Roman Šula Odesláno 12. srpna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2006 Kov studí jenom chvilku, než se od ruky zahřeje, záleží na tepelné vodivosti kovu. Zlato studí víc, ale zase kratší dobu, než železo.
Kapo Odesláno 12. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2006 Mezi kaučukem a gumou je rozdíl. Kaučuk = 1. přírodní produkt ze stromu kaučukovníku, 2. synteticky vyrobený s podobnými vlastnostmi jako přírodní. Guma = namíchaná směs kaučuku, křídy, kaolinu, sazí, síry a dalších příměsí dle požadovaných výsledných vlastností výrobku (tvrdosti, pružnosti atd.)
Viktor Odesláno 12. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2006 2 Kapo: Guma je nesprávné označení kaučuku, zažité, ale nesprávné, původně byla guma označení pro lepidlo (arabskou gumu). Rozšíření slova guma ve významu kaučuk se k nám dostalo z němčiny a jeden čas bylo českou jazykovou normou jako nesprávné označení zakázáno. Slovo guma všek prokázalo svoji životnost a v současné době ho jazykové encyklopedie uvádějí ve významu kaučuk. Definici ve významu směsi kaučuku a jiných látek se mi nepodařilo najít, možná se to používá k rozlišení ve výrobě, ale jazyková norma to nebude.
Kapo Odesláno 12. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2006 2 Viktor: dík za vysvětlení, místo termínu "Guma" jsem měl použít "pryž".
mnovace Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 Guma - označení pro určitý hloupější druh člověka. Guma - přezdívka hokejisty Jiřího Šlégra. Guma - důstojník na vojně. Viktore, doufám, že jsem tě dostal svým výkladem pojmu guma, ty knihomole.
Viktor Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 mnovace napsal: Guma - označení pro určitý hloupější druh člověka. Guma - přezdívka hokejisty Jiřího Šlégra. Guma - důstojník na vojně. Viktore, doufám, že jsem tě dostal svým výkladem pojmu guma, ty knihomole. :D:D A tady na fóru by taky šlo: Guma = člověk se zálibou v leteckých Prim Sportech
ladičpian Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 Ať si koupíte koženej pásek třeba za 10000Kč, tak hostejně za nějakej "čas" vyhodíte, protože bude tak propocenej a smrdutej, že vám z toho bude šoufl. Ale jedině kůže pracuje s rukou, když bude 30 ve stínu a já pojedu na dálnici 170 na motorce, tak mě prostě pořád nebude řezat do paprče, kdežto železnej by se už dávno zařezával do tepen. Gumový a kaučukový pásky.....to já vůbec neberu. A ještě jedna věc, já když si vždycky koupim novej páse-koženej, tak to vypadá, jako by člověk měl nový hodinky............ a to je fakt.
X-Bob Odesláno 14. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2006 Já preferuji kůži. U některých hodinek jsem ke kůži přešel i z kovu. Důvod - estetický. Hodinky působí podle mě elengantněji, kovové tahy na mne působí trochu procovsky. Tak už mám na kovu jen jedny hodinky, neboť k nim se naopak kůže vůbec nehodí.
Duke650 Odesláno 15. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2006 Řadu let jsem nosil jen kůži. Příjemná na nošení, dokud se nepropotí - a jednou se propotí i ten nejlepší... Vůči kovu jsem měl odpor resp. obavy z tahání za chlupy. No a teď jsem spokojeným nositelem orig. nerez. tahu Fortis. Fakt netahá. Studí jen chvilku, pak se teploty vyrovnají a je to v pohodě. Uvidíme při -20 stupních :-) pro sichr mám schovaný orig. kožený řemínek :-)
Dynno Odesláno 15. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2006 to Duke650. Neboj nič, ani pri -20 nebude chladiť. Leda by si schladol aj Ty, ale to by Ti už bolo jedno. Ak sú hodinky na ruke bližšie je teplota tela, ako okolitá teplota.
