Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ad cena před akvizicí vs. po ní. Cena se neodvíjí od toho, jestli je tam ETA/Sellita nebo inhouse, je to obráceně. Prostě změnili cenovou politiku a produktovou strategii. A na základě toho nahradili inhouse Sellitou a bum "najednou to jde".

Odesláno
před 23 hodinami, Pavel87 napsal:

Pro mě taky, jak to ma treba Longines? 

Jinak k těm Spartakům - jakožto nevyhraněnému a troufám si říct obyčejnému uživateli hodinek, který za ně utratil maximálně několik nižších desítek tisíc si je na ruce umím představit. Rozměrově je to myslím paráda, budou pohodlné a osobně také smekám za výšku pouzdra i se sklem. Jasně, za ty prachy můžu mít třeba ten Nomos, ale kdo třeba potom má platit servis? Za to co stojí bych si je ale uměl představit třeba na tahu a k tomu v balení řemen… 

jemny mesh by im velmi pasoval + kozeny remen + latkove NATO = super kombo 🙂

Odesláno

Pár dalších. S čitelností není problém. První fotku na slunci považujme za demonstraci, že ta šedá není úplně nuda. 

Jako vždy na živo lepší, víc vyniká gradientní ciferník, zakřivení skla i ciferníku, zrnitost ciferníku zase na slunci. Fakt pěkné za ty peníze.

@Michallcz Netuším. Ale moc to nebude.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 5
  • Díky 1
Odesláno
před 7 hodinami, skalis napsal:

Ad cena před akvizicí vs. po ní. Cena se neodvíjí od toho, jestli je tam ETA/Sellita nebo inhouse, je to obráceně. Prostě změnili cenovou politiku a produktovou strategii. A na základě toho nahradili inhouse Sellitou a bum "najednou to jde".

Ano. Já musím uznat, že bych dosud pro manufakturní Spartaky za 80-120 nešel. Za necelých 40, proč nezkusit. Teď už si dovedu představit dát i víc za manufakturní model, pokud by byl proveden stejně nebo lépe, Spartaky si mě získaly. A tak by to asi mělo fungovat. 

Ještě srovnání Davida a Goliáše a tím končím s návalem fotek do tohoto vlákna. 😀

• Like 5
Odesláno

Za me opravdu vyborne hodinky, gratuluji. Jeste by to chtelo fotku z uhlu, aby sla poradne videt ta stara novomestska skola v podobe tenkeho pouzdra, zakriveneho ciselniku a k nemu slicovanych rucek a skla. Tohle totiz dela Spartaky mimoradnymi oproti jiz zde zminenym plochym Nomos Club, ktere sice maji inhauz kalibr (2,5mm tenkou Alfu), ale treba pouzdra byly v nedavne minulosti (nevim jak dnes) vyrabeny jinde, ne v tovarne Nomos. A jak kdysi rekl uznavany hodinar George Daniels, tenky strojek nemuze byt dobry strojek 😉

• Like 1
Odesláno
V 11. 6. 2026 v 18:13, lukassob napsal:

Novinka - PRIM Spartak 39. Podle mě povedené - 39 mm, tloušťka jen 10 mm, zajímavé barvy, Sellita SW200-1, vypouklý číselník a sklíčko, cena 37 900 Kč. 👍

https://prim.cz/spartak-39/

Terce sluší... 😉 

Odesláno

Konečně jde Prim tím směrem, co by měl jít. Stejně si ale neodpustím jedno ale. Když se člověk podívá na Mühle-Glashütte Panova, tak rozměrově je to skoro stejné, strojek mají shodný, barvičky taky zajímavý, ano ten primácký ciferník je zajímavější, ale.... Proč Mühle-Glashütte koupím za 28800,- a Spartak za 39000,-???? 

Odesláno

Zkus si vzit oboje hodinky do ruky, myslim ze rozdil uvidis. Jednak je ciselnik u Primek bombirovany, stejne tak rucky a sklo. Navic, firma MG si (alespon tomu tak bylo) nevyrabi ani ciselnik ani pouzdro sama. Vse je v kooperaci. Pouzdra pro ne vyrabel SUG.

Odesláno
před 36 minutami, ATOM napsal:

Zkus si vzit oboje hodinky do ruky, myslim ze rozdil uvidis. Jednak je ciselnik u Primek bombirovany, stejne tak rucky a sklo. Navic, firma MG si (alespon tomu tak bylo) nevyrabi ani ciselnik ani pouzdro sama. Vse je v kooperaci. Pouzdra pro ne vyrabel SUG.

Tady u toho Spartaku vyrábí cifr, ručičky, pouzdro manufaktura v NMnM, nevíš? 

Odesláno

Za mě prostě supr a cesta ⌚👍

Ty původní Spartaky 39 se mi moc líbily, ale 90k jsem prostě dát nechtěl. Ano, teď jiný strojek, ale 38k mi smysl dává. 

To samé moc pěkná pouzdra a cifry na původní inhausy na diplomat, pavouk, traktor... pokud půjdou podobnou cestou, tak předevšim řadu traktor si dokážu představit jako velmi atraktivní. 👍

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Vypadají dobře, zvlášť ty petrolejové. Nicméně ta cena je ještě dost vysoká ve srovnání s konkurencí. 

Odesláno (upraveno)

A my teda vieme, ze si Prim vyraba vsetko inhouse? (okrem strojceka)

Upraveno uživatelem miro_mt
  • Dát hlas 1
Odesláno

Ja moc nechapu to lpeni na tom "inhouse". Vzdyt pri vyrobe takovych hodinek je to dokonce pro tu firmu nezadouci. Vzdy je lepsi kooperovat nez si vsechno vyvyjet v baraku, protoze to stoji silene penize. A chci-li byt nejak konkurenceschopny, nic jineho nez kooperace nezbyva. Dulezity je vysledek. Postavit pekne a kvalitni hodinky, ktere zaujmou. A je mi jedno, jestli je v teto cenove kategorii pouzdro z Eltonu, strojek ze svajcu a ciselnik z Lissu z Roznova (nerikam ze to tak u Spartaku je). Podivejte se jak spolu kooperuji firmy v Glashutte. Stvaly by me dily z Ciny, to ano. Dulezity je vysledek. A ten je myslim,v pripade Spartaku, vyborny.

• Díky 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Hodinky jsou to určitě pěkný, ale dle mého je zavádějící, že na ty Spartaky použili značku novoměstských oblouků. Na tom, že zřejmě použili subododvatele, není určitě nic špatného. V tom případě ovšem nechápu, proč na hodinky dají ty novoměstké oblouky a tím tedy mlží co odkud je. Odkud co pochází je jen jejich věc a nemají důvod tyto informace s nikým sdílet. 

Jak pak ale poznáš co je tedy z NMnM a co je poskládané od subdodavatelů? 

V tomto videu mluví o tom, jak novoměstské oblouky budou použity jen tam, kde je přidaná vysoká míra manufakturní práce. (čas 13:44). 

Já si osobně myslím, že celý tenhle (velmi pěkný) Spartak je poskládaný od subdodvatelů a v NMnM se vygravirovaly novoměstké oblouky do korunky/dýnka a došlo ke kompletaci (odladění). Je to jen můj názor a je ničím nepodložen. Snad mi to někdo nějakými argumenty/důkazy vyvrátí. Rád svůj názor přehodnotím...  

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...