zbuddy Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2017 (upraveno) xbenny - to se asi dá, jen by mne zajímalo, jestli se to na 26" nedá odjet v ještě větší pohodě:-). Proto mne zajímají zkušenosti lidí, kteří mají srovnání. No, Mibo prý fakt skládačky umí. Ale tady je fotka předprodejního kusu s koly 26/20 a že by mi to přišlo jako nějaký zázrak.. To ta Kostka sedí pevně na zemi a když odmyslím řídítka, která u Kostky trčí, tak by byla složená menší než Mibo (aspoň podle vzájemné polohy kol). Ale to je jen takový pocit. No, musíme se svézt na 26/20 i 20/20, zkusit to poskládat do auta a pak uvidíme. Doplnil bych zkušenějšího váženého předřečníka v tom, co jsem nenapsal na FB a co navíc vyplynulo z Tvého místního příspěvku. 1) elektro je v Tvém případě nákladná blbost pro důchodce2) sklouzáváš trochu do požadavků univerzální koloběžky, která neexistuje3) dvoje sady kol jsou ve Vašem případě asi zbytečné, na 20 km jízdy po asfaltu stačí univerzály4) pokud chceš tažení koloběžek psem, tak dle toho, co jsem četl, potřebuješ vpředu spíš kolo větší než 20" - podívej se k nějakým musherům5) světlá výška u Kostky Fold je 5 cm, u Mibo GT skládací 26/20 je také 5 cm (info z Miba). 6) Benny píše, že skládací GT je 28(26)/20, standardem bude 26 kvůli skladnosti (28 tam půjde, musíš si sám koupit jinou vidlici - info Mibo)7) Mibo GT má výhodu šroubů na přední nosiče (což sice asi nevyužiješ), 2 míst na flašky a na přední vidlici si můžeš sám namontovat diskové brzdy (výhoda pro mushing - potřebuješ fakt dobře brzdit)8) Mibo má genitální stojan á la motorka9) řídítka můžeš zkrátit dle potřeby10) ad složení - u Miba je to rychlé, kloub je blbuvzdorný a masivní, jak je to u Kostky, nevím. Snad to nebude tak špatné jako kdysi u Rubika. Navíc u Miba nemusíš sundávat kolo, i složené je to kompaktní, ale to uvidíš samozřejmě až ve svém wagenu.11) Mibo by mělo i na skládací GT nechat vyrábět transportní obaly jako tomu je u jejich menších skládaček. Upraveno 21. března 2017 uživatelem zbuddy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbenny Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2017 Souhlas s zbuddym. Jen dodam, ze to, cos opravdu potreboval zjistis jedine tim, ze zacnes jezdit na necem, cos koupil. A pak to bud vymenis, vylepsis nebo prijmes :-)A neco maleho ke cteni o kolobezkach pro nezavosni teren od klasika z nejvetsish: http://www.kolobehsport.cz/2016/04/kolobezka-do-terenu.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 24. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2017 OK, děkuji. S elektrikou je to taková hypotéza, vloni jsme si to půjčili a úplně nás to nadchlo. Ale chceme nejdřív normální koloběžky a až později zvážíme možnost elektrifikace. Nejsme sportovci, nechceme to na sport, hýbat se trochu chceme, ale to se nevylučuje, stejně bychom elektriku používali většinou spíš jako občasnou výpomoc. Ale chceme to i jako dopravní prostředek a když pojedu z kempu na nákup s batohem, možná raději elektricky. Když pojedeme z kempu na předměstí do centra, což může být několik kilometrů, podívat se na památky, nebo třeba na večeři, nechci tam dorazit vyšťavenej a upocenej:-). Ale to už si musíme ujasnit sami.. Když tak vyhodnocuji vaše i jiné připomínky, zatím se přikláním k většímu kolu, pokud nás nebude výrazněji víc než to malé omezovat při přepravě nutností manipulace. Vyloženě terén jezdit nebudeme, větší škrtání o zem se nás netýká, teda pokud nezůstanu viset za obrubník..:-). Se psem se budeme asi prohánět i po lesních a polních cestách, ale někde jsem četl, že první 2 týdny se stejně škrtá furt a pak se to člověk naučí. Mibo má prý určité výhody co se týká montáže kol, lepší stojan a tak, na Kostce se mi líbí širší nášlapná plocha a opticky lepší úroveň zpracování. Nejlepší je asi opravdu