Dali Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 Mě se líbí obě černé varianty 1 i 3, je mi jedno která to bude, přikloním se k většině.
cigi Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 to dalí a odklízeč: Odezva je okažitá, fakt tím žijeme. Myslím, že od začátku je výchozí černá trojka, to je jasná věc, to je ten mainstream. To, že zvítězil i v naší diskuzi je pocta primovi. Pochopte, já si myslím , že teď jde skutečně o to, aby si každý vybral to, co ON chce nejvíc, když je tu přesný ceník a spousta nápadů a komentářů a inspirace. To ovšem neznamená, že si nikdo nemůže vybrat výchozí verzi, ta je přece super! Velmi bych uvítal přímé srovnání hotových verzí na nějakým mejdanu, co vy na to? Poznávací znamení : kakaová skvrna velikosti mexického dolaru (40mm). Váš cigi
zdenda Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 to cigi: plně souhlasím, nicméně měla to být chronomag serie:P, čli něco co má omezený počet lidí, kteří se shodnou na konečném, možná i pro někoho kompromisním řešení. jinak dle zkušeností s panem primem, si můžeme nechat vyrobit každy hodinky dle svého gusta.:cool: A vo to tu přece de:)
Návštěvník peter Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 Hmmm, ak by som si kupil hodinky z tejto edicie, bolo by to asi z tychto dôvodov: 1) Chcem nejake PRIM - ky, ktoré zároveň nie sú poznačené dobou dávno minulou. 2) Elegant Linea sú subjektívne, ale ako aj z tejto diskusie vyplýva, zrejme aj objektívne pekné hodinky. 3) Skutočnosť, prečo by mali byť podľa mňa bez dátumu, som popísal už vyššie. Dodal by som azda len trocha ješitného, ja osobne by som chcel,aby sa hodinky z limitovanej edície odlišovali od sérioviek a mám pocit, že sériovky budú s dátumovkou(zrejme varianta 3 bez gravírovania, ale nerád by som tu prejudikoval rozhodnutie PRIM-u) , takže to by bolo zaistené:-). Pri tomto mám ale dilemu, či by mala byť limited edition jednotná (a vyrieši to konečné hlasovanie) alebo aj vzhľadom na to, že cena týchto hodiniek zas nie je úplne nízka, a preto by si mohol každý vybrať konečný dizajn (či už za príplatok alebo v cene, o tom zrejme rozhodne PRIM). tak, to boli moje úvahy aj v reakcii na zdendu...
odklizec Odesláno 23. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 Jednu vec mam jeste ke gravirovani.. Pokud se bude dozadu neco gravirovat, byl bych pro variantu "chronomag limited edition" a cislo/z kolika. Prezdivka z fora je podle mne jednak zbytecna a navic by takova personalizace znacne ztizila pripadny budouci prodej hodinek, se kterym se vzdy musi pocitat Pochybuju, ze by si nekdo tady i odjinud koupil hodinky, na kterych by bylo cizi jmeno nebo prezdivka! A ackoliv to tady uz bylo diskutovano, osobne bych byl pro frezovany napis, treba i za cenu cekani o nejaky ten tyden nebo mesic dele a za priplatek
cigi Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 Co se týče gravírování souhlasím plně s odklízečem (viz výše) Cigi
Ondraj Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 cigi napsal: Co se týče gravírování souhlasím plně s odklízečem (viz výše) Cigi Také souhlasím.
