lib Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Sibir: Super! Dik! Z toho uz by melo jit vybrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obchodnik-o3 Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Kua, neprovokuj.Závidím jako prase, na přelomu ledna a února to tam bylo boží.Kde máš ubytování v Gardeně? Klasická fotka z Belvedere na Sasslong. Připojuju jedno video z místa snů.Aby se úroveň Tvého těšení se ještě vrzostla.V Gardeně se dá parádně zablbnout, tyhle děcka si to evidentně užila fest... http://www.youtube.com/watch?v=cGjhTsaIWjY&fb_source=message marosh,ubytko - selva priamotesim sa,viem do coho idem,2008 som tam uz bol tak idem opakovacku,rano hodim do bedne lyze a valim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 (upraveno) Sibir: Super! Dik! Z toho uz by melo jit vybrat.Míst s letním lyžováním je víc. Sám jsem měl hodně rád Francii, jezdil jsem tam v létě a samozřejmě v zimě.V Tignes se dá lyžovat jen v oblasti Val Claret kam se budeš přepravit, táhne se až do málo vídané výšky 3600 m.n. m.. Dalším střediskem je Les Trois Vallées, kde sezona začína na počátku července.Do Zermattu jen pokud si dobrý lyžař (náročné trati) a budeš ochotný platit vysoké ceny za ubytování to ovšem platí pro Švýcarsko tak nějak všeobecně, pro oblast Zermatt-Saas-Fee speciálně. Navíc bude jezdit jen několik sjezdovek. Absolutně nejvíc jsem jezdil do Crans Montany ve Švýcarsku, kde se dá jezdit velmi omezeně také takřka celý rok. Sezóna má jen krátký výpadek, aby se vlekaři nezbláznili , Montana má jednu nevýhodu, je co by středisko, které je zajímavé v létě v zimě velice drahá.Jel bych do Les Deux Alpes, o kterém jsem psal, ovšem pokud budeš chtít absolvovat dlouhou cestu. V Rakousku jede celoročně právě zmíněný Hintertux, jak psal sibirnaya Kaprun a takřka pořád Mölltaler Gletscher, což je můj tajný tip, který bych pro Tebe měl schovaný. Na tomto ledovci se připravují v podstatě všechny týmy samozřejmě krom USA a Kanady. Celkem mě mrzí, že jsem to místo takhle veřejně propálil, protože si ho schovávám pro sebe . Na chronomagu je hodně oblíbená Itálie,proto doporučuji jako číslo jedna Passo Tonale. Upraveno 11. března 2013 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 (upraveno) Možná bych mohl zmínit ještě Dachstein, ale tam jede jen pár sjezdovek, snad jen čtyři nebo pět. Když budu optimista tak šest, musel by ses informovat. Edit - do Itálie jsem moc nejezdil krom Cortiny d'Ampezzo a Bormia. Přes pokročilou noční dobu jsem se spojil s kamarádem v Itálii a přeptal jsem se ho střediska. Budeš mít lepší Passo Stelvio v Südtirol. Kamarád měl ohromnou radost , bylo asi tak 02:00, naštěstí je to dobrá kamarád, závodní lyžař a má pochopení . Konec konců byl na aprés ski, takže nespal, chlastal. Upraveno 11. března 2013 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Mám pocit, že se tady nediskutoval Kaunertal - a ten od Insbruku zase až tak daleko není a lyžovačka parádní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Nechci vám brát iluze z letního lyžování, ale několikrát jsem byl na Mölltalerským ledovci a pak keště někde asi Kaprun nebo Hintertux. Asi do 10 nebo 11 led, potom břečka, louže a potůčky vody. Odpoledne už 10 až 15 cm břečka a potoky vody. To byla ta lepší varianta v té horší ještě pršelo nebo byla mlha. Po pádu jsem si připadal, jako bych si lehnul do potoka. Nevím, jestli jsem měl smůlu, ale lepší podmínky jsem nezažil. Kromě toho pod ledovcem pěkný bahno a na lanovku dolů se bylo třeba