Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj vespolek. Řešil jste už někdo kurýrem odcizenou zásilku? Ten zmrd ji vybral ze Z boxu, nalepil na ni jakýsi štítek a dal do auta. Po cestě zjistil, ze by se mu to hodilo a tam ji dále nepředal. Přiznal vyjmutí zásilky a nalepení štítku a pak se nějak jaksi vypařila. Dal jsem to Policii a Zásilkovna se k tomu staví velmi podivně.  Diky za komentář. Alois 

Odesláno

Ja jsem resil jen vyrabovanou zasilku v ktere chybel z pulky obsah, jednu polozku dohledali a zaslali samostatne, druhou me zaplatili, bylo to neco pres litr.

Odesláno

Co pamatuju, tak pojisteni v ramci zasilkovny byvalo do 5K (a vyzadovalo separatni sjednani)

Odesláno

Proto bych cokoliv nad 5k zásilkovnou nikdy neposlal.

Klidně zaplatím za kurýra víc ( jde o to o kolik víc) ale vím, že to mám pojištěno.

Levně koupené, dvakrát placené se říká, ne?!

Každopádně přeji Ti vyřešení se šťastným koncem 🙂

Odesláno

Nám před vánoci ztratili zásilku od Šufana(oříšky, másla a jiné laskominy) za 10 tis.. Nakonec nám Šufan po měsíci poslal zásilku znova.

Prostě to v Depu Hostivař někdo zatáhl a udělal si sladké vánoce.

Celkově bych si tam už nic přes 5tis. neposlal.

Odesláno

Je velká šance, že jsi nebyl první páč se řidičovi líbí zásilky a klidně bych to hnal přes policajty. Ty pokud zjistí že jsou ztráty u daného řidiče běžné, mohli by s tím něco snad dělat. On to zjistí možná ještě dřív dopravce, ale ten to vyřeší vyhazovem a ty stejně ostrouháš.....

• Like 2
Odesláno

Rozjel jsem to ve velkém stylu. V pátek u něj po ukončení svozu našli další nepředanou zásilku. Zmrd. Policie už to řeší. Ale Zásilkovna se k tomu staví vážně mizerně. 

Odesláno (upraveno)

Paní v plzeňském depu byla nejprve velmi ochotná, přijala mě s úsměvem. Pak zásilku hledali na kamerách a nenašli. Odpoledne přijel ten hajzl, nejprve tvrdil,  že nic neví, pak přiznal že zásilku vyndal ze Z boxu a dál neví, kam se poděla. Vyzvedli si po soudruzi od PČR a odvezli. A paní ze zasilkovny, vedoucí depa, přestala komunikovat. 

Upraveno uživatelem alois
Odesláno

A od zákaznické linky se mi dostalo odpovědi, že mi mohou ztrátu kompenzovat maximálně ve výši 300 Kč a vrátili mi 89 Kč poštovné. 

Odesláno (upraveno)

Ovšem naprostá pecka je fakt, že oni v podstatě neřeší, kolik zásilek kurýr ZZ boxu skutečně vyzvedl a následně na depu odevzdal. To je na depu naprosto nezajímá do té doby, než se zjistí ztráta zásilky a to už bývá zpravidla několik dnů po a tudíž pozdě. To je neuvěřitelné. 

Upraveno uživatelem alois
Odesláno

To by se z toho přístupu jeden posral.... Ale co ta firma chce, když zaměstnává takovou "lůzu" někde tam z východu... teda ne všichni jsou takoví.

U nás jsem se bavil nedávno s paní v obchodě, kde má zásilkovna výdejní místo. Prej od doby, co to Kijonková prodala, to s nimi jde od 10 k 5. Sama mi potvrdila, že není den aby neřešili nějaký průser, nebo stížnost, ať už na řidiče, zásilku atp. Cokoliv do 5K s nimi pošlu, ale nic dražšího oni nepovezou.

Raději si připlatím, pojistím než riskovat tohle.

Jsem zvědav, jak to dopadne, každopádně držím moc palce, aby se to vyřešilo a došlo k úplné náhradě ztráty, nebo finanční kompenzaci!