Návštěvník peter Odesláno 23. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2005 fajn, to s tým gravírovaním sa zdá veľmi rozumné (čo do obsahu), netreba ale zabúdať (pokiaľ ide o spôsob gravírovania) na avizované možné oddialenie výroby, aj keď, priznám sa , mne by to vôbec nevadilo, ja mám totiž najväčší problém s tým, ako to vysvetlím manželke :-)) Ozaj, kedy by bolo možné gravírovať frézovaním (myslím bližšie určenie, ako len budúci rok)
Prokop Odesláno 24. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2005 Tak co já se potom honím, abych Vám je stihl udělat do vánoc? Ono, věřím tomu, že bude stále něco nového a zajímavého. Mě by ale zajímalo, kolik byste si byli ochotni za to frézování nápisu na dýnko připlatit. Jen tak pro zajímavost. Původní kalkulace vycházela totiž z modelu Linea 36mm, který má popis provedený metodou parciálního povrchového kalení (laserem v olejové lázni). Stejně jsou udělané všechny nerezové hodinky z limitovaných sérií. Frézované popisy byly pro svou výrobní náročnost vyhrazeny zatím pouze pro celozlaté modely. Největším problémem je, že si nemůžeme dovolit vytěžovat takovouto prací stroj za 8 milionů korun. Na to, aby frézovaný popis vypadal tak jak má je třeba vysokootáčková fréza (cca 60000 ot/min), protože vnitřní prohlubně popisů nepůjdou dodatečně vyleštit. Ale to je samozřejmě otázka, která nemusí nikoho z nás trápit. Jen se snažím vysvětlit, proč je to v současné době tak nákladné.
kubson Odesláno 24. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2005 jak uz jsem psal v jinem threadu, tak prave popisy na dynku a rotoru me u modelu linea, kdyz jsem mel moznost si ho "osahat" vadily asi nejvic.. resp.. byla to jedina moje vyhrada k celkovemu provedeni - proste na mne pusobily "lacine" jakkoli je to mozna kvalitni a trvanliva metoda... kdyz uz budu do hodinek davat pro mne celkem nemalou castu asi bych volil jinou metodu popisu... co se tyka priplaceni si - to fakt nevim, uz tak je cena nekde za hranici meho osobniho limitu
Prokop Odesláno 24. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2005 Cena malosériově vyráběných hodinek bude vždycky vyšší než hodinek z tisícových sérií. To se holt nedá nic dělat. Na druhou stranu je podstatně příjemnější pro oko, když vidí nápis kvalitně frézovaný než klasické velkosériové "buch". Vysokotlaké lisování nerezové ocele je velmi drahá technologie, která dává v konečném důsledku jen zlomek očekávaného efektu. Je to jednoduché, buďto budu ve velké sérii rozpouštět náklady na nástroje, kterými budu dělat "buch" nebo budu precizně po malých sérií rozpouštět cenu drahého stroje. Nezapomínejte, že v našem podání nebude každý popis stejný, ale bude se lišit (číslo hodinek v sérii, jméno atd.). Jinými slovy, co popis dna to individuální příprava programu pro řízení chodu frézy a individuální nastavení. Můj dotaz reaguje na ty příspěvky, kde se autoři vyjadřovali, že by si za takovouto vymoženost připlatili. A mě prostě jen zajímá, jaká je pro zákazníka tržní hodnota takovéto úpravy.
Kalimero Odesláno 24. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2005 Dosud jsem byl jen pasivním účastníkem diskuzního fóra na Chronomagu, rád bych Vás proto v mém prvním vstupu všechny pozdravil. Z mé pasivity nebo spíš nerozhodnosti stran pořízení nových hodinek mne vyprovokovala až tato diskuze na téma Prim Linea - 40mm. Možná v tuto dobu už přicházím s křížkem po funuse (v tom případě dobře mi tak), ale došel jsem k závěru, že bych podobné hodinky chtěl taky. Dlouho jsem zvažoval, zda by na moje zápěstí nestačily sériové 36-milimetrové, nakonec bych raději volil ty větší. Pokud je to možné, zrekapituluji své představy: - líbí se mi varianty 1 a 3, obě s černým ciferníkem. U varianty 3 mám trochu obavy z umístění datumovky blíže středu ciferníku (upozornil na to odklizeč, přiznávám, že mne to nenapadlo). Přednost bych dal jedničce, vysvětlím proč .Mám k dispozici funkční kalibr 66. Pokud by to šlo, rád bych ho využil. Pro můj režim nošení by byl asi vhodnější než automat. Hodinky často na delší dobu odkládám - po příchodu domů jdou téměř vždy dolů z ruky (s novými Primkami to možná bude jiné). Tento kalibr je bez datumovky. Pokud by toto provedení cenově nějak "neulétlo", byl bych pro toto řešení. - k tématu loga a dalších popisů ciferníku bylo už řečeno asi vše, samozřejmě akceptuji oficiální logo Primu, s dalšími popisy nemám problém - nejsem z nejpozornějších; probíralo se provedení dna? Bude průhled z minerálního skla nebo bude celokovové? Sám bych raději zvolil celokovové dno u natahovacího strojku, u automatu může být průhled zajímavý. - ke gravírování, frézování: pokud mé hodinky budou členem limited edition, přijmu přidělené pořadové číslo (17 ??) ve formátu, na jakém se shodne většina. Osobně se mi také nejvíce zamlouvá formát Chronomag limited edition xx/xx, jméno tam nechci. V poslední době se rozběhla diskuze na téma zda rytí či frézování. K spokojenosti mi bude stačit řemeslně dobře provedený nápis ať už tou nebo onou technikou. Kvůli frézování bych nechtěl čekat (ale jsem ochoten přizpůsobit se většině), ani zbytečně připlácet (ale jsem ochoten přizpůsobit se většině). Takže prioritu č. 1 pro mne představuje varianta černá jednička s ručním nátahem. Pokud nebudou problémy (cena, dlouhá dodací lhůta,..?) šel bych do toho. Je ovšem otázkou, jestli mohou hodinky s ručním nátahem splňovat podmínky pro limited edition. Jiný kalibr, jiný ciferník (pokud vím, v tuto chvíli moji černou jedničku nikdo jiný nechce), to už je na pováženou. Tato edice by měla mít maximum společných prvků, úplně nejlepší by bylo, kdyby se hodinky lišily jen vyrytým pořadovým číslem, případně jménem. Ale dá se nato dívat z různých úhlů. Pokud by mé hodinky z jakéhokoli důvodu nemohly být součástí l.e., doufám, že by se mohly dát vyrobit jako "solitér" souběžně s ostatními - limitivanými. To už je spíš dotaz směrem k panu Prokopovi. Přeji Vám všem hodně zdaru, trpělivosti a dobrých nápadů Kalimero
mnovace Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 jen jedna poznámka myslím, že lim.e. a číslo/ kusy v sérii je postačující, přezdívka může byt v přiloženém certifikátu, kde bude soupis přezdívek-jmen lidí podílejících se na tvorbě hodinek linea 40mm
Prokop Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 Pro Kalimera: kalibr 66 do hodinek půjde zabudovat. Už podobnou konverzi připravujeme pro dva zákazníky. I tyto hodinky budou součástí limited edition. Celkem se jedná už asi o 5 kousků. Úprava pouzdra je nutná, vzhledem k rozměrům strojku a výšce natahovací hřídele se musí pouzdro strojně opracovat. Musí se také pro ně vyrobit nová vložka, vymezující polohu strojku v pouzdře. Takto zhotovené hodinky jsou vlastně originálem - každý se svojí minulostí. Kdo o to stojí, můžeme se pokusit dohledat veškeré informace z doby původní výroby. Díky existenci společného základu v pouzdře Linea 40mm to ale není nedosažitelně drahá záležitost. Pokud beru v potaz Vámi dodaný funkční kalibr 66, cena nepřesáhne 15.000,-Kč. Doporučil bych ale připlatit si za kompletní repasi strojku, případně pozlacení můstků a základen. Tyto příplatky nejsou ceníkovou položkou, protože jsou odvislé od stavu dodaného materiálu. Doporučuji využít mé nabídky k osobnímu setkání (tedy pokud jste z Prahy nebo se do Prahy občas dostanete). Co se týče průhledu z minerálního skla, tak mohu zodpovědně říci, že u mechanických hodinek s manuálním nátahem to má ještě větší smysl, než u hodinek s automatem. Rotor totiž nekryje 1/2 strojku, tak jak je tomu u automatů. Vidíte ze strojku daleko více a při manuálním dotahování