tombed Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 fakt neni? aha. musim se podivat do mapy kdo vono to mesto Spanelska je zkusim to jeste jednou. ve skandinavii to pro ridice neni moc idelani. nizke limity rychlsoti. tecka. nova veta. a amstru sem trnul, protoze se tam cyklisti chovaji jak majitele silnic. asi sem to mel lepe oddelit, ale takovej idiot abych nevedel ze amstr neni ve skandinavii nejsem. jj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 no otazka je, jestli je to tak spravne. zrovna skandinavie je pro ridice jak delana. tam si clovek auto fakt neuzije. v amstru sem trnul, protoze tam si cyklisti mysli, ze sou stred sveta a muzou si delat co chteji. a taky se podle toho chovaji souhlasim s Pepou. sluchatka jsou hruza. to bych zakazal. videl sem teda borce s ipodem v aute a tomu bych tu pokutu naparil taky A proc by to tak nebylo spravne? Myslim, ze rychlost ve meste je IMHO stejna v Norsku jako v CR. Jen na dalnicich se to vyrazne lisi, ale tam nejezdi cyklisti a nejsou prechody..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 (upraveno) A proc by to tak nebylo spravne? Myslim, ze rychlost ve meste je IMHO stejna v Norsku jako v CR. Jen na dalnicich se to vyrazne lisi, ale tam nejezdi cyklisti a nejsou prechody..... ve meste jo. ja poukazoval na ten limit mimo. ja mam proste rad, pokud cyklista/chodec premysli a nechova se jako by mu silnice patrila nikdo neni vic nez on. ale pri predstave, ze to v Praze bude jako v amstru, kde se ani neobtezuji ti ukazat ze vyjizdeji ze sveho kolo pruhu k tobe do pruhu, prejizdeji si silnici aniz by se rozhledli. proste jezdi stylem, ted jedu ja a beda jak me sejmes. to se mi proste nelibi. Upraveno 16. srpna 2009 uživatelem 911 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlosin79 Odesláno 16. srpna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 poměrně běžnou praxí je že cyklisti jezdí se sluchátky přehrávače v uších. Jak chceš mít jistotu že o tobě ví když neslyší, zrcátko narozdíl od mopedu nemá a troubit není radno protže by se chudák lek? Myslím že tohle je přesně ta chvíle kdy vznikají cyklolegendy o bezohledném předjíždění. Cyklista nevnímá, za ním se kupí kolona jedoucí na jedničku jak za kombajnem. proti jedou auta, předjet se nedá a pak na prvním trochu volném místě auta vyrazí, cyklista se strašně lekne a večer má v hospodě o čem povídat. Souhlasm, že cyklista se sluchátkama na kole nemá co dělat, jen to vede zbytečně ke kolizím s ostatními účastníky provozu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abbot Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 (upraveno) Ypo Kibi při představě, že mám na přechodu slézt z kola a s těma SPD kopejtkama a kolem vedle sebe přecupitávat silnici šnečím tempem (holt s tim neumim chodit ), tak věřte, že byste mě jako šoféři nenáviděli asi 100x víc, než když to za vteřinu přejedu ... Edit: Sluchátka v uších mám taky (na silnici je teda sundavám) a zejména na cyklosteskách mám i tak pocit, že spíš já jsem ten kdo v krizových situacích zachraňuje srážku a má přehled i za ostatní ... Upraveno 16. srpna 2009 uživatelem abbot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Ypo Kibi při představě, že mám na přechodu slézt z kola a s těma SPD kopejtkama a kolem vedle sebe přecupitávat silnici šnečím tempem (holt s tim neumim chodit ), tak věřte, že byste mě jako šoféři nenáviděli asi 100x víc, než když to za vteřinu přejedu ... .... možná je lepší cupitat než těsně před smrtí slyšet "koza dojí krev" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Máte štěstí, že jdu právě kolem Panáčky u radaru bych napřed požádal