Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Ahoj Romane, Většinu jsem odjezdil na Lusti 185 cm radius 21m. Jak jsem psal, tak jsem minulou zimu testoval obřačky Lusti a nakonec jsem si nechal na ně udělat skladbu jako na FISové obřačky. Takže jsou tužší než turistické, ale lepší se na nich zatáčí.

Přece jenom jsem už veterán, tak se tolik nenadřu. Mají oproti FIS lyžím montážní bod trochu blíž ke špičce, takže jsou točivější a mají trochu víc rozšířenou patu, takže jdou parádně v carvingovém oblouku.

Co se týče skluznice tak je pomalejší, ale to mi nevadí. Když půjdu honit desetiny nebo setiny, tak si vezmu Elány nebo Stockle, ale to už je teď stejně zřídka.

Hrany mě štvou víc, připadá mi, že jsou z měkčího materiálu a dřív se na ledě ztupí a taky mi jdou nějak hůř brousit. Mám rád když mám hrany jak břitvu a u těhle to nějak furt není ono.

Teď budu 3 dny na Klínovci, tak je zkusím vyfotit. Dizajn sice žádná super moda není,  ale to mě zas tak nevadí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šel jsem letos do novejch hůlek. Na to moje ježdění s dětma jsem vybral Leki Hot Shot. Do jedný 3 panáky slivovice, do druhý 3 panáky irský patnáctiletý. Docela se to osvědčilo. Počasí, jako každej rok, bídný, cca 2 hodiny slunce za tejden.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Včera jsem ještě lyžoval na Klínovci. Dopoledne nádhera docela i tvrdej sníh, odpoledne už břečka. Byla puštěná 1 lanovka a dvě sjezdovky. Přes noc pršelo a dneska ráno už nepustili nic. :crying_anim:

Tak alespoň ty Lusti. Vázání a deska je z odježděnejch Elánů.

Odkaz ke komentáři

Letošní závěr v Madonně byl úžasný, výborné počasí, jídlo, pití, lidi, no já tu Itálii prostě miluji, takové piánko :guitar: Pěkné obchody, ovšem pro nás socky docela rány, pivo za šest, rum aj kola za devět, to bylo při mé spotřebě docela zu viel" Překvapila mě ovšem cena Ray-ban brejlí, kde v takto drahé lokalitě jsou i přes to na polovičních cenách, než tady u nás, tak jsem je pro celou rodinu zrovna nakoupil, příjemné. Chtěl jsem si zrovna koupit i nové lyže, protože moje jaksi rezignovaly, ale tam to byl v cenách pravý opak, až 3x dražší, takže tady to bude asi po letošní nepříjemné zimě pro prodejce, určitě výhodnější" Maximální spokojenost, Madonnu vřele doporučuji :clap:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

DALI: Na klinovci jsem byl tenhle rok trikrat , v case kolem vanoc...  Mam to kousek ale letošní zima me vůbec na kopec nelakalo. Oproti minule kdy jsem jezdil do konce brezna stala tahle za prd...

Aspon jsme si trosku spravili chut před týdnem v Kaprunu...  Lidi bylo malo a snih na ledovci v pohode...  ale ja nejsem nijak narocnej..

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

A je tu závěrečná a poslední dva dny letošní sezony přede mnou. Dopoledne super, odpoledne je to náročněšjší na stehna. Počasí jak na objednávku a lidi skoro žádný

Odkaz ke komentáři

Je to Nassfeld. Pár lidí tam bylo, fronty žádný, vleky bez čekání a když si člověk chvilku počkal, sjezdovka v plný šířce jen pro sebe.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

to Dali - zajímavé lyže, hodně střídmý design. Desku nedělají, že si použil tu z Elan ? Kdo dělá desku pro Elan, Vist ? Co že mají tak měkké hrany, čím si to vysvětluješ ? 

Měl jsem jednu sezónu Vist, měly super desku, jinak to byl můj nejztrátovější kup, byl jsem na nich maximálně 5x, zbytek jsem "odjezdil" na jiných, to už jsem byl dost na mraky. Vist jsem koupil sakumpikum s deskou za víc jak 30000 a prodal jednomu prvoligovému fotbalistovi, který ze sebe dělal pