Duke650 Odesláno 16. října Nahlásit Odesláno 16. října Nechtěl jsem se tady angažovat, ale asi takto "po lopatě" bez nároku na akademickou přesnost: lossless popisuje typ komprese audio souborů, typicky FLAC - výsledkem "rozbalení" komprimovaného souboru je identický soubor, který byl na začátku kdežto ztrátové kódování je typicky MP3 = komprese cíleně vynechává určité části signálu v zájmu co nejmenší velikosti výsledného souboru. Využívá u toho faktu, že některé složky nahrávky "překrývají" jiné (tak proč je nevyhodit, že ano) hi-res je obecně každý audio formát, který má vyšší vzorkovací frekvenci a/nebo bitovou hloubku než klasický redbook CD audio formátu (44,1 kHz / 16 bit) 2
anachron Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října Tohle je zajímavé, po zkoušení rozličných DAC jsem objevil že interní DAC v Apple Silicon macboocích je vlastně lepší - https://www.headphonesty.com/2025/06/macbook-air-matching-dacs-headphone-jack-tests/
African Odesláno 22. října Nahlásit Odesláno 22. října Pro váhavé nad gramcem, Technics přišel s velmi zajímavým kouskem a s překvapením i se solidní cenou na jeho poměry https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/gramofony-a-analog/6440-technics-sl-40cbt
Guru_R Odesláno 22. října Nahlásit Odesláno 22. října V 15. 10. 2025 v 22:02, YPO napsal: Hotovo končím. Furt to nefunguje. Teď mi došlo, když sem kupoval to CD, tak jsem prodejci říkal, ať se na mě kvůli tomu nedívá skrz prsty. Von mi řekl: "úplně v pohodě, ty streamovací služby stojí poslední dobou za prd" To jsem netušil o čem mluví Tidal mi vcelku vyhovuje, ale musím říct, že na Shanlingu M3X fakt bojuju s nedostatkem na RAMu a Tidal se načítá dlouho jak prase. A celkově mi přijde, že to je spíš pro zařízení s přístupem k internetu 24/7. Často se mi také stane, že o hudbě, kterou si stáhnu, mi to třeba v půlce písničky řekne - "content is unavailable", což fakt naštve občas pomůže poskočit manuálně o pár sekund dál v písničce, ale když se to stane 10x za sebou, tak si začnu radši pouštět hudbu přímo z lokálně stažených složek přímo v zařízení... Spotify je proti tomu v tohle ohledu zlatý. Tam ale zas blbne to, že zapomene na SD kartu a začne občas všechnu hudbu staženou do offline režimu stahovat znovu do interní paměti, která je pár giga oproti půl terové SD kartě... Což je problém
African Odesláno 11. listopadu Nahlásit Odesláno 11. listopadu Konec špekulacím, Ježíšek donese pro moji Regu Planar 2 malý upgrade a to přenosku ND3 https://www.rega.co.uk/products/nd3
bluman Odesláno 11. listopadu Nahlásit Odesláno 11. listopadu (upraveno) Skusim sa spytat tu, i ked ide aj obraz, nie len o zvuk Prisiel cas poslat staru obrazovo genialnu Panasonic plazmu do dochodku, kedze nove TV sa uz konecne zacinaju dostavat kvalitou obrazu na rovnaku uroven a aktualne s prichadzajucim Black Friday to uz vyzera schodne aj financne. Vaham medzi SONY BRAVIA 8 II a Samsung S95F, co by aktualne mali byt top #1 a #2 na trhu. Sony je obrazovo i zvukovo lepsie, Samsung je ale v aktualnych zlavach cca 40% lacnejsi a k nemu naviac moze byt aj top soundbar Q990F za 50%. Mam stary AVR Onkyo THX 7.1, zapojeny sice len 5.1, ale priestorovy zvuk k filmom vie urobit paradny. Nevyhodou je velkost reprakov a tiez absencia HDMI. Digital to ma len po optike prip. po coaxe. Moja otakza je: co sa tyka surround zvuku, tym soundbarom Samsung Q990F by som si oproti "full fat" Onkyo THX 5.1 polepsil alebo pohorsil? Filmy pozerame z online streamovaciek (Netflix, Disney+, SkyShowtime, Max), aktualne cez Google Chromecast. Sony dava k tej Bravii este aj nejaku svoju streamovaciu platformu. A na hudbu mam KEF LS60, takze riesim len ten surround zvuk k filmom. Pripadne nejaky napad, ako vyuzit LS60 do surroundu k filmom? Dik za akekolvek rady a postrehy. Upraveno 11. listopadu uživatelem bluman
