Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 197
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Teda...já ty Taliány taky ještě nebaštil......a asi jsem tím pádem ochuzen o skvělý chuťový zážitek........

 

Kdo nejedl taliána 30 minut ohřívaného s láskou na páře s Malínským křenem a měkkou Šumavou jako by dodnes nežil.Má nespornou výhodu protože je hodně na hrubo mletý vidiš přesně strukturu masa a nedají se tam dávat různé sračky jako drubeží separáty a podobně.A má svoji historii už v povídkách Ignata Herrmana /1854 Chotěboř ? Praha 8. července 1935/ Zmizelé obrázky ze staré Prahy je o něm psáno jako o delikatese. BTW není to propagační akce bohužel nejsem vlastník výrobny

Upraveno uživatelem Conrad
Návštěvník Tada
Odesláno

Jo,bude to kouzelný buřt :) Co takhle uspořádat zasedání chronomagrů tam kde mají tuhle lahůdku? :)

Odesláno
Kdo nejedl taliána 30 minut ohřívaného s láskou na páře s Malínským křenem a měkkou Šumavou jako by dodnes nežil............................................

Bohužel, nejsem zrovna příznivcem takový tý lehce přitroublý rakousko-uherský kuchyně a "Taliján " má pro mě ještě jeden význam, je to synonymum pro ten největší humáč co se dal za bulševika v řeznictví koupit, spolu s godhajským salámem, točeňákem, či polským a nebo játrofkou v igelitu :sick01:

Odesláno

Priznam se, ze jsem cetl jen prvni stranku tohohle vlakna... musel jsem prestat... ikdyz jsem pred chvili obedval. Ze teda umite udelat chute!

 

Chtel jsem se jen podelit o zkusenost. Sice vubec nevim co znamenaj vsechny ty exoticke nazvy kterymi hambace nazyvate, ale ja nejradeji navstevuji "Hladove vokno". Nevim jestli tahle sit obcerstveni funguje vsude, ale v CB je asi na trech mistech. Maji otevreno i v noci a delaji vse bez omastku a vubec tak celkem zdrave. Ceny vzhledem k tomu co serviruji jsou prijemne. Nejvetsi lahudka je cerstve rozpecena bagera se slaninou (cca 40kc) a nejvetsi narez jsou modely "Drevorubec" a "Velky voci". Oboji je obrovska ctvercova houska a uvnitr vedle sebe ctyri masa za cca 70kc.

 

Doporucuju. Otevreno pres noc, obrovsky vyber kombinaci vcetne vlastnich, pecou bez tuku, jsou levni.

Odesláno (upraveno)
Bohužel, nejsem zrovna příznivcem takový tý lehce přitroublý rakousko-uherský kuchyně a "Taliján " má pro mě ještě jeden význam, je to synonymum pro ten největší humáč co se dal za bulševika v řeznictví koupit, spolu s godhajským salámem, točeňákem, či polským a nebo játrofkou v igelitu :sick01:

 

No tedy zlatá lehce přitroublá rakousko uherská kuchyně proti přispěvku 103 to bych nežral ani za bolševika, ale proti gustu zádný dišputát

A k tomu bolševickému Gothaji jak vidno,humus se z toho stal dnes

Receptura gothajského salámu, podle které se vyráběla od 1. ledna 1989 jedna tuna tohoto oblíbeného masného výrobku ? 290 kilo zadního hovězího, 290 kilo libového vepřového, 55 kg tučného vepřového, 350 kg sádla na špíček a 60 kg vody. Podle vyhlášky č. 264/2003 Sb., tedy současné, musí mít gothaj minimálně 40 % masa a může mít maximálně 40 % tuku. Kvalita masa (tedy jeho druh, jako v té původní ČSN) se ve vyhlášce už neurčuje.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
No tedy zlatá lehce přitroublá rakousko uherská kuchyně proti přispěvku 103 to bych nežral ani za bolševika, ale proti gustu zádný dišputát

A k tomu bolševickému Gothaji jak vidno,humus se z toho stal dnes

Receptura gothajského salámu, podle které se vyráběla od 1. ledna 1989 jedna tuna tohoto oblíbeného masného výrobku ? 290 kilo zadního hovězího, 290 kilo libového vepřového, 55 kg tučného vepřového, 350 kg sádla na špíček a 60 kg vody. Podle vyhlášky č. 264/2003 Sb., tedy současné, musí mít gothaj minimálně 40 % masa a může mít maximálně 40 % tuku. Kvalita masa (tedy jeho druh, jako v té původní ČSN) se ve vyhlášce už neurčuje.

Taky jsem to Conráde nedělal pro tebe. Jinak tu přitroublost na tý rakousko-uherský kuchyni možná dělaj právě takový konzervy a staromilci jako seš asi i ty ;) . Ještě k takovejmdle (ala godhaj) salámům, klobásám, paštikám a podobnejm humusům, všechno to co je nejdřív rozmixnutý na takovou tu růžovou pěnu a pak natlačený do nějakejch šprcek, od prohlídky jednoho nejmenovanýho výrobce, ze zásady vůbec nevěřím. A jestli to bylo před bolšánem lepčí než po něm taky neřeším. Je to totiž naprostá kokotina něco takhle porovnávat.

Odesláno (upraveno)
Taky jsem to Conráde nedělal pro tebe. Jinak tu přitroublost na tý rakousko-uherský kuchyni možná dělaj právě takový konzervy a staromilci jako seš asi i ty ;) . Ještě k takovejmdle (ala godhaj) salámům, klobásám, paštikám a podobnejm humusům, všechno to co je nejdřív rozmixnutý na takovou tu růžovou pěnu a pak natlačený do nějakejch šprcek, od prohlídky jednoho nejmenovanýho výrobce, ze zásady vůbec nevěřím. A jestli to bylo před bolšánem lepčí než po něm taky neřeším. Je to totiž naprostá kokotina něco takhle porovnávat.

 

Bolševika ji tady zcestně a bez souvislosti vytáhl ty,já jsem jen porovnal starou a novou normu.A proč do debaty o taliánu vnášíš osobní útoky to mi také není jasné

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno (upraveno)

To není osobní útok. Z tvých příspěvků tady na fóru usuzuju, že takovej ten milovník starejch časů a taky trochu konzerva jseš. To že takový to lpění a konzervace některejch postupů a receptů může dělat z tý rakousko-uherský kuchyně něco víc přitroublýho je moje osobní spekulace. V žádným případě tím ale nenaznačuju to, že každá konzerva je přitroublá, takže žádnej osobní ůtok a označení konzerva nebo staromil není přece nic hanlivýho, aspoň teda pro mě. Jinak talijány fakt nemusím, stejně tak jako vinný klobásy, godhaje, jelita, tláči, játrofky, kabanosy, špekáčky...... a podobný druhy masnejch výrobků. Dostanu na to chuť tak jednou za rok, něco z toho vždycky sežeru,s tím pak vystačím po zbytek roku.

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno (upraveno)
To není osobní útok. Z tvých příspěvků tady na fóru usuzuju, že takovej ten milovník starejch časů a taky trochu konzerva jseš. To že takový to lpění a konzervace některejch postupů a receptů může dělat z tý rakousko-uherský kuchyně něco víc přitroublýho je moje osobní spekulace. V žádným případě tím ale nenaznačuju to, že každá konzerva je přitroublá, takže žádnej osobní ůtok a označení konzerva nebo staromil není přece nic hanlivýho, aspoň teda pro mě. Jinak talijány fakt nemusím, stejně tak jako vinný klobásy, godhaje, jelita, tláči, játrofky, kabanosy, špekáčky...... a podobný druhy masnejch výrobků. Dostanu na to chuť tak jednou za rok, něco z toho vždycky sežeru,s tím pak vystačím po zbytek roku.

 

Nechám si pro sebe na co já usuzuji z Tvých příspěvků.A tím bych tuhle debatu zcela mimo kulinářský rámec považoval za uzavřenou.pokud bude mít nějaký moderátor volnou ruku asi by to stálo za promazání,nechávám na uvaze

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno (upraveno)
chtěl jsem jen říct, že talijány nemám rád ty netykafko :D :D

 

Jen počkej nebudu línej dojedu k Moravcovi,vyberu čerstvoučké,ohřeju ti je ,naservíruji, |plzničku přiložím třeba změníš názor :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Takze odzkouseno zde doporucene maso od Robertsona (mlete zadni za 199/kg) a vysledek naprosto perfektni :). V Bille se koupily burger bulky (nejsou nalsadly, prijemna velikost, zkratka ok), rajcatko, cibule, trochu salatu, kecup.. Byla to dobrota, diky :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...