Přejít na obsah

Měsíční plat a cena hodinek

jnm

Doporučené příspěvky

Jasně že jo, je to zajímavý čtení :) Přiznám se, že mě docela překvapilo (zklamalo), že je tu málo těch, kteří dají za hodinky víc, než co měsíčně vydělají, i když je mi jasný, že spousta z těch, kteří to klidně udělají, se anketky nezúčastnilo.

Kolik kdo bere je mi fuk, nechtěl jsem zjistit průměrnou cenu hodinek, který si tu lidi kupují, ale jejich "dosažitelnost" ve vztahu k výdělku. A obrázek jsem si udělal. Já se teď chystám ke koupi jedněch 70% a bude to můj první kauf v týhle branži, tak jsem jen chtěl vědět, jak velkej budu exot. Jsem rád, že žádnej, což se mi nestává tak často :)

ono jde asi taky trochu o to, ze vetsina lidi tady neskrbli pouze na dreamwatche, cesta je lemovana hromadou "mensich" nakupu na zprijemneni toho cekani, neni-liz pravda?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono jde asi taky trochu o to, ze vetsina lidi tady neskrbli pouze na dreamwatche, cesta je lemovana hromadou "mensich" nakupu na zprijemneni toho cekani, neni-liz pravda?

Yeah. Cesta do pekla je vždy lemována dobrými úmysly. Pro mě není důležitý poměr k výdělku (někde kolem 50%), ale subjektivní strop, teda co su ještě ochotný obětovat (viz dream watch v podpisu). Ale člověk míní a okolnosti mění, dvoje dreamky mi utekly, protože jsem musel financovat něco jiného :(

Edit: češťyn

Upraveno uživatelem CzechJoker
Odkaz ke komentáři

Tak já se snažím držet si troje hodinky, protože kdybych příkoupil čtvrtý, tak by zase pak ještě šly další a další a to je cesta do finančních pekel, už takhle je to stěží unositelný. Takže ty moje troje se rovnaj 50% + 50% + 140% platu.

Odkaz ke komentáři

Souhlas, já to nemyslel jako kritiku (ačkoliv uznávám, že to tak mohlo působit, sorry, mea culpa). Každej jsme jinej, mně by třeba víc malých tikajících radostí asi nevynahradilo tu radost z finálního úlovku, ale jak už jsem psal, jsem zatím jen teoretik, třeba k tomu dorostu :)

Odkaz ke komentáři

To je zcela přesně muj případ :thumbsup_anim: dokonce jsem ani svuj dream dosud nedefinoval a nechám se unášet tím kolem. Protože škudlit pět let na např. Seamastery s quartzkama z tržnice na ruce by mě nebavilo...

Odkaz ke komentáři

...a ted si vyber... rozptyl slusnej, od radove procent az po stovky procent. a to je jeste ztizene tim, ze nevis, kolik tech 100% je. cili teoreticky vzato se muzeme bavit o naprosto stejne absolutni hodnote hodinek, pro nekoho to muze byt tak, ze 1% = 50.000Kc, pro nekoho 300% = 50.000. Takze rozptyl vlastne muze byt i nula... :thumbsup_anim:

Doufam, ze ti ta anketka pomohla. :speak_cool:

Ono ani tak nezáleží na tom, že oba dva za hodinky zaplatili 50.000,-. Tady jde právě o to, že někdo si splní sen a na hodinky za 50k si šetří rok a někdo si je koupí z nudy, protože zrovna šel kolem výlohy a neví co s penězi. Procenta z příjmu podle mého mnohem lépe ukazují, kolik je člověk ochotný pro hodinky obětovat a kolik pro něj znemenají. Přeci jen radost z hodinek není (přímo)úměrná jejich ceně, ne? ;)

Odkaz ke komentáři

Ještě bych k tomu dodal jeden úhel pohledu. Dneska jsem seděl na kafi s hodinek poměrně neznalou slečnou a řeč přišla i na hodinky a když jsme spustili diskusi k cenám, tak jsem se jí tak nějak snažil vysvětlit, že si nedokážu představit, že člověk jde po ulici a zničehonic zaskočí do krámu a utratí půl mega za nějaký ty pateky, blancpainy nebo breguety. K těmhle hodinkám se člověk postupně dopracovává přes omegy, orisky, TAGy a podobně střednětřídní značky... až potom jednoho dne přijde chvíle, kdy do těch top značek prostě takňák jako doroste.

Nevím, jestli jsem jí to vysvětlil. Asi ne :)

Odkaz ke komentáři

Za mnou přišla ségra se švárou a prý "koupili jsme si vysavač za šedesát tisíc". Já se zhrozil a odpověděl jim, že by za ty peníze mohli mít pěkný hodinky. Vyděsili se a nechápavě na mne zírali...

Čistě pro anketku, kolik je to procent? :) :)

Odkaz ke komentáři

Za mnou přišla ségra se švárou a prý "koupili jsme si vysavač za šedesát tisíc". Já se zhrozil a odpověděl jim, že by za ty peníze mohli mít pěkný hodinky. Vyděsili se a nechápavě na mne zírali...

Hej to poznam, na mna takto pozeralo cele moje okolie. Ono vacsina ludi nevie pochopit ako moze dat niekto za hodinky viac ako 10000, lenze vacsina ludi ani nevie co je rotor.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...