ASTRA Odesláno 13. června Nahlásit Odesláno 13. června Ja nie som veľký purista ani Primkar, mám jedny po otcovi a tie ale veľmi rád nosím a mám k nim nostalgický vzťah. Za mňa každopádne super, mimostredná sekundovka by sa mi páčila, ale chápem, že na moderných hodinkách byť nemusí a veľa ľudí, ktorý si kúpia hodinky na denné nosenie (a nutne nepredpokladajú, že si kúpia ďalšie každý rok) chce proste klasickú, centrálnu sekundovú ručičku. Lumi, proporcie, bombírovaný ciferník, zahnuté ručky, WR super. Moja výhrada by bola skôr k tomu, čo predstavuje Prim (a teda aj hodinky, koré si kupeujem) ako taký. Ak sa toto stane základom novej kolekcie a podobne zmodernizujú napr Orlíky pre moderné publikum, why not? Problém je skôr v MPM odpade ktorý majú stále v kolekcii a vzhľadom k tomu, že to pravdepodobne predstavuje nezandebateľnú časť predaja/zisku (imma be real - väčšina populácie si kupuje hodinky pod 300-500eur) tak ich asi nezarežú. Ak by to Prim urobil, povedal by som si, že okay, nové Spartaky boli asi geniálny začiatok a zaujímavý posun k ucelenej českej značke, hoci bohužiaľ bez czech made na ciferníku. Ak to neurobia tak to bude len jedna, náhodou veľmi podarená kolekcia (z tak asi 15 kolekcií) Primu. Asi si ich nekúpim, ako bolo spomínané, to už by bol NOMOS (pre mňa osobne aspoň) lepšia voľba a aj tak by som preferoval manufaktúrny model. Ale dizajnovo a kvalitou je to krok tým správnym smerom, ťažko im teraz možno niečo vytknúť, pdobnosť s GO ja osobne neriešim, oba značky majú modely ktoré vychádzajú z historickým modelov, ktoré....proste boli podobné. V každom prípade toto sa povedlo, gratuácia do Primu a snáď je to začiatok niečoho lepšieho:)
Fade Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června No, a pak že to nejde To byly furt výmluvy a najednou, bum, krásné hodinky za třetinovou cenu co před spojením. 1
X-Bob Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června Za mě překvapivě svěží a zaujaly mne. Ty modré (pterolejové) a v barvě písku, ostatně tuhle kombinaci zde zmiňuje vícero lidí. Přijde mi ta jako rozumný poměr ceny/výkonu je to nositelné. Možná důvod se na ně zajít podívat naživo...
gathis Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června Líbí se mi, jen se bojím, že vzhledem k ceně osloví zase jen fanoušky, kterých nebude dostatek. Základní Sellita nebo ETA (ta i s 80 hod rezervou chodu) se dá pořídit i o 10-15 tis levněji ve švýcarských hodinkách. Kdo nebude cíleně chytit prim, sáhne tam. Za mě by jim slušela cena těsně pod 30 tis, samozřejmě nevím, za by to ještě bylo rentabilní...
Beardedscape Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června před 6 hodinami, Fade napsal: No, a pak že to nejde To byly furt výmluvy a najednou, bum, krásné hodinky za třetinovou cenu co před spojením. Čím myslíš že to tak asi ?
Fade Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června před 55 minutami, Beardedscape napsal: Čím myslíš že to tak asi ? Můžeš nějak více specifikovat otázku?
lukassob Odesláno 14. června Autor Nahlásit Odesláno 14. června (upraveno) "Švýcarské hodinky" za 25 - 30 000 Kč mají akorát tak ve Švýcarsku vyrobený strojek, montáž a kontrolu (viz definice Swiss made). Zbytek hodinek je většinou vyrobený jinde v Evropě, v Číně, na Taiwanu nebo v Malajsii. Což nemusí být špatně, pokud s tím člověk počítá a ví, do čeho jde. Kompletně vyrobené hodinky ve Švýcarsku (např. Rolex, Patek Phillipe, H. Moser & Cie.) jsou cenově úplně někde jinde. Takže asi tak. Např. ORIS uvádí na svém webu (a to většina jejich hodinek nestojí pouze 30 000 Kč): Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 14. června uživatelem lukassob
Beardedscape Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června před 36 minutami, Fade napsal: Můžeš nějak více specifikovat otázku? No co je příčinou toho, že to najednou jde za třetinovou cenu.
