kacer001 Odesláno 3. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2010 rozdíly mohou být, s tím souhlasím. ale ne všechny Casio hodinky prodávané jako Japan modely a na Japan trhu jsou vyráběné v Japonsku. Osobní zkušenost s japonským modelem a je z Thajska. Spíš to bude o té výstupní kontrole, kdy verze pro japonský trh budou mít nastavenou přísnější kontrolu
ggrand Odesláno 3. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2010 Woodie: no dobře, ale sám říkáš, že ty hodinky vyrábí jinak. Vyrábí je tak, jak jim lidi z Casia poručí. Žádný Číňan nebude svévolně měnit technologii výroby. To mají dané od Japonců. Já se ale bavil o tom, když se přesune celá výrobní linka. Je jasné, že pokud nasadí Japonci v Číně lacinější(horší) technologie či materiály, že to budou vyrábět horší věci. Ono stějně jednotlivé komponenty jsou z různých částí světa.
Woodie Odesláno 3. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2010 V 3. 11. 2010 v 7:22, 'ggrand' napsal: Woodie: no dobře, ale sám říkáš, že ty hodinky vyrábí jinak. Vyrábí je tak, jak jim lidi z Casia poručí. Žádný Číňan nebude svévolně měnit technologii výroby. To mají dané od Japonců. Já se ale bavil o tom, když se přesune celá výrobní linka. Je jasné, že pokud nasadí Japonci v Číně lacinější(horší) technologie či materiály, že to budou vyrábět horší věci. Ono stějně jednotlivé komponenty jsou z různých částí světa. No ale to nemuzes vedet jak to s nima maji domluvene... na nektere dily (viz. dynko jak jsem o nem psal) mohli dostat cinani od japoncu treba akorat vykresy v CADu a vyrabeji je svyma technologiema. To same u lcd, modul muze byt dejme tomu japonsky, kdyz na neho ale nalepi cinskou polarizacni folii tak uz se to muze projevit na pozorovatelnych uhlech. Imho se Casio urcite snazi i pres vyrobu u cinanu dodrzet maximalni moznou kvalitu, akorat bych rekl ze v japonsku se ta kvalita dodrzuje tak nejak jednoduseji
t2 Odesláno 3. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2010 (upraveno) nebo jde jen o optimalizaci nákladů při výrobě. na to bych vsadil já. proč asi přesouvají běžící výrobu do zeme kde je lacinější výroba? připomíná mi to dobu vhs kdy původně bylo většina dílů kovová a ke konci produkce je již spousta věcí zjednodušená ( počet kladek pásku ) a hodně dílů bylo z plastu. holt zlevnit za každou cenu. u casia je to dost patrné. původní casiotrony, hodinky z 90.let a současné.... prostě schody dolů....na géčkách je to vidět dobře Upraveno 3. listopadu 2010 uživatelem t2
Návštěvník www.yezeni.sk Odesláno 3. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2010 V 7. 6. 2010 v 14:12, 'mysho' napsal: Podarilo sa mi nieco najst.. http://www.yezeni.sk...?id_product=164 http://www.edigital....nky-p51178.html Co si o tom myslite? Mne osobne sa tie obchody vobec nepozdavaju, nemate s nimi niekto skusenost? a čo sa ti na tých obchodoch nepozdáva ? môžeš byť konkrétny ? diki
robocop Odesláno 4. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2010 Woodie : Tak pod tohle se ti podepíšu , mám podobnou zkušenost ale s autem . Někdy v 96 nebo tak nějak měl Mercedes pobočku v Polsku , soudruzi asi někde udělali chybu ,protože po 3 zimách byl méďa rezavej jak liška .
lub Odesláno 4. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2010 taky byste si raději koupili toyotu vyrobenou v Japonsku, než třeba v Turecku nebo Indii..během doby se skoro všechny věci okolo nás mění v (levnou) spotřebku.
t2 Odesláno 5. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2010 vono je to ale dvojsečný. koupili byste si tu corollu kdyby stála jak avensis?
ggrand Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2010 Konečně i já jsem se stal majitelem tehle skvostů,ale co mi nejde moc do hlavy je jejich obal. V jakém obalu jste koupili vaše Risemany? U mě oproti klasickým géčkům je plechovka jiného tvaru, nižší, hodinky leží na boku, návod zvlášť,papír.krabička je barevnější. Je to běžné, že Casio od určité třídy hodinek dělá tyhle obaly? Díky za odpovědi.
lub Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2010 V 28. 12. 2010 v 14:54, 'ggrand' napsal: Konečně i já jsem se stal majitelem tehle skvostů,ale co mi nejde moc do hlavy je jejich obal. V jakém obalu jste koupili vaše Risemany? U mě oproti klasickým géčkům je plechovka jiného tvaru, nižší, hodinky leží na boku, návod zvlášť,papír.krabička je barevnější. Je to běžné, že Casio od určité třídy hodinek dělá tyhle obaly? Díky za odpovědi. já je měl s tou normální vlevo, ale ta černá je docela zajímavá - jak od krému na boty
ggrand Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2010 Popravdě jak jsem uviděl tu krabici, tak mi připoměla nějaké limitky, tak jsem čekal, co vytáhnu a v jednu chvíli jsem se opravdu bál,protože mi došlo, že ta plechovka vlevo se tam nemůže vlezt :-) Aspoň nějaká změna.
