Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
No, keby to nebol môj prvý príspevok na fóre, tak poviem, že to je pekne hlúpa reakcia :-) Ale keďže máš na fóre vyše 1500 príspevkov a ja s odretými ušami tri, asi máš na podozrievavosť právo.

Sinny už dávno nemám, pokazené hodinky neskladujem. Predal som ich na súčiastky, domček aj s ťahom boli celkom OK. GST-čka sú v servise v Sherone, ústrižok ti z pochopiteľných dôvodov neodfotím, môžem ti poslať cez SS fotky krabičky aj so zvyšními článkami ťahu. Možno by som našiel aj pôvodný účet, určite mám odloženú reklamačnú korešpodenciu. Suunta mám na ruke, dúfam, že ti fotka ošúchaných plastových digitálok urobí radosť a znova sa budeme baviť o hodinkách :-)

Ale pre názory som si prišiel, to je pravda.

OK

mier,

vsetkym uplne postaci ked pekne nafotis IWCcka ked sa vratia zo servisu a este lepsie, pridas peknu uzivatelsku recenziu. Take prispevky mame na fore totiz najradsej.

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Chlapi, čo je extrémne na jazde na bicykli do práce? Prečo je to hneď ničenie? Vibrácie na ruke budú veľmi podobné jazde na motorke. Ozaj si myslím, že toto musia mechanické hodinky bez problémov vydržať.

Na extremnejsi zachazeni mam (budu se opakovat) Prim sport 2. Ty snad vydrzi uplne vse. Kdyz si je nechas dat do nerezu, tak to mas kolem 5 tisic, ziskas i nejakou vodotesnost (dest na kole bez problemu) a budes mit robustni hodinky s odolnym rucne natahovanym strojkem, ktery v pripade potreby nechas hrave opravit. Mechanika rotoru u automatu je primo predurcena k problemum pri nesetrnem zachazeni, to u manualu odpada. Sice to nebude IWC, ale na ceste na kole do prace je to uplne jedno.

Odesláno
Hm, tak jo. Vidím, že Tě nepřesvědčíme. :) Poslouchej, a hodinky Ti v práci dotváří image? V případě, že ne, mohl by jsi zkusit něco základního od seika - nějaké potápky za pár táců. Mně je těch IWC holt pořád líto - jak jsi psal "obyčajná cesta do práce plus sem-tam nejaký malý skok na obrubník pre radosť". :)

Nie, o image ozaj nejde, iba o môj pocit. Inak mám tie IWC ozaj rád a krajšie hodinky si neviem predstaviť. Akurát ich nemôžem nosiť :-(

Keby som nenašiel nič vhodné, ako záložné mám vybraté T-Touch Expert, tie majú aspoň ručičky a nahradili by Suunta aj s jeho zle čitateľným displejom. Ale fakt by som radšej mechanické.

Odesláno
LoL:) a co se může brát do metra? B)

Do metra jedině kukačky.

Ono vůbec hodinky na kole třeba na nějakém pevném ocelovém tahu může být i velmi nebezpečná záležitost.

Odesláno
Chlapi, čo je extrémne na jazde na bicykli do práce? Prečo je to hneď ničenie? Vibrácie na ruke budú veľmi podobné jazde na motorke. Ozaj si myslím, že toto musia mechanické hodinky bez problémov vydržať.

Bicykel je extrem, ja radeji dojizdim na kolobezce :-)

Ale poridil jsem si na to quartzovy Trasery s tim, ze v praci prezuju na spolecenstejsi hodinky. Nejak to ale dopadlo tak, ze je nosim ted skoro porad a nedam na ne dopustit ;-)

Dive jsem vozil hodinky v batohu v cestovnim pouzdre - ale byl problem, ze jsem je zapominal sundavat pred jizdou.

2 Warwick: Kdyz uz musis jezdit na kole s mechanickejma hodinkama, tak si kup nejaky citybike, jezdi v obleku a nos kapesni hodinky :-)

Odesláno
vsetkym uplne postaci ked pekne nafotis IWCcka ked sa vratia zo servisu a este lepsie, pridas peknu uzivatelsku recenziu

Môže byť. Ale najviac asi zaberie asi kapitola o reklamácii :thumbsdown_anim:

Kedysi som pre jeden outdoorový server písal recenziu na tie Suunta. Možno by to dovtedy stačilo.

