Pavel87 Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna (upraveno) Za rok touto dobou budu mít jedno z takových těch životních jubileí, kdy ještě nebudu tak starý, aby bylo neslušné dát mi hodinky. Před deseti lety jsem přišel sem na chronomag a od té doby skoro nebyl den, kdy bych nenosil nějaké hodinky. Většinou to ale byly low-cost modely typu Seiko s 4R nebo 7S kalibry, chvilku jsem měl i Suma, než jsem je kvůli rozměrům poslal pryč. Mám i nějaké základní Orienty, dokonce i JDM OrientStar. V poslední době mě baví oktagonální G-shocky se solárem, ale třeba i obyčejné Casio chrona 730d v baterce. Za tu dobu jsem zjistil, že mi sedí kde co s rozměrem do 42 mm max, že mám rád vypouklá sklíčka, dobrý antireflex, nevadí mi pěkný sunburst nebo jinak zajímavý ciferník (ale i jednoduché koncepce mě oslovují), aplikované logo a indexy a třeba i nízké pouzdro, kde se střídají leštěné a broušené plochy. Prostě, že mě baví hodinky a dívám se na ně často bez toho, aniž bych věděl kolik je vlastně hodin. Za těch deset let jsem ale také nebyl schopný investovat do hodinek nějakou vyšší částku a pořídit si byť jen střední třídu. Prostě jsem ty peníze neměl a nebo mi bylo líto jich do toho dát a nebo byly prostě potřeba jinde. Ke 40. narozeninám bych si tak rád udělal radost a vybral si už konečně nějaké “pořádnější” hodinky. Protože proces výběru je svým způsobem rituál a taky proto, že jsem magor, který má problém si rychle vybrat, dávám si tento luxusní časový náskok k výběru. Zajímalo by mě, co byste mi doporučili a čím jste si třeba udělali radost v tomto věku vy? Za rok v tuto dobu už bude jasno a těším se na to Jo a rád bych se motal v cenové relaci 50 +/- 20 tisíc korun Upraveno 23. srpna uživatelem Pavel87
warann Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna Ja si v tomhle veku, teda ne vylozene k narozkam, ale vek sedi, poridil jako prvni lepsi hodinky Bondovky v baterce. Cenove bych se vesel do limitu. Staly asi 36 tis. Ale to ti dneska asi nepomuze . Kazdopande mas cas na vyber a ten proces samotnej je taky fajn 1
olin001 Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna Ahoj jsem o kousek mladší ale taky bych rád před 40kou něco vybral a byl tak nějak owg a zatím mám asi 3 kandidáty ke kterým se pořád vracím 1. Oris aquis 41,5mm selita 2. Hamilton murph 38mm 3. Tudor 1926 39mm ruku mám cca 18,5cm takže já asi takto, uvidíme jak to dopadne u tebe... 1
Pavel87 Odesláno 23. srpna Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna před 8 hodinami, warann napsal: Ja si v tomhle veku, teda ne vylozene k narozkam, ale vek sedi, poridil jako prvni lepsi hodinky Bondovky v baterce. Cenove bych se vesel do limitu. Staly asi 36 tis. Ale to ti dneska asi nepomuze . Kazdopande mas cas na vyber a ten proces samotnej je taky fajn Dobrá volba, Omegy jsou pro mě ale ze světa “wow, to si nikdy nekoupím”.
Pavel87 Odesláno 23. srpna Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna před 5 hodinami, olin001 napsal: Ahoj jsem o kousek mladší ale taky bych rád před 40kou něco vybral a byl tak nějak owg a zatím mám asi 3 kandidáty ke kterým se pořád vracím 1. Oris aquis 41,5mm selita 2. Hamilton murph 38mm 3. Tudor 1926 39mm ruku mám cca 18,5cm takže já asi takto, uvidíme jak to dopadne u tebe... Ahoj a díky za tip ad 1.: Oris dobrý, ale nejspis se mi víc líbí ty nové Longines HC. Ale určitě se na ně podívám, chce to vidět na živo. ad 2.: Murph určitě super volba, tyhle jsem opomněl. Mam obvod zápěstí 20 cm, takže pro mě by byly ty s větším průměrem. Velké plus je, že nemají nevzhlednou datumovku. ad 3.: Tady mi vadí ta datumovka, nesedí mi to tam.
