aurelius.21 Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2014 M3maniac - Hmm... Jake stravne a osatne? U CO? Vyplaty se normalne braly snad jen u PTP -Stavebnich praporu. Kdy jsi to slouzil? Ja v 1998 bral sluzne v Praze jen 300,- a to nestacilo ani na chlast. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2014 (upraveno) VÚ 7013, Olomouc, hlavní kuchař, 1985-6Tedy tím kuchařem jsem byl, protože jsem vystudoval VŠCHT :-) Upraveno 12. září 2014 uživatelem Jivl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2014 (upraveno) Ty bláho, o tomhle vlákně jsem neměl tušení.... Já VÚMV 2220 Zbraslav.....a asi před 100 lety... Upraveno 12. září 2014 uživatelem Tondaa73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladva Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2014 Civil podzim 99, PVO (vduchomrdi) Kroměříž- Rybálky, útvar 7100 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matous Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2014 Říjen 1999 - šaškování u Hradní stráže , puška vz 52/57 Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jencekgs Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2014 CL01 pansky koci v Praslavicich. Takze prvne Uaz a pak favorit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2014 V 12. 9. 2014 v 16:31, aurelius.21 napsal: M3maniac - Hmm... Jake stravne a osatne? U CO? Vyplaty se normalne braly snad jen u PTP -Stavebnich praporu. Kdy jsi to slouzil? Ja v 1998 bral sluzne v Praze jen 300,- a to nestacilo ani na chlast.Jojo, stravné a ošatné...měli jsme v kasinu vymezenou jednu cimru, ale nikdo nám tam nepral a nikdo nás tam neživil.....dělalo to kolem trojky měsíčně jestli se nepletu a psal se rok 1992 a to byl docela balík. K tomu nějaká kačka z karet a kostek a bylo fajn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stalker Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2014 Ašský prapor.5 rota PS.Neskutečný zážitky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 15. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2014 Domažlice říjen 1989 - červen 1990, tankový prapor... sametový listopad za zdí kasína byl hustě surreálný zážitek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robertilos Odesláno 16. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2014 Sloužil jsem u psa, vzor německý ovčák - Místek, Chlebovice, Stará Boleslav. V r. 1997 pomoc při odklízení následků povodní v Ostravě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrej80 Odesláno 16. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2014 00 PŠ Košice - VU4800 Piestany Velitel obsluhy radiotechnickeho zariadenia. Mali sme RAL R849. Bohuzial, neboli peniaze ani vola aby nas aj nieco naucili. Aj sme chceli, ale vsetci sa bali, ze sa nam nieco stane tak sme rovnali patniky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FanThomino Odesláno 20. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2014 Já jsem byl letec ( Kbely) . Měli jsme pěkný morý barety. Pro úplnost je ale třeba dodat, že jsem lítal v letištní kuchyni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aurelius.21 Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 V 12. 9. 2014 v 18:35, M3maniac napsal: Jojo, stravné a ošatné...měli jsme v kasinu vymezenou jednu cimru, ale nikdo nám tam nepral a nikdo nás tam neživil.....dělalo to kolem trojky měsíčně jestli se nepletu a psal se rok 1992 a to byl docela balík. K tomu nějaká kačka z karet a kostek a bylo fajn Tak to jste byli za vodou... Zavidim, protoze v 1992 jsem delal na brigade jeste za 8Kcs na hodinu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aurelius.21 Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 V 12. 9. 