911 Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 Tím bych si tedy nebyl vůbec jist, viz např. snaha o zákaz prodeje značek na ebay tahle debata tady uz nekde probehla. ja tu snahu vyrobcu ale celkem chapu
PavelK Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Pokud jde o oblečení, myslím si, že je celkem zbytečné, aby na něj asijští výrobci dávali nějakou značku, natož padělanou. Aspoň pokud mohu mluvit za sebe, tak pokud si jdu něco koupit na tržnici, chci prostě jen laciné tričko. A když je na něm napsáno Adidas či Abidas, tak si ho nekoupím. (Mimochodem i u pravého trička by mě příliš zřetelný nápis či logo odrazoval, nechci být chodící reklama.) Myslím si, že podobně je na tom většina nakupujících na tržnici - o nápis jim vůbec nejde a kdyby tam žádný nebyl, tím líp. Spousta z nich taky nemá vůbec přehled o luxusních značkách oblečení a netuší, že nějaký nápis či obrázek napodobuje něco jiného. To samé podle mě platí u kabelek atd. U hodinek už je to asi trochu jiné.
peterbe Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Len či o tom dotyčny majiteľ vedel, že su to faky.
klaucz Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Me teda prijde stihani nositele fejku jako dost drsna praktika a nedovedu si dost dobre predstavit jeji vymahani.. Ten kdo by mel byt podle me stihanej je vyrobce a prodejce fejku a ne ten kdo si ho treba v dobre vire koupil. Jak to ti celnici budou delat? Az pojedu s beckama na dovolenou tak sebou budu muset vozit ucet a doklady od hodinek abych mohl prokazat ze to nejsou fejky? Jinak mi je zabavi a pujdou se zeptat k Dusakum jestli jsou ok a ja si mezitim posedim v arestu? A co kdyz nekdo dostane LV penezenku k narozeninam - musi se ze zakona ptat kde byla koupena a prevzit paragon pro pripadne stihani? Co to je za nesmysl? Nejak mi smysl tohohle boje unika a i kdyz akce pro informovani lidi na co bacha smysl ma, tak tohle je podle me cira demence a nic jinyho.. V tu chvili neni moznw kupovat pouzite napriklad hodinky, protoze nejsou od autorizovanyho dylera.. Tim padem by se mel asi zakazat online prodej, bazary atp - protoze potom muze byt clovek obvinenej za to, ze si koupil zbozi o jehoz puvodu nevedel.. A nebo ma kazdy ze zakona povinost se zakoupenim zbozi mimo AD jit nekam k celnikum nebo k AD na kontrolu ze se nedopousti nosenim teto veci trestneho cinu? Je to picovina..nic jinyho a myslete si co chcete Dle mě má člověk problém pokud fejky kupuje vědomě.
Dantechno Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Dle mě má člověk problém pokud fejky kupuje vědomě. To asi bude tezke dokazat , ne-li nemozne....
klaucz Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 To asi bude tezke dokazat , ne-li nemozne.... Jsou případy u kterých není problém dokázat vědomé kupování fejků. A o ty asi jde. Nikdo nebude náhodně kontrolovat co má kdo na ruce.
spiderer Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Dle mě má člověk problém pokud fejky kupuje vědomě. Jak ti nekdo dokaze ze sis vedome koupil fejk brajtli nebo vitoni kabelku?
New X-Bob Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 (upraveno) vo tom to je. Bez přiznání i právní nedouk roztrhá na cucky "důkaz", že když jsi to koupil v malém čínském krámku na Nuselské ulici v Pha 4, žes musel vědět... (nebo nějaký takový ekvivalent v té špeluňce Pařížoff nad Seinou). A že by mě udal prodavač, že jsem přišel - brý den, prosim, jeden padělek firmy XY? Cha chá. A dokaž mi, že já znám nějaké kabelčičky značky LV. Etc etc.... Jak jinak prokážeš vědomý nákup? Podle mě jen to jen šikana a strašení kupujících, protože honit padělatele by francouzské soudruhy stálo moc námahy. Upraveno 19. srpna 2009 uživatelem New X-Bob
cali Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Drogy su nezakonne vo vacsine sveta a vo vacsine sveta aj celkom drsne postihovane. Aj tak sa mi ale nezda ze by bol nejaky problem ich zohnat. To iste platilo pre alkohol v istom obdobi v USA. To iste plati pre niektore druhy zbrani atd.... Proste kto chce ten si ich obstara. Represia na strane spotrebitela este nikdy nijak zasadne neznizila dopyt, v lepsom pripade trochu ponuku, ale tym len nahrala zivlom, kotre to s tou ponukou myslia vazne. (zo zrusenia prohibicie boli najviac sklamani prave ti, ktorych vtedy predaj alkoholu slusne zivil) Inak si myslim ze fejkari povodne znacky nijak moc nedevalvuju a predovsetkym im nekradnu zakaznikov.... kto ma na origo ten do fejku nepojde a kto nema, ten zas nepojde nikdy do originalu, preto mnoziny zakaznikov fejku a originalu su takmer disjunktne. Ak by som musel hadat pravy povod kampane tipoval by som nejakych politikov hladajucich stavnatu, ale v zasade nepotrebnu a neskodnu agendu.... pripadne este ma napada hladanie dalsich a dalsich dovodov preco sa cestujucim este viac hrabat v sukromi.
dknespl Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 dosti pozoruhodný názor ... Ještě že minoritní. Tak jak tak koukám na ty příspěvky, těší mne, že ne zas až tak minoritní. Naděje žije! ;-) Jinak viz třeba Stephan Kinsella. Varování, jen pro silnější povahy, je to trošku radikálnější. Zde a zde.
klaucz Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Jak ti nekdo dokaze ze sis vedome koupil fejk brajtli nebo vitoni kabelku? Pokud to u nich bylo uvedeno není to takový problém. Ikdyž chápu, že v ČR ti s dobrým advokátem neprokáží skoro nic.
deerfield Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Celé to je jenom důkaz síly lobistů v zájmu výrobců luxusu, ač sám bych si nikdy vědomě fake nepořídil, neboť nevěřím v dobrý pocit z padělku, není pro mě přijatelné, aby jakýkoli finální konzument byl trestně postihován nebo aby mu tím vůbec bylo vyhrožováno. Naopak výrobci a obchodníci s materiálem porušujícím autorská práva ať se třesou ! Váš volič pirátské strany
spiderer Odesláno 19. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2009 Pokud to u nich bylo uvedeno není to takový problém. Ikdyž chápu, že v ČR ti s dobrým advokátem neprokáží skoro nic. Uvedeno? Jako u tech hodinek nebo kabelek? Jeste jsem nevidel v Recku nebo Turecku stanky s napisy "Pozor nejedna se o prave zbozi ale o plagiat" Kdyz si neco koupis po netu a nezjistis ze se nejedna o original ani ty sam tak jak ti to muze dokazat nekdo jinej..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se