Odesláno

No tak aby sme sa zacali zas bavit o hodinkach tak si povedzme ze V7750 je z hladiska otrasov asi to nejnevhodnejsie co si tak narychlo dokazem vybavit

1) Jednosmerny natah rotora - rotor sa da vhodnym zatrasenim s hodinkami doslova rozpradit na volnobeh a cele hodinky potom trochu tancuju na ruke (tzv. efekt divokeho rotora)

2) masa rotora je asi najvacsia z bezne vyrabanych swiss strojov

3)na to jaka je ten rotor krava je jeho ulozenie pomerne uzke a nestabilne

4)cele to udelatko rotora drzi na mostiku ktory zaroven drzi osicky subcifernikov - rozvykanie rotora/toho mostika teda moze hravo sposobit ze sa budu subciferniky chovat divne (viz "veslea" rucka scitaca minut)

5)obecne cim zlozitejsi stroj tym pokazitelnejsi\

Zavery:

V7750 nie je urcite zly stroj ale pokial ide o odolnost narazom tak hocaky jednoduchy nechronograficky a este lesie manualny stroj ho v pohode hecne

Ale ak by sme sa nechceli vzdat automatu ani chronografu tak nejake DD nadstavby by mohli byt myslim spravna cesta napriklad 289x stroje s DD modulom (mensia masa rotora, obojsmerny natah, modul chrona nezavysly na zbytku stroja, neporovnatelne masivnejsie uchyteny rotor....)

viz napr:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Nějaké názory najdeš také zde:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...hl=co+ned%EClat

Osobně si myslím, že 99,9% současných hodinek běžnou jízdu na kole zvládne, jen se prostě jaždý prodejce jistí.

Je tu někdo, komu se mechanické hodinky díky jízdě na kole poškodily? (nemyslím pády)

Certina si zakládá na tom, že její hodinky (ty s DS konceptem) jsou mimořádně odolné, nejsem schopen posoudit, zda to nejsou jen marketingové kecy.

http://www.zlato-stribro-hodinky.eu/hodinky-certina.htm

Odesláno
Ale ak by sme sa nechceli vzdat automatu ani chronografu tak nejake DD nadstavby

Vďaka za vecný príspevok.

"DD nadstavby" znamená chronografová platňa Dubois-Depraz?

Odesláno

Inak podla mna si najhorucejsi kandidat na nejaky novy majsterstuk od Eltonu..... osobne povazujem cal 68 za jeden z najodolnejsich kalibrov ake poznam a oni sa teraz uz dlhsiu dobu chvastaju ze ho idu vyrabat znovu a lepsi presnejsi a modifikovany pre mnozstvo roznych nadstavieb.

Takze nejaky soliter s novou 96tkou (a mozno chrono nadstavdou, ale to uz je asi fakt utopia :D ) by ta uspokojil do ceny IWC GST by si sa mozno aj vosiel a Elton by mozno konecne dosiel tu na fore zasluzeneho uznania, keby to natrel IWC :thumbsup_anim:

(Prosim prispevok brat skor ako vtip, nez radu!)

"DD nadstavby" znamená chronografová platňa Dubois-Depraz?

Ano

Odesláno

Ak obľubuješ adrenalínový zjazd, tak kúp plastové digitálne suunto alebo polar s meraním telesných údajov, prípadne nejaké G-Shocky. Ostatné aktivity ti 99 percent mechanických alebo automatických hodiniek zvládne.

Odesláno

Jak jsem to tady tak přečetl, hodinky máš v opravě. Počkej tedy jestli se to povede a jezdi klidně dál. Pokud by ta ručička byla dál líná, pošli mi je a já ti s tím něco udělám (ale nikoliv v záruce). ;)

Odesláno
Jak jsem to tady tak přečetl, hodinky máš v opravě. Počkej tedy jestli se to povede a jezdi klidně dál.

Chybnú minútovú ručičku stopiek mali predchádzajúce kusy, ktoré mi v rámci reklamácie vymenili. Tento posledný kus inak chodí OK, v servise síce je, ale zrejme len na bežnú údržbu - začali dosť meškať, denne aj 15-20 sekúnd, predtým do 5. Len sa s tým bojím na bajk, vďaka zlej skúsenosti.

Inak, tá chyba s minútovou ručičkou stopiek je u kalibru 7750 nejaká známa vec? Keby sa vyskytla, čo sa s tým dá robiť? Hodinky už aj tak v záruke dávno nemám...

