Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  frelichl napsal:
  Kamil napsal:
Jenže znalec je ocení a kvalita tam je taky! Nenosíš ty zlaté řetězy?:D

Znalec ocení co? Že je tam možná kvalitní strojek? Nebo že to není tuctová produkce? Já prostě pořád nechápu, co bych na těch Seikách měl obdivovat, design se mi nelíbí ani trochu (samozřejmě subjektivní věc), zvučně ta značka u mě také nezní a o kvalitě nepochybuju, ale zároveň si nemyslím, že by na tom dobré švýcarské značky byly s kvalitou hůř než tyhle obludy ;)).

Zlaté řetězy nenosím, nemám žádný řetízek a zlatou barvu opravdu nemám rád :).

Ano, přesně tak, znalec ocení velmi kvalitní strojek i to že to není tuctová produkce, dokonalé řemeslné zpracování, neokázalost i klasický japonský design.

Důvod proč se mě tyto hodinky tak velmi líbí je to, že jsou nositely výše popsaných hodnot . Grand Seiko vyznávají určitou filosofii, která asi není pro každého:-) To jaké hodinky si ve finále koupíš je otázkou spřízněnosti s filosofií konkrétní značky. Osobně bych si třeba nekoupil Breitling protože mi přijdou moc okázalé. Mám spíše decentnější hodinky.

Jen pro zajímavost....srovnání hodinek Grand Seiko a Omega:

http://www.pmwf.com/Watches/REVIEWS/AquaTe...ikoCompared.htm

• Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  ¨safi napsal:
Osobně bych si třeba nekoupil Breitling protože mi přijdou moc okázalé. Mám spíše decentnější hodinky.

To jsme dva, ale nemám rád přesně ten styl, který představují Grand Seiko, stejně tak na mě nechoď s Aqua Terrou, ty se mi taky nelíbí :).

Omega Seamaster napsal:
Certificates for Accuracy

The AT comes with a C.O.S.C. (Neuenburg Observatory) certificate, so you know Omega had to pay ca. USD 50 for that test per watch. C.O.S.C guarantees that the watches run at - 3 seconds to maximum + 6 seconds in different positions and temperatures during the exactly defined test set by the Observatory. SEIKO has created its own test set and guarantees -2/+5 seconds a day. Do the watches hold their respective promises. The AT certainly does at plus 1.9 seconds a day. The GS seems to run a bit too fast here in Thailand at 5.5 seconds plus but I expect this to change pretty soon.

Tohle si neodpustím: velmi kvalitní strojek, který ani nesplňuje specifikace dané svým výrobcem?

Odesláno
  Ondraj napsal:
U toho Seika si to trefil podobně, jak to cítím já. Ten kalibr asi bude dobrý, ale celkově ty hodinky nemají nádeh vyjímečnosti a vypadají jako Seika za 5000.

Spíš než jako Seika za 5000 vypadají GS - alespoň ta na obrázku nahoře - jako Omega Aqua Terra :-)

Grand Seika - hlavně ta původní vyrobená před přerušením produkce (od roku 74 do roku 98 se nevyráběla) jsou ikony v Japonsku a Asii - tedy té její části, která není s Japy na kordy.

Viděl jsem je na zápěstí prezidenta jednoho z velkých japonských mobilních operátorů, z čehož soudím, že jejich sociální status mezi domorodci je značně vysoký.

Protože jako u řady jiných národních pokladů je hnací silou prodejů šovinismus, mimo Japonsko se oficiálně nenabízejí. Nutno ale uznat, že to zdaleka nejsou obvyklé ety v národoveckém pouzdru.

Projekt Grand Seiko byl zahájen počátkem šedesátých let - v kontextu emancipačních snah Japonska té doby. V podstatě chtěli ukázat, že pokud budou chtít, dokážou udělat preciznější klasické konzervativní hodinky než Švýcaři. Což se jim - z ryze technického hlediska přinejmenším - podařilo.

Všechny GS jsou certifikované chronometry - jedny z mála mimo COSC/FHS systém. Japonci využili toho, že standard existuje jako ISO norma, a pořídili si vlastní testovací laboratoř.

Vzhled GS - hlavně těch nových - je kapitola sama pro sebe. Kombinace loga SEIKO a nápisu Grand Seiko pseudogotickým písmem je bezpochyby výplodem malarické mysli nebo snad připomínkou osy Berlín-Tokio. Kdo ví? Každopádně je bizarní asijská estetika v kombinaci s precizností zpracování součástí jejich kouzla.

V Čechách asi GS nejsou dobrá investice - pokud tedy člověk něco neprodává/kupuje od Japů. GS tu neinvestuje do potentátů, čutálistů a magazínů životního stylu, takže by hrdý vlastník GS musel šířit brandovou historku svépomocí, což by z něj na recepcích dělalo poněkud obtížného společníka.

Odesláno
  Viktor napsal:
Mně se Grand Seika líbí, ale nevyhoví zadání, nejsou pro Ondraje dost velké, mají myslím jen 38 mm v průměru.