A10 Odesláno 2. března 2011 Nahlásit Odesláno 2. března 2011 Tak jsem se stal také majitelem tohohle modelu, velmi dlouhou dobu jsem se mu "podvědomě" vyhýbal. Ale hledal jsem odolnou náhradu za SUUNTO, a zjistil jsem že kompas nepotřebuju a ostatní funkce se mi líbej víc. Tak volba byla naprosto jasná! Zatím s hodinkama naprostá spokojenost. A protože je tady hodně majitelů tohohle modelu, rád bych se Vás zeptal na funkci výškoměru, s okna domu koukám přímo na turistický ukazatel, kde se uvádí nadmořská výška 315m. Ale moje hodinky ukazují cca.165m. Je mi jasný, že výškoměr je barometrický tak přesnost nebude 100% ale ta odchylka mi přijde dost velká. Teplota a tlak co ukazují celkem odpovídá. V návodu jsem našel možnost nastavení refenční výšky, mám tedy nastavit těch 315m a spřesní se tím měření? Vím, že u SUUNTO to tak bylo člověk nastavil je mu známou výšku a hodinky s ní už pak pracovali. Díky za info.
Boofish Odesláno 2. března 2011 Nahlásit Odesláno 2. března 2011 S tím výškoměrem mě to taky zajímá. Měl jsem Suunta X3R a o té referenční výšce nic nevím.
ggrand Odesláno 2. března 2011 Nahlásit Odesláno 2. března 2011 mě běžně lítá výška až +/-70m, takže nastavit referenční výšku a co možná nejčastěji to štelovat/srovnávat.
vE13Lius Odesláno 3. března 2011 Nahlásit Odesláno 3. března 2011 Výšku musíš určitě nastaivit, u většiny hodinek se ti podle toho potom srovná tlak... Potom by to mělo být v daném místě relativně přesné. Ale jenom po dobu než třeba zatopíš v místnosti nebo tak. Před každým tripem je třeba, až budeš venku před tím ukazatelem, nastavit tu výšku a mělo by to frčet a být přesné V 2. 3. 2011 v 16:50, 'A10' napsal: Tak jsem se stal také majitelem tohohle modelu, velmi dlouhou dobu jsem se mu "podvědomě" vyhýbal. Ale hledal jsem odolnou náhradu za SUUNTO, a zjistil jsem že kompas nepotřebuju a ostatní funkce se mi líbej víc. Tak volba byla naprosto jasná! Zatím s hodinkama naprostá spokojenost. A protože je tady hodně majitelů tohohle modelu, rád bych se Vás zeptal na funkci výškoměru, s okna domu koukám přímo na turistický ukazatel, kde se uvádí nadmořská výška 315m. Ale moje hodinky ukazují cca.165m. Je mi jasný, že výškoměr je barometrický tak přesnost nebude 100% ale ta odchylka mi přijde dost velká. Teplota a tlak co ukazují celkem odpovídá. V návodu jsem našel možnost nastavení refenční výšky, mám tedy nastavit těch 315m a spřesní se tím měření? Vím, že u SUUNTO to tak bylo člověk nastavil je mu známou výšku a hodinky s ní už pak pracovali. Díky za info.
Sage Odesláno 31. března 2011 Nahlásit Odesláno 31. března 2011 Kupoval jsem je v Koscomu a jsem velmi spokojeny. K mori a na sport je to ideal.
mindy Odesláno 1. září 2012 Nahlásit Odesláno 1. září 2012 aky je rozdiel medzi modulom 3145 a 3147?...tiez radsej vidim na hodinkach Made in Japan ako Thailand
ggrand Odesláno 2. září 2012 Nahlásit Odesláno 2. září 2012 Myslím že ten japonský neumí imperiální jednotky(stopy a stupně F), umí jenom metry a stupně C.
mindy Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Mam taky problem kupil som risemany a ked som bol v rakusku tak s automatickym nastavovanim času nebol problem kazdu noc v pohode samo...teraz ked som prisiel domov konkretne vychodne slovensko (stará ľubovňa) tak ani neviem za svet to nefunguje... Daval som ich na okno, skusal som aj rucne a vzdy error... Ale tak signal by som mal chytit aj tu ci nie?... Moze to byt ze mam bytovky okolo seba?... Dakujem za rady Odoslané z HTC EVO 3D X515m cez Tapatalk 2
ggrand Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 První věc, dej seřizování času(levé horní tlačítko), namačkej home town(nebo tak něco), musí tam být Berlín, tím se hodinky nastavují, jaký signál mají hledat (UK nebo DE). Pokud toto máš, tak můžu poradit jediné - co nejblíž k oknu a v noci. Přes den se mi hodinky asi tak v 10% případů. Je to dáno elektromagnetickým ruchem, který je přes den silnější. Pokud ani to nefunguje, tak nezoufej, na wus je vlákno, jak si chlápek vyladil Risemany na perfektní přesnost i bez rádiového štělování.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se