Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, rozhodl jsem se, že při nákupu dalších hodinek nechci (o moc) překročit hranici 1.000 USD (resp. ekvivalenty v jiných měnách). Akorát po učinění tohoto rozhodnutí jsem zjistil, že ve výběru skoro nic zajímavého nezbylo... Proto bych uvítal vaše nápady - víc hlav víc rozumu.

Hodinky by měly být poměrně univerzální - jsou zamýšleny nikoliv jako definitivní, nýbrž jako (jediné) hodinky na každodenní nošení na pár let (střídání s vintage Omega a něčím sportovnějším na baterky).

40-41mm - pouzdro však musí dobře kopírovat zápěstí - Stowa Antea to nedělá je pro mě nenositelná, automat/ruční nátah, ne 100% oblekovky ale musí se hodit do košile.

Nákup 2nd hand nevadí.

Zatím jsem vymyslel tohle: Stowa Marine Automat/Original, 2nd hand Nomos, na zahraničních fórech se občas o budgetu vejdou třeba i 2nd hand Bondovky...

Co ještě?

Každý další tip uvítám.

Díky...

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Mně by se jako univerzální hodinky celkem líbily Archimede Pilot chrono. Jsou ale 42mm, jestli kopírují ruku to netuším. Já bych si je ke košili vzal, ale jestli i ty, to samozřejmě nevím.

Pilotky jsem nidky neměl, ale po Chronu od Archimede pokukuji již nějakou dobu - uvidíme co přinese setkání naživo :)

Odesláno

Jen doplňuji, že datum je v mém případě hodně využívaná "komplikace", kterou jsem schopen oželet asi jedině natolik čistého dizajnu jako je Nomos. Nebráním se ani Day-Date.

Chrono nepreferuji, ale ani nezavrhuji. Mělo by však být hodně decentní.

Koukal jsem na Hamiltony - Jazzmaster bez chrona mi přijde takový nijaký, s Chronem ve velikosti 42mm má divnou datumovku, se slušným datumem (Maestro) je pak neúnoná velikost (45mm).

Odesláno
Jsou ale moc hezké.

Na téhle fotce rozhodně! :) Jenomže když pak vidíš tucet špatných fotek tak nevíš,jestli je to hodinkama nebo fotografem :) Nicméně datum na 4 mi stejně moc nesedí... :-(

Návštěvník Snow
Odesláno

Kup si MIDO ALL Dial, mám verzi chronometer a jsem nadmíru spokojen. Na obrázku je verze AD1, která nesplňuje podmínky COSC. Pokud si za COSC připlatíš, dostaneš pěkný certifikát.

Odesláno

Mido nevím nevím... Nějak to na mě nepůsobí nejlepším dojmem... Asi by mi chyběla možnost vyměnit tah za kůži. Navíc vintážní omegy, které mám a které nedám, mají podobný tvar pouzdra, takže spíš něco jiného... Na Hamiltony se plánuju jít podívat, uvidíme jak to dopadne...

Odesláno
Co tyhle? solidní kousek, strojovna nijak vyšperkovaná, ale spolehlivá, pouzdro bytelné, ale na ruce sedí lépe než Stowa Marine Orig. Luneta leštěná ze strany dodává designu šmrnc - podle mne se s koženým páskem dají vzít i k obleku. Tloušťka 11mm.

http://www.oris.ch/collections/collections...&modelid=78

Ciferník samotný nevypadá špatně, musel bych vidět naživo to pouzdro - podle fotek vypadá poněkud divně - příliš masivní...

Pokud bych oželel jistou noblesnost a šel do něčeho co se blíží "tool-watch" (form follows function - čímž se pak ale vracím zpátky k bauhausu), pak už bych možná pokukoval i po Speedbird III

pic23.jpg

(Source: http://www.vwvortex.co.uk/precista_prs22.asp )

Odesláno
Držel bych se té varianty: 2nd hand Nomos

Designově jsou neokoukatelné a mít vlastní kalibr v této cenové kategorii taky není od věci...

Tak jest. Nějakou dobu již napjatě čekám jak dopadne návštěva Glashütte a vyzkoušení na ruce... Proto jsem založil tenhle thread abych měl pro případ zklamání nějakou alternativu :)

Odesláno
Tak jest. Nějakou dobu již napjatě čekám jak dopadne návštěva Glashütte a vyzkoušení na ruce... Proto jsem založil tenhle thread abych měl pro případ zklamání nějakou alternativu :)

Chápu. O jakém modelu uvažuješ?

Odesláno
Chápu. O jakém modelu uvažuješ?

Asi v tomhle pořadí:

1. Tangente - klasika nejklasičtější a asi i nejuniverzálnější co do kombinace s oblečením (nejspíš asi bez datumu, rezerva nátahu je dobrá, ale v 2nd hand nabídce zřídkavá)

2. Club - působí mladistvěji (světlé/tmavé - dle fotek nejsem schopen se rozhodnout které se mi líbí víc)

3. Orion - zajímavý tvar pouzdra, trochu nevýhodou je hodně "formální" oblekový vzhled. K džínům si je moc neumém představit (nejspíš tmavé)

Vše ale závisí od pocitu na ruce.

Odesláno
Asi v tomhle pořadí:

1. Tangente - klasika nejklasičtější a asi i nejuniverzálnější co do kombinace s oblečením (nejspíš asi bez datumu, rezerva nátahu je dobrá, ale v 2nd hand nabídce zřídkavá)

2. Club - působí mladistvěji (světlé/tmavé - dle fotek nejsem schopen se rozhodnout které se mi líbí víc)

3. Orion - zajímavý tvar pouzdra, trochu nevýhodou je hodně "formální" oblekový vzhled. K džínům si je moc neumém představit (nejspíš tmavé)

Vše ale závisí od pocitu na ruce.

Myslím, že začneš a skončíš u bodu 1., ale i kdyby ne tak je rozhodně z čeho vybírat...

Odesláno

Andreasi, pises, ze ti Antea nevyhovuji kvuli tvaru pouzdra a zvazujes Tangente, ktere ho maji stejny? Ale jinak jsou Nomosky nadherne hodinky, kterym snad neni co vytknout. Muj favorit je bily Tanomat Datum, jen ta cena pro me zatim neni. Ale i ty Orionky jsou nadherne, libi se mi jejich pouzdro a dynko, zadne jine hodinky takove nejsou. Jen velikosti se pozadavku 41 mm zdaleka neblizi. Tvoji specifikaci vyhovuji docela ty pilotky, i kdyz nemaji datum. Do vyberu bych ti nominoval nejspis Stowa Flieger ohne Logo nebo Archimede Pilot H. Ale s temi Nomosy samozrejme nemuzes slapnout vedle.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...