Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Je to trochu Rolex, rozhodně platíš za design a promakanost + značku, ale máš to mít doma, tak by to mělo být i hezké. Jinak věřím, že kluci poradí, ale jeden reproduktor většinou není nic moc, hodně tu doporučují KEF s bezdrátovým přenosem a integrovaným streamerem/zesilovačem, ale v těch se nevyznám zase já.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, xcmaniax napsal:

Ahoj pánové, potřebuji poradit, i když nejsem žádný audiofil. Mám v podstatě jednoduchý úkol - občasný poslech hudby v cca 35m2 obýváku nepravidelného tvaru a to bezdrátově z mobilu z Apple music. Mám dost omezená místa kam nějaký reproduktor/y umístit a to je v podstatě jedna stěna kde jsou na jejích krajích elektro zásuvky (cca 3m od sebe) a cca 4 m proti místu kde by se nejvíce poslouchalo. Pokud by to byl jeden reproduktor (preferované), tak by byl na nějaké skříňce, asi by šlo dát i dva ke každé zásuvce tak aby stály na zemi. Základní požadavek je nemít nikde žádné dráty a vejít se cca do 20 tis, čím míň tím líp. Můžu prostě kouknout na Alzu a vzít něco z kategorie "nejprodávanější", ale tak jako vždy se zkusím zeptat lidí co o tom něco ví 🙂

Vyzkoušej KEF LSX II LT, teď jsou za 19 990 Kč včetně DPH, prostor 35m2 není úplně malý ..., uvidíš, jak ti to sedne.

Odkaz ke komentáři

před 35 minutami, pepe44 napsal:

Vyzkoušej KEF LSX II LT, teď jsou za 19 990 Kč včetně DPH, prostor 35m2 není úplně malý ..., uvidíš, jak ti to sedne.

A funguje to tak, že mezi těmi bednami nemusí být spojovací kabel? Tj. každá jde extra do elektřiny?

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, xcmaniax napsal:

A funguje to tak, že mezi těmi bednami nemusí být spojovací kabel? Tj. každá jde extra do elektřiny?

Wireless or wired interspeaker connection with RJ45 jsou jen LSX II.

Wired interspeaker connection with USB-C* je pro LT verzi.

https://eu.kef.com/products/lsx-2-lt

Odkaz ke komentáři

před 19 minutami, baracuda napsal:

Co dva kousky Sonos Era 300?

Taky jsem podobným směrem přemýšlel. Kamarádi co mají Sonos jsou spokojeni, ale myslel jsem si, že v budgetu za cca 20 už jde koupit něco lepšího. Každopádně děkuji všem za návrhy. Ty KEF co jdou propojit bezdrátově vypadají suprově, zvlášť na těch podstavcích, ale už je to dost nad limit. Drát zase nemám zase za co schovat, musel bych strhnout lištu a dát to za ní, asi by taky šlo. 

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, bluman napsal:

@xcmaniax ak stereo, tak nema zmysel uvazovat o nicom inom ako KEF LSX. Ak jeden kusok, pozri aj DALI Katch G2. Oboje mam, odporucam 👍

Děkuju. O těch KEF čtu všude chválu, ale přeci jen ta varianta, která má ty bedny propojeny bezdrátově je už za 30 tis a to je už dost nad limit. Budu ale přemýšlet. 

Odkaz ke komentáři

Nevím no, KEF LSX jsou sice dobré bedny, ale do menší místnosti nebo k PC. Musím tedy říct, že s nimi nemám osobní zkušenost, ale co jsem četl tak při vyšší hlasitosti, už dochází dost ke zkreslení, což je hold daň za jejich velikost. Záleží tedy při jaké hlasitosti chceš poslouchat, ale 35 m2 je na ně podle mého už dost. Chtělo by to vyzkoušet.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, xcmaniax napsal:

Děkuju. O těch KEF čtu všude chválu, ale přeci jen ta varianta, která má ty bedny propojeny bezdrátově je už za 30 tis a to je už dost nad limit. Budu ale přemýšlet. 

Přesně jak píše Baracuda, máš obývák velikostí stejný jak já a tam dle mého nebudou stačit, před koupí určitě vyzkoušej a pěkně nahlas ať nejsi pak vykulenej :guitar: Jsou super, ale i všude v recenzích ti píšou že pěkně naplní zvukem pouze menší místnosti, což po osobním poslechu můžu jen potvrdit. Ale samozřejmě záleží jen na tobě co očekáváš....

Odkaz ke komentáři

@baracuda @African pani, nejak tie LSX podcenujete 😉. Ja ich mam sice v trochu mensej miestnosti (cca 20-25m2) ale 35m2 je podla mna stale "mensia" miestnost v zmysle tych recenzii, co spominate. U mna nejde hlasitost cez 50% a som presvedceny, ze s 35m2 nebudu mat problem.

Ale otazka stoji inak: co ine za tie iste peniaze bude v tych 35m2 hrat lepsie? 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...