Pokud mají 38 mm tak je to fakt málo (zjištěno praxí)

Návštěvník Kamil
Odesláno
  Ondraj napsal:

To se ti jen zdá, nosit se to dá!:)

Odesláno
  kubson napsal:
nebylo to pseudogoticke pismo i na tech puvodnich sekach z 60tych let? mam pocit ze jo..

Bylo, ale jako dominantní prvek na dvanáctce. Ty nové běsně kombinují něco jako švabach a klasický nápis SEIKO.

Odesláno
  Ondraj napsal:
  Viktor napsal:
Mně se Grand Seika líbí, ale nevyhoví zadání, nejsou pro Ondraje dost velké, mají myslím jen 38 mm v průměru.

Subjektivně hodnocená velikost hodinek je do značné míry ovlivněna velikost samotného ciferníku a tedy šířkou krajů hodinek. Takže u těchto hodinek to je zcela v pohodě. Grand Seiko jsou přísně společenské hodinky a ty se většinou s velkými průměry nedělají - viz např. Patek Philippe Ellipse d?Or které mají 33.70 mm x 35.60 mm.

To Kamojedov: Dekuji za mooc pekny vyklad :-) to jsem fakt nevedel :-)

Pár informací o historii Grand Seiko a recenzi modelu Grand Seiko SBGW003 (2577 EUR) naleznete zde:

http://ninanet.net/watches/others03/Medium...ms/mgseiko.html

Odesláno

No nevím, už do toho nechci šťourat, tak případně promiňte, ale nedá mi to. Myslím, že vše do jisté míry závisí na tom prvotním líbí - nelíbí. Pokud mne hodinky, alespoň nějakým způsobem zaujmou, pídím se po dalších informacích. Díky tedy "safimu a hlavně Kamojedovi. Přesto co se mi na hodinářských firmách i na hodinkách líbí je ta tradice, úcta k ruční a řemeslné práci, která se předává z generace na generaci. (jsem idealista :) ) O tom svědčí historie značky, množství zlepšení, vynálezů a patentů, které firma uvedla na trh a čím obohatila hodinářské řemeslo jako takové. Takové firmy mají nezpochybnitelné a trvalé místo na trhu a od toho se také odvíjí cena jejich výrobků. Filosofie firmy, která v 60. letech (kdy jiné již slavily 200 výročí) začala s výrobou, jen aby dokázala, že zvládne to samé co tradiční hodinářské firmy mi moc nesedí. Využili toho ..... a pořídili si vlastní testovací laboratoř...., k tomu čistě japonský švabach :). Mě osobně tahle japonská filosofie moc nesedí, mám rád klidnější proudy a tak pro Grand Seika jistě nebudu cílovým zákazníkem. Kolik lidí, tolik pohledů na věc, jsem rád, že je má člověk alespoň s kým konzultovat. Ondrajovi přeji samozřejmě šťastnou ruku při výběru a ostatním dobrou noc. :) K.

Odesláno
  ¨Kamojedov napsal:
Projekt Grand Seiko byl zahájen počátkem šedesátých let - v kontextu emancipačních snah Japonska té doby. V podstatě chtěli ukázat, že pokud budou chtít,  dokážou udělat preciznější klasické konzervativní hodinky než Švýcaři. Což se jim - z ryze technického hlediska přinejmenším - podařilo.

Lze to chápat tak že z pohledu zpracování a vlastností kalibru jsou na tom lépe než Švýcaři? Případně v čem jsou mezi nimi rozdíly z hlediska preciznosti?

Odesláno
  ondrej napsal:
  kubson napsal:
nebylo to pseudogoticke pismo i na tech puvodnich sekach z 60tych let? mam pocit ze jo..

myslím, že ne ...http://www.roachman.com/private.html

no dyk na tech fotkach to pismo je...

Odesláno

1.obrá zpráva dnešního dne: Kamojedov is back. Vždy si rád přečtu jeho příspěvly. Mají hlavu a patu, nejsou omíláním 100x slyšeného a jazykový styl nerve uši. Ještě jednou děkuji za každý minulý i budoucí příspěvek :-)

Odesláno

No nevím, ale pokud bych měl investovat do hodinek 80.000 tak bych asi určitě nepřemýšlel o žádné tuctovce alá Seiko. Uznávám, že ty Grand Seiko budou kvalitní, ale........ Prostě Omega, Tag Heuer, Breitling, IWC, Maurice Lacroiux atd jsou prostě trošku jiné značky.

Ruku na srdce všichni. Každý z nás jsme trochu ješita a jsme rádi, že nosíme na ruce něco víc než hodinky. Zeptejte se sami sebe kolik z Vás by si koupilo velice drahé hodinky ze super strojkem, ale tzv. No name s nic moc designem. Asi nikdo. Takže ony diskuze o kvalitě strojku atd... jsou na místě, ale značka není taky zanedbatelná.

Nevím jaké máte zkušenosti Vy, ale např. výše zmiňované PRIMky jsou sice super hodinky, ale stále v povědomí spouty lidí jsou to "hodinky masovky". Když jsem kolegům v práci říkal co teď PRIM dělá tak se dost divili. Prostě mají PRIM=Q&Q.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...