zkouška. Dnes jedeme udělat druhý pokus a do auta zkusíme kromě Kostky Tour Fold dát i Mibo Royal a to v konfiguraci "jízda" i "spaní". Zároveň obě kolobrndy vyzkoušíme, svezeme se po městě, po trávě i polňačce. Dnes by mělo být více jasno, ne-li rozhodnuto. Co se týká rozdílů mezi oběma výrobci, je to asi jak píšete, aspoň jsem to vyhodnotil stejně - Mibo je kvalitní, poctivá manufaktura, Kostka strojová přesnost. Ono je to vidět i na koloběžkách, co jsem mohl posoudit. Oba směry jsou mi sympatické. Trochu blbé je, že v tuto chvíli nejsou ještě na trhu skládací 26/20 Mibo a 20/20 skládací Kostka. Mibo se dá vyzkoušet jako předprodejní vzorek, mám nabídku z Veloramy, ale Dáše se prostě nelíbí:-). Skládací menší Kostka není zatím asi nikde, i když pár obchodů ji na testování čeká každou chvíli. Ale prý bude možná až po nějaké výstavě (nevíte jaké a kdy?). Pro rozhodnutí, zda 20/20 nebo 26/20 nám ale dnešní zkouška bude stačit a pokud by vyhrála menší verze, rozhodneme se, zda Mibo nebo počkáme na Kostku. PS: Omlouvám se, že se ještě vracím k elektrice. Neznáte kolobrndu Flykly Smart Ped? Je snad italská a zatím se v informacích neorientuji - přijde mi, že VŠE je v náboji kola, včetně motoru, baterky, elektroniky, že žádné jiné ovládání nemá a funguje nějak adaptivně, podle odstrkování. Odstrčíš se málo, jede pomalu. Odstrčíš se víc, jede rychleji. Zabrzdíš, pohon se vypne. Je lehká a má velmi slušný dojezd. A jak jsem pochopil, dají se s touhle jednotkou koupit i samostatná kola 16, 20, 26 a 28 a použít v jiných koloběžkách. Tak má to určitě i nevýhody, ale přijde mi to jako trochu revoluční konstrukce - pokud byste věděli něco víc, budu rád za informace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbenny Odesláno 24. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2017 (upraveno) PS: Omlouvám se, že se ještě vracím k elektrice. Neznáte kolobrndu Flykly Smart Ped? Je snad italská a zatím se v informacích neorientuji - přijde mi, že VŠE je v náboji kola, včetně motoru, baterky, elektroniky, že žádné jiné ovládání nemá a funguje nějak adaptivně, podle odstrkování. Odstrčíš se málo, jede pomalu. Odstrčíš se víc, jede rychleji. Zabrzdíš, pohon se vypne. Je lehká a má velmi slušný dojezd. A jak jsem pochopil, dají se s touhle jednotkou koupit i samostatná kola 16, 20, 26 a 28 a použít v jiných koloběžkách. Tak má to určitě i nevýhody, ale přijde mi to jako trochu revoluční konstrukce - pokud byste věděli něco víc, budu rád za informace. MIBO s timhle motorem bylo, a mozna jeste je, k vyzkouseni v plzenskem KOLOBEHsportu. Odstrcis se malo, jede pomalu. Odstrcis se vic, jede rychleji. Odstrcis se jeste vic... a debil ti v naprahu dalsiho odrazu zabrzdi, protoze usoudil, ze jedes z kopce a nemas to pod kontrolou....Je to specificka vec pro dost specificky pouziti a docela bych se s tim bal jezdit v obecny cesky krajine. Na placce kolem plaze to ale bude super :-) Upraveno 24. března 2017 uživatelem xbenny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 24. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2017 xbenny - díky. Tak to máme za sebou. Po obědě jsme si dali rande v hradecké prodejně koloběžek, kde už jsme je 2x otravovali nekonečnými dotazy. Dnes jsme přijeli naší Vandurou, půjčili si Kostku Tour Fold i Mibo Royal a jali se je dávat do auta, na různá místa. To hlavní, vzadu v kufru (viz.foto někde výš), skončilo překvapením - větší Kostka (kola 26/20) se vešla lépe než Mibo (20x20), které je sice ve složeném stavu užší nudle, ale dlouhá. Navíc, když jsem manipuloval složeným Mibo, furt se to rozevíralo, oddělaná řídítka někam padala, prostě k naštvání, musel bych to svázat popruhem. Zlomená Kostka sebou nešije a nechce se znovu sestavit. Vítězstvím dopadla Kostka i při položení naplocho na dno kufru, kde