Návštěvník YPO Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 ještě si teda nevodpustím hodnocení prodejen Fotolab minulej tejden se na jejich prodejny začala naskladňovat RX 10 a FZ1000 , kterou sem si chtěl osahat ...... v první prodejně mi jí sice paninka dala do ruky, ale když jsem chtěl, aby mi pučila baterii jako abych se pokoukal na displej a do hledáčku ..... tak to prej néé ... jedině když si to koupím ...... v druhý prodejně to samý jinejma slovama a ve třetí prodejně když sem viděl ženskou, tak sem to ani nezkoušel ..... by mě zajímalo kolik ty vydavačky fotografií prodaj aparátů z toho sem vyvodil, že jediný kloudný prodejny aparátů (v Praze) jsou škoda, megapixel a aaron ........ dost slabý ...... nebo o dalších nevím
Josef01 Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 Na druhou stranu obdivuju zaměstnance v obchodech, protože zákazníci jsou velmi často nepříjemní a přijdou si do prodejny osahat foťák, který si pak koupí na Amazonu apod.
Ivan Lelák Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 (upraveno) YPO - co jsi vlastně koupil? Psal jsi o září a Fujifilm X30...Nevím, jestli je to Fotolab, ale byl jsem několikrát v prodejně v Tesco Hradec Králové. RX10 i RX100III mi půjčili ochotně, baterka byla nabitá a mohl jsem si v prodejně vyzkoušet co jsem chtěl a jak dlouho jsem chtěl. Dokonce přišel nějaký fotograf a vracel jim objektiv, který mu půjčili na vyzkoušení, pochopil jsem, že ho měl asi půl hodiny a byl s ním mimo prodejnu. Z hovoru jsem pochopil, že to není první věc, kterou takhle zkoušel, ale možná si toho už u nich koupil víc, tak se k němu takhle chovali. Zajímavé bylo, že diskutovali, jestli to je stejný kus, který už zkoušel, protože někdy dív měl půjčený stejný objektiv, ale jiný kus a zdálo se mu, že je mezi nimi nějaký rozdíl. Josef - tak to je, mám kamenný obchod a denně s tím přicházím do styku, snažím se, aby si to lidi koupili u nás, někdy se to podaří, někdy ne. Horší to mají e-shopy, kde si lidé věci kupují s tím, že je během 14 dnů vrátí, fotáky se prý vrací po dovolené, evidentně použité... V tom obchodu v HK bych foták koupil, jejich přístup se mi líbil a kdyby byl rozdíl pár stovek, neváhal bych. Ale rozdíl dva a půl tisíce není zanedbatelný a to jsem ho neobjednal na Amazonu, ale u jiného, renomovaného českého obchodu. Jako "poděkování" jsem v tom HK koupil aspon pouzdro. Upraveno 1. září 2014 uživatelem Ivan Lelák
Návštěvník YPO Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 (upraveno) Na druhou stranu obdivuju zaměstnance v obchodechje to jejich práce - jejich volba - jejich živobytí ...... pochopím, že mi tlustá bába nedá baterku do aparátu, abych jí s tím nevzal čáru ..... ale nepochopím zaměstnavatele, že jí tam má ..... věřím tomu, že o těch aparátech vědí úplný h...o *zřejmě sou aparáty jenom doplňkový sortiment Upraveno 1. září 2014 uživatelem YPO
Lamiczka Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 Na druhou stranu obdivuju zaměstnance v obchodech, protože zákazníci jsou velmi často nepříjemní a přijdou si do prodejny osahat foťák, který si pak koupí na Amazonu apod. možná to bylo směrem ke mě, ale mám to jako Ivan, když jdu něco někam vyzkoušet, tak to tam i koupím, už by to tak i bylo, nebýt na prodejně vadný kus a tím prostor hledat. Rozdíl kolem 1000,- bych u foťáku za 15k neřešil (služba je služba a za tu se platí), ale 2x tolik už je za mojí hranicí solidarity. Takže se odvděčím asi jen nákupem příslušenství. Trochu mě zamrzelo, že jsem pak zjistil, že sejný model jen v jiné barvě měli o 3k levnější a prodavač to zazdil - tam ale chápu, že nemůže vědět všechno... Jinak fotolab má dost rozdílnou kvalitu obsluhy, v Brně v Krpoli je prodejna, kde je paní naprosto fantastická a vstřícná.