můžete pozorovat Vámi vyvolané otáčení ozubených koleček, zpřevodujících dotahování pružiny. Vřele doporučuji. Zatím jsme nedělali hodinky s původním strojkem bez minerálního nebo safírového průhledu. Alespoň co si pamatuji všechny ty nadstandardní renovace. Ke značení dýnka: Myslím, že jste se všichni shodli na tom, že na hodinkách bude pouze nápis "Chronomag Limited Edition xx/20". Beru jako bernou minci, že přezdívku ani jméno na hodinky nechcete. Osobně by mne mrzelo, kdyby se hodinky staly předmětem dalšího prodeje, ale je to právo Vaší volby a já ho budu respektovat. Otázka je jaké zvolíte definitivní provedení: a) laserem na rotoru strojku (doporučuji, protože jde o hodnotnější identifikaci přímo na strojku pod průhledem z minerálního skla) - frézování v tomto případě nepřichází v úvahu. laserem (metoda parciálního povrchového kalení) na dýnku - výhodou je, že tato metoda je k dispozici okamžitě - doporučuji všem, kdo chtějí popis na dýnku a hodinky do vánoc na ruce. c) frézováním na vysokootáčkové fréze - efektní, ale dražší provedení popisu, vhodné jen pro popis dýnka - doporučuji všem, kterým nevadí, že hodinky dostanou na jaře (přeněji to nedokáži říci - bude odvislé od množství zakázek na hodinky a renovace vyráběné ověřenými technologiemi. Frézování sice máme ověřené, ale na stroji, na kterém by takovýto úkon přišel hodně draho.
Návštěvník dusen Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 Taky jsem diskuzi sledoval pasivne a mne zase "nakopl" az Kalimero, protoze jako prvni chce variantu, ktera by se mi libila nejvice.. Pokud neni pozde, pak bych take preferoval variantu 1 s cernym cifernikem (poradove cislo 17 nebo 18??). Napis Chronomag limited edition xx/xx je podle mne uplne idealni. Pruhled z mineralniho skla jsem tak nejak predpokladal :-)a urcite se spokojim s kvalitne vyrytym napisem.
odklizec Odesláno 25. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 Za sebe muzu rict, ze pro kvalitne vyfrezovany napis klidne pockam do jara Jak jsem tak nad tim uvazoval, v pripade, ze by byl napis frezovany, asi bych ani netrval na pruhlednem dynku. Jednak to u automatiskeho strojku (a navic nedekorovaneho) opravdu nema valny smysl a navic se mi zda, ze tomu frezovanemu napisu by dodalo vic na solidnosti, kdyby bylo cele dynko plne, teda celokovove. Tady jsem si trosku hral, co tomu rikate ? Tu hloubku a kvalitu frezovani to jiste neukazuje, ale aspon neco, ne?
Radimk Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 No Pánové: Nečet jsem diskuzi celou, některé části jsou total zmatek se mi zdá. Ale základ snad zůstal: Taktéž se přihlašuji do řady zájemců o tato hodinky.
šarik Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 Mě by se líbilo dýnko vpravo nahoře.
mb Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 \ napsal: dlužím ti svůj názor na barevné ručičky, už ho mám... Skvele! No, musim uznat, ze zrejme mas kus pravdy (nevim, zda zcela, to bych musel dane varianty videt), takto napsano se to zda rozumne. Kazdopadne by me zajimala ta Tebou protezovana varianta s bilou sekundovkou, at je aspon nejaka zmena! Co se tyce gravirovani -- nevim, musel bych videt. K samotnemu napisu na dynku -- nevidel bych problem v tom, ze nekteri tam budou mit jen "chronomag limited edition..." a nekteri navic i prezdivku, prip. jmeno. Kdyz uz si kupuju hodinky v limitovane edici, prece je nebudu prodavat! "M.B.", prip. cele jmeno bych tam zrejme uvital. K dynku jako takovemu -- ja bych volil variantu s pruhledem, mozna bych si i sehnal nejaky jiny kalibr... Oficialne se zatim k edici prihlasovat stale nebudu... cekam na vyslednou podobu.
peca Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 taky mam zajem o jeden kousek a to varianta 3, cerny cifernik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se