Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Posun k hodinařině to možná je, jen mě zaráží, že běží nabídka hodinek v cenách automobilů nižší střední třídy, zákazník si už teď může koupit certifikát, ale přitom nikde žádná pořádná fotka nového strojku, žádné technické údaje, žádná prezentace, prostě nic. Zákazník vlastně kupuje zajíce v pytli. Zajímavá obchodní taktika.

• Odpovědi 394
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

A jo, na to zhodnocení jsem dočista zapomněl :)

Edit: nejspíš bude neskutečné, když ani není potřeba ukázat co je vlastně na prodej.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Hlavně že jste si pánové určili cenu, za kolik se hodinky budou prodávat. Vzájemně jste si zachrochtali, že je to "prima Preis" a všechno je zase "alles Gute". To co tady opatrně naznačil mischa je vlastně jedno. Jsou to přece "český hodinky" s inhouse kalibrem za "prima Preis für gut tschechischen Patriot". Mě spíše znepokojuje jistý info, co tu mezi řádky postil safi...nenajali si žádného konstruktéra...a to nemluvím o dalších profesích. Bohužel, relevantní informace žádné, Prokopa jste ze staženým vocasem odtud vypráskali, takže taky žádné aktuální píjárko. To mě nutí předpokládat, že se těm novoměstským povede další "hattrick" a za vobrovského jásotu všech českých patriotů uvedou na trh tento, mírně řečeno nepovedený staronový výrobek bez jakékoliv změny. Tímto nechci nasrat ochránce Primu, jen logicky vycházím z informací, které mám. Nejsem žádnej patriot a česká firma vyrábějící hodinky a vlastní kalibry je mi vpodstatě buřt, z kvalitní práce budu mít vždy radost a je jedno, jestli bude vod hodináře z Burkina Faso nebo vod Franty NMNM. Je totiž potřeba měřit naprosto stejným metrem. Jen tak na okraj, Technotime měl už v roce 2003 hotový a odladěný prototypy svejch mech. kalibrů. Ofiko spustil výrobu myslím ale až v roce 2005. Navíc ta firma do tý doby vyráběla vcelku kvalitní quartz a její kontinuita nebyla nikdy přerušena. Tak sorry.... že sejčkuju, pohádky jsou dobrý pro děti nebo ty co jim chtěj uvěřit.

Odesláno (upraveno)

Mischo, nechce se mi kecat o zhodnocení stejných metrech a o pohádkách, ač vím, že je tak jediný, co tu lidi na hodinkách zajímá. Přesto, tě vyruším od potěšení z rozebírání čínských unitasů - hle, ta slova moduly a komplikace byla opravdu příliš romantická :D myslím, že půjde o možnost dát tam vnitřní disk, takže day date, big date a tak, což je teda na prim mazec, že jo. Ale myslím, že tím do výšky ten kalibr moc nenaroste a na zápěstí pod košili se mně ještě vejde. :D

Co mě včír napadlo a co třeba mě jako laikovi přijde dost frajerský je to, že ty kalibry začnou dělat sami bez pomoci nějakýho dodavatele technologie, jak to bylo běžný v našem průmyslu v devadesátých letech, že nezačnou dělat český unitas, saský pesseax ... Je jasný, že je to umožněný i archaičností hodinářský technologie jako celku, ale je to na firmu s obratem 30 mega, nebo kolik teda slušná porce! Nejen v burkina faso, ale i u nás. Vemte si, že i tak archaický technologie, jako jsou ty stavební si sem prakticky komplet od začátku přivezli z venku zahraniční investoři. Samostanou cestou šlo jen pár firem.

Cena je pochopitelně to, že musej začít tím favoritem a ne hnedka fabií, nemyslím, že by to šlo jinak. Ale i ten favorit, i ta stodváca nakonec práci odvedla, pochopitelně ne tak, jako golf, ale odvedla. To je myslím to, o čem my uživatelé mluvíme - potřebujeme prakticky použitelný kalibr, a to bezpochyby prim kalibry prokázaly, že byly a jsou. Samozřejmě, že když ňákej negativistickej nadutej odrodilej fajnšmekr (bývalý jistě buržoazní) požaduje "kvalitku", tak si koupí třeba rolex, etu nebo technotime. Mimochodem, má vůbec někdo tenhle zajímavý kalibr? Viděl jste ho už někdo?

Upozornění: Některé výrazy v textu výše jsou myšleny v nadsázce. :D

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník Ondra
Odesláno

Otázku ceny nemá v tomto vlákně příliš smysl řešit, je to vlákno o nových kalibrech jako takových, ne o jejich ceně. Ta bude pro spoustu lidí asi problematická, ale pro další spoustu ne. Ti si pak budou ochotni nový Primky s inhouse kalibrem koupit. A na tyhle lidi se Elton orientuje.

Odesláno (upraveno)

VS, podle tvé trefné stupnice jsem běžný až drzý výrobce, podle zákazníka (já ty drzý floutky, co si furt myslej, že za svůj bídný grošík dostanou tu nejfajnovější kvalitku, prostě nesnášim) :D Sorry za OT, ale zasmál jsem se :D :D

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník Ondra
Odesláno
VS, podle tvé trefné stupnice jsem běžný až drzý výrobce, podle zákazníka (já ty drzý floutky, co si furt myslej, že za svůj bídný grošík dostanou tu nejfajnovější kvalitku, prostě nesnášim) :D Sorry za OT, ale zasmál jsem se :D :D

Co vyrábíš?

