Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zase nechci být na Prim, potažmo Spartak, tak moc přísnej.

Sice přiznávám, že můj vztah k porevolučnímu Primu je ambivalentní, za což mohou zejména okolnosti, které dopustily rozdělení značky, kdy ani jedna z nich nebyla mým šálkem.

Budu jedině rád, pokud se značku povede zachovat. Uvidíme, co se z toho vyvrbí.

U těch Spartaků musím vyzdvihnout ten klenutej safír, který mi chybí na Speedmasterech od Omegy, kde se jim podařil pouze pro mě méně vzhledný milking ring🙂. Ale možná to byl záměr, nebo požadavek na vyšší odolnost, čert ví.

Odesláno
před 10 hodinami, ATOM napsal:

Kdysi byl rozhovor s vedenim Yema na tusim Hodinkee, kde probirali inhauzy a ten jejich francouzsko-svycarsky dodavatelsky retezez vs "globalni dodavatele" pro jejich starsi strojky a ocelove dily (pouzdra tahy). No a vzhledem k tomu ze yema spada pod Montres Ambre, tak je to vicemene jasne. 

Dneska je to vsechno tak brutalne navazane na tu Cinu, ze si clovek nemuze byt jisty snad nikde 😁 Firem, ktere by delaly vykovky ve velkem, tu v evrope moc nebude. Ja vim o jedne. Rolex. A takovy naramek jinak neudelas. Takze treba zrovna ta Yema si necha udelat ty vykovky a pak to dodelava tady. Nevim jestli i naramky ale pouzdra pro ty lepsi modely jo. Ja myslim ze ani naramky na Tudor nebudou 100% swiss made.

Nechci dál spamovat Prim vlákno cenotvorbou.. Proto přidám poslední post i v reakci na @Roman-ZA . Když vezmu poslední model v odkazu (Navygraf Heritage) s cenovkou cca 1000 euro se Sellitou uvnitř, tak osobně nevěřím ani za mák, že tato "budget" modelová řada je vyráběná ve Francii. Jak uvádí na svých stránkách, určitě odsud pochází design, proběhne finální kontrola a třeba i kompletace,  ale samotná výroba komponent bude někde v Číně (ručky, cifr, sklo, pouzdro, tah, korunka.. ). A to není nějaký útok na Yema jako značku, takových firem bude většina. Ve vyšší cenové relaci tomu třeba bude jinak.. Ale v případě základních modelu? Nějak ten zisk na těch hodinkách vytvořit musí.. Btw. tohle se běžně děje v jakémkoli jiném odvětví, respektive je to ještě mnohem horší (rebrand nějaké čínske OEM produkce..) 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Víkendová "očichávačka" v Hodinky365 😊

Mé nadšení nepolevilo, ba naopak! Sedí krásně na ruce a ty ciferníky jsou parádní. Papírových 48 mm lug-to-lug se netřeba bát. I na mém útlém zápěstí byly jako doma díky zakulacenému profilu a skloněným nožkám.

Hlavní roli hrají od prvního pohledu ciferníky, respektive jejich barvy. Zkoušel jsem tři svoje favority.

"Laguna" jde od tyrkysové až po kovově šedomodrou, "Ticho" od temně rudé po cihlovou a "Petrolej" zajímavě přechází od hlubinné modři ke strohé, technicistní modré s nádechem osmdesátkové oranže na vtěřinovce. K tomu navíc hezké detaily, například v podobě jinak zbarvených minutových indexů, novoměstských oblouků na sponě a korunce a solidně působící dávky luminiscence na číslicích a ručkách. Příjemně potěšil i pocitově kvalitní řemen.   

Za mě 👍👍

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 6
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Beardedscape napsal:

@Cyniquea které sis nakonec vybral ? 

Zatím žádné, ještě to rozhodnutí zraje, ale asi to vyhrají Laguny 😊

Upraveno uživatelem Cynique
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Tak jsem se na ně šel včera podívat a jako fajn. Moc se mi líbil ten světle modrý ciferník. Ale to pouzdro mi trošku evokovalo levnější hodinky. Takové nové Sport 1 nebo Orlíky ho mají za mě lépe zpracované. 
Ale jinak jakože fajn.

Odesláno

No, asi takto... Byť je na verdikt ještě brzy, zatím jsem velmi spokojen 😊

Může jít o obrázek digitální hodinky a text, kde se píše 00 1G N 12 od oo SPARTAK 55 10 D A9 め DP 6 Or SE
Může jít o obrázek digitální hodinky a text, kde se píše 12 3 2 O 0 S t 20 t 33 01 OF 6 30 SE

• Like 8
  • Dát hlas 2
Odesláno

@Cynique Pěékný 👍 taky o nich vážně přemýšlím. Tuhle barevnou kombinaci "laguna" jsem ještě neměl možnost viděl naživo. Zatím jsem zkoušel písečný vítr a petrolej.

Odesláno

@Lucca Petrolej by byla moje volba č. 3. Na druhém místě jsem měl Ticho před bouří. Písečný vítr a Měsíční svit mi přišly v určitém světle špatně čitelné. Pěkné jsou ale všechny modely 🙂 

Odesláno

Postřeh po několika dnech nošení: Trochu jsem se bál té výrazné barevné kombinace. Že se okoukají, že se nebudou k ničemu hodit. Ale překvapily mě, jak umí být i celkem decentní a díky tomu relativně ("relativně" podtrhuji, rozhodně nejde o univerzální barevnou kombinaci, co půjde ke všemu).

Za většiny světelných podmínek jsou tmavší než jak se prezentují na většině produktových fotografií. Na rozptýleném světle a mimo přímý sluneční svit jdou spíš do takové mořsky temně zelené barvy. Na té se pak krásně vyjímají ty bílé ručky číslice. Rozhodně ale "neřvou". 

PS: V příspěvku výše mi zmizely fotky. Nevíte někdo, čím to? 

aW1nOi8vMjAyNi8wNy8yOC9MNU95NENIODJrMXBubjNaN3NkaC84ZjhkMjM4MC0wOGNkLTRjNWQtOTU2OC0yODNhZDUxYmIzMGUuanBn.jpg

aW1nOi8vMjAyNi8wNy8yOC9hOWI0UEUwbjkwZHpBVkhQWVEzWi8yYWY5ZTFjYy0zNmE5LTRjYTMtYWUzNi1iNjQ2ZjQxMjVmODMuanBn.jpg

• Like 1
Odesláno
V 22. 7. 2026 v 16:53, Cynique napsal:

No, asi takto... Byť je na verdikt ještě brzy, zatím jsem velmi spokojen 😊

Fotky z původního příspěvku bůhvíproč zmizely, takže repost 🙂 

@Harwey takhle je to jednodušší, ale díky 🙂 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...