Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

před 6 hodinami, Šťovík napsal:

A zpátky k Teacu.

Euforie mě nějak přešla, neb streamer za 36t asi opravdu nepotřebuji, CD za dvacku také ne a tak tedy co teď?

Zesilovač se mi líbí, ale má pouze XLR díry, takže když budu chtít mít XLR x cinch, tak je to plus 10t za kabely.

A přichází hříšná myšlenka - tohle je špatný? Vyřešilo by to spoustu věcí + úspora peněz.

Čus... AX-505 není špatný, akorát z čeho to budeš krmit? Jako jasně, dá se najít i streamer za zlomek ceny toho NT-505, třeba

https://www.l-e.cz/wiim-pro

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/streamery/5710-wiim-ultra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 minutami, Duke650 napsal:

Čus... AX-505 není špatný, akorát z čeho to budeš krmit? Jako jasně, dá se najít i streamer za zlomek ceny toho NT-505, třeba

https://www.l-e.cz/wiim-pro

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/streamery/5710-wiim-ultra

Mám ve stodole schovaný Denon z minulých nákupů. Možná by to mohla být alternativa k tvým zmíněným strojům.

Nebude to ladit designem, ale to je mi asi už jedno. Řeším už jenom zesilovač.

denon-dnp-2000ne-sitovy-prehravac-se-zpracovanim-ultra-al32.jpg

Upraveno uživatelem Šťovík
Odkaz ke komentáři

Ten by měl mít variabilní výstup, t.j. hlasitost bys mohl regulovat na streameru dálkovým ovladačem nebo z mobilu/tabletu, a za streamerem by pak nebyl integrovaný zesilovač, ale "jen" koncový zesilovač. Pokud bys šel touto cestou, mohu doporučit typy postavené na modulech Hypex NCore nebo na novějších Purifi, příklad:

https://www.audiophonics.fr/en/power-amplifiers/audiophonics-ap300-s250nc-class-d-stereo-power-amplifier-ncore-nc252mp-2x250w-4-ohm-p-18419.html

https://www.audiophonics.fr/en/power-amplifiers/audiophonics-hpa-s400et-power-amplifier-class-d-stereo-purifi-1et400a-2x400w-4-ohm-p-14393.html

Jasně, nemá to ten machr-index jako mainstreamové brandy, ale třída D má neprůstřelné benefity proti tranzistorovým zesilovačům nejčastější třídy AB

Nevýhodou této varianty je, že do koncového zesilovače zapojíš obvykle jediný zdroj signálu. 

Pokud bude prioritou WAF (wife acceptance factor = t.j. aby to pěkně vypadalo), tak něco od Denonu... ten kdysi dělal legendární koncové zesilovače, teď u nich vidím samé tuctové integrované zesíky. 

Odkaz ke komentáři

před 21 hodinami, Šťovík napsal:

Tohle je krásná myšlenka v ideálním světě.

Realita je taková, že to co bych chtěl poskládat není kompletně nikdy a nikde skladem. Přichází podsouvání ležáků a přesvědčování o výhodnosti toho co nechci a nebo nemám nastudované. 

"Pane síťový filtr máte?"

"Pane a co kabely? Určitě potřebujete jiné kabely!"

Proto jsem doporučil Salony Denon, má to Polínko, hafo věcí skladem, bezkonkurenční ceny...samozřejmě záleží na jakého prodejce narazíš, ale s tím se lze lehce vypořádat. Další Lepšízvuk, kde jsem zažil také pouze férové jednání a ceny luxusní. Mám úchylku že musí být vše nové, zabalené z výroby, a při osobním odběru to jde ošéfovat, protože když vidím co se na těch e-shopech děje, mám z toho husí kůži...jako nedávno borci mi poslali Suunto Vertical pomalu za dvacku a na hodinkách ještě bláto 😂 Přeji ať dobře vybereš, a pak se pochlub. Já bohužel vybral a to hlavně díky místním chalanům takové krabice, které mi asi budou sloužit celý život jak jsem happy a proč bohužel? No protože bych taky rád občas nějákou tu novou hračku 😂

https://www.salonydenon.cz/?srsltid=AfmBOoql1y4ZHNcftpGUwsNFanZt3-qxdH71H8tWrD1X8UHsgThv7PBp

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

V 4. 11. 2024 v 18:17, Duke650 napsal:

Ten by měl mít variabilní výstup, t.j. hlasitost bys mohl regulovat na streameru dálkovým ovladačem nebo z mobilu/tabletu, a za streamerem by pak nebyl integrovaný zesilovač, ale "jen" koncový zesilovač. Pokud bys šel touto cestou, mohu doporučit typy postavené na modulech Hypex NCore nebo na novějších Purifi, příklad:

https://www.audiophonics.fr/en/power-amplifiers/audiophonics-ap300-s250nc-class-d-stereo-power-amplifier-ncore-nc252mp-2x250w-4-ohm-p-18419.html

https://www.audiophonics.fr/en/power-amplifiers/audiophonics-hpa-s400et-power-amplifier-class-d-stereo-purifi-1et400a-2x400w-4-ohm-p-14393.html

Jasně, nemá to ten machr-index jako mainstreamové brandy, ale třída D má neprůstřelné benefity proti tranzistorovým zesilovačům nejčastější třídy AB

Nevýhodou této varianty je, že do koncového zesilovače zapojíš obvykle jediný zdroj signálu. 