Pavel87 Odesláno 23. srpna Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna před 3 hodinami, Pozorovatel napsal: Tudor BB z druhé ruky Preferoval bych nové hodinky, chci si je nechat.
olin001 Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna Jestli máš ruku kolem 20cm a líbí se ti nový hydry za mě dobrá volba a ty 42mm ti budou dobře a třeba oproti aquisům lepší stroj,tah,regulace atd 1
Pozorovatel Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna @Pavel87 v tom případě tu už zaznělo Rado, Longines, Doxa. Tam by ses měl vejít a vše to jsou výrobci s historií. 1
Sphinxx Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna Pavle, pokud bych měl vybírat za sebe, tak asi nejlepší poměr do 50.000 mi dnes nabízí Mido Multifort a jejich "televize". Za necelých 34 tisíc člověk dostane 80h rezervu chodu, skvělý oboustranný AR, šroubovací korunku, WR100M, hezký číselník a náramek kombinovatelný s pohodlnými gumami. Za sebe bych určitě dále doporučil Oris Aquis, jak už tady padlo. Záleží na preferencích, ale kdybych si já za sebe měl dnes vybrat hodinky a byl omezen budgetem, tak to bude právě Multifort, pakliže nechceš hodinky z druhé ruky. Sám je mám v zelené a jsou super. Na gumě pak zase jiná hodinka. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Pavel87 Odesláno 23. srpna Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna Možná dám nějaké hodinky, které se mi líbí a proč a požádám o váš pohled. 1. Longines Conquest https://www.hodinky-365.cz/longines-conquest-automatic-l38304926-x1292592 Velikost tak akorát 41 mm, dlouhé ručičky, sunburst cifr, sice datumovka, ale alepsoň v barvě cifru. Nelíbí se mi ale motýlová spona a index a ručičky by mohly být výraznější. 2. Longines Spirit - https://www.hodinky-365.cz/longines-spirit-automatic-chronometr-l38094536-x1293296 Tady se mi moc líbí celý ciferník, font, aplikované indexy, ručičky, všechno správně. Chci hodinky na tahu. Spona zase motýl a bohužel barva cifru taky není zrovna ideál pro mě. Cena je na hraně. 3. Oris Big Crown: https://www.hodinky-365.cz/oris-big-crown-automatic-pointer-date-01-754-7798-4068-07-8-20-06-x1271140 Velmi se mi líbí řešení datumovky, rozměry myslím super, vypouklé sklíčko, modernější font a ručky (ne katedrální), aplikované indexy ale bohužel neaplikované logo a zase kua ta motylová spona, za co? 4. Oris ProPilot: https://www.hodinky-365.cz/oris-big-crown-propilot-big-date-automatic-01-751-7761-4065-07-8-20-08p-x1261553 Alternativa k BigCrown, lepší WR se hodí, spona překlápěcí. Z Němců se mi líbí Nomos, ale v téhle ceně jsou tam snad jen Cluby a to mi ty výše zmíněné hodinky přijdou zajímavější. Jinak klidně něco z německé produkce doporučte, nebráním se.
Pavel87 Odesláno 23. srpna Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna před 16 minutami, olin001 napsal: Jestli máš ruku kolem 20cm a líbí se ti nový hydry za mě dobrá volba a ty 42mm ti budou dobře a třeba oproti aquisům lepší stroj,tah,regulace atd Byl jsem se na ně podívat a jednoznačně 42 mm sedělo líp (a to jsem fanoušek malých hodinek - mam třeba 37 mm Seiko pětky ). Tady spis přemýšlím, jestli mi nevadí “potápky”, ale chápu je to jeden z nejprodávanější designů. Navíc mi na nich nevadila ani datumovka a celkově moc pěkný.