Honza49 Odesláno 15. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2006 Dynno, při -20 studí dost, přece jenom kúže má menší vodivost než kov. Já mám problémy se zápěstím, tak jsem po 10 letech (díky chronomagu) přešel na kůži a mám skoro pokoj. Je fakt, že hodinky s kovovým "řemínkem" jsem okartáčoval mydlem pod tekoucí vodou a bylo to a kožený řemínek mi zabere měsičně tak 20 minut, ale pocit je lepší z kůže. A o to tady jde, o dobrý pocit, proto se nikdy nemůžeme domluvit. Někdo rád hodinky na kůži, někdo na kovu, někdo potřebuje průměr 55 a pro někoho jsou 35 velké.
Honza49 Odesláno 15. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2006 Hujer - kůže s ú? Omlouvám se za milej překlep
cigi Odesláno 15. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2006 Používám výhradně kůži. Když se mění, není nic lepšího, variabilnějšího, přirozenějšího, přesně, jak píšete. Guma i přírodní kaučuk se mi lepí na ruku a děsně se mi pod nimi potím, taky nejsou tak ohebné a měkké, takže tlačí, nebo jsou volné - dost nepohodlné celkově. Navíc nejsem potápěč, ani se v hodinkách nekoupu, tak na co, že? Kov studí, tahá za chlupy, tlačí, navíc ta motýlová spona nejde rozložit - ale i na takové děsné nepohodlí se asi dá zvyknout. Horší je to, že jsem kromě snad AP zatím neviděl žádný opravdu hezký, sedící k hodinkám (pánským - dámský jsou fajn) - buď jsou tak sladce jemňoučký, nebo tvrďácky humpolácký, a to nemluvím o rolex bimetalech (ty jsou obojí!!) - nic přiměřeného. Nejhorší je ovšem ten procovský dojem řetězu, (či náramečku), který každý kovový tah nutně vyvolává, na ten si zvyknout nelze. Ještě musím zkusit ten látkový nato strap - mám ho připravenýho pro svoje fortisky, uvidíme.
Duke650 Odesláno 15. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2006 Právě že tato kombinace mi připadá nenápadná, neřve "stálo to majland", spíše malinko strohé tvary i materiály
aCIDfire Odesláno 20. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2006 2Tazatel: Že by koženýmu tahu dávaly přednost starší ročníky,no nevím,..mě je 26 a taky dávám jednoznačně přednost koženýmu tahu,..kov mě studil,trhal srst jak tu bylo řečeno a hodinky mi na ruce "plandaly" a zas přílišný utažení nebylo ono. Kožený tah mám zatím původní k Aviatorům IV od září 2005,nosím je obden a vůbec zatím nesmrdí,i když jsem ho chtěl už delší dobu vyměnit na žraloka tušim z timefactors,ale už se k tomu odhodlávám dlouho to objednat.
Roman Šula Odesláno 20. srpna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 20. srpna 2006 No, k těm mrazům. V -20 má už člověk obvykle celé zápěstí i s hodinkama celé v nějakém rukávu zimní bundy nebo kabátu, pokud by někdo chodil po venku v takovém mrazu v tričku, tak už ho rozhodně nemůže rozhodit kousek kovu na kůži, když se mu na těle bude srážet jinovatka. Za srst tahají jenom nekvalitní kovové tahy ze složených plíšků nebo nekvalitně opracované. Délka tahu jde obvykle nastavovat nahrubo vyhozením článků a pak najemno i po třech milimetrech (záleží na rozteči dírek ve sponě), což u kůže sice lze udělat díru teoreticky kdekoliv, ale jelikož kůže pracuje a při trvalém napětí v tahu se protahuje, tak je potřeba pak udělat díru o kousíček vedle, což pak moc estetické není. A i originál rozteč dírek je obvykle ve větších vzdálenostech než u kovového tahu. Jinak když si do spony koženého pásku připnete chlupy, tak i kůže potom tahá za srst.
Návštěvník Kamil Odesláno 20. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2006 Roman Šula napsal: Délka tahu jde obvykle nastavovat nahrubo vyhozením článků a pak najemno i po třech milimetrech (záleží na rozteči dírek ve sponě), což u kůže sice lze udělat díru teoreticky kdekoliv, ale jelikož kůže pracuje a při trvalém napětí v tahu se protahuje, tak je potřeba pak udělat díru o kousíček vedle, což pak moc estetické není. A i originál rozteč dírek je obvykle ve větších vzdálenostech než u kovového tahu. Musíš mít na koženém řemenu tu správnou sponu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se