2014 v 17:17, matous napsal: Říjen 1999 - šaškování u Hradní stráže , puška vz 52/57 Sent from my iPhone using Tapatalk S tou puskou vz 52/57 se znam velmi duverne taky a jako trvaly suvenyr mam od jeji musky jizvu u palce od nekonecneho cviceni "k pocte zbran" a noseni u VU9133 / VU1411 Cestna Straz Prazske Posadky, Karlin. Nastesti jsem pozdejc nosil uz jen prapory nebo jako zbran fasoval savli vz.84, ktera je podstatne lehci. S Hradni Strazi jsme jezdili na spolecna cviceni na letiste Kbely, kvuli priprave na inauguraci V.Havla na Hrade v unoru 98 a museli jsme se kvuli tomu behem tydne uplne preucit vsechny cviky, protoze HS je mela jine nez ty nase "po legionarsku".Delani bachare v posadkove veznici me taky celkem bavilo. A uz v cervenci 1997 jsme vypomahali na Vystavisti (=Julda Fulda) s nakladkou povodnove pomoci pro Moravu. Krome cviceni na buzerplace pri 40°C (obcas i behani v masce) az do absolutniho vycerpani a zdeptani dehydrovaneho organismu a krome permanentniho nevyspani byl v prijimaci nejhorsi ten neustaly hlad. Sidili nas ty kurvy kucharske totiz na jidle a kdyby se nam nepodarilo obcas propasovat zvenku bochnik chleba (s vodou z kohoutku chutil jako mana nebeska), snad by jsme tam i pochcipali. Vysledkem byl ubytek na vaze jako v Machhausenu. Jeste ze byla ta "flaxa" -sluzba v kuchyni, kde se dalo neco sezrat navic. Za techto podminek pred nasi prisahou uz jeden cas v krouzcich spiklencu vazne hrozila "vojenska vzpoura", ale se zatnutyma zubama jsme to vydrzeli a na prvnich vychazkach se vrhli na Prahu jako hejno hladovych kobylek. Zbytek vojny uz byl fajn a nakonec jsem si to uzival. Sluzba v Praze a u Cest. Straze prece jenom mela sve vyhody a rozhodne jsme se nenudili.Dneska uz ale nechapu, jak jsem dokazal prezit rok uplne bez hodinek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 PTP VÚ 3229 Klecany 1991-2 rodinná anamnéza, která fungovala i po revoluci... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aurelius.21 Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 (upraveno) VU1411, Cestna Straz Praha Upraveno 26. září 2014 uživatelem aurelius.21 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 (upraveno) 1984 -- 1987 tedy v čechách Upraveno 26. září 2014 uživatelem mondeo2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lorch Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 V 26. 9. 2014 v 15:58, mondeo2 napsal: 1984 -- 1987 184008_clanok_foto_61.jpg tedy v čecháchTo mám taky někde založený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 To Tikal : Krásne spomienky na tento odznak : VÚ 5569 Bratislava Cestno - stavebný prápor... 1990 - 92 (PTP nepoužívaj YPO to nemá rád...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 27. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2014 Nemá rád....... Vzhledem k dědovým aktivitám - Odbojová skupina Žatec-Praha, v roce 48 dostal 18 let za velezradu a skončil v Jáchymově na uranu a když svítil jako lampička, tak ho komunisti milostivě pustili /o dva roky dříve, ze zdravotních důvodů/ domu umřít, tím prošli všichni matčini bratři a to byla ostrá 50 tá léta a černé výložky. Mě v roce 1978 nevzali do jisker a později ani do pionýra /celkem by mne zajímalo, co měli kde napsáno/,ale statečně mě chodili otravovat na základku, před koncem osmé třídy, ať jdu na vojenskou školu, že mám po dědovi předpoklady, tak jsem se zeptal, proč ho teda zavřeli a bylo po náboru, tenkrát docela průser, řešil to s našima náš ředitel školy, komunista jako prase.... No a k mé službě u PTP/stavební prapor, tak téměř pravidelné dvanáctihodinové pracovní směny a potom různé služby a stáže, také nic moc. Samozřejmě to s PTP z 50 let nejde srovnat /strýčkové vyprávěli/, ale na to, že byla "nová doba" se to moc neřešilo.... Nedělám ze sebe hrdinu, ani chudáčka, ale nám na vojně prostě jinak neřekli , než PTPáci a to včetně velitelů .... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se