o to, jak chtějí prokázat, že jedu na kole já (značka a tak), protože bych jim odmítl převzít, a odmítl podepsat a napsat vyjádření. Ve správním řízení by jakékoliv svědectví či důkaz, že jedu na kole zrovna já, bylo malinko obtížně prokazatelné. Světla ve dne jsou nesmysl, ovšem musí být odrazky na kolech na pedálech (nebo botách) a vepředu/vzadu kola. (můžou být i samolepky) Dovolím si malou poznámku, na svým horským kole žádný nemám a ani je tam nedám, to se raděj nechám zavřít. No a na silnici je to to samý. Na kolech i v autech jezdí normální lidi, dobří lidi a pak kokoti. Takže rozebírat prostředník na přechodu, nebo prasata v autě co kličkujou mezi kolama, aby byli o 5 sekund dřív doma, nemá cenu. Osobně si myslím, že na silnici je těch kokotů v autě víc než na kolech. Po silnici jezdím docela dost a to jak na kole tak autem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Jak to tady všechno čtu, zjistil jsem v čem je problém. U nás (jako v Čechách a na Moravě) je pořád ještě spousta lidí, kteří dobře vědí, jak se má chovat ten druhý a míň už dávají pozor na to, jak se chovají sami. (viz cyklista se vztyčeným prstem na přechodu, troubící důležití pánové v drahých autech nebo zatrpklí důchodci jdoucí pěšky). Kdo z vás jezdí západním směrem, mohl by mi dát za pravdu, že v civilizovanějších zemích se takových problémů už moc nevidí. A důvod? Tolerance a ohleduplnost. Fakt to funguje, vím to, protože sám jsem rychlý autista, cyklista, motocyklista a dokonce jsem i jel na sáňkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Jak to tady všechno čtu, zjistil jsem v čem je problém. U nás (jako v Čechách a na Moravě) je pořád ještě spousta lidí, kteří dobře vědí, jak se má chovat ten druhý a míň už dávají pozor na to, jak se chovají sami. (viz cyklista se vztyčeným prstem na přechodu, troubící důležití pánové v drahých autech nebo zatrpklí důchodci jdoucí pěšky). Kdo z vás jezdí západním směrem, mohl by mi dát za pravdu, že v civilizovanějších zemích se takových problémů už moc nevidí. A důvod? Tolerance a ohleduplnost. Fakt to funguje, vím to, protože sám jsem rychlý autista, cyklista, motocyklista a dokonce jsem i jel na sáňkách. me chvili trvalo prelozit to "rychly autista" furt sem sem si rikal, ze kdyz sem u tebe byl, tak si byl v pohode no to je to vedro a 4dc bileho. jinak mas pravdu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1Lachtan Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Na cestách se setkávám s pohodovými řidiči i blbci, zrovna tak cyklisti - někteří jsou v pohodě a rozumní, jiní se chovají jako arogantní kreteni, kteří si myslí, že na silnici smějí naproto beztrestně cokoliv - a ti mě děsí víc než blbí řidiči, protože tam kde to jsou u aut pouze plechy, tak u cyklistů je to minimálně krev... A ti co jezdí po Praze se zajisté setkali i s něčím podobným... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 To vidim poprve, nj lidi jsou blbci. PS mozna to nekteri berou jako: nejlepsi obrana je utok. V Norsku maji starsi kola vzadu, myslim, ze pod sedlem, slozeny takovy tercik (neco jak pouzivaji ucitelky v materskych skolach), ktery se da vytahnout a cni cca 50 cm do strany. (auto to neublizi, je to umela hmota) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1Lachtan Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 ...V Norsku maji starsi kola vzadu, myslim, ze pod sedlem, slozeny takovy tercik (neco jak pouzivaji ucitelky v materskych skolach), ktery se da vytahnout a cni cca 50 cm do strany. (auto to neublizi, je to umela hmota)Proti tomu žádná, ale přísahám, že načapat takovéhleho zm..a s něčím podobným