Přejít na obsah

U jake zbrane jste slouzili

Doporučené příspěvky

V 12. 9. 2014 v 16:31, aurelius.21 napsal:

M3maniac - Hmm... Jake stravne a osatne? U CO? Vyplaty se normalne braly snad jen u PTP -Stavebnich praporu. Kdy jsi to slouzil? Ja v 1998 bral sluzne v Praze jen 300,- a to nestacilo ani na chlast.

Jojo, stravné a ošatné...měli jsme v kasinu vymezenou jednu cimru, ale nikdo nám tam nepral a nikdo nás tam neživil.....dělalo to kolem trojky měsíčně jestli se nepletu a psal se rok 1992 a to byl docela balík. K tomu nějaká kačka z karet a kostek a bylo fajn :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 12. 9. 2014 v 18:35, M3maniac napsal:

Jojo, stravné a ošatné...měli jsme v kasinu vymezenou jednu cimru, ale nikdo nám tam nepral a nikdo nás tam neživil.....dělalo to kolem trojky měsíčně jestli se nepletu a psal se rok 1992 a to byl docela balík. K tomu nějaká kačka z karet a kostek a bylo fajn :)

Tak to jste byli za vodou... Zavidim, protoze v 1992 jsem delal na brigade jeste za 8Kcs na hodinu.

Odkaz ke komentáři

V 12. 9. 2014 v 17:17, matous napsal:

Říjen 1999 - šaškování u Hradní stráže , puška vz 52/57

Sent from my iPhone using Tapatalk

S tou puskou vz 52/57 se znam velmi duverne taky a jako trvaly suvenyr mam od jeji musky jizvu u palce od nekonecneho cviceni "k pocte zbran" a noseni u VU9133 / VU1411 Cestna Straz Prazske Posadky, Karlin. Nastesti jsem pozdejc nosil uz jen prapory nebo jako zbran fasoval savli vz.84, ktera je podstatne lehci.

S Hradni Strazi jsme jezdili na spolecna cviceni na letiste Kbely, kvuli priprave na inauguraci V.Havla na Hrade v unoru 98 a museli jsme se kvuli tomu behem tydne uplne preucit vsechny cviky, protoze HS je mela jine nez ty nase "po legionarsku".

Delani bachare v posadkove veznici me taky celkem bavilo. A uz v cervenci 1997 jsme vypomahali na Vystavisti (=Julda Fulda) s nakladkou povodnove pomoci pro Moravu. 

Krome cviceni na buzerplace pri 40°C (obcas i behani v masce) az do absolutniho vycerpani a zdeptani dehydrovaneho organismu a krome permanentniho nevyspani byl v prijimaci nejhorsi ten neustaly hlad. Sidili nas ty kurvy kucharske totiz na jidle a kdyby se nam nepodarilo obcas propasovat zvenku bochnik chleba (s vodou z kohoutku chutil jako mana nebeska), snad by jsme tam i pochcipali. Vysledkem byl ubytek na vaze jako v Machhausenu. Jeste ze byla ta "flaxa" -sluzba v kuchyni, kde se dalo neco sezrat navic.

Za techto podminek pred nasi prisahou uz jeden cas v krouzcich spiklencu vazne hrozila "vojenska vzpoura", ale se zatnutyma zubama jsme to vydrzeli a na prvnich vychazkach se vrhli na Prahu jako hejno hladovych kobylek. Zbytek vojny uz byl fajn a nakonec jsem si to uzival. Sluzba v Praze a u Cest. Straze prece jenom mela sve vyhody a rozhodne jsme se nenudili.

Dneska uz ale nechapu, jak jsem dokazal prezit rok uplne bez hodinek?

Odkaz ke komentáři

Nemá rád.......

Vzhledem k dědovým aktivitám  - Odbojová skupina Žatec-Praha, v roce 48 dostal 18 let za velezradu a skončil v Jáchymově na uranu a když svítil jako lampička, tak ho komunisti milostivě pustili /o dva roky dříve, ze zdravotních důvodů/ domu umřít, tím prošli  všichni matčini bratři a to byla ostrá 50 tá léta a černé výložky.

Mě  v roce 1978 nevzali do jisker a později ani do pionýra  :crybaby: /celkem by mne zajímalo, co měli kde napsáno/,ale statečně mě chodili otravovat na základku, před koncem osmé třídy, ať jdu na vojenskou školu, že mám po dědovi předpoklady, tak jsem se zeptal, proč ho teda zavřeli a bylo po náboru, tenkrát docela průser, řešil to s našima náš ředitel školy, komunista jako prase.... 

No a k mé službě u PTP/stavební prapor, tak téměř pravidelné dvanáctihodinové pracovní směny a potom různé služby a stáže, také nic moc. Samozřejmě to s PTP z 50 let nejde srovnat /strýčkové vyprávěli/, ale na to, že byla "nová doba" se to moc neřešilo....

Nedělám ze sebe hrdinu, ani chudáčka, ale nám na vojně prostě jinak neřekli , než PTPáci a to včetně velitelů .... 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...