Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno
Sklíčko s ráfkem jsem sundal já, na ciferníku byl trošku prach a pak to asi křivě nasadil :)

S korunkou nevím, jestli je originál, ale možná máš pravdu a měnila se.

S ručkama nevím :(

cifr vypadá na 100% stav, vyměň ručky za žlutý, jen je škoda, že nožky pouzdra jsou vykousaný od kovotahu

Odesláno (upraveno)

:D :D vy mi dáváte :D

Co takhle vážně uvažovat o kategorii ZMETEK ?? Jestli ty nightyho prošly výstupní kontrolou v eltonu, vstupní v klenotech, někdo je dal na pult a někdo si je koupil (tehdá nebyly slevy, ani výprodeje, pánové, jen takový partiový obchůdky a burzy na ořechovce 1x za kvartál :D), tak to máme 3 trestné činy sabotáže a jednoho nonkonformistu za každou cenu !! Hodinky s příběhem na román :D :D

Ještě edit - možná máme zkreslený dojem, je jasné, že nejvíce NOSů a neprodanejch a takovejch se muselo nutně zachovat právě těch zmetků - podarky si logicky někdo koupil :D :D To je jak archeologie a paleontologie, jsem v tom nejčko díky synátorovi a jeho guru nigelu marvinovi v obraze :D :D

OT pro mladší a levicové - umíte si představit tu beznaděj tý doby ?? Tak to opravdu bylo.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Toljo, Docente, Cigi, Accutrone - je to bastl či nikoliv? Nikdy jsem televizky s takovouto vnitřní lunetou neviděl.

A šly docela draze, dva Chronomagisti je asi dost chtěli.

post-1118-1244409625.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno (upraveno)
Toljo, Docente, Cigi, Accutrone - je to bastl či nikoliv? Nikdy jsem televizky s takovouto vnitřní lunetou neviděl.

podle meho mineni bastl - ale pouze v tom, ze vnejsi ramecek (luneta) je z 97.

A i kdyby nebyl, tak nepasuje ta kombinace vnejsi a vnitrni casti ciferniku - na obou jsou minutove indexy, coz "správně" nebylo. Byvaly minutove indexy na vnejsim ramecku (starsi typ pouzdra s vystouplymi nozickami) anebo byly minutove indexy na vnitrnim kulatem ciferniku a cislice na vnejsim ramecku (novejsi typ pouzdra - stejny jako v aukci)

edit: nevim za kolik tentokrate sly, ale za nove pouzdro bych asi taky sahl do kapsy hloubeji :)

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odesláno
podle meho mineni bastl - ale pouze v tom, ze vnejsi ramecek (luneta) je z 97.

A i kdyby nebyl, tak nepasuje ta kombinace vnejsi a vnitrni casti ciferniku - na obou jsou minutove indexy, coz "správně" nebylo. Byvaly minutove indexy na vnejsim ramecku (starsi typ pouzdra s vystouplymi nozickami) anebo byly minutove indexy na vnitrnim kulatem ciferniku a cislice na vnejsim ramecku (novejsi typ pouzdra - stejny jako v aukci)

edit: nevim za kolik tentokrate sly, ale za nove pouzdro bych asi taky sahl do kapsy hloubeji :)

lépe bych to nenapsal a tak se vyjádřím velmi stručně.

naprosto souhlasím s docentem.

Návštěvník tolja
Odesláno

Souhlas s Accutronem. Tipnu si, že prodejce je z Náchoda. Pokud ano, tak koupil celou sbírku nebo pozůstalost po bývalém zaměstnanci Eltonu. Já takhle koupil od bývalého zaměstnance kvůli pouzdrům dva bastly Sportů dvojek s číselníky z armádních autohodin - dokonce měly vystřižené okénko pro datum.

Odesláno
tak nám zase horlivec zavřel kvůli správnému slovu na správném místě téma právě v okamžiku, kdy začalo být přínosné.

Otázka, co mě zajímá : zatím víme, že vintážní diplomaty se v továrně vyráběly zlaté a (ofiko zatím nepotvrzené, ale pravděpodobně) stříbrné s bílým ciferníkem , stříbrnými indexy a ručkami a rozhodně se dle prima nevyráběly stříbrné s černým ciferníkem, ale nejčko poprvé slyším, že se možná vyráběly bicolor !! Nemluvím tu o skorodiplomatech a dalších derivátech, ale o diplomatech. Je jasné, že sestavit z origo dílů bicolor je hračka a opravdu se to mohlo dít i ve fabrice, takže otázka zní - může někdo potvrdit, že se v primu vyráběly i origo bicolor (zlaté vše, chromované pouzdro) diplomaty ?

tak tohle je taky úúúžasnej mix :thumbsup_anim:

http://www.aukro.cz/item656682732_prim_diplomat.html

Odesláno
tak tohle je taky úúúžasnej mix :thumbsup_anim:

http://www.aukro.cz/item656682732_prim_diplomat.html

na tej aukcii nie je nic zleho..... "funkční stav nafocen nic nepředěláno nálezové." a pekne od koruny

zle to zacina byt az vtedy ked nejaky chytrak najde v supliku x krat opravovany a prerabany srot po dedovi splasi k tomu niekde este primacku krabku popise to ako Vintage/NOS/original/raritne/zberatelske cojaviemco a startuje aukciu na troch tisicoch . (jo a korunu takej aukcii este vzdy nasadi odkaz na novodobe stranky primu aby si kazdy mohol na vlastnu mys overit ze po kolko teraz asi primky idu :D )

Odesláno
Mam doma kopii jednoho primackyho katalogu s 50-57, tak se behem vikendu na ten tvuj model mrknu, jestli tam je. Mam bohuzel jen CB kopii, ale v popisu je nastesti barva rucek uvedena.

Tak jsem katalog dnes prosel. Mam za sebou dost nabity tyden (a slusny spankovy deficit), takze jsem to nestihl drive. Toljo, ty Tvoje hodinky tam bohuzel nejsou. Takze nemuzu slouzit. Kdyz se mi to nekdy zadari, tak ten katalog naskenuju a nekam ho povesim.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...