Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

WiiM vypadá fakt dobře, za ty prachy, že se možná vykašlu na LSX II a vezmu nějaký pasivní menší regály a subwoofer. Nějaký doporučení? Bojuju s prostorech, takže to nemůže bejt o moc větší než LSX. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, pebe napsal:

Tady bych se chtěl zeptat, pustim si na tom i nějaké rádio? Je mi jasný že ne přes FM, ale jestli je tam nějaký přístup k internetovým rádiím? Všude píšou iHeartradio, ale jsou tam nějaká čeká rádia? Nebo to půjde akorát z telefonu.

Pokud jde o rádio, tak si pouštím jen Paradise, vysílá v CD kvalitě. Co jsem koukal, jde chytit cca 10 českých rádií (Blaník, Evropa, Beat, ČR, Kiss, Impuls...). A telefon slouží jen jako (velmi komfortní) ovladač.

Aha, takže s křížkem po funuse 😀

Upraveno uživatelem elloco
Pozdní odpověď
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Duke650 napsal:

WiiM umí streamovat rádia na platformě TuneIn a tam jsou tři prdele českých stanic 

Děkuju 👍

před 59 minutami, elloco napsal:

Pokud jde o rádio, tak si pouštím jen Paradise, vysílá v CD kvalitě. Co jsem koukal, jde chytit cca 10 českých rádií (Blaník, Evropa, Beat, ČR, Kiss, Impuls...). A telefon slouží jen jako (velmi komfortní) ovladač.

Aha, takže s křížkem po funuse 😀

A taky děkuju, Beat a Blaník, víc asi nepotřebuju. S tím telefonem to chápu, jen jsem úplně nechtěl mít v telefonu nějakou rádio aplikaci a mít to na Wiim vzduchem. Takhle super.

před 1 hodinou, ragu napsal:

WiiM vypadá fakt dobře, za ty prachy, že se možná vykašlu na LSX II a vezmu nějaký pasivní menší regály a subwoofer. Nějaký doporučení? Bojuju s prostorech, takže to nemůže bejt o moc větší než LSX. 

Já mám sice už letité Xaviany, ale jsem s nima spokojený, tak právě nad tímhle uvažuju, jen jsem nevěděl jak ta rádia.

Odkaz ke komentáři

Jaké Xaviany? Pokud už ptačí budky máš, a Xavy sice nejsou můj šálek čaje, ale jsou v každém případě kvalitní, české, ne čínské, žádná špatně spočítaná, kartónová krabice a vysoce nad obecným audio standardem, WiiM amp ideální řešení a máš instantní up-to-date a trouble-free systém.  

Pokud Bedny nejsou, tak aktivní KEFy, ideálně 50ky, které hrají neskutečně čistě a koherentně, vím že za víc, se streamerem v sobě budou lepší řešení, doladěný řetězec streamer-silič-měnič přímo od výrobce all-in-one. A s třešinkou na dortu v tom smyslu, že to není Číňan.

Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, pebe napsal:

Já mám sice už letité Xaviany, ale jsem s nima spokojený, tak právě nad tímhle uvažuju, jen jsem nevěděl jak ta rádia.

A kdyby ne, tak WiiM obsahuje jak grafický, tak i parametrický equalizér, tak si zvuk můžeš doladit...

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Hasňa napsal:

Jaké Xaviany? Pokud už ptačí budky máš, a Xavy sice nejsou můj šálek čaje, ale jsou v každém případě kvalitní, české, ne čínské, žádná špatně spočítaná, kartónová krabice a vysoce nad obecným audio standardem, WiiM amp ideální řešení a máš instantní up-to-date a trouble-free systém.  

Pokud Bedny nejsou, tak aktivní KEFy, ideálně 50ky, které hrají neskutečně čistě a koherentně, vím že za víc, se streamerem v sobě budou lepší řešení, doladěný řetězec streamer-silič-měnič přímo od výrobce all-in-one. A s třešinkou na dortu v tom smyslu, že to není Číňan.

Mám jedny z té první série XN125, opravdu hodně letité, řekl bych přes 20 let. Maj dost za sebou, jsou(byly) v dosahu obou dětí, už se párkrát stěhovaly a mají šrámy. Ale hrajou pěkně a říkal jsem si, že bych zužitkoval knihovnu zálohovaných CD a případně i si zaplatil nějakou službu na lepší kvalitu písniček.

S KEF mám hlavně vizuální problém 😊 prostě se mi nelíbí no

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, ragu napsal:

Pasivní regálové- zkus mrknout na Fyne Audio F500, možná by ses obešel i bez subwooferu. Značka je relativně mladá, ale není to jedna ze stovek čínských "značek", založili to chlapi, kteří opustili skotský Tannoy a je to sakra vidět... Koncentrická konfigurace dvoupásma, basreflex spodem, takže menší oser s pozicí než u klasického zadního br...

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Mám jedny z té první série XN125, opravdu hodně letité, řekl bych přes 20 let. Maj dost za sebou, jsou(byly) v dosahu obou dětí, už se párkrát stěhovaly a mají šrámy. Ale hrajou pěkně a říkal jsem si, že bych zužitkoval knihovnu zálohovaných CD a případně i si zaplatil nějakou službu na lepší kvalitu písniček.
S KEF mám hlavně vizuální problém  prostě se mi nelíbí no
125 jsou super, velice dobře pamatuju jejich uvedení na trh. Tehdá nejmenší z nejvyšší řady. To je na pohodu. Kup WiiM amp a vyřešeno. KEFy k tomu jak vypadají mají technické důvody. Mám rád, když design není jen pro design, ale následuje technické principy.
Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Hasňa napsal:

125 jsou super, velice dobře pamatuju jejich uvedení na trh. Tehdá nejmenší z nejvyšší řady. To je na pohodu. Kup WiiM amp a vyřešeno. KEFy k tomu jak vypadají mají technické důvody. Mám rád, když design není jen pro design, ale následuje technické principy.

však to chápu a z technického hlediska k nim nemám nic špatného

našel prodejní lístek, koukám že už je mám přes 25 let 😳

IMG_6109.JPG

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, pebe napsal:

Tak jsem Wiim Amp koupil, na Muzikeru mají 10% slevu, to celkem potěšilo

https://www.muziker.cz/wiim-amp-grey

Tak až to dáš dohromady, podej hlášení 👍. A ten Tidal je za 165,- Kč/měs., první dva měsíce zdarma.

Odkaz ke komentáři

Zaujal mě zmiňovaný Wiim. Chápu správně že k verzi wiim mini/pro případně pro plus připojím aktivní repro který mám u gramofonu a můžu pak aktivní repro používat přes wiim i na filmy který pouštím z chromecastu nebo hudbu ze spotifiy?

mini https://www.alza.cz/wiim-mini-d7870376.htm#reviews

pro https://www.alza.cz/wiim-pro-d7966803.htm

pro plus https://www.alza.cz/wiim-pro-plus-d8569144.htm

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, Harwey napsal:

Super, to bolo rychle. Tak zapojit a referovat:)

Jj, ani jsem to v předvánočním období nečekal.

Hraje to krásně, byť moc nahlas jsem neměl čas zkoušet. Možná by pomohly i lepší kabely než dvojlinka 2x4mm, ale i tak jsem spoko.

Snad jen indexace skladeb z USB by mohla fungovat líp. Ukáže mi to všechcca 5000 písniček, že našel, ale potom ve výpisu skladeb jich je jen cca 1500. Ale je tam možnost procházet foldery na USB a tam je potom všechno.

Ráda jdou taky, tak spokojenost velká a díky za pošťouchnutí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...