Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
Odesláno
Tak Steinhart má v nabídce chronograf o průměru 47mm :)

měl, a je škoda, že to tady nějak nevyplavalo nebo zapadlo (měli sjte víc křičet) - podle mě je to dost povedený

dokonce to ani nevypadá nějak nepatřičně, jako třeba malej kalibr nebo subciferníky připrclý ke středu - dokonce bych řek, že je supr, že mohly zůstat čísla hodin

mě se to fakt líbí a ta cena je bombová

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Teda tohle se Steinhartu povedlo... ;)

Steinhart Military Automatic black

"After pilots and naval models, it was time that Steinhart dedicated some time and effort into the army services theme, since precise timekeeping on land was equally essential. 'Dienstuhren der Wehrmacht', watches for german army personel of WW2 where therefore the inspiration for this design, which is simple, yet elegant.

Also, the demand for a smaller Steinhart has been voiced louder and louder, which is why we have taken the opportunity to design a completely new case with 42 mm diameter. The result is a timeless design for pretty much every occasion. The specs are of the usual high standards, as can be expected from Steinhart.

- 42 mm stainless steel case

- Domed sapphire crystal with double AR-coating on the inside

- Swiss made ETA 2824-2 automatic movt. with central second and date

- 22 mm lug width

- water resistant to 30 meters

The watch, first of this new range, will be available to order sometime next week at a price of 360 Euro plus shipping. Deduct 19% sales tax if you are a non-EU resident."

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

That's how it looks on a 8.5 inch wrist...

Posted Image

Zdroj: WUS

Upraveno uživatelem Heky
Odesláno

Vyzeraju dobre, zaujal ma hlavne remienok. Jednoduche a krasne hodinky. Hladal som ja blbo alebo este nie su na Steinhart strankach?

Odesláno

redd:

Nemám tušení...ale žádnou možnou funkci lunety nevidím. Taky by mě zajímalo jestli je pevná nebo otočná.

pato31681:

Taky jsem je nenašel. Podle WUS by se měly dát objednat asi příští týden...mám docela cukání...snad to rozchodím... ;)

Odesláno

Nemám tušení...ale žádnou možnou funkci lunety nevidím. Taky by mě zajímalo jestli je pevná nebo otočná.

Právě, taky obávám se, že je pevná a pak je to jen na oko a tedy na :shit:
Odesláno

Točit lunetou, na které nic není, by taky moc smyslu nedávalo. To by tam musel být zobáček do ciferníku jako na Longines ČSL. Ale hodinek s vroubkovanou neotočnou lunetou je víc, tzv. "coin bezel" je celkem běžný prvek. Jinak za mě moc povedený hodinky.
Odesláno

Točit lunetou, na které nic není, by taky moc smyslu nedávalo. To by tam musel být zobáček do ciferníku jako na Longines ČSL. Ale hodinek s vroubkovanou neotočnou lunetou je víc, tzv. "coin bezel" je celkem běžný prvek. Jinak za mě moc povedený hodinky.

Přesně Longines MVS jsem měl na mysli při psaní předchozího příspěvku...
Návštěvník YPO
Odesláno

to jsou prďácký hodinky - vypadají dobře

* a kdo chce točit lunetou tak si může koupit seatajmy

Odesláno (upraveno)

Jasně, ale seatime, resp. prodiver jsou stroje do vody, kdežto u těchle si steinhart hraje na military look..

... jinak mě se taky líbí, ale radši bych lunetou točil :)

Upraveno uživatelem redd
Odesláno

A aku myslis ze ju mal spravit? bez zubkov, len hladku? To by tym hodinkam ubralo "drsny" chlapsky vzhlad. Aj ked suhlasim, ked nie je otocna je to na ho... :)

Ked nad tym tak rozmyslam, aku stupnicu na nu mal dat keby bola nahodou pohybliva? klasicku potapacsku? s vodotesnostou hodiniek 30 metrov by to bolo skor na smiech. Myslim, ze je to dobre tak, ako to je

Odesláno

OT: Já jsem jen narážel na fakt, že v minulosti se hodinky dělaly tak, že na 1. místě byl účel a pak až design, dnes je to z mého pohledu ve většině případů bohužel naopak. (Paneraje nosili potápěči, dnes jsou k viděni jako takový kancldajvry k obleku apod.) No flame :cheers:

Odesláno

OT: Já jsem jen narážel na fakt, že v minulosti se hodinky dělaly tak, že na 1. místě byl účel a pak až design, dnes je to z mého pohledu ve většině případů bohužel naopak. (Paneraje nosili potápěči, dnes jsou k viděni jako takový kancldajvry k obleku apod.) No flame :cheers:

v dnesnej dobe sa vsetky hodinky zameriavaju na design viac, ako na pouzitie. A je to uplne normalne, kedze cielova skupina uz nie su vojaci, potapaci, alebo rozne ine zasahove jodnotky. Pre tych su tu predsa casio G-shock ( tie maju funkciu na prvom mieste az potom design )

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...