Návštěvník Kamil Odesláno 28. července 2006 Nahlásit Odesláno 28. července 2006 Podle mých informací je nový strojek už na patentovém úřadě. A PRIM se nám ani nepochlubil!
odklizec Odesláno 28. července 2006 Nahlásit Odesláno 28. července 2006 To vis, bude se ti chlubit pred prijetim patentu To by mohl dopadnout jako Jara da Cimrman a pak by mu treba prijali jen vylepsene dvojdilne plavky..
Návštěvník Kamil Odesláno 28. července 2006 Nahlásit Odesláno 28. července 2006 To vis, bude se ti chlubit pred prijetim patentu To by mohl dopadnout jako Jara da Cimrman a pak by mu treba prijali jen vylepsene dvojdilne plavky.. Já nemyslel aby nám poslal fotky a technickou specifikaci, ale zmínit se mohl. Kde jinde má tolik příznivců a sympatizantů?
Ondraj Odesláno 28. července 2006 Nahlásit Odesláno 28. července 2006 To vis, bude se ti chlubit pred prijetim patentu To by mohl dopadnout jako Jara da Cimrman a pak by mu treba prijali jen vylepsene dvojdilne plavky.. Já nemyslel aby nám poslal fotky a technickou specifikaci, ale zmínit se mohl. Kde jinde má tolik příznivců a sympatizantů? A co kdyby z toho třeba sešlo, to by si pak početl A od koho tu informaci máš ? Máš v Eltonu agenta?
Gordok Odesláno 28. července 2006 Nahlásit Odesláno 28. července 2006 A nebude se třeba jednat jen o nějakou modifikaci již existujícího kalibru?
31682 Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Gordok: asi ano. Dneska v mechanice už vymyslíš těžko něco převratného. Spíš jde o to, zda byl použit některý z původních kalibrů nebo něco zahraničního. Ale nechme se překvapit, věřím že příjemně.
saboter Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Všetky nitky vedú ku Kamilovi ...
X-Bob Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Kamile, tak nenapínej. Ukaž fotky, nákresy toho kalibru, kdo to vymyslel....
Gordok Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Zabývá se někdo z přítomných průmyslovou šiponáží?
Cyber Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Kamile, víš o tom něco dalšího? Mě se líbí strojek PRIM s ukazatelem rezervy chodu, který vznikl pouze v prototypu někdy v sedmdesátých letech, ale je nádherný a já bych ho chtěl.
Návštěvník Kamil Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Nic dalšího nevím, doufal jsem, že se někdo ozve.
cigi Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 Sázím na vylepšenou 96 a 69 (s ložiskem rotoru a tak) a rezervou chodu - prý na tom hodinářském kurzu něco takového ukazovali - byla by to bomba, ale bohužel asi šlus s cenama do 30k , s renovacema a se zabudováním starších kalibrů.
X-Bob Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 PS - proč jsou tolik "na forhontě" kalibry s automatickým nátahem? Já osobně, kdybych mohl, bych preferoval ruční nátah. Omlouvám se za hloupou otázku, ale působí na mě, že automat je všude možně, obvykle ETA a ruční nátah abych pohledal? A dělá třeba Swatch group velkosériově, pro jiné výrobce, kalibr s ruč. nátahem? Když jinak vidím všude ETA-automat. Jinak jsem zaregistroval masivněji ruční nátah u ruských značek. Bohužel, u značek vysoké hodinařiny nejsem tolik v obraze, proto ten pardon.
Ondraj Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 Jo ta rezerva chodu by byla dobrá věc. Taky si myslím, že nový kalibr je oprášení něčeho z šuplíku.
31682 Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 ale bohužel asi šlus s cenama do 30k , s renovacema a se zabudováním starších kalibrů. To je šíření poplašné zprávy jako vyšité Myslím, že nový kalibr by nemusel mít na cenu vliv. Jistě, bude se muset zaplatit vývoj, ale že by zdražení mělo být až tak dramatické? A renovace to snad vůbec neovlivní (to mě zděsilo, mám připravené jedny automaty), přeci by nám nenutili do starých hodinek nový kalibr?
Otto Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 Omlouvám se za hloupou otázku, ale působí na mě, že automat je všude možně, obvykle ETA a ruční nátah abych pohledal? A dělá třeba Swatch group velkosériově, pro jiné výrobce, kalibr s ruč. nátahem? ETA dělá s ručním nátahem kalibr 2804-2.
afrikab Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 Presne jak to bylo receno v tom dokumentu a mistrech hodinarich, kazdodenni ranni natezeni vas s hodinkami zblizi.
steel Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 dale pak lemanie a unitas (coz je vlastne taky ETA)
X-Bob Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 To Otto a Steel - děkuji edit: a díky Viktorovi
Viktor Odesláno 2. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2006 A taky ETA/Peseux 7001, základ strojků NOMOS
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se