na řídítkách jak se na křižovatce procpe/prodře okolo mého auta, tak mu to kolo omotám okolo krku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abbot Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Tak to pozor !!! že rád jezdim na kole, ale jak se říkalo v pulp fiction (rád se na ten film odkazuju ) na cizí auta se nesahá a to je nepsanej zákon, nevim co kdo má z toho, že někomu oloupe lak... Za to bych sekal ruce a neplatí to jen o objetí auta na kole, ale stejně tak když sem sebevíc našrot by mě nenapadlo proběhnout se po něčím miláčkovi. Sám bych jednou nějaký pěkný auto měl a při představě, že někoho takovýho načapu bych střílel rovnou a bez soudu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlosin79 Odesláno 17. srpna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Máte štěstí, že jdu právě kolem Panáčky u radaru bych napřed požádal o to, jak chtějí prokázat, že jedu na kole já (značka a tak), protože bych jim odmítl převzít, a odmítl podepsat a napsat vyjádření. Ve správním řízení by jakékoliv svědectví či důkaz, že jedu na kole zrovna já, bylo malinko obtížně prokazatelné. Světla ve dne jsou nesmysl, ovšem musí být odrazky na kolech na pedálech (nebo botách) a vepředu/vzadu kola. (můžou být i samolepky) Dovolím si malou poznámku, na svým horským kole žádný nemám a ani je tam nedám, to se raděj nechám zavřít. No a na silnici je to to samý. Na kolech i v autech jezdí normální lidi, dobří lidi a pak kokoti. Takže rozebírat prostředník na přechodu, nebo prasata v autě co kličkujou mezi kolama, aby byli o 5 sekund dřív doma, nemá cenu. Osobně si myslím, že na silnici je těch kokotů v autě víc než na kolech. Po silnici jezdím docela dost a to jak na kole tak autem. No pro mne bylo jednodušší zaplatit 550 kč, vyfoceného mě měli, a poznal jsem se hned, takže jsem se ani nechtěl hádat...(v závodním dresu firmy "Mitas" po silnici moc lidí nejezdí). Jen mě štve, že jsem si zapoměl vzít foto, abych si ji nechal na památku. Jinak do řízení se mi jít tak úplně nechtělo , neboť jsem si byl vědom, že jsem účastníkem silničního provozu a měl bych se dle toho chovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Na cestách se setkávám s pohodovými řidiči i blbci, zrovna tak cyklisti - někteří jsou v pohodě a rozumní, jiní se chovají jako arogantní kreteni, kteří si myslí, že na silnici smějí naproto beztrestně cokoliv - a ti mě děsí víc než blbí řidiči, protože tam kde to jsou u aut pouze plechy, tak u cyklistů je to minimálně krev... A ti co jezdí po Praze se zajisté setkali i s něčím podobným... To snad ani neni mozne Videl s tim nekdo nekoho na ulici. Nehlede na to ze je to v urovni oci napr. maleho ditete! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 (upraveno) Někde jsem viděl návod na výrobu toho udělátoru s klíči v řídítkách a myslím, že to byla recese. Původní záměr byl asi takový, "když mě řidič předjíždí těsně, tak ať si to auto odře". Bohužel si neuvědomuje, že když mu auto při předjíždění škrtne o takto upravená řídítka tak to těžko ustojí a letí v každém případě. Auto bude mít možná odřený lak a cyklista zlomený vaz. Nebo něco jiného. Upraveno 17. srpna 2009 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Mojeho otce jednou zastavila hlídka za překročení povolené rychlosti na kole. Je to tak 25 let zpátky a nic po něm nechtěli. Zastavili ho pod kopcem, aby se za trest musel znova rozjet a bez pomoci setrvačnosti zvládnout kopec zpod rondelu na most do sadů pětatřicátníků. Ježdění kolmo máme v rodině už dlouho a přestože se rád svezu v autě i na motorce, na kole mě to prostě baví. Dřív jsme nejezdili po silnici směrem