Fade Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června @Beardedscape To mi řekni ty, když jsi tajemný jak hrad v Karpatech. Podle všeho je pouzdro a kompletace pořád v Eltonu. Takže pokud narážíš na Čínu, asi to ten důvod nebude.
lukassob Odesláno 14. června Autor Nahlásit Odesláno 14. června (upraveno) Příčina asi bude strojek Sellita SW200-1 a nikoliv in-house strojek a výroba zbylých částí hodinek asi v Číně a posléze kompletace a kontrola hodinek v ČR. Tipuju. Upraveno 14. června uživatelem lukassob 1
Fade Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června Vždyť tam rvali klasické ETA strojky a ceny byly úplně jinde. Nemyslím, že to shodila tak moc Selita
gathis Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června Před hodinou, lukassob napsal: "Švýcarské hodinky" za 25 - 30 000 Kč mají akorát tak ve Švýcarsku vyrobený strojek, montáž a kontrolu (viz definice Swiss made). Zbytek hodinek je většinou vyrobený jinde v Evropě, v Číně, na Taiwanu nebo v Malajsii. Což nemusí být špatně, pokud s tím člověk počítá a ví, do čeho jde. Kompletně vyrobené hodinky ve Švýcarsku (např. Rolex, Patek Phillipe, H. Moser & Cie.) jsou cenově úplně někde jinde. Takže asi tak. Např. ORIS uvádí na svém webu (a to většina jejich hodinek nestojí pouze 30 000 Kč): Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Což je většině běžných uživatelů, na kterých se dělá objem prodejů, celkem jedno. Hlavní je ten nápis. Jde o to, jestli za 37 tis najde Prim dost zájemců, aby s vyplatily... Snad jo
Beardedscape Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června @Fade evidentně máš víc informací než já, takže se tě ptám.
Roman-ZA Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června před 3 hodinami, lukassob napsal: "Švýcarské hodinky" za 25 - 30 000 Kč mají akorát tak ve Švýcarsku vyrobený strojek, montáž a kontrolu (viz definice Swiss made). Zbytek hodinek je většinou vyrobený jinde v Evropě, v Číně, na Taiwanu nebo v Malajsii. Což nemusí být špatně, pokud s tím člověk počítá a ví, do čeho jde. Kompletně vyrobené hodinky ve Švýcarsku (např. Rolex, Patek Phillipe, H. Moser & Cie.) jsou cenově úplně někde jinde. Takže asi tak. Např. ORIS uvádí na svém webu (a to většina jejich hodinek nestojí pouze 30 000 Kč): Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. velmi smutne zistenie, zial, a pre mna osobne je to sklamanie. 1
Pavel87 Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června před 1 hodinou, Roman-ZA napsal: velmi smutne zistenie, zial, a pre mna osobne je to sklamanie. Pro mě taky, jak to ma treba Longines? Jinak k těm Spartakům - jakožto nevyhraněnému a troufám si říct obyčejnému uživateli hodinek, který za ně utratil maximálně několik nižších desítek tisíc si je na ruce umím představit. Rozměrově je to myslím paráda, budou pohodlné a osobně také smekám za výšku pouzdra i se sklem. Jasně, za ty prachy můžu mít třeba ten Nomos, ale kdo třeba potom má platit servis? Za to co stojí bych si je ale uměl představit třeba na tahu a k tomu v balení řemen…
Radek124 Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června (upraveno) Co na ně říct a neurazit zdejší zapřisáhlé primkaře? Třeba že hodinky se schizofrenními číselnými indexy "ob jednu pozici" (dtto "California") subjektivně nemusím - takže za mě ani tohle, ani NOMOS. Seriózní "investice na důchod" to asi pro nikoho nebude - a pokud by mělo jít jen o letní tikající kousek pro zábavu, tak vložit funkční generický strojek do nositelného pouzdra s fancy barevným ciferníkem a ručkama vybranýma na míru tady umí (v ceně pár košíků jahod a bez kapitálové podpory MPM) i šikulové jako @Lukáš3. Ale každý jsme tu pánem své hodinkovnice a své peněženky, hodinky naštěstí nejsou uniforma Upraveno 14. června uživatelem Radek124
mss Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června Vypadají pěkně, cena taky přijatelná, krok správným směrem.
Tomigo Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června S touhle cenovkou bych rád viděl ocelový náramek ale to je moje osobní úchylka. Celkově je to moc povedený.
Karussell Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června Je to uplne fajn. Tohle je cenovej segment, kde mel prim byt uz davno, drivejsi produkce byla cenove uplne mimo. Patrioti uz nakoupili, dalsi potencial s cenama na urovni zavedenych swiss znacek defakto nulovej. @Radek124 Nejsem si jistej, ze popularita PRIM dosahla tak daleko, aby se jejich spartak pouzdro dalo koupit na aliexpresu, narozdil treba od Pateku 1
emve Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června Za mě velmi povedené. Moje první ne-Orlíky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 4
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se