Josef01 Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 Psal jsem ten můj příspěvek obecně, platí to i pro pračky ledničky apod. Já chodím pro objektivy a příslušenství ke Škodovi, fotáky už kupuju bazarové (často i u nich), protože za rok je pošlu zase dál, nemá smysl vyhodit 50% ceny oknem. Poslední foták co jsem koupil nový byl Ricoh a tím jsem s nákupem nových fotáků skončil.Znám samozřejmě lidi, kteří řeknou, že obchod je zde proto, aby si to člověk vyzkoušel a pak si to koupil na internetu, nejlépe v zahraničí a ještě ošulit DPH a nakonec se tím náležitě pochlubit, jak jsou všichni ostatní poctiví hloupí. Jak píšete pravda je, že v obchodech je málokde obsluha s kvalitními znalostmi, nebo alespoň průměrnými.
Lamiczka Odesláno 1. září 2014 Nahlásit Odesláno 1. září 2014 Psal jsem ten můj příspěvek obecně, platí to i pro pračky ledničky apod. Já chodím pro objektivy a příslušenství ke Škodovi, fotáky už kupuju bazarové (často i u nich), protože za rok je pošlu zase dál, nemá smysl vyhodit 50% ceny oknem. Poslední foták co jsem koupil nový byl Ricoh a tím jsem s nákupem nových fotáků skončil.Znám samozřejmě lidi, kteří řeknou, že obchod je zde proto, aby si to člověk vyzkoušel a pak si to koupil na internetu, nejlépe v zahraničí a ještě ošulit DPH a nakonec se tím náležitě pochlubit, jak jsou všichni ostatní poctiví hloupí. Jak píšete pravda je, že v obchodech je málokde obsluha s kvalitními znalostmi, nebo alespoň průměrnými. Tak to naprosto chápu, sice do Prahy jizdím, ale trochu mě mrzí, že škoda není v Brně. Slýchám na něj jen samou chválu a i ceny mají jedny z nejlepších na netu. Tam bych řekl, že není co řešit...Do bazarové jsem chtěl jít do zrcadlovky, u toho kompaktu s výměnnými objektivy jsem toho moc slušnýho nenašel - zatím je to na trhu asi moc krátkou dobu, nebo to každýmu vyhovuje...
Lamiczka Odesláno 4. září 2014 Nahlásit Odesláno 4. září 2014 Zajímavá alternativa, sice bude cena v podstate jako u celé a5000, ale s ohledem na velikost, proc ne...Jen bych mel obavu, jak bude zvladnuty to ovladani a jak to bude rychly... http://diit.cz/clanek/sony-qx1-velky-20mpix-aps-c-snimac-vymenne-objektivy-pro-smartphony
Josef01 Odesláno 4. září 2014 Nahlásit Odesláno 4. září 2014 QX10 už prodávají za pár korun u Škody, nevím jak na tom bude QX1, ale podle mě to bude spíš hračka, než pořádnej foták.
kaliw124 Odesláno 4. září 2014 Nahlásit Odesláno 4. září 2014 panové, poradil by mi někdo, prosím, značku neorigo bateriíí do foťáku, alespoň trošku seriozní (nechci přešmelenou baterku z ebay o které neví nikdo nic) případně si ji můžu na čínských eshopech taky koupit bez přirážky - ne nechci. naivně doufám, že existuje nějaký rozumný kompromis. je to starší foto-zapisníček panasonic fs10 nevalné ceny, bez jedinýho šrámu a stále spokojenost. díky za případný námět.
gougy Odesláno 4. září 2014 Nahlásit Odesláno 4. září 2014 panové, poradil by mi někdo, prosím, značku neorigo bateriíí do foťáku, alespoň trošku seriozní (nechci přešmelenou baterku z ebay o které neví nikdo nic) případně si ji můžu na čínských eshopech taky koupit bez přirážky - ne nechci. naivně doufám, že existuje nějaký rozumný kompromis. je to starší foto-zapisníček panasonic fs10 nevalné ceny, bez jedinýho šrámu a stále spokojenost. díky za případný námět.duracell má ceny imho slušné, když nechceš noname (což se nedivím)
Ivan Lelák Odesláno 4. září 2014 Nahlásit Odesláno 4. září 2014 Zajímavá alternativa, sice bude cena v podstate jako u celé a5000, ale s ohledem na velikost, proc ne...Jen bych mel obavu, jak bude zvladnuty to ovladani a jak to bude rychly... http://diit.cz/clanek/sony-qx1-velky-20mpix-aps-c-snimac-vymenne-objektivy-pro-smartphonyKdyž jsem byl letos na 24 h v Le Mans, pár lidí jsem tam s tím viděl. Nevím, co si o tom myslet, jen se zeptám - to je univerzální na všechny telefony? Telefon člověk střídá relativně často a bylo by blbé to kupovat na 1-2 roky...
