4,5-5,6 a to už stačí být v místnosti a nevyfotíš. S 50 tkou se zase do interiéru nevlezeš mimo portrét. Osobně bych vzal tamron 17-50mm f2,8 a k tomu tělo dle financí. Ale to je jen můj názor
gougy Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Podle mě tělo z nikoho lepšího fotografa neuděláTo každopádně, to je jak u aut, ale novější generace jsou prostě většinou lepší...
Vit Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 (upraveno) Když koupíš tohle, na starý seťák zapomeneš a dáš jako komplet i se starým tělem do prodeje, nebo dál do rodiny. (nemohu hodnotit výhodnost koupě, ale záručák se jistě hodí. ) Proto se mi to zalíbilo, i když by to na čas odsunulo (kvůli vyšší ceně) krok 2) . EDIT:Ta padesátka je tato:Canon EF 50mm f/1,8 II Upraveno 11. května 2013 uživatelem Vit
B.F.G. Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Exi to jsi taky mohl mit vadny kus ne? 7000 mame v rodine se setakem a neni problem. Ja bych osobne zacal s poradnym objektivem a pak resil telo. 100 makro asi nijak moc na foceni rodiny pouzivat nebudes je to strasne dlouhy i diky cropu. (Taky jsem to zkousel s nikonem). Na hodinky je ale asi skoro nejlepsi volba. Nebo nejaky 85... Sklo je sklo. Telo budes menit znovu a znovu dobre sklo si nechas. Tamron 17-50 je dobra volba ale lepsi ss stabilizaci. Btw nekteri lide maji taky problem s ostrosti a ostrenim.
ggrand Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Vit : Nemyslím si, že ta nabídka je špatná. Chce si to ale ošahat a pohlídat, že ten 18-55 je verze s IS(ať už verze 1 nebo 2).Jako další krok, čili sklo na hodinky bych volil Tamron 60/2. Podle mého má vhodnější ohnisko a je univerzálnější ač teda nemá tak rychlé stření jako C100/2,8.
exBURN Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Ty problémy s AF řešil snad u D7000 skoro každý druhý koho znám a kdo jí měl. . Se seťákem se ti kvůli vysoké cloně AF tolik neprojeví ale třeba u 50/1,8 už je každý mm znát. A navíc D7000 má snad nejhorší grip, který nikon hned u D7100 předělal Tamron 17-50 je akorát pomalejší a občas se netrefí ale u canonu prostě není nic v tomhle rozsahu co ho nahradí opticky a univerzálností. I u nikonu je to problém - opticky dobrá 16-85mm je za raketu při slabé světelnosti a 17-50 nikkor je za rakety tři. Zato 18-105 je výborná za 4500,- a dá se s tím odfotit dovolená (canon tady nemá nic a pentax blato za raketu). Na macro je dobrej i tamron 90 mm/sigma 105mm. Canon macro sklo neznám. Na D90 jsem používal sigmu 50 mm f2,8 a nebyl nikdy problém. Ono u macra je dlouhé ohnisko fajn, ale zase roste nutnost držet krátkej čas - na statické předměty se mi osvědčily kratší ohniska, kterýma zase člověk vyplaší hmyzáky. Co Raynox předsádky? Četl jsem pozitivní recenze a na občasnou macro fotku by to mohlo fungovat...
RomanP Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Dnes jsem byl znovu porovnávat v prodejně mojí stávající Canon 24-70 f2.8 I s novou verzí II a vnitřní boj neustává.Koukám na ty RAWy už asi hodinu a nemůžu se rozhodnout jestli mi to stojí za to a nějak to začít řešit, nebo jednou pro vždy zapomenout :-)
RomanP Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 Teď koukám, že jsem to napsal do jiného foto-vlákna.No snad už dnes radši půjdu spát :-)
RomanP Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 V čem tě první verze omezuje? ? No mají obě stejně parametry, takže vlastně v ničem, ale ostrost II verze je viditelně jinde.
exBURN Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 No z mtf křivek je vidět že jen ve střední části, rohy docela maže. Mě se ten výstup nelíbí tak moc, takže bych se na to vykašlal, ale zase pokud tě ty peníze nebolí a nebo si to sklo na sebe vydělá tak proč ne, ale nehodulo by se spíš koupit něco pevného za ušetřené peníze? Ten rozdíl v ceně je přeci jen znatelný a poznáš to pak ve výsledku nebo jen při 1:1 na monitoru?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se