probrodit 10 cm hlubokým bahnem. Podle mých zkušeností to má smysl do konce května a od začátku října a to ještě když máte štěstí.Ale třeba jsem jenom já měl smůlu, nebydlel jsem tam tak to nemůžu posoudit na 100%. No každopádně pokud tam pojedu v létě na tůry tak lyže už auto uveze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heboš Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Jedu letos poprvé na Obertauern,Goldeck a Turracher Höhe. Co můžu očekávat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Jedu letos poprvé na Obertauern,Goldeck a Turracher Höhe. Co můžu očekávat? Znám jen to první a očekávej sportovní svezení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Snow: diky moc za tipy! Jdu si to všechno prohlidnout a najit ubytovani. A kdyby tonakonec dopadlo na ten tvuj tajny tip, pro jistotu to po navratu pomluvim, at ti tam neleze moc lidi Dali: ja od toho samozrejme zazraky necekam. Jen uz mi more leze krkem a hory jsou fajn, i kdybychom tam vezli lyze zbytecne. Kveten by samozrejme byl ideal, ale kdyz ja jsem omezen na druhou polovinu cervence nebo prvni polovinu srpna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heboš Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2013 Znám jen to první a očekávej sportovní svezení...Díky,tak to se těším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2013 Lyžovat jsem přestal v roce 1983. Před 3 roky kvůli nové přítelkyni opět začal (ona si na oplátku udělala papíry a koupila motorku). Zpočátku motorkářské oblečení, dnes už jsem něco koupil/"zdědil" stejně jako historické Elany Titanium, díky kterým vypadám v očích části veřejnosti jako blbec, v očích druhé části jako borec, fajnšmekr a znalec:-), šoda že asi definitivně dosloužily, byl jsem na ně pyšný. Teď v lednu jsme si udělali radost a strávili týden ve Slovinsku/Itálii v komorním zimním středisku Bovec/Sella Nevea v oblasti Julských Alp a Triglavu. Vřele doporučuji, minimum lidí, ceny přijatelné, 32 km sjezdovek na 9 vlecích a lanovkách. Lyžování mezi skalisky ve výšce přes 2000 metrů a s výhledem na 80 km vzdálené moře fakt nemá chybu, 5-denní skipas za 85 Euro platil pro Bovec, Sella Nevea (vzájemně propojeny sjezdovkami) a Tarvizio. Dá se zajet i do zimního střediska Kranjska Gora, podívat se do Planice známé lety na lyžích atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2013 (upraveno) Lyžovat jsem přestal v roce 1983. Před 3 roky kvůli nové přítelkyni opět začal (ona si na oplátku udělala papíry a koupila motorku). Zpočátku motorkářské oblečení, dnes už jsem něco koupil/"zdědil" stejně jako historické Elany Titanium, díky kterým vypadám v očích části veřejnosti jako blbec, v očích druhé části jako borec, fajnšmekr a znalec:-), šoda že asi definitivně dosloužily, byl jsem na ně pyšný. Teď v lednu jsme si udělali radost a strávili týden ve Slovinsku/Itálii v komorním zimním středisku Bovec/Sella Nevea v oblasti Julských Alp a Triglavu. Vřele doporučuji, minimum lidí, ceny přijatelné, 32 km sjezdovek na 9 vlecích a lanovkách. Lyžování mezi skalisky ve výšce přes 2000 metrů a s výhledem na 80 km vzdálené moře fakt nemá chybu, 5-denní skipas za 85 Euro platil pro Bovec, Sella Nevea (vzájemně propojeny sjezdovkami) a Tarvizio. Dá se zajet i do zimního střediska Kranjska Gora, podívat se do Planice známé lety na lyžích atd. Tos musel být za totálního kinga s těmi titanovými Elankami, místní Tě museli žrát.Hovořím jako velký milec lyží Elan. Jakoby se vrátil Bojan Križan... Upraveno 12. března 2013 uživatelem marosh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 13. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2013 To jsem byl, to si piš! Je fakt, že někdo se pousmál, ale to byli obvykle teenageři vystrojení jako z katalogu, co jezdili obvykle hůř než já. Ostatní uznale pokyvovali a byl jsem dokonce několikrát osloven...:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasek Odesláno 13. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2013 Moje dcera měří 122 cm a váží 25 kg, myslím, že by si na příští sezónu místo 90 zasloužila 110ky. Lyžuje třetí sezónu, celkem obstojně (občas "pizza"), ale má respekt, žádná zběsilá jízda. Nemáte někdo zkušenost s výběrem dětských lyží nebo doporučení? Opravdu v nich nejsou žádné významnější rozdíly, jak mi všichni tvrdí a je to jen otázka ceny a designu? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 13. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2013 Nějaký rozdíly tam budou. Podle mých zkušeností s dvěma dcerama a posunem lyží od starší k mladší jezdí minimálně rychlejc ale subjektivně i líp Volkl Race Tiger než modely od Elan a K2 - všechno byly sety ve výprodejích za cca 3 tis Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Moje dcera měří 122 cm a váží 25 kg, myslím, že by si na příští sezónu místo 90 zasloužila 110ky. Lyžuje třetí sezónu, celkem obstojně (občas "pizza"), ale má respekt, žádná zběsilá jízda. Nemáte někdo zkušenost s výběrem dětských lyží nebo doporučení? Opravdu v nich nejsou žádné významnější rozdíly, jak mi všichni tvrdí a je to jen otázka ceny a designu? DíkyV dětskejch lyžích se nevyznám, ale zkus to tady http://www.carv.cz/ moderátoři mají o tom přehled a pořádají různé kurzy pro děti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 (upraveno) Potřeboval bych poradit. Tuhle zimu jsem testoval lyže od Lusti a vybral jsem si tvrdost, délku i poloměr. Nabídli mi, že mi k nim udělají i vlastní design. Kamarád mi něco navrhl, ale nevím co si mám vybrat. Prosím poraďte co si mám vybrat, vybírání tech. parametrů bylo pro mě snažší, tohle mi nějak nejde. Upraveno 14. března 2013 uživatelem Dali Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Potřeboval bych poradit. Tuhle zimu jsem testoval lyže od Lusti a vybral jsem si tvrdost, délku i poloměr. Nabídli mi, že mi k nim udělají i vlastní design. Kamarád mi něco navrhl, ale nevím co si mám vybrat. Prosím poraďte co si mám vybrat, vybírání tech. parametrů bylo pro mě snažší, tohle mi nějak nejde. 6.pdfDali, se Ti nedivím, že nemůžeš vybrat...Žádná hitparáda, tyhle návrhy. Nápisy moc malé, ale celkově mi ty návrhy příjdou na lyže nějak nepatřičně.(Barevnost, kombinace barev)Doufám, že jsem Tě nenasral, to nebyl rozhodně záměr, jen jsem napsal svůj názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HDS1200 Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Potřeboval bych poradit. Tuhle zimu jsem testoval lyže od Lusti a vybral jsem si tvrdost, délku i poloměr. Nabídli mi, že mi k nim udělají i vlastní design. Kamarád mi něco navrhl, ale nevím co si mám vybrat. Prosím poraďte co si mám vybrat, vybírání tech. parametrů bylo pro mě snažší, tohle mi nějak nejde. 6.pdfTak za mě ta páta varianta od vrchu. 50/50 oranžová černá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Nejsem lyžař, ale souhlasím s HDS1200, černooranžovou nic nezkazíš. Maroshu, jaká je patřičná kombinace barev na lyže? Fakt se ptám vážně, protože o tom nic nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se