Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
No živí mě rodiče :)

Prázdniny pracuju vždycky celé. Během roku všechny víkendy. A za tyto peníze si pak kupuju "nadstandartní" věci.

Rodičům to nevadí, berou to tak, že si tvořím určitý vztah k penězům a jejich hodnotě.

Já myslím, že to vyhovuje oběma stranám.

Během studíí jsem to měl taky tak. Žádné kapesné. Rodiče platili jídlo, oblečení, věci do školy a já si za to, co jsem si vydělal, koupil věci podle svého uvážení. Nikdo mi do toho nepovídal a spokojenost byla na obou stranách.

edit: příspěvěk se zobrazil 2x

Upraveno uživatelem Ruda
Odesláno
No živí mě rodiče :)

Prázdniny pracuju vždycky celé. Během roku všechny víkendy. A za tyto peníze si pak kupuju "nadstandartní" věci.

Rodičům to nevadí, berou to tak, že si tvořím určitý vztah k penězům a jejich hodnotě.

Já myslím, že to vyhovuje oběma stranám.

Jo jo s tim plne souhlasim je to dobre ze to takto muzes provozovat, az se postavis na vlastni nohy tak uz hodnotu penez budes znat dobre, asi ji znas uz ted protoze vydelat tu castku a dat to do hodinek to chce trochu rozvahy, preci jen jsi na to nevydelal za par dni. Az budes mit rodinu tak se ti tento konicek zuroci, snad se trosku vylecis z te nasi nemoci a stabilizujes se, bude ti hej, to ja se nakazil a ted prozivam vazna muka a navic musim zabezpecit rodinu a to fakt nejde dobre dokupy s mymi "Chronosny a Chronovizemi".

Odesláno
Jo jo s tim plne souhlasim je to dobre ze to takto muzes provozovat, az se postavis na vlastni nohy tak uz hodnotu penez budes znat dobre, asi ji znas uz ted protoze vydelat tu castku a dat to do hodinek to chce trochu rozvahy, preci jen jsi na to nevydelal za par dni. Az budes mit rodinu tak se ti tento konicek zuroci, snad se trosku vylecis z te nasi nemoci a stabilizujes se, bude ti hej, to ja se nakazil a ted prozivam vazna muka a navic musim zabezpecit rodinu a to fakt nejde dobre dokupy s mymi "Chronosny a Chronovizemi".

Právě, jen výběrem hodinek trávím měsíce :)

Je to možná lepší, než si je pořizovat jako na běžícím pásu :)

Odesláno
Volná citace z TimeZone: Chronomagor (používají termín WIS) má hodinky, který mají větší hodnotu než jeho auto, touží po hodinkách, který stojej jako jeho dům.

Nakonec maji zensky v tomhle pravdu :thumbsup_anim:

Protoze uz nemam sluzebni auta jezdim Formanem me nevesty a jsem opravdu polovicni magor :guitar:

Moje nejlevnejsi hodinky (Monstra) maji vetsi cenu nez auto, snim o Vacheronech a drevenym srubu za 2 mega B)

• po 3 týdnech...
Odesláno

za sebe mohu říci, že tahle akneta je daleko nejlepší tady.Jinak já první pořádné hodinky teprve čekám a buď budou 30% nebo 100%, ale za to déle.ještě uvidím.

Odesláno

Stačí si koupit jedny SpeedBird III od Timefactors a máte vystaráno na pěkných pár let. A za zlomek platu. Grand Seika odpočívají už skoro měsíc v postýlce.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jak jsem psal jinde .... vzrůstající chronofilie mi začíná výrazně zasahovat do výdajové stránky rozpočtu, takže jsem začal na nějakých 10% a po tom co si tady sem tam něco přečtu, tak se blížím k 80% .... nu což, jednou po mě zbyde orloj plný hodinek ... :thumbsup_anim:

• po 3 týdnech...
Odesláno

Já stále nosím Primky, koupené kdysi za 400 (nebo 500?), což byla suma, kterou jsem ten měsíc obdržel na střední škole jako odměnu za vyznamenání :) Takže tehdy to dalece přesahovalo můj měsíční příjem, teďka by se daly tyto hodinky pořídit za ... za několik procent mého příjmu. Ale zatím jsem je viděl prodávat jen ve špatném stavu.

Možná by to chtělo anketu s hlasováním se stupni po 10 %.

Odesláno

Ja som sa hodinkami zacal zaoberat len nedavno, a dost ma to chytilo. A na nakup novych hodiniek som zvolil inu strategiu: povedal som rodine, aby mi na kazde jubileum dali hodinky (podla mojho vyberu) a oni sa mi na ne mozu poskladat :thumbsup_anim:

Najblizsie ma caka o 5 rokov, tak som zvedavy ci vydrzim... :)

Odesláno
Ja som sa hodinkami zacal zaoberat len nedavno, a dost ma to chytilo. A na nakup novych hodiniek som zvolil inu strategiu: povedal som rodine, aby mi na kazde jubileum dali hodinky (podla mojho vyberu) a oni sa mi na ne mozu poskladat :thumbsup_anim:

Najblizsie ma caka o 5 rokov, tak som zvedavy ci vydrzim... :)

5! rokov? si robis srandu? NEVYDRZIS !! :D:D:D

Odesláno

Tak ja jsem si nedavno koupil hodinky za 15% meho platu, pote za 80% platu a ted jsem uz prakticky koupil dalsi za 200% platu.

Takze uz jsem asi na dlouho skoncil. Jinak bud budu muset neco prodat nebo mi to prikaze po rozvodu prodat soud :suicide_anim:

Odesláno
5! rokov? si robis srandu? NEVYDRZIS !! :D:D:D

Tak ja som mal vzdy za to, ze kvalitne hodinky sa kupuju na aspon 10 rokov :) Az tu som zistil, ze ono je to tak, ze clovek by mal mat rano na vyber aspon z 3 :)

Odesláno

takze kdyz uz jsem dneska zacal, takze ted mam na ruce Pulsary, ktere jsem poridil za 5% platu .. a prozatim neumim rict procento, ktere planuju.. ale uvidime, jak se bude premysleni v pomeru plat vs. cena pohybovat :-)))

Návštěvník Tada
Odesláno
cca 800% čistého měsíčního příjmu :whistling:

Sakra, tos koupil tak sakra drahé hodinky, nebo dostáváš tak malý plat? :speak_cool:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...