Odesláno

Však ten první tam je jen pro úplnost. Jeho výskyt zatím nebyl potvrzen. :D

Odesláno

Aby bylo jasné, jsem šťastný, že naše firma byla schopná vyrobit opravdu autentický automat, který slušně funguje. Design některých pouzder byl velmi zajímavý, kvalita pouzder a ciferníků z pohledu tehdejší doby spíše podprůměrná, z dnešního pohledu k smíchu. V cenách 1000 Kč za slušně zachovalý kus a za cca 2000 za NOS kus opravdu moc zajímavé hoďky s ohledem na jejich věk a území, kde se nacházejí. Pro drtivou většinu zeměkoule pak jejich sběratelská hodnota za cca 20 EUR jako bonus, že se jedná o funkční automatické hodinky, jinak naprosto nezajímavé. S přihlédnutím na dobu o třicet let později naprostá drzost nabízet něco podobného za desítky tisíc Kč. Ta pouzdra Primu jsou opravdu krásná, ciferníky nic moc kvality, kdyby do toho dali Etu, nebo cokoli jiného, tak za cca 300 Eur by to mohla být zajímavá nabídka. Ale za stejnou cenu se dá sehnat např. Omega v nerezu s kalibrem T30 v dokonalém stavu. Nebo Omega automat chronometr s 1020 kalibrem, též v NOS. Zkuste se na to podívat bez pohledu na nápis firmy amyslím, že nebudete dlouho váhat. A když přičtete, že ta cena Primek je ne stejná, ale několikanásobná....Třeba 40000 Kč. Za ty peníze koupíte origo autentickéMoonwatch Omega, jedno z nejlepšího, co se kdy vyrobilo. Vejde se Vám tam hromada fantastických hodinek, včetně vintage Vacheron Constantinů, nebo Gondolo od Patteka. Už nevím, jaké lepší hoďky si představit. Proč bych měl za to takové peníze dávat? Ani jejich renovace mě nelákaji. Prim IGEN přijdou včetně původní investice na cca 9000 Kč, ale autentický originál je za 3000 Kč, v nos stavu s přehledem za cca 5000 Kč.... Tak nevím, zkuste mě přesvědčit, abych něco od Primu koupil......

Odesláno

Tak je dobře, že když nebudou škudlit tam kde nemají, jako doposud, když použijí kvalitní materiály, jejich lidi se naučí správné technologické postupy a budou je dodržovat..... tak se konečně posunou z kategorie strojírenské/dílenské výroby, kterou zvládá lépe vybavený kutil ve své garáži, do kategorie "hodinářských firem" ... sice to bude hooodně daleko od vysoké hodinařiny o které tak rádí v Eltonu mluví, ale i tak krok správným směrem... Ještě zaplatit grafika, někoho kdo umí udělat web, kibiho aby to nafotil a už to nebude tolik mlátit do očí....

Odesláno
.... Tak nevím, zkuste mě přesvědčit, abych něco od Primu koupil......

Tak třeba jen proto, že Prim a Cigi budou mít radost.

Odesláno
t..... tak se konečně posunou z kategorie strojírenské/dílenské výroby, kterou zvládá lépe vybavený kutil ve své garáži, ...............

no jo jak jednoduché..v sekáči koupíš za mega nějaký zajetý CNC, za přibližně to samý CNC leštičku, brusku,drátofku..... za půl mega nějakých udělátek, PC, softík a hurá do kutilskej radovánek. Jo ještě tu min. dvougaráž s příslušenstvím....... pak stačí sednout a napsat třeba sasíkům mejla vo Freundschaft :lol2: :lol2:

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)
S přihlédnutím na dobu o třicet let později naprostá drzost nabízet něco podobného za desítky tisíc Kč.

Cenová politika Eltonu je jen jejich věcí. Ale pro sebe si říkám, že se ochuzují o řadu zákazníků, kteří opět po letech éry quartzu zatoužili po mechanických hodinkách, a jejich přirozená první volba by byla po Primu. Ale pokud Elton nechce nabídnout mechanické hodinky v ceně do deseti tisíc, tak jak to umí třeba Stowa, Archimede, Christopher Ward a řada dalších menších výrobců, tak bohužel o tyto potenciální zákazníky přijde. Buďto sáhnou po mechanických Primkách od MPM nebo si koupí cokoliv jiného, co se jim líbí a finančně na to dosáhnou. Chápu, že Elton chce prodávat drahé hodinky, ale proč nezachová alespoň jednu řadu "klasických Primek" (ze současné nabídky třeba Lineu) za dostupnou cenu?

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno
diky! :D

fotim pro radost, v tomhle pripade za projetej benzin (je to daleko) a mozna jeste navsteva muzea... :)

je fakt, ze ty hodinky by si zaslouzily par fotek a lepsi web... :)

Samozřejmě.. je tristní , až ubohé, že výrobce a prodejce hodinek v cenách čtvrtmilionu a pod. není ochoten uloupnout nějakou korunku a nechat si udělat pořádný web a s pořádnýma fotkama... Buď je to o lakotě a nebo o blbosti... :) Přitom to zase tolik nestojí.. a přecijen to image značky dnes dělá...

Odesláno
Samozřejmě.. je tristní , až ubohé, že výrobce a prodejce hodinek v cenách čtvrtmilionu a pod. není ochoten uloupnout nějakou korunku a nechat si udělat pořádný web a s pořádnýma fotkama... Buď je to o lakotě a nebo o blbosti... :) Přitom to zase tolik nestojí.. a přecijen to image značky dnes dělá...

Co Ty víš, třeba je to také součást té tajnůstkářské obchodní strategie;) A pak třeba přijde BUM!!! a u Pateků a Constantinů budou mít vrásky na desítky let.. :thumbsup_anim:

Za mně: kdyby u nás byl tradiční výrobce inhouse kalibrů a hodinek, vůbec bych se nezlobil a i nějaké kousky koupil (za předpokladu, že nebudu platit cenu Panamery za Oktávku I.generace-cenu Audiny bych snesl..), ale žádný tady není:(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...