Pokud bude prioritou WAF (wife acceptance factor = t.j. aby to pěkně vypadalo), tak něco od Denonu... ten kdysi dělal legendární koncové zesilovače, teď u nich vidím samé tuctové integrované zesíky. 

Četl jsem to, ne, že ne.!

A tak mě z  toho rozbolela hlava, že jsem to odložil až to přestane.

Díky za trpělivost a osvětu. Jsem pro jednoduchá řešení a pravděpodobně vyhraje tebou navrhovaná Teac sestava.

Jenom musím vymyslet kde to koupím, neb jsem problematický (potížista) zákazník.

Odkaz ke komentáři

Upgrade po týdnu.

Obvolal a obeslal jsem pár salónů s požadavkem na zesilovač a nastínil co přesně k němu bude připojeno.

Do mého výběru zesilovače jsem konkrétně zahrnul Teac AX-505 a Denon PMA-1700NE s tím, že jsem otevřen jiným návrhům.

Můj favorit Teac AX-505 neprošel k mému údivu a zklamaní prakticky nikde. Prý nevýrazný zvuk a krkolomné ovládání.

Denon PMA-1700 mi byl doporučen prakticky všude, pravděpodobně kvůli dalším komponentům stejné značky, ale i kvůli zvukovému výstupu.

Tím by se to zdálo vyřešené, ale...

Byl mi nabídnut i Marantz model 50, který by měl být ekvivalent k Denonu PMA-1700 se zajímavějším zvukem.

A dále jsem se dozvěděl, že Kef trénuje své reproduktory ve fabrice na zesilovačích Hegel a toto spojení Kef x Hegel i doporučuje. Mám s Hegelem trochu problém, že ty stroje vypadají jako ovládáni na troubě.

Výsledek tedy zatím žádný🤯

Odkaz ke komentáři

Optimální zesilovač se v řetězci má chovat jako drát se ziskem/ wire with gain.

Jakmile mi prodavač začne namlouvat, že zesilovač má výrazný nebo nevýrazný nebo zajímavý zvuk, tak jdu pryč 

V této cenové kategorii s klasickou tranzistorovou technologií ve třídě AB mají všechny zesilovače tradičních výrobců stejné mantinely. Takže pak už jde jen o design, ovládání, cenu, image

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Duke650 napsal:

V této cenové kategorii s klasickou tranzistorovou technologií ve třídě AB mají všechny zesilovače tradičních výrobců stejné mantinely. Takže pak už jde jen o design, ovládání, cenu, image

Z tohohle poselství si mohu odnést jenom to, že se tím už dál nemám zabývat a být spokojen s tím co mám.

Což zřejmě i udělám.

Odkaz ke komentáři

Budu posel dobrých zpráv a přinesu ti naději a.k.a. světlo na konci tunelu...

NAD je ve světě zesilovačů něco jako KEF mezi reprosoustavami. Racionální přístup ke konstrukci, minimální marketingový bullshit, decentně nenápadný design bez bling bling picovin...

NAD C 399 by tě mohl posunout o nějaký ten level výše

- class D moduly od renomovaného Hypexu = vysoký stabilní výkon, poradí si s impedančně náročnými repro, vysoká účinnost = nízká spotřeba

- Dirac Live - investice do room correction (můj externí DSP Lyngdorf) byla jedna z nejlepších. Tady to můžeš mít zabudované v jednom přístroji 

Upraveno uživatelem Duke650
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Potřeboval bych dát bedny do knihovny, na polici, vím, že to není ideální, tak asi uzavřenou konstrukci, nebo bass reflex dopředu? Rozměry asi ne více než 35 cm výška, hloubka max. 30 cm. Rozpočet něco jako Dynaudio Forty (ty mi přijdou takové tvrdé). Díky

Odkaz ke komentáři

Přátelé, včera jsem se v jiném vlákně rozvášnil ohledně hudby a večer už jsem začal dělat průzkum.

Dám sem pár dotazů a prosím o odpovědi:

- co říkáte na značku Auna? Včera jsem o ní slyšel poprvé v životě, pak jsem to zběžně prolustroval, ale víc nic.

- mám zájem o zařízení... DAB rádio/ receiver ideálně s CD mechanikou, jaký?