část zasahovala pod postel, což je zásadní požadavek, abychom nemuseli dávat na noc kolobrndy do kabiny. Museli jsme jen sundat zadní kolo a vešla se v pohodě. Panovala poslední pochybnost. Kostka totiž chystá skládací koloběžku s koly 20/20 a ta bude možná ještě lépe skladná. Co za jízdy, budou si vlastnosti koloběžek tak blízké, že raději počkáme na menší Kostku? Z půjčovny jsme vyfasovali 2 neskládací Kostky s koly 26/20 a 20/20, ochotný pán jel s námi na třetí (prý se rád uleje z práce) a jeli jsme se projet. Objeli jsme kus sídliště, tak 2 km, po děravé i lepší asfaltce i kousek po trávě a cestičce v parku. Jel jsem nejdřív na větší, pochvaloval si, jak stačí se jednou odstrčit a pak jet vééélký kus setrvačností. V půlce jsme si s Drákulkou kolobrndy vyměnili a po 50 metrech bylo jasné, že větší koloběžka vede, oba jsme to na sebe vyhrkli ve stejný okamžik, já "tak tohle ne", Dáša "týjo, to je paráda". Takže rozhodnuto, po návratu na základnu jsme poděkovali a hned objednali 2 Kostky Tour Fold, jednu sadu + vodítko pro zapřažení psa, počítač a malé parůžky na řídítka. A je to... :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 24. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2017 Gratuluji, užijte si je a dej časem report. Jsem rád, že došlo na naše slova, že potřebujete 26/20... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 24. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2017 zbuddy - jj, 26/20 bylo lepší na první šlápnutí. Navíc mi přišlo, že jízda byla taková stabilnější, koloběžka jela víc jako po kolejích, možná to bylo větším setrvačníkem předního kola, ale třeba to byl jen pocit, každá ta koloběžka měla jinou geometrii a stálo se na ní trochu jinak. V tomhle jsem zatím naprostý laik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 31. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2017 Jsou doma - Kostka Tour Fold, skládačka, kola 26/20. Včera jsem je přivezl, namontoval pár věcí a s Dášou jsme dali prvních 6,5 km neuvěřitelnou průměrnou rychlostí 13 km/h, do čehož počítám i 500 m do kopce pěšky. Je to skvělý, sice se musím soustředit na techniku jízdy (a stejně mi to jakž takž vyšlo tak u 15 odrazů), ale dobrý. No, kdo mne zná, ví, že je to výkon. Skvělý je, že kolobrnda jede po odrazu sama strašně dlouho. Když jsme odbočili zpět k vesnici, z toho místa je silnice pár set metrů nepatrně z kopce, ale fakt si toho skoro nevšimnete. Přesto na tom úseku, po 1 odrazu z nulové rychlosti, zrychlila koloběžka na 38 km/h! Takže zatím dobrý, i když furt cestou čekáme až nás doženou plíce:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 Nejezdíte tu někdo na koloběžce se psem? Myslím zapřaženým? Jeden z důvodů, proč jsme si koloběžky koupili, bylo právě tohle, proto jsme si k jedné z nich přikoupili adaptér na psa a vodítko s pružnou částí. A začali jsme trénovat. V sobotu ráno Drákulka, ale flákla sebou, když si Skoty usmyslel vítat se s lidmi u cesty. Tak jsme v neděli udělali druhý pokus, nejdřív jsem s ním na kole udělal krátkou zkoušku s vodítkem v ruce, jen kvůli některým povelům. Skoty je naštěstí chápavý, tak jsme pak vytáhli kolobrndy a dali 4 kiláky přes pole, kde nebyli jiní psi ani lidi. Bylo to bezva, Skoty perfektně reaguje, ale je třeba být ve střehu, když si najednou usmyslí vykonat potřebu nebo sebrat klacek. No, jsme na úplném začátku. Výborně reaguje na povely na zpomalení a zrychlení, zatáčet ho ještě musíme naučit, ale koneckonců, dojeli jsme kam jsme chtěli, i zpět. Tempo turistické, piánko, psa to ani moc nenamáhá, tah ve vodítku minimální, trochu mu i pomáháme, hlavně do kopečka, ale i tak je to pro jezdce úplná pohoda a skvělý pomocný pohon:-). Kolobky jsme vybavili brašnami, jedna je origo Kostka, mezi půlky se dá dát třeba cykloláhev,pláštěnka a tak. Pro případ jízdy se psem máme tedy každý svou láhev:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 krásný kolobrndy jste si pořídili.sestřenice má kostku 20/16 s úpravou na tahání psem, mají borderku a jsou s tím spokojení. osobní zkušenost nemám. jinak se konečně chystám k pořízení expressu od miba, už to nemohu dál odkládat , jen ten výběr barev je omezený, nevím jestli bílou nebo žlutou, to je dilema.