Jiří Sedlák Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Odesláno 12. července 2023 Berte, moc hezkej gramofon, já na něj nemám, normálně ho kup, ty asi mít budeš. Já mám léto vždycky finančně nejhorší a letos jde holka na střední. Já žiju sám z jedný vejplaty a ještě platím bůra výživné a ještě se celý léto o holku starám, platím tábory teď intr apod. Musím se hodně otáčet, ale mám se dobře. Za tyhle prachy mám asi celou aparaturu. Ale já mám své zdroje, normálně by to stálo dvojnásobek tektrát, trojnásobek dnes. Takže bohužel tohle si nemůžu dovolit.
Hasňa Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Odesláno 12. července 2023 Nebylo to nahodou : Ale kolik nás je, takovejch, pane Mára?Bylo, ale já si muziku se špatnou dynamikou a gigantickým zkreslením nepouštím, takže jsem to zájmeno musel změnit.
Prochy68 Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Odesláno 12. července 2023 Bylo, ale já si muziku se špatnou dynamikou a gigantickým zkreslením nepouštím, takže jsem to zájmeno musel změnit. A to se cení pane Mára Sent from my iPhone using Tapatalk
McStinger Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Odesláno 13. července 2023 před 22 hodinami, Bert napsal: Žádnou výjimku nemá Měl dát na mou dobrou radu, a spíše než tangenciálního bazmeka, tak si měl koupit nějaké decentní delší ramínko .... Na toto keď dáš miesto prenosky mikrovláknovú handričku, tak to vo voľnom čase aj okná poumýva.
bluman Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Odesláno 31. července 2023 (upraveno) Podelim sa o skusenost. Vyberal som prenosny wireless reprak von na terasu i na cesty, tieto 2 to dotiahli do finale: DALI Katch G2 vs JBL Charge 5 WiFi Aj ked rovnocennejsi protivnik od JBL by bol asi skor Boombox (mminimalne podla ceny), ten mi uz prisiel prilis velky. Moje usi maju este hodne daleko od zlatych, tak sa nejdem hrat na ziadneho velkeho a skuseneho audiofila a preskocim poeticko-metaforicke i rigorozne-technicke opisy kvalit zvuku , tak len strucne laicky: JBL sice prezije 30 minut na dne bazena, ma silnejsie basy a vobec nie spatny zvuk, DALI je uplne ina liga. Po DALI znie JBL zrazu hodne plechovo a plocho. Takze ozeliem IP67 a zabudovanu wifi s chromecastom, aj tu stovku ci dve navyse (€) a JBL poputuje pekne spat do Alzy. Ten zvuk ma DALI fakt paradny, az neuveritelne, co dokaze vyprodukovat taka mala plocha krabicka. Upraveno 31. července 2023 uživatelem bluman
Návštěvník cecil Odesláno 3. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2023 V 31. 7. 2023 v 16:22, bluman napsal: Podelim sa o skusenost. Vyberal som prenosny wireless reprak von na terasu i na cesty, tieto 2 to dotiahli do finale: DALI Katch G2 vs JBL Charge 5 WiFi Aj ked rovnocennejsi protivnik od JBL by bol asi skor Boombox (mminimalne podla ceny), ten mi uz prisiel prilis velky. Moje usi maju este hodne daleko od zlatych, tak sa nejdem hrat na ziadneho velkeho a skuseneho audiofila a preskocim poeticko-metaforicke i rigorozne-technicke opisy kvalit zvuku , tak len strucne laicky: JBL sice prezije 30 minut na dne bazena, ma silnejsie basy a vobec nie spatny zvuk, DALI je uplne ina liga. Po DALI znie JBL zrazu hodne plechovo a plocho. Takze ozeliem IP67 a zabudovanu wifi s chromecastom, aj tu stovku ci dve navyse (€) a JBL poputuje pekne spat do Alzy. Ten zvuk ma DALI fakt paradny, az neuveritelne, co dokaze vyprodukovat taka mala plocha krabicka. Ahoj mohu mít za velmi slušnou cenu DALI první generaci. Asi z roku 2019. Je to prakticky nová mašinka. Měl jsem před tím Bose Revolve plus. A rozhoduji se mezi DALI a prave charge 5. Rad poslouchám hudbu tak v střední hlasitosti. Od elektroniky až po cokoliv. Někde v recenzích uvádějí že DALI nad 50% zní nedobře. Je to tak v reálu? Že třeba Alan Ross tvrdí že JBL CH5 je na tom zvukově lépe. Že DALI nebasuje ale duní. Jaká je tvá zkušenost? Jinak generace 1 a 2 jsou si velmi podobné. Alw já ho mohu mít 1 o par stovek víc než JBL charge 5! A navíc ve stavu nového. Děkuji za odpověď Jožka
bluman Odesláno 3. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2023 1.g Dali som nepocul, takze neviem hodnotit. Tiez JBL CH5 je vo verzii wifi vraj o kusok lepsie ako predosle CH5 bez wifi. Mal som vedla seba Dali 2g a CH5 wifi. Prepinal som z jedneho na druhy a spat do zblbnutia. Krmil som oba zo spotify connect cez wifi (Dali cez pripojeny google chromecast). Na prvy okamzity dojem sa zda, ze Ch5 znie lepsie, lebo ma silnejsie a, povedal by som, "stavnatejsie" basy. Ale ked to pocuvas chvilu dlhsie, zistujes ze stredy a vysky ziadna slava. Oproti Dali zneju dost plechovo a plocho, a aj v tych basoch je nakoniec u JBL menej detailov. Ked som to pocuval dlhsie, JBL zacal po case liezt na nervy a Dali stale bavil. K tej hlasitosti, fakt neviem. K maximu som sa moc nepriblizoval, nechcel som moc nasierat susedov , aj ked, nejaku chvilu bol Dali dost hlasno, aby ozvucil zahradu, a 10-15m dalej bolo ozvucenie super. Viem si predstavit, ze JBL dokaze lepsie posluzit na nejakej divokejsej party, kde treba prehlusit vravu vacsieho poctu podgurazenych, ktori uz maju trochu ine kriteria na kvalitu reprodukcie .
