Přejít na obsah

Nový kalibr Prim

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Podle mých informací je nový strojek už na patentovém úřadě. A PRIM se nám ani nepochlubil!:(

Návštěvník Kamil
Odesláno
To vis, bude se ti chlubit pred prijetim patentu ;) To by mohl dopadnout jako Jara da Cimrman a pak by mu treba prijali jen vylepsene dvojdilne plavky..

Já nemyslel aby nám poslal fotky a technickou specifikaci, ale zmínit se mohl. Kde jinde má tolik příznivců a sympatizantů?

Odesláno
To vis, bude se ti chlubit pred prijetim patentu ;) To by mohl dopadnout jako Jara da Cimrman a pak by mu treba prijali jen vylepsene dvojdilne plavky..

Já nemyslel aby nám poslal fotky a technickou specifikaci, ale zmínit se mohl. Kde jinde má tolik příznivců a sympatizantů?

A co kdyby z toho třeba sešlo, to by si pak početl :)

A od koho tu informaci máš ? Máš v Eltonu agenta? :)

Odesláno

Gordok: asi ano. Dneska v mechanice už vymyslíš těžko něco převratného. Spíš jde o to, zda byl použit některý z původních kalibrů nebo něco zahraničního. Ale nechme se překvapit, věřím že příjemně.

Odesláno

Kamile, víš o tom něco dalšího? Mě se líbí strojek PRIM s ukazatelem rezervy chodu, který vznikl pouze v prototypu někdy v sedmdesátých letech, ale je nádherný a já bych ho chtěl.

Odesláno

Sázím na vylepšenou 96 a 69 (s ložiskem rotoru a tak) a rezervou chodu - prý na tom hodinářském kurzu něco takového ukazovali - byla by to bomba, ale bohužel asi šlus s cenama do 30k , s renovacema a se zabudováním starších kalibrů.

Odesláno

:(

PS - proč jsou tolik "na forhontě" kalibry s automatickým nátahem?

Já osobně, kdybych mohl, bych preferoval ruční nátah.

Omlouvám se za hloupou otázku, ale působí na mě, že automat je všude možně, obvykle ETA a ruční nátah abych pohledal? A dělá třeba Swatch group velkosériově, pro jiné výrobce, kalibr s ruč. nátahem? Když jinak vidím všude ETA-automat. Jinak jsem zaregistroval masivněji ruční nátah u ruských značek. Bohužel, u značek vysoké hodinařiny nejsem tolik v obraze, proto ten pardon.

Odesláno

Jo ta rezerva chodu by byla dobrá věc. Taky si myslím, že nový kalibr je oprášení něčeho z šuplíku.

Odesláno
ale bohužel asi šlus s cenama do 30k , s renovacema a se zabudováním starších kalibrů.

To je šíření poplašné zprávy jako vyšité :) Myslím, že nový kalibr by nemusel mít na cenu vliv. Jistě, bude se muset zaplatit vývoj, ale že by zdražení mělo být až tak dramatické? A renovace to snad vůbec neovlivní (to mě zděsilo, mám připravené jedny automaty), přeci by nám nenutili do starých hodinek nový kalibr?

Odesláno
Omlouvám se za hloupou otázku, ale působí na mě, že automat je všude možně, obvykle ETA a ruční nátah abych pohledal? A dělá třeba Swatch group velkosériově, pro jiné výrobce, kalibr s ruč. nátahem?

ETA dělá s ručním nátahem kalibr 2804-2.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...