bluman Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu Vcera som mal v Alze moznost nazivo pozriet oba TV (takmer) vedla seba, a zaver je jednoznacny. Len ta Bravia 8 II ma obraz porovnatelny s tym, na aky som zvyknuty z plazmy . Samsung ma obraz stale taky nejaky "umely", bez prirodzenej hlbky. Neviem, no, mozno je to aj tym ake dema na tych TV bezali. Na Sony sli trailery filmov, napr. F1, a na Samsungu ukazka z hry (PC/PSX/?) a dema, co sa silou mocou snazili ukazat pestrost vsetkych farieb, ostrost kontrastov a detaily 8k rozlisenia - takze sceny neprirodzene ostre v celej hlbke. Ale skusal som na ten Samsung pustit aj nejake filmy z mobilu (tiez Samsung) cez screen mirroring (otazne v akom to slo rozliseni, urcite nizsom) a nebolo to tiez ono. Co sa tyka surroud zvuku, upgrade z THX 5.1 na Atmos/DTS:X by bol urcite posun z hladiska "priestorovosti", otazne je, ci aj z hladiska vernosti a kvality zvuku - to bude ale urcite zalezat od konkretneho modelu/zostavy. Kedze som vybral Sony TV, Samsung soundbar set je tym padom asi mimo hru, ked tak by som siel skor do Bravia Theatre Quad - kedze vie zapojit do surroundu aj zvuk z TV, ktory je v tomto pripade na velmi slusnej urovni (reprakom je aj samotna obrazovka). Skoda, ze mi ten zvuk nevedeli (ci sa im nechcelo? ) v Alze pustit, aj ked to tam mali zapojene . Tak najprv beriem len TV, potom mozno na skusku aj ten Bravia Quad a porovnam doma na mieste s mojim aktualnym surroundom. Potom by som zreportoval. Nemate nahodou niekto skusenost s tym SONY BRAVIA Theatre Quad?
African Odesláno 17. listopadu Nahlásit Odesláno 17. listopadu On 11/15/2025 at 10:09 AM, bluman said: Vcera som mal v Alze moznost nazivo pozriet oba TV (takmer) vedla seba, a zaver je jednoznacny. Len ta Bravia 8 II ma obraz porovnatelny s tym, na aky som zvyknuty z plazmy . Samsung ma obraz stale taky nejaky "umely", bez prirodzenej hlbky. Neviem, no, mozno je to aj tym ake dema na tych TV bezali. Na Sony sli trailery filmov, napr. F1, a na Samsungu ukazka z hry (PC/PSX/?) a dema, co sa silou mocou snazili ukazat pestrost vsetkych farieb, ostrost kontrastov a detaily 8k rozlisenia - takze sceny neprirodzene ostre v celej hlbke. Ale skusal som na ten Samsung pustit aj nejake filmy z mobilu (tiez Samsung) cez screen mirroring (otazne v akom to slo rozliseni, urcite nizsom) a nebolo to tiez ono. Co sa tyka surroud zvuku, upgrade z THX 5.1 na Atmos/DTS:X by bol urcite posun z hladiska "priestorovosti", otazne je, ci aj z hladiska vernosti a kvality zvuku - to bude ale urcite zalezat od konkretneho modelu/zostavy. Kedze som vybral Sony TV, Samsung soundbar set je tym padom asi mimo hru, ked tak by som siel skor do Bravia Theatre Quad - kedze vie zapojit do surroundu aj zvuk z TV, ktory je v tomto pripade na velmi slusnej urovni (reprakom je aj samotna obrazovka). Skoda, ze mi ten zvuk nevedeli (ci sa im nechcelo? ) v Alze pustit, aj ked to tam mali zapojene . Tak najprv beriem len TV, potom mozno na skusku aj ten Bravia Quad a porovnam doma na mieste s mojim aktualnym surroundom. Potom by som zreportoval. Nemate nahodou niekto skusenost s tym SONY BRAVIA Theatre Quad? Myslím že jsi vybral dobře, mě osobně je mnohem sympatičtější výstup ze Sony nebo Panasonicu oproti Samsungu nebo třeba LG. Mají to fajnově a na sledování filmů hodně dobře naladěné. Jinak ten soundbar od Samsungu všude chválí, tak se asi také hodně povedl, nedržel bych se vyloženě Sony.
African Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu (upraveno) Tak nastal čas poprosit Ježíška i o nějaké to audio pro juniora Kluk už má fajnovou sbírku cédéček, a tatínek má pocit že když mu třeba sjíždí Mirai na jeho systému, že mu ho touto hudbou ničí Chce něco malého na pracovní stůl, tak mě napadl tento Panasonic SC HC 412. Asi nic podobného kolem bůra někoho napadá? Upraveno 20. listopadu uživatelem African
warann Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu @African Neporadím, jen mírně zádivím. Tohle bych řešil ještě celkem rád. Náš kluk včera přišel s tím, že by chtěl gramec. Resp. nejprve přišel s dopisem Ježíškovi, kde byly vypsaný různý spešl LP edice počínaje Black Sabbath a konče Nirvanou. A hrozně se divil, že i kdyby něco z toho dostal, je dost blbost to přehrávat na low cost Lencu co má v pokoji. Btw kombinace dopisu Ježíškovi a Black Sabbath je sama o sobě dost ftipná. 2 1 1
African Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu 1 hour ago, warann said: @African Neporadím, jen mírně zádivím. Tohle bych řešil ještě celkem rád. Náš kluk včera přišel s tím, že by chtěl gramec. Resp. nejprve přišel s dopisem Ježíškovi, kde byly vypsaný různý spešl LP edice počínaje Black Sabbath a konče Nirvanou. A hrozně se divil, že i kdyby něco z toho dostal, je dost blbost to přehrávat na low cost Lencu co má v pokoji. Btw kombinace dopisu Ježíškovi a Black Sabbath je sama o sobě dost ftipná. Tak to je super, jde správným směrem Ten náš dostane také Ozzyho...jinak upřímně ty Vánoce jsou rok od roku stále nějaké nákladnější. Máš už tip na gramec? Dneska už se dá vcelku solidní kousek sehnat za tašku hrušek a pak časem už jen dokoupit nějakou fajnovou přenosku.
warann Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu Gramec prave vubec nevim. Do vcera jsem vubec nepremejslel ze bych to resil. Kazdopadne pokud neco, tak v rozumnym pomeru cena/vykon. Preci jen to bude do decaku 13letyho kluka. Kazdopadne kdyby bylo po jeho, bude to tovnou s tim setem LP a k tomu jeste el kytara, idealne takova jako ma Tony Iommi (dneska mozna zas nekdo jinej). Jo a upgrade bici sestavy by ho asi taky potesil
African Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu 1 hour ago, warann said: Gramec prave vubec nevim. Do vcera jsem vubec nepremejslel ze bych to resil. Kazdopadne pokud neco, tak v rozumnym pomeru cena/vykon. Preci jen to bude do decaku 13letyho kluka. Kazdopadne kdyby bylo po jeho, bude to tovnou s tim setem LP a k tomu jeste el kytara, idealne takova jako ma Tony Iommi (dneska mozna zas nekdo jinej). Jo a upgrade bici sestavy by ho asi taky potesil Nemáš to lehké Mrkni třeba ze srandy na AT šedesátku, za tu cenu pro malého kluka zajímavý kousek. Každopádně pokud chceš investovat víc, tak pak už těch možností je mnohem víc. https://www.audio-technica.com/en-us/at-lp60x
warann Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu (upraveno) před 13 hodinami, African napsal: Nemáš to lehké Mrkni třeba ze srandy na AT šedesátku, za tu cenu pro malého kluka zajímavý kousek. Každopádně pokud chceš investovat víc, tak pak už těch možností je mnohem víc. https://www.audio-technica.com/en-us/at-lp60x Díkes, já si po pravdě ani netroufl se ptát - jednak gramofon sám o sobě , jednak ještě v týhle low cost relaci. Ale když jsi to nakousl, tak rychlým filtr, u Alzáka mi vylezly tyhle 4 kusy (mezi nim ten tvůj) od celkem zavedených značek. Pokud už mu něco koupím, tak se mi to po pravdě nechce moc řešit způsobem, že někde výhodně pořídím starší gramec, ale budu řešit výměnu přenosky či dalších dílů. Takže pokud to nebude vyloženě kurvit desky (což by snad nemělo), tak asi nějakej automat v týhle relaci. Jo jinak má v pokoji můj starší zesík Onkyo s bednama tuším taky Onkyo. Takže nic extra, ale základ tam je, když ho to bude bavit, může si to upgradovat jak bude chtít. https://www.alza.cz/levne-gramofony/18851359.htm#f&limit=-1--5000&cud=0&pg=1&pn=1&prod=3813,12944,1310,2588,2675,12277,4048,1318,1423&par11196=11196-138280,11196-138281&sc=70.4000015258789 Edit: ještě na tu čtveřici koukám a jak tomu nehovím, tak tam nevidím nějaký podstatný rozdíly (vyjma toho USB u dražší AT). ještě koukám, že ten Teac má zase jedinej blbý hodnocení. No nic, pokud by to někdo rozsekl za mě (eventuelně tipem, kde jinde pořídit podobnej novej kus), tak mi dost pomůže. Dík. Upraveno 21. listopadu uživatelem warann
African Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2 hours ago, warann said: Díkes, já si po pravdě ani netroufl se ptát - jednak gramofon sám o sobě , jednak ještě v týhle low cost relaci. Ale když jsi to nakousl, tak rychlým filtr, u Alzáka mi vylezly tyhle 4 kusy (mezi nim ten tvůj) od celkem zavedených značek. Pokud už mu něco koupím, tak se mi to po pravdě nechce moc řešit způsobem, že někde výhodně pořídím starší gramec, ale budu řešit výměnu přenosky či dalších dílů. Takže pokud to nebude vyloženě kurvit desky (což by snad nemělo), tak asi nějakej automat v týhle relaci. Jo jinak má v pokoji můj starší zesík Onkyo s bednama tuším taky Onkyo. Takže nic extra, ale základ tam je, když ho to bude bavit, může si to upgradovat jak bude chtít. https://www.alza.cz/levne-gramofony/18851359.htm#f&limit=-1--5000&cud=0&pg=1&pn=1&prod=3813,12944,1310,2588,2675,12277,4048,1318,1423&par11196=11196-138280,11196-138281&sc=70.4000015258789 Edit: ještě na tu čtveřici koukám a jak tomu nehovím, tak tam nevidím nějaký podstatný rozdíly (vyjma toho USB u dražší AT). ještě koukám, že ten Teac má zase jedinej blbý hodnocení. No nic, pokud by to někdo rozsekl za mě (eventuelně tipem, kde jinde pořídit podobnej novej kus), tak mi dost pomůže. Dík. Na ten levný Teac opravdu nic hezkého nikde nepíšou, navíc bude asi poruchový, což nikdo nechce. Zajímavě cenově dostupný je i tento Sony, ale už je trochu výš, prodává se lehce pod šest. Za rok mě to asi čeká také, tak už se rozhlížím https://www.whathifi.com/reviews/sony-ps-lx310bt
warann Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu @African Díkes. Já asi skočím do tý AT, úplnej šrot to asi nebude, do začátku to bude stačit, a když pak kluk bude chtít jít vejš, tak si tohle může vzít žena a když nebudu doma, tak si na tom přehrávat nějaký letitý LP z dob svýho dětství 1
African Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu 21 minutes ago, warann said: @African Díkes. Já asi skočím do tý AT, úplnej šrot to asi nebude, do začátku to bude stačit, a když pak kluk bude chtít jít vejš, tak si tohle může vzít žena a když nebudu doma, tak si na tom přehrávat nějaký letitý LP z dob svýho dětství Myslím, že velmi dobrý entry level pro juniora O narozkách mu dáš třeba upgrade přenosku viz. odkaz, cvakne si ji tám úplně sám a může házet hlavou na Black Sabbath Mimochodem ji mám na své Rega Plannar 2 pod přezdívkou Rega Carbon, to jsem ji chtěl vyměnit hned a nakonec ji mám k plné spokojenosti už 2 roky. Má krásně hutný zvuk, ale může to být vždycky lepší...takže letos dostanu také upgrade od Ježíška https://www.gramofony-desky.cz/produkty/gramofony/audio-technica-atn3600le/18758.html?gad_source=1&gad_campaignid=17335583952&gclid=CjwKCAiAuIDJBhBoEiwAxhgyFsdZ43GhbV1uEV2Ni822dvwDCw22jjYfaBM5NinQF7rQ8rW4kLgK1BoCvOAQAvD_BwE
tomina666 Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu před 16 hodinami, African napsal: Nemáš to lehké Mrkni třeba ze srandy na AT šedesátku, za tu cenu pro malého kluka zajímavý kousek. Každopádně pokud chceš investovat víc, tak pak už těch možností je mnohem víc. https://www.audio-technica.com/en-us/at-lp60x Můj první gramec byl taky nějaká levná ATH a hned šla během 14d pryč, škrabal starý Black Sabbath… Za mne - co nějaký bazar Project nebo nějaký vintage Dual/Tesla?? 1
warann Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu (upraveno) To je právě to, co nechci. Nechci to řešit, což bohužel nákup bazarových věcí obnáší. Nvm no, asi to risknu. Upraveno 21. listopadu uživatelem warann
African Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu 24 minutes ago, tomina666 said: Můj první gramec byl taky nějaká levná ATH a hned šla během 14d pryč, škrabal starý Black Sabbath… Za mne - co nějaký bazar Project nebo nějaký vintage Dual/Tesla?? Jak škrábal, byl vadný? Jinak s tebou souhlasím, ale dávat bazar věc pod stromeček je trochu blbé, i když v Africe standart 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se