Jerryl Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 Sx 828? Měl jsem BOTL - SX 424, ale následující řada - u mě SX 434, mi přišla zvukově lepší. Dokonce lepší i než následující SX 450, kterou ještě chovám. Což se na tvojí topku vůbec nemusí vztahovat a také to může být stavem konkrétního kusu.
zerrou Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 (upraveno) tento tzv. blackface má udajne lepši zvuk,než neskoršie tzv.monsterreceivery silverface,tie z čias vojny receiverov v 70 rokov už mali vnutri ubraté,aby bolo zvonka pridané.....ano 828 Upraveno 21. září 2023 uživatelem zerrou
Jerryl Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 Mě baví modely do doby, než se začaly používat v zesilovačích STK moduly. Neznamená to automaticky, že by hrály špatně.
Hasňa Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 Osobně si myslím, že tohle pravěké železo boduje pouze vzhledem a zvukově ho převálcuje každý Bluesound Powernode a jemu podobné postavené na moderní součástkové základně.
zerrou Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 před 59 minutami, Jerryl napsal: Mě baví modely do doby, než se začaly používat v zesilovačích STK moduly. Neznamená to automaticky, že by hrály špatně. nehovoriac o tom,že STK sa 20 rokov nevyraba a zohnat sa da len od donora a draho...
zerrou Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 před 5 minutami, Hasňa napsal: Osobně si myslím, že tohle pravěké železo boduje pouze vzhledem a zvukově honorevalcuje každý Bluesound Powernode a jemu podobné postavené na moderní součástkové základně. ano,na hajfaj mam iné...ale čo sa im upriet zvukovo neda je,že hraju tak ,,krásne,, a ked chcem počuvat Párplov zo 73ho,tak len na tomto zo 73
Hasňa Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 To pak jo. Je to taková levná cesta ke zvuku zamumlané a zkreslené sestavy snů všech bohatých hluchoňů tohoto světa gramo-Pass-Sonus Faber.
zerrou Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 no,vlastne maš pravdu:-) dlho levná cesta to nebude,jak sledujem kolko stoja tieto stare železá..ináč hluchý som ale bohatý nie:-))
Jerryl Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 (upraveno) Svést se veteránem je také zábavné, ale není to na denní ježdění. Bohužel ta sentimentální nahajpovaná retrovlna je tak velká, že ceny veteránů ani vintage HiFi nedávají vůbec smysl. Když ale takový stroj najdete třeba na půdě a trochu se s ním pomazlíte, tak vám to jistě mnohonásobně vrátí. Už jenom když nesete těch 10-15kilo “železa” v rukou, tak je cítit ta poctivá konstrukce, díky které to hraje 50 let. Prsty hladíte čudlíky a ovladače z masivního hliníku. Mělo to něco do sebe. Dneska je to samej plast, spotřebka na 5 let. Upraveno 21. září 2023 uživatelem Jerryl
zerrou Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 před 8 minutami, Jerryl napsal: Svést se veteránem je také zábavné, ale není to na denní ježdění. Bohužel ta sentimentální nahajpovaná retrovlna je tak velká, že ceny veteránů ani vintage HiFi nedávají vůbec smysl. Když ale takový stroj najdete třeba na půdě a trochu se s ním pomazlíte, tak vám to jistě mnohonásobně vrátí. Už jenom když nesete těch 10-15kilo “železa” v rukou, tak je cítit ta poctivá konstrukce, díky které to hraje 50 let. Prsty hladíte čudlíky a ovladače z masivního hliníku. Mělo to něco do sebe. Dneska je to samej plast, spotřebka na 5 let. je to tak,ešteže aj dnes su stroje ktore vážia 40kg a budú hrať aj o 50 rokovvývoj dnešných komponentov je inde,sú firmy,ktore vo vývoji pokračuju investujú nemale prostriedky a um.
bleriot11 Odesláno 21. září 2023 Nahlásit Odesláno 21. září 2023 Zda se,ze jsem zde na chronomagu objevil dalsi dimenzi v podobe tohoto linku.Za audiofila se sice nepovazuju,ale podelim se na cem frcim...Vse je vlastni vyroba,jen gramec je vytumen do stejneho stylu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se