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2017 lub - díky. Nás barva netrápila, prioritní byla skladnost v autě při co největších kolech a to není výběr velký, vlastně jen ty naše Kostky a ty se v jiné barvě nedělají. Ale je to jediná skládačka s koly 26/20 a systém skládání a tvar složené koloběžky nám vyhovoval. Teď už je skládací Mibo s takovými koly, ale předprodejní vzorek se nám nelíbil. Alemohu mít prosbu? Když máš sestřenici co ji tahá na koloběžce borderka, nemohl by ses jí prosím zeptat, jaký má postroj (tedy pes)? My máme nějaký, na kole a při chůzi dobrý, i když se Skotymu furt přetáčí do strany. Na koloběžce se často používají delší postroje, kde je vodítko uchyceno u zadku psa a ne u krku. A možná je jejich konstrukce pro tahání celkově vychytanější, chtěli bychom něco, co pro něj bude maximálně komfortní. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 já se v tomhle vůbec nevyznám, po telefomu mi jen řekla, že mají manmat, víc jsem z ní nedostal.. jejich kostka a moje krejzyna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 lub - to stačí, koukám, že manmat postroje vyrábí a není to ani daleko od nás:-). Možná tam zajedeme a necháme Skoťákovi udělat něco na míru, pokud budou tak hodní:-). Včera jsem si udělal radost a koupil nám pumpičky. Malý a lehký, ale je to dvoupíst a tak foukají celkem rychle. Nemám je na domácí foukání, na to mám velkou hustilku s manometrem, ale kdybychom náhodou píchli někde po cestě. Byl u ní držák na šrouby pro cykloláhev, tak jsem použil trochu delší a vešlo se to oboje. Pumpiške nevyčnívá a při jízdě nevadí. Včera to byl týden, co jsem kolobrndy přivezl. Nejel jsem v sobotu a v pondělí, jinak denně. Nevím, jestli jsem to tu psal, ale je mi 56, vážím 95 kilo a naposledy jsem sportoval před 25 lety. Na koloběžce jsem stál naposledy před víc než 50 lety, když jsme závodili na sídlišti kolem pískoviště. Poslední týden jezdíme s Drákulkou navečer po práci, vždycky tak na půl hoďky kolem vesnice. Na tacháku mám 46 km, ale hlavně včera jsme dali stejný okruh skoro bez zadýchání (první den jsme mohli chcípnout), kopec jsme vyjeli (předtím vyšli), průměrná rychlost je skoro o 3 km/h vyšší a to jsme si to o další 3 kilometry natáhli. Já vím, je to proti sportovcům ho.no výkon, ale my z toho máme radost a hrozně nás to povzbuzuje:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Badys Odesláno 9. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2017 dopoledne bylo parádně. Ale praštil jsem se do kotníku, to už se dlouho nestalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 9. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2017 Crussis jsou krásný. Nevím jak jezdí, ale líbí se mi. My jsme dali včera první třicítku, 30,3 km, což při naší nefyzičce považuju za skvělý výkon:-¨). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Badys Odesláno 9. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2017 Hele, já vlastně taky nevím, jak jezdí žádnou jinou kolobku jsem nejel, tak to neumím porovnat.Kupoval jsem ji jako náhradu za kolo nad kterým mne srdce bolí do teď, (koupil jsem si nové kolo Spešla epica coloodpruženýho kvůli zádům se kterými jsem měl (a mám do teď) problém. Na kole jsem najel 500km a doktoři mne kolo absolutně nedoporučili, no spíš zakázali. Tak jsem nic 3 roky nedělal a kolem kola smutně chodil a nadával. Žena mne řekla přestaň nadávat a zkus koloběžku.Tak ji mám rok, trochu mne štvaly barvy, které byly (a jsou ve výběru) já bych zrovna bral barvu, kterou máte na Vašich Kostkách, Bílou jsem vzal, kdyby mne kolobka nesedla kvůli zádům, že by ji třeba manželka převzala, ale ta se ještě na ni nesvezla a mne kolobka kolo docela nahradila a už rok mám dilema, jestli kolo nemám prodat. Furt se mne do toho nechce, prostě to kolo je super a takové bych si už asi nikdy nekoupil - ceny stále rostou a při prodeji by zase finanční ztráta byla velká, přičemž na kole není pomalu jediný škrábanec.Takže s koběžkářským pozdravem - trhni si nohou přeji pěkný večer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 9. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2017 Z naší (spíž ženiný) zkušenosti bych nejdřív učil pejsky návykům při běhání, či pohybu (povely, zvyknout si na postroj, atd.) pak až za koloběžku. Takhle nám to aspoň bylo vysvětleno. Žena běhá cca 5x za týden a pokroky pesani dělají. Koloběžka se psem je "vyšší dívčí". Ale vyzkoušet to chceme taky (osobně se teda bojím, zlomená noha v krčku a je šlus ) . Pro představu , kluci v postroji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Badys - pěkný příběh. Já se na kole v mládí hodně najezdil, vlastně bylo kolo mým velkým hobby zhruba od 10 do 30 let. Jezdil jsem cykloturistiku, 100-150 km denní etapy jsem dával ve svých nejlepších dobách v pohodě a jezdil 7-10 tisíc km ročně. Po r.1989 jsem občas jezdil na nějakém horákovi, i se psem, ale zdaleka ne jako dřív. Před pár lety jsem si koupil trekové kolo, ale jel jsem jen párkrát, pro tyhle aktivity asi potřebuju parťáka, samotného mne to nebaví. No a Drákula nemá kola ráda. Ale nebýt obytné dodávky, kolobrndy by nás asi nikdy nenapadly... A jasně, ani já nevím, jak naše Kostky jezdí - na dvou jiných jsem jel asi kilák a to pro srovnání nestačí. DavidLC - postroj máme, není ideální a chceme delší, se zadním úchytem, ale tenhle Skotymu nevadí, je v něm v pohodě. A jsou vidět i pokroky a to jsme byli tahat zatím jen 2x, ale borderky chápou rychle, jen je třeba jim to správně vysvětlit a v tom jsou borderky někdy trochu jiné než ostatní plemena. Když jedu se Skotym já, je to paráda, ne dokonalé, ale na druhý pokus paráda. Na povel zpomaluje, zrychluje, zastaví, už si ani moc nevšímá okolí, teď ladíme odbočování a aby běžel před koloběžkou a ne mírně vlevo. Ale včera už se začal chytat, ještě pár výletů a bude to OK. Za mně je to použitelné (ve smyslu dostat se z místa A do už teď, ale budeme Skotyho brát i na výlety po frekventovanějších stezkách, kolem nás budou lidi, jiní psi, odbočky a je třeba, abychom nezabírali celou šířku cesty a aby dělal přesně co má. Jak jsem psal, v sobotu jsme dali 30 km. Včera po obědě nejdřív 10 km po lese se psem a k večeru ještě do sousední vsi na pivo. Po návratu domů mi počítač ukázal celkových 100 km, které jsme najezdili za 10 dnů od zakoupení koloběžek. Když se kouknu do občanky a na váhu, za mě dobrý...:-):-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Badys Odesláno 16. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2017 Dnes kolem Tiché Orlice to bylo náročné, velký vítr - přišlo mne to, že jsem udělal 1 odraz vpřed a vítr mne posunul o 2 odrazy vzad. Chvilku sluníčko a za chvíli déšť, pak mne zasypal "polystyrén" občas i prsty na rukách docela mrzly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2017 Z nás snad budou koloběžkáři. Aspoň podle toho, že nás to stále baví. Velikonoce na Slovensku, koloběžky v autě, v Červeném Kláštoru na řece Dunajec skvělých 28 km, v neděli pak v Oravici sice jen 10 km, ale v kopcích a zažili jsme čtvero ročních období. Zima byla fakt výživná, naštěstí to jistila horká medovina a pak 3 hodiny v termálech...:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se