gougy Odesláno 4. září 2014 Nahlásit Odesláno 4. září 2014 Když jsem byl letos na 24 h v Le Mans, pár lidí jsem tam s tím viděl. Nevím, co si o tom myslet, jen se zeptám - to je univerzální na všechny telefony? Telefon člověk střídá relativně často a bylo by blbé to kupovat na 1-2 roky...k čemu to? Vždyť to stojí skoro jako "hotový kompakt" s APS-C a omezení ovládání za tu výhodu velikosti nevidím moc růžově.
Ivan Lelák Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 gougy - napsal jsem neutrální příspěvek, protože o tom nic nevím, osobně bych to nechtěl, ale uznávám, že pro smartphonové fotografy to mít kouzlo může. Mimochodem - co s fotkami vlastně děláte:-):-)? Pro vysvětlení, přesně tuhle otázku jsem nedávno dostal, když jsem vybíral foťák za 20 tisíc. "A k čemu Ti bude? Vždyť fotíš na dovolené, nějaké akce, semtam krajinku, fotky máš v počítači, občas se na ně koukneš i v televizi, vyjímečně něco vytiskneš na zeď. Na to přece stačí mobil nebo ten odolný kompakt co máš...". Co na tohle odpovědět - třeba že mám i 10 hodinek na nošení, které taky nepotřebuju (mimochodem, tazatel má hodinek asi 6):-)? Že mám několik motorek jen tak pro zábavu? Že nejde jen o tu pěknou fotku jako výsledný produkt, ale o celý ten proces než ji získám?
Tomas_2002 Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 Hm.....nějak mám spoustu fotek z foťáku Canon D70 s objektivy 18-135 mm a 40 mm tak divně rozmazaný. Nevíte, co můžu dělat blbě ? :-) Třesem v rukou bych to neviděl, na to si dávám pozor....
gougy Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 Mimochodem - co s fotkami vlastně děláte:-):-)? Pro vysvětlení, přesně tuhle otázku jsem nedávno dostal, když jsem vybíral foťák za 20 tisíc. "A k čemu Ti bude? Vždyť fotíš na dovolené, nějaké akce, semtam krajinku, fotky máš v počítači, občas se na ně koukneš i v televizi, vyjímečně něco vytiskneš na zeď. Na to přece stačí mobil nebo ten odolný kompakt co máš...". Co na tohle odpovědět - třeba že mám i 10 hodinek na nošení, které taky nepotřebuju (mimochodem, tazatel má hodinek asi 6):-)? Že mám několik motorek jen tak pro zábavu? Že nejde jen o tu pěknou fotku jako výsledný produkt, ale o celý ten proces než ji získám? tak třeba, když už jsme na chronomagu - na určení času stačí mobil, je to dostatečná odpověď? (a věřím, že dost lidí pozná slušnou fotku i v rozlišení 1000x670, stejně jako 20MP "fotku" z mobilu...)
gougy Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 Hm.....nějak mám spoustu fotek z foťáku Canon D70 s objektivy 18-135 mm a 40 mm tak divně rozmazaný. Nevíte, co můžu dělat blbě ? :-) Třesem v rukou bych to neviděl, na to si dávám pozor....příčin mohou být desítky, co třeba "vzorová fotografie" ať víme, kde je ta chyba? Na první pohled možná špatná kalibrace ostření, co udělá, když použiješ implicitně kratší čas? (ať teda vyloučíme třes rukou)
Tomas_2002 Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 Fotky takhle. Je to takový neostrý, ošklivý...
filo-boxer Odesláno 5. září 2014 Nahlásit Odesláno 5. září 2014 Sloucil jsem obe foto vlakna (tohle a "Poradte s fototechnikou").
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se