Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

Já vím, že se opakuju, ale můj nejoblíbenější foták ze všech co jsem kdy měl je Ricoh GXR. Je k němu spousta doplňků a výměnné objektivy (včetně čipu) a nebo redukce na Leica objektivy. Čip má buď velikosti 1/2,3" nebo APS-C (možnost HD videa).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já zase k Nikonu pro světelnější a delší optiku(na megapixelu mají špatné informace) a vyskakovací blesk,ale prý je i s rychlou kartou šnek na ukládání. Hledáček jsem u kompaktu nikdy nepotřeboval, asi to bylo tím, že jsou v 90% případů malé a pokrytí je taky bída.

Odkaz ke komentáři

Já zase k Nikonu pro světelnější a delší optiku(na megapixelu mají špatné informace) a vyskakovací blesk,ale prý je i s rychlou kartou šnek na ukládání. Hledáček jsem u kompaktu nikdy nepotřeboval, asi to bylo tím, že jsou v 90% případů malé a pokrytí je taky bída.

snek na ukladani ? to by mne zase tak nevadilo, radeji lepsi svetelnost

Odkaz ke komentáři

Tak četl jsem jen to co psali na dpreview.com. : http://www.dpreview.com/articles/2367736880/roundup-enthusiast-zoom-compact-cameras

"With a standard SD card installed, it takes around 3 seconds after capturing a JPEG (fine) image before the camera is ready to take another. Switch to Raw + JPEG mode, and this delay increases threefold. Even with a fast UHS-I card installed, shot to shot time in Raw+ JPEG mode is still around 4 seconds, but this drops to a much more reasonable ~1 second in JPEG (fine) capture."

Vybírání ti nezávidím. Před 3/4 rokem jsem to taky zažil.

Odkaz ke komentáři

bez do ty S110ky. je dobre skladna a foti stejne jak G12.. ja G12 mel a i kdyz foti skvele, sralo me, ze je to velky a pritom jen kompakt. proto mam ted P300 + GXR. nicmene proti P300 sem zvazoval S100 a kdybych nebyl chudej, ale bohac jak ty, tak bych si misto P300 koupil toho Canona..

Odkaz ke komentáři

LX7 má výbornou světelnost, ale RX100 má větší snímač. Ani u jednoho neuděláš chybu. LX řada je legenda. Spousta profíků ji používá místo zrcadlovky jako foťák do kapsy.

Ještě k tomu RX100.V téhle velikostní kategorii nemá sony konkurenci, cokoliv lepšího je prostě větší (ala Canon G...). Pokud Ti nevadí velikost, jdi do Canonu G, pokud chceš aktuální technologickou jedničku (v kategorii kompaktů do 20000,- Kč) kup si Sony. Určitě ale neuděláš chybu ani s Canonem S110.

Koukni sem. Je tam skupinový test všech, o kterých se tady bavíme a je tam na konci i doporučení podle jednotlivých kategorií.

http://www.dpreview.com/articles/2367736880/roundup-enthusiast-zoom-compact-cameras

Odkaz ke komentáři

Dik za link, pekne porovnanie. Akurat ta cena za CMOS snimac u RX100 je uz fakt premiova. Vadi mi na Sony, ze nema normalne ovladacie prvky jak G-cko/P7700 a tak isto nechraneny display. P7700 strcis do kapsy bez puzdra a srat sa s nejakym puzdrom pripadne odlepovaciou foliou z LCD.

S tym pomalym zapisom u P7700 bolo len v pripade zapisu v RAW a RAW+JPEG formate a kartou s CL4, s lepsou kartou CL10 a Extreme HD video co ma 45MB zapis neni problem. 

Za tu cenu Sony uz asi radsej Ricoha.

Porovnanie vyrezov u RX100, P7700, G15 a par dalsich. V plnej velkosti tam je v texte link na fotku. ISO porovnanie, Resolution porovnanie .

Odkaz ke komentáři

lac1

Foťák samotný do kapsy nepatří. Vede to potom k podstatně rychlejšímu zaprášení celého foťáku včetně vnitřností. Sám to vím, takle totiž tahám P310 :D

Snad to neco vydrzi ked to ma High quality body with magnesium alloy cover. :D

Este som zabudol dopisat, ze vstavany blesk dokaze odpalovat pridavne blesky/Speedlighty v pripade nejakeho hrani v studiu, alebo osvetleni "v boxu".

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...