Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

budu moc rád když mi napíšete názory na tyto hodinky. Přemýšlím o nich pro otce k 60tinám. Dají se koupit okolo 4t.usd. díky moc za názory.

Martin Braun La Belle

Movement: Manually wound mechanical ETA 6498, 17 jewels, screw balance

Oscillations per Hour: 18,000

Indications: Hours, minutes, subsidiary seconds

Power Reserve: Approximately 49 hours

Case: Stainless steel with signature coined edge, 42 mm in diameter, screwed-down sapphire crystal exhibition case back

Case Height: 10.5 mm

Dial: Ebony-colored or German silver guilloché with printed elements

Crystal: Sapphire crystal

Hands: Leaf (feuille) hands, rhodium-plated (ebony-colored dial) or blued steel (silver dial)

Strap: Black alligator skin, 20 mm width at lugs

Buckle: Stainless steel deployant clasp engraved with Martin Braun logo

Water Resistance: 30 meters

popř. Armand Nicolet MO2 Complete Calendar

budu moc rád i za vaše názory i na tyto hodinky

Mechanical automatic movement with Complete Calendar functions. Calibre AN 9200/2824-2 TND/TNK.

Guilloché decorated silvered dial with applied indexes, luminous dots and hands.

Case with antiglare treated sapphire crystal and see-through screwed back.

Case and Buckle: Stainless steel 316L

Water Resistance: 10 ATM

Diameter: 43mm

Thickness: 13mm

Dial: Black

Bracelet: Stainless steel 316L

Buckle:deploy

děkuji moc za vaše názory

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem kopl2005
Návštěvník Kamil
Odesláno

Za mě AN. Ty druhé se za chvíli omrzí, průhled na část strojku je módní záležitost. Když díru, jedině pravý tourbillon, IMHO.

Návštěvník Kamil
Odesláno

A srovnáváš odlišné koncepce hodinek. AN jsou automaty s komplikacemi a MB je v podstatě jednoduchý Unitas s ručním nátahem.

Odesláno

:offtopic:

Zvážil bych to zda na ty subciferníčky uvidí (nemá už slabší zrak?).

Pokud ano, potom bych možná volil jednoduché, dobře čitelné hodinky.

Návštěvník Kamil
Odesláno
:offtopic:

Zvážil bych to zda na ty subciferníčky uvidí (nemá už slabší zrak?).

Pokud ano, potom bych možná volil jednoduché, dobře čitelné hodinky.

Souhlas, taky bych doporučoval radši Unitas, ale NE ten nabízený. Je spousta krásných hodinek v cenové relaci do čtyř tisíc dolarů.:)

Podívej se na Ebay k Haffnerovi - má slušný výběr a není to daleko, dá se pro ně dojet osobně. Namátkou Glashütte Bruno Söhnle, Schwarz Etienne, Epos, Glycine...

bru172.jpgse42.jpg

kep80.jpg kgly148.jpg

Odesláno (upraveno)

Ač milovník MB, musím říct, že 4 kUSD za La Belle je moc. Když unitas a od MB tak obyčejné Grande B, moc pěkně vymazlenej Unitas. Zde např. na ebay, nenošené, s papírama a z Německa, dal bych tak do 1000 EUR. Jinak v podobném stylu pozdra a číselníku, ale s automatem PUW, jsou Teutonia. Mám je a mám je rád. Na ebay jsou občas též vidět, i nové s papíry např. od prowortha, cena do 2000 USD. Teď zrovna jsou na ebay asi dvoje. Kdybys přecejenom chtěl jít do těch La Belle, tak bych šel tak maximálně do 2 500 USD. Ale ten otevřenej perovník nic moc.

EDIT: Ještě abych podpořil svého koně tady Teutonia II

c785_1_bl.JPG

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Za mě z tohodle výběru taky AN. Ale možná bych se poohlíd po Maurice Lacroix, tatík by měl dobrý hoďky a značku, o které tady může slyšet. Třeba tyhle, u Proworth za neslýchanou cenu 3600USD. A z budgetu Ti zbyde akorát na DPH.

Odesláno

a jaky typ hodinek se mu libi? nebo to je tvoje volba? jak je na tom se zrakem? co treba Longines nebo Frederique Constant?

51leHnjhTQL.jpg L2.676.4.78.5.jpg

FC-245M4S6.jpg FC-360M4P6.jpg

FC-393MC6B6.jpg

img1837_14779.jpg

a jsou tam samozrejme dalsi

Odesláno

Zdravim, moc vsem dekuji za prispevky a nazory a samozrejme i za dalsi alternativy. Hodinky s otcem vybirame spolecne - hlavni slovo bude mit samozrejme on. Mel by videt zatim dobre :-) Ty AN se mu libi moc, cena je taky super (pod 2t.usd). Zatim vedou :-)

Dalsi co jsem dnes nasel -

Maurice Lacroix Masterpiece Lune Retrograde nebo Masterpiece Double Retrograde SS/RG. Cena je stejna - 3150usd. Ty jsou takove pekne "paprdovsky", ale velmi hezky zpracovane - ty by se mu mohly libit. :-)

Kdyby nekdo z vas mel zajem, tak u Proworth maji Armand Nicolet MO2 Manual Wind Open (limitovana edice v 18k. ruzovem zlate) za 5500usd.

http://www.armandnicolet.com/limited-editi...;complicazione=

Odesláno

Tak tomu rikam tip :speak_cool:

Ikdyz jsem milovnik diveru, po zvazeni situace otec X jubileum X promysleny vyber Hodinek nelze jinak...

Odesláno

Tak výběr je u konce :-)) Všem moc děkuji za vaše příspěvky, názory a doporučení.

Všechny vaše názory jsme s otcem pečlivě probrali. Co se týče těch Breguetu, tak ty byly fakt úžasný, značka fantastická, ale bohužel už nad muj finanční rámec. Co se týká hodinek od D.Dornblüth & Sohn, tak tam jsme si sedli na zadek oba dva, opravdu nádherná práce. Ceny bohužel také vyšší.

No nakonec to dopadlo tak, že si otec vybral vámi "nedoporučované" hodinky La Belle od Martina Brauna - cena byla 2750usd. (nové, vč. komplet.dokumentace) - což mi přišlo celkem rozumné, když jsem koukal kolik stojí nové v Německu nebo za kolik se dají pořídit na chrono24.com

Případným zájemcům o pěkné hodinky (ty Armand Nicolet Complet Calendar) mohu dát kontakt na prodejce u kterého nám byla předběžně nabídnuta cena 1700usd. Je to přesně ten model co je v mém prvním příspěvku na fotce.

Ještě jednou moc všem děkuji!

Odesláno
La Belle od Martina Brauna - cena byla 2750usd. (nové, vč. komplet.dokumentace)

Tak Martina Brauna urcite schvaluji, cena nakonec myslim celkem dobra, i kdyz to je jeden z nejpredrazenejsich unitasu v okoli ;-), treba to bude priste jeste dalsi MB. To bylo od prowortha? Co DPH?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...