Návštěvník maxigabrielg Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 ved ono to ani nie je tak jednoduche niekomu kafrat do zameru alebo do vkusu, vsimol som si tu uz zopar-krat ako sa tu mudruje a diktuje, ze ako by si to kto predstavoval a upravoval.... ok, ked je niekde technicka nedokonalost, tak fajn, da sa poradit - ale ked niekto ma urcitu predstavu a nazor? ked sa mlady fotograf ci maliar sam hlada a formuje, je dolezite,aby si nasiel aj vlastnu tvar a rukopis ( nemusi sa hned podobat na ucitela) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2015 Já jsem taky něco (Jupiter) vyfotil malou kamerkou z rozlišením 800 x 600 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 (upraveno) Josef - to je dobrý, jen s tou "kamerkou 800x600" to nějak popiš, prosím .Klobadysek - to je výřez. Foceno Sony A77II a 20 let starým objektivem 70-300 mm, fotil jsem na 280 mm v rozlišení 6000x4000, po oříznutí se to takhle zvětšilo, líp mi to nešlo, navíc jsem fotil JPG, RAW by byl lepší. Tady je jiná fotka ze stejné série, trochu jinak upravená a asi lepší:PS: Jak mám smazat předchozí stejný příspěvek?? Upraveno 8. dubna 2015 uživatelem Ivan Lelák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Ivanpre lepsie vyuzitie technickych moznost bude lepsie, ked uz uplne vynechas JPG Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Ivanpre lepsie vyuzitie technickych moznost bude lepsie, ked uz uplne vynechas JPGjednoznačněI když panterka položila krásný dotaz na RAW (když jsem jí vysvětloval, že je to asi to jediné, co její foťák nemá a že je to to, jak se s jedinou fotkou piplám třeba X hodin)"a to je jako nevýhoda, že už to mám na 90% hotový?"Fotečky měsíce bez dalekohledu už teď budou doménou ultrazoomů (bohužel právě Jpeg), na to se zrcadla se svou optikou nechytají ani náhodou. Přiložil bych foto, ale s aktuálním připojením to nedám :/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarcelG Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 ? SONY RX100 M4 ? http://thenewcamera.com/sony-rx100-m4-leaked-specification/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Josef - to je dobrý, jen s tou "kamerkou 800x600" to nějak popiš, prosím . V podstatě ke to TATO kamerka, nastavené rozlišení je kolem 800x600 (dá se to plynule nastavit) a je to celé vloženo do dalekohledu s průměrem 200mm s ohniskem 4000mm Snímám rychlostí 45 obrázku za sekundu a pak se těch cca 2000 obrázků poskládá do jediného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Josef - to je hodně dobrý. Tedy pokud máš hvězdářský dalekohled, jestli jsem pochopil správně.Gougy - ultrazoomy jsou stále lepší, ale nerozumím dodatku o optice zrcadlovek. Pokud odmyslím cenu, myslím, že výběr optiky je velký a třeba se pletu, ale myslím, že kvalitní zrcadlovkový zoom s přiměřeným rozsahem nebo s pevným ohniskem bude ještě chvíli kvalitnější než sebelepší 50x ultrazoom. Ale tak moc se v tom nevyznám...Tak jo kluci, díky za názor s RAW, můj dvorní poradce mi to taky říká, takže začínáme...:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Ivanmyslim, ze Gougy poukazoval na dost nezmyslenu honbu vyrobcov super-hyprzoomov na obrovske rozsahy ohniskav zrkadle take dlhe sklo stoji ako mensie auto ( kvalita je samozrejme idne - to mas uplnu pravdu!) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 (upraveno) Já si myslel totéž co vy, pánové, jenomže tohle napovídá, že na kombinaci malý čip a zaplatitelné /velmi laciné/ sklo aktuálně v případě amatérského občasného focení měsíce nic moc nemá. 83x zoom - nová Nikon P900, snímek za špatných podmínek a z ruky, výřez, úprava freewarem za dvě minuty...Tahat se se šestistovkou s konvertorem, to už chce tak trochu fandovství no.. (a dost nabitou prkenici, ale zase je posilovací stroj v ceně..)Na "Fejsbookové fotky" skvělá věc, na tisk, to už je jiný sport, tam už je dobré to ohnisko 2000mm "skutečně mít".. Upraveno 8. dubna 2015 uživatelem