Odesláno
Chybnú minútovú ručičku stopiek mali predchádzajúce kusy, ktoré mi v rámci reklamácie vymenili. Tento posledný kus inak chodí OK, v servise síce je, ale zrejme len na bežnú údržbu - začali dosť meškať, denne aj 15-20 sekúnd, predtým do 5. Len sa s tým bojím na bajk, vďaka zlej skúsenosti.

Inak, tá chyba s minútovou ručičkou stopiek je u kalibru 7750 nejaká známa vec? Keby sa vyskytla, čo sa s tým dá robiť? Hodinky už aj tak v záruke dávno nemám...

Jak už jsem jednou psal, dát to do opravy (hodináři).

Odesláno (upraveno)
Jak už jsem jednou psal, dát to do opravy (hodináři).

Jasné, myslel som skôr, čo s tým dokáže urobiť hodinár... Ak ide iba dajmetomu o ohnutý/posunutý mostík, ktorý drží osi sčítačov (ak som dobre pochopil caliho), stačí vymeniť mostík a znova to bude chodiť ako má? Pokiaľ by to ozaj bolo takto jednoduché a oprava by ma stála každé 3 roky trebárs 150 éčiek, to by až tak nebolelo. Ja sa len bojím, že tá jazda na bicykli urobí väčšiu šarapatu, ktorú nebude také jednoduché vôbec odhaliť, nieto opraviť. Aspoň súdim podľa obštrukcíí zo strany IWC pri reklamácii.

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno

No ber to tak ze cely V7750 ako nahradny diel stoji okolo 10K ceskych takze aj hodne podpriemerny hodinar by ho v najhorsom mal byt schopny vyneit cely.

To by ale bola dost velka blbost nakolko tie hodinky nie su za 5 korun a neoriginalny stroj by im zostatkovu predajnu cenu pomerne zasadne nabural... ak by si ich chcel ale len na nosenie tak na "funkci to vlyv nema" :)

Po jednotlivych dieloch to bude este lacnejsie a pokym tam zostane aspon rotor s napisom IWC tak ani ta zostatkova cena tolko neutrpi.... to si ale uz potom vyzaduje bohuzial ozajstneho hodinara. V takom pripade by bol pan mechano viac nez dobra volba. U "beznych" hodinarov totiz nie len ze nie je iste ze hodinky opravia, ale ani nie je zarucene ze ich este viac nepokazia :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Není to tak dlouho, co tu proběhlo video nějakého kalibru, který měl rotor jako takový odpružený prstenec kolem stroje... Už si nepamatuju jak se ta značka jmenuje a vsadíms se, že budou hodně mastné :)

Návštěvník Snow
Odesláno
No vies keby som si mal tipnut povedal by som ze kolega ma v lepsom pripade to suunto + mozno uvazuje nad kupou zanovnych hamiltoniek s v7750. Tak si na nete vygoglil najdrahsi v7750 aky nasiel a na forum si prisiel pre nazory :)

Ale budem rad ak sa budem mylit a kolega postne fotku svojich iwc spolu so suuntami a samozrejme rozbitymi titanovymi sinnmi :D V takom pripade mu rad sam osobne zalozim sekciu "Ake najextremnejsie veci prevadzkujete so svojimi mechanikami?"

Tohle bylo přinejmenším zbytečné!!!!

1) Jednosmerny natah rotora - rotor sa da vhodnym zatrasenim s hodinkami doslova rozpradit na volnobeh a cele hodinky potom trochu tancuju na ruke (tzv. efekt divokeho rotora)

Hodinek s Valjoux 7750 jsem měl poměrně hodně, ale tento efekt Tebou poměrně často zmiňovaný jsem ještě nezažil.

Odesláno
...

Hodinek s Valjoux 7750 jsem měl poměrně hodně, ale tento efekt Tebou poměrně často zmiňovaný jsem ještě nezažil.

Tento efekt je znamy a logicky u vsetkych hodiniek s jednostrannym natahom ... je tam proste jedna strana (volnobeh) na ktoru sa ten rotor toci lahsie nez na druhu. A pokial si tento efekt nezazil tak si tie hodinky asi nenosil.... ja som mal v 7750 "len" v dvoch hodinkach a zazil som ho u obidvoch. Tiez na fore tu je na tento efekt dokonca samotne vlakno.

Dalej je tento efekt pozorovatelny napr u strojku miyota aj ked o poznanie menej nakolko je rotor mensi a nie je jeho rotacu tolko citit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...