na Tachov, protože se tam líhli netolerantní kreténi, dneska se nějak přemnožili všude po republice. A většinou největší machové se silnejma kárama ani neznají předpisy. Objetí cyklisty je popsáno ve vyhlášce dosti srozumitelně stejně tak, jako možnost kolmo jedoucího objíždět kolonu VPRAVO a použít jednosměrku OBĚMA směry. Pokud tedy někdo křičí, že cyklisté porušují předpisy, většinou je to blb, kterž je sám nezná ani tak dobře, aby udržel papíry při namátkovém testu zdatnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Vsak pisu, po ceste zasedne nejezdim... no obcas je to nevyhnutelne vjet na prechod, ale to si radeji pockam na prechodu (u ktereho stejne tady skoro nikdo nestavi ) a neni to proto, ze by me nevideli Cyklista musí přes přechod kolo vést, nikoliv na něm jet. Totéž platí pro cyklostezky, které jsou vždy před přechodem ukončeny značkou a za přechodem opět označeny. Cyklisty respektuji a očekávám, že budou respektovat i oni mě a budou dodržovat stejná pravidla, která i já musím dodržovat. Mám ny mysli oblíbená šprťouchlata, jako je jízda ve dvojicích, jízda v opilosti, nerespektování dopravních značek typu zákaz vjezdu VŠECH vozidel (není-li upraveno jinak), nerespektování semaforů apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Objetí cyklisty je popsáno ve vyhlášce dosti srozumitelně stejně tak, jako možnost kolmo jedoucího objíždět kolonu VPRAVO To předjíždění v pravo je pěkná sviňárna. Stál jsem na křižovatce se zapnutým blinkrem doprava. Už jsem se chtěl rozjet, když jsem zahlídl něco, co se mi mihlo pod pravým oknem. Jelo tam malé děcko s mámou. Kdyby byl o kousek menší, tak jsem ho přejel. Všimni si, že cyklisti, kteří mají něco naježděno nepodjíždějí auta vpravo, ikdyž ve vyhlášce je, že můžou. (na kole jezdím taky a rád) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbenny Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Nojo no, cyklostezky navrhujou urednici, takze se po nich neda ani jezdit ani chodit. Chodcum nikdo nevysvetluje jak se maji na kterem typu chodniku (cyklostezka, smisena stezka, cyklopruh na chodniku) chovat a motaj se (nejlip s pustenejma psama) vsude. Kdyz dojde parkovaci misto autisti si strci svoje nadhery na cyklostezku. Na cyklopruzich stojej popelnice, v zimne je na nich nahrnutej snih a nebo alespon vedou jako slalom mezi kandelabrama (napr. Plzen u Prazdroje). To se pak nikdo nemuze divit, cyklodojizdeci na tohle kaslou a jezdi radeji po silnici. A tam jsou pro spoustu borcu v plechu nezadouci jev a dostavaji neustale skoleni o tom kde je jejich misto (nekde jinde)... otevrenych dveri u spolujezdce pri predjizdeni kolony z prava, ostrikovacu pri predjizdeni cyklisty, predjeti cyklisty a nasledne odboceni doprava, nedavani prednosti z prava... Vetsina tech nerozumu na silnici jsou odpoledni a vikendovi cyklisti, kteri bohuzel neumi ani na tom kole jezdit a na sledovani okoli nemaji ani pomysleni. Clovek co ma kolo jako kazdodeni dopravni prostredek se v provozu vetsinou bude chovat jako kazdy jiny ridic. Messengery nepocitam - ty jsou z jiny planety :-) Cyklista musí přes přechod kolo vést, nikoliv na něm jet. Totéž platí pro cyklostezky, které jsou vždy před přechodem ukončeny značkou a za přechodem opět označeny. Cyklisty respektuji a očekávám, že budou respektovat i oni mě a budou dodržovat stejná pravidla, která i já musím dodržovat. Mám ny mysli oblíbená šprťouchlata, jako je jízda ve dvojicích, jízda v opilosti, nerespektování dopravních značek typu zákaz vjezdu VŠECH vozidel (není-li upraveno jinak), nerespektování semaforů apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se