- mám zájem o repráky do 30-50W k přéhrávači viz výše, jaké? Umístění buď na TV stolku nebo na zemi (na stojanu)

- nevím, ale myslím si, že zesilovač potřebova nebudu, co myslíte? Sestava bude umístěna v místnosti cca. 22 m2

- rád bych, aby repro fungovalo i s TV a nepotřebuju 5.1 (možná ani nechci)

- wifi, bluetooth, spotify

- cenově zatím představa do 10 tis. (tak jako si nekupím Rolexky stejně tak si nekoupím Marantz nebo Denon za 30)

Předem díky za stručné a výstižné odpovědi. Od tohoto světa jsem se dávno odpojil, takže mluvíte v tomto směru s jeskynním mužem 😆, ale mám opravdu rád hudbu, zřejmě nemám absolutní sluch, ale nějakou rozumnou kvalitu to mít musí.

Upraveno uživatelem Zdenek1307
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Zdenek1307 napsal:

Přátelé, včera jsem se v jiném vlákně rozvášnil ohledně hudby a večer už jsem začal dělat průzkum.

Dám sem pár dotazů a prosím o odpovědi:

- co říkáte na značku Auna? Včera jsem o ní slyšel poprvé v životě, pak jsem to zběžně prolustroval, ale víc nic.

- mám zájem o zařízení... DAB rádio/ receiver ideálně s CD mechanikou, jaký?

- mám zájem o repráky do 30-50W k přéhrávači viz výše, jaké? Umístění buď na TV stolku nebo na zemi (na stojanu)

- nevím, ale myslím si, že zesilovač potřebova nebudu, co myslíte? Sestava bude umístěna v místnosti cca. 22 m2

- rád bych, aby repro fungovalo i s TV a nepotřebuju 5.1 (možná ani nechci)

- wifi, bluetooth, spotify

- cenově zatím představa do 10 tis. (tak jako si nekupím Rolexky stejně tak si nekoupím Marantz nebo Denon za 30)

Předem díky za stručné a výstižné odpovědi. Od tohoto světa jsem se dávno odpojil, takže mluvíte v tomto směru s jeskynním mužem 😆, ale mám opravdu rád hudbu, zřejmě nemám absolutní sluch, ale nějakou rozumnou kvalitu to mít musí.

Poslouchal jsem tady ten Marantz X a líbilo se mi to v kombinaci třeba právě s Dalinami 1 Oberon, co testovalo HIFI. HIFI píše že postrádá trochu vzrušení, ale já byl vzrušený až dost za ty prašule 😆 Pokud chceš něco takového, nevím přesně co hledáš, zajdi si si do lepšího zvuku pokud máš čas, má tam jak Marantz tak i dost malých regálovek k poslechu. Při troše štěstí budeš mírně nad tvým rozpočtem, což by bylo mega solidní. Lepší zvuk byl vždycky fajnový co se cen týká a dalo se s nimi kecat, možná bych ti sám mohl něco vydupat pokud bude o něco vážný zájem 👍 Když tak SZ"

https://lepsizvuk.cz/product/2520-marantz-melody-x-m-cr612-stribrno-zlata

https://lepsizvuk.cz/product/4174-dali-oberon-1-cerna

https://www.whathifi.com/reviews/marantz-melody-x

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Budiž Tidal pochválen!

Jednoho dne jsem šel navštívit kamaráda s pár lahvemi dobrého vína za účelem poslechu vinylu (a samozřejmě vypití těch 4 láhví...). Přišla také řeč na stream a já, jako staromilec jsem obhajoval fyzické nosiče. Nevěřil jsem, že by z internetu vylezlo něco kvalitního, jako Audio DVD. Načež mi pustil z Tidalu Rebecca Pidgeon, The Raven (Chesky Records).
A to byl můj konec. Druhý den jsem objednal streamer a zaplatil Tidal. Od té doby každý den poslouchám 3 - 5 hodin denně hudbu, kterou jsem neznal a objevuji nové obzory. Jsem nadšený, šťastný a mám potřebu se s každým podělit o svůj "objev". A ne, desky a CD nevyhodím, na Tidalu není všechno, no a taky ta nostalgie... 😉

A negativa? Minimální informace o nahrávce, chybí texty skladeb a kdo tam hraje.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, elloco napsal:

Budiž Tidal pochválen!

Jednoho dne jsem šel navštívit kamaráda s pár lahvemi dobrého vína za účelem poslechu vinylu (a samozřejmě vypití těch 4 láhví...). Přišla také řeč na stream a já, jako staromilec jsem obhajoval fyzické nosiče. Nevěřil jsem, že by z internetu vylezlo něco kvalitního, jako Audio DVD. Načež mi pustil z Tidalu Rebecca Pidgeon, The Raven (Chesky Records).
A to byl můj konec. Druhý den jsem objednal streamer a zaplatil Tidal. Od té doby každý den poslouchám 3 - 5 hodin denně hudbu, kterou jsem neznal a objevuji nové obzory. Jsem nadšený, šťastný a mám potřebu se s každým podělit o svůj "objev". A ne, desky a CD nevyhodím, na Tidalu není všechno, no a taky ta nostalgie... 😉

A negativa? Minimální informace o nahrávce, chybí texty skladeb a kdo tam hraje.

Kde na to borci jako berete čas? Já když dám placku, dvě týdně tak to už musí být .....to je jako mega nefér 😝

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...