Pavel87 Odesláno 23. srpna Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna před 19 minutami, Pozorovatel napsal: @Pavel87 v tom případě tu už zaznělo Rado, Longines, Doxa. Tam by ses měl vejít a vše to jsou výrobci s historií. Vidíš na Rado se podívám. Doxu mam spojenou s potápkami a především s oranžovým cifrem a ja bych raději něco decentnějšího
Pozorovatel Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna (upraveno) Pokud nechceš potápky, tak Maurice Lacroix Aikon, to jsou takové sportovně elegantní tooly A na Tudor Ranger by ses taky s rozpočtem dostal (bývaly tak kolem 65tis.). Hmm, tak koukám, že nejlevnější jsou teď za necelých 80 Každopádně Longines Spirit je taky dobrá volba Upraveno 23. srpna uživatelem Pozorovatel
Pavel87 Odesláno 23. srpna Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna před 36 minutami, Sphinxx napsal: Pavle, pokud bych měl vybírat za sebe, tak asi nejlepší poměr do 50.000 mi dnes nabízí Mido Multifort a jejich "televize". Za necelých 34 tisíc člověk dostane 80h rezervu chodu, skvělý oboustranný AR, šroubovací korunku, WR100M, hezký číselník a náramek kombinovatelný s pohodlnými gumami. Za sebe bych určitě dále doporučil Oris Aquis, jak už tady padlo. Záleží na preferencích, ale kdybych si já za sebe měl dnes vybrat hodinky a byl omezen budgetem, tak to bude právě Multifort, pakliže nechceš hodinky z druhé ruky. Sám je mám v zelené a jsou super. Na gumě pak zase jiná hodinka. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tyhle televize jsou prostě své - a mají big date, který mi vůbec nevadí, protože je přesně tam, kde má být. A taky je to velmi užitečná komplikace. Dávám je na seznam a zkusím je. Při procházení Mido jsem ještě narazil na tyhle - https://www.hodinky-365.cz/mido-multifort-8-one-crown-automatic-m0555071104100-x1307296 Nevim jak integrovaný tah a jak by mi seděly na moji pracce, ale třeba 9 mm výška pouzdra je za mě skvělý parametr.
Pavel87 Odesláno 23. srpna Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna před 13 minutami, Pozorovatel napsal: Pokud nechceš potápky, tak Maurice Lacroix Aikon, to jsou takové sportovně elegantní tooly A na Tudor Ranger by ses taky s rozpočtem dostal (bývaly tak kolem 65tis.). Hmm, tak koukám, že nejlevnější jsou teď za necelých 80 Každopádně Longines Spirit je taky dobrá volba Lakrumáky neee, to radši Mida. Mě ta značka nějak nepřirostla k srdci. Rangery pěkný, ale už přes limit jak říkáš. 1
Pozorovatel Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna A co třeba Sinn? Cenově by ses vešel. Třeba 556 jsou super tooly, ale na tvou ruku už trochu malé, takže bych to viděl klidně na 836 nebo 856
siwi Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna Koukni na MAEN Manhattan. Sám je nemám, ale jejich majitelé si chválí pohodlnost, tenké pouzdro a kvalitní zpracování.https://www.infinitywatches.cz/products/maen-manhattan-39-ultra-thin-m4-1-2?_pos=3&_fid=701853e14&_ss=c&variant=57302717202780
Sphinxx Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna před 2 hodinami, Pavel87 napsal: Tyhle televize jsou prostě své - a mají big date, který mi vůbec nevadí, protože je přesně tam, kde má být. A taky je to velmi užitečná komplikace. Dávám je na seznam a zkusím je. Při procházení Mido jsem ještě narazil na tyhle - https://www.hodinky-365.cz/mido-multifort-8-one-crown-automatic-m0555071104100-x1307296 Nevim jak integrovaný tah a jak by mi seděly na moji pracce, ale třeba 9 mm výška pouzdra je za mě skvělý parametr. Pavle, já se omezím na doporučení toho, co mi prošlo rukama nebo sám mám, pokud jde o Multifort TV, líbí se mi komplikace big dáte, je to (pro mě) neskutečně pohodlná a nízká hodinka. Ještě lépe sedí na té gumě, ta jí mimochodem náramně padne a hezky obepne ruku. Navíc oboustranný AR a perfektní čitelnost. Před časem jsem byl v jednom pražském renomovaném hodinářství, diskutovali jsme s prodejcem a shodli jsme se na tom, že Mido skutečně nabízí excelentní poměr cena/výkon. Měl jsem v ruce i Hamilton, Tag Heuer a Longines na porovnání a vyhrálo Mido. Další značkou o které jsem psal, byl Oris a Ty jsi tady házel pilotní modely, Oris fakt umí, ale zrovna ty pilotky (a já mám pilotky moc rád) od Orisu jsou trošku nuda. Dále tady kolega výše nahodil Rado, skvělá záležitost. Jejich kolekce Captain Cook je super, já sám mám většího Cooka v titanu, což jsou 45mm, ale ty menší jsou snad ještě hezčí, určitě doporučuju kouknout a vyzkoušet. Já poslední dobou preferuji zelenou, zrovna Cook v zelené je fakt TOP. Výhodou je, že všechny uvedené tipy se dají vyzkoušet v pražském Koscomu na jednom místě. 1
Gustaf Odesláno 24. srpna Nahlásit Odesláno 24. srpna Podívej se na Union Glashütte Noramis Date Sport. Více barevných variant a na tom jejich meshi jsou top. Z Chrono24 by ses mohl vejít do limitu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se