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jen se připojím k negativní zkušenosti, jakož to osobně zúčastněný. Zákazník je pro ně až na posledním místě, naprosto pravidla proti ochraně spotřebitele. Ale zeptám se tedy, jakou službu využívat, kde se dá pojistit zásilka i na vysokou hodnotu a u které je nějaká jistota? Hodinky běžně zde koupené a s platbou předem, jak je obvyklé mají z valné většiny větší hodnotu, než telefon.

Odesláno
Jen se připojím k negativní zkušenosti, jakož to osobně zúčastněný. Zákazník je pro ně až na posledním místě, naprosto pravidla proti ochraně spotřebitele. Ale zeptám se tedy, jakou službu využívat, kde se dá pojistit zásilka i na vysokou hodnotu a u které je nějaká jistota? Hodinky běžně zde koupené a s platbou předem, jak je obvyklé mají z valné většiny větší hodnotu, než telefon.

Používám poštu. Většinou zásilku EMS kde garantuji doručení do druhého dne při včasném podání. Myslím, že u této zásilky to jde pojistit na cca 200tis.
Ale nechci kecat,už je to nějaký pátek. Jinak je dobré požádat o nalepení nálepky křehké

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odesláno

U české pošty (předesílám že už vyslovení jména oné firmy mi v posledních letech vyvolává vyrážku) je kromě předraženého a ne zrovna nejrychlejšího EMS historicky k dispozici ještě služba "Cenné psaní", která navzdory názvu evokujícímu "písemnost" umožňuje v určených plastových obálkách ve formátu  C5 a C4 (dají se sehnat i v papírnictvích, kupovat a balit cokoliv na poště je voser) posílat v podstatě cokoliv co dovnitř vejde, s možností plného pojištění do 1M - včetně cenností, šperků a hodinek (opakovaně využito). Na velkou dubovou almaru od OMEGA/PANERAI to samozřejmě není, ale menší věci zabalené v bublinkovce nejsou problém - a protože se za zvážený a doručovaný obsah ručí v plné udané výši, pošťáci (jak mi to jeden bývalý vysvětloval) si tyhle zásilky drží opravdu odděleně od všeho ostatního a snaží se (nebo se aspoň snažili) o prioritní doručování, protože za to při manipulaci měli i jakousi hmotnou zodpovědnost. Kromě zmíněného objemového limitu to má ještě jeden "neoficiální" nedostatek - a to že tuším nad 200 tisíc už se to bez upozornění doručuje jenom "na pobočku" ...tj. při dopravě na kratší vzdálenosti odesilateli+příjemci pořád vyjde rychleji/levněji potkat se u kafe na půli cesty, bez čekání ve frontě a zuření nad stále horší otevírací dobou :whistle:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 1
Odesláno

Mám podobnou zkušenost. Poslal jsem nožík, darazily dětské džíny. Vzhledem k tomu, že příjemce mého nožíku usoudil, že je lepší, než džíny, tak jej nevrátil. Zasilkovna nic neřeší. 300 Kč a poštovné. Zásilkovnu již nikdy. 

Odesláno
před 21 minutami, Traveller napsal:

Poslal jsem nožík, darazily dětské džíny. 

To já tak pánovi poslal hodinky Zásilkovnou kterou si sám vybral a přišel mu nějaký ventilátor. Byl to starší pán a nebyla šance se s ním domluvit. Prostě jsem ho sprostě okradl. Proces celého martyria se mi tady ani nechce popisovat. Ve zkratce jsem se nedobral dobrého konce a vše mělo ještě nepěknou dohru. Podpora ze Zásilkovny prakticky žádná. Podle mě hned ze startu někdo prohodil štítky na balíčcích. 

Posílám kolem sedmi set zásilek ročně už několik let. Podobný objem přijímám a když můžu, tak se Zásilkovně vyhýbám obloukem. Když byl problém třeba s ČP, tak plnila ve výši pojištění v zákonné lhůtě a bez debat s robotem, stane se cca jednou za dva roky. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...