gougy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 Josef - to je hodně dobrý. Tedy pokud máš hvězdářský dalekohled, jestli jsem pochopil správně. Ano, dalekohled nahrazuje objektiv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2015 nedavno som pozeral extremne zariadenie od Nikonu - 83x superzoom!!!ma rozsah od 24 do 2000a to este pomerne dost priechodne sklo ( 2.8 a na dlhom konci 6.5 znie sice hrozivo, ale pri realnej ohniskovej vzdialenosti od 4.3 do 357 mm to ujde...), a RAW zabudli - ale co chceme za cca 15.000 korun aj s WiFi a GPS a .....si predstavme take sklo na zrkadlovku, aka by asi bola cena.....?nic moc Sigma cca do 600 uz stoji cca 50.000 korun a uz som videl celkom bezne nejake 60xcize ked jeho priatelka upgraduje, tak to bude mat Gougy tazke dolicitovat! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 Fotky z koptéry nejsou dobré, ale mám to hlavně kvůli filmování (video je velmi dobré) a koneckonců, i fotka poskytne zajímavý pohled. Tohle sice není ten případ, jen jsem včera při záletu cvaknul naši vesničku střediskovou, teď jsem ale koukal, že se dá nastavit spousta věcí - v první řadě zmenším úhel záběru ze 110° na 85°, dám nejvyšší kvalitu a dokonce to umí i RAW, tak uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 super hracka, to by ma bavilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 Sousedi jsou urcite nadseni, ze je filmujes ze vzduchu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 Je to bezva, jen je třeba létat v bezpečné vzdálenosti od lidí a překážek a taky nenaštvat sousedy aby si nemysleli, že je šmíruju . Musím se s tím naučit létat aby záběry za něco stály, ale už mám v hlavě pár "projektů"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 niekde som videl zabery vlaku a aj na a pod viaduktom to podletelo, krasne.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 niekde som videl zabery vlaku a aj na a pod viaduktom to podletelo, krasne.... No jo, phantom není jeń neohrabaná koptéra, ale rád si i hraje. Tohle sice není o focení, ale mrkněte: Filo - nešmíruju, v ulici se známe, navštěvujeme, mezi sousedními pozemky nemáme ploty a máme klíče jeden od druhého, kdyby bylo něco třeba když nejsme doma. A ten oplocený přes cestu je kamaráda motorkáře z naší firmy. U nás je to v pohodě, jinde si budu pochopitelně dávat pozor nebo se zeptám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 ved ono to ani nie je tak jednoduche niekomu kafrat do zameru alebo do vkusu, vsimol som si tu uz zopar-krat ako sa tu mudruje a diktuje, ze ako by si to kto predstavoval a upravoval.... ok, ked je niekde technicka nedokonalost, tak fajn, da sa poradit - ale ked niekto ma urcitu predstavu a nazor? ked sa mlady fotograf ci maliar sam hlada a formuje, je dolezite,aby si nasiel aj vlastnu tvar a rukopis ( nemusi sa hned podobat na ucitela)Někde tady bylo kdysi vlákno, kde se fotky rozebíraly. Spousta lidí nebere ty rady jako útok, ale pomůže jim v začátcích nezapomínat na horizont, zlatý řez a další věci o kterých ani neslyšeli. Co jsem pochopil z toho co píšeš, tak k tomu máš určitě co říct. Zkrátka ve stylu, tady je rada, ber nebo nech bejt... S tím do toho člověk jde, že sklidí i kritiku :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2015 Někde tady bylo kdysi vlákno, kde se fotky rozebíraly. Spousta lidí nebere ty rady jako útok, ale pomůže jim v začátcích nezapomínat na horizont, zlatý řez a další věci o kterých ani neslyšeli. Co jsem pochopil z toho co píšeš, tak k tomu máš určitě co říct. Zkrátka ve stylu, tady je rada, ber nebo nech bejt... S tím do toho člověk jde, že sklidí i kritiku :-)chapem co myslis - len treba opatrne a citlivo davkovat rady - aby to mladeho pana umelca zbytocne nezavezovalp a nedrzalo v nnasich mantineloch - nech si foti a skusa a mozna nas starych niecim prekvapi ( samozrejme, ze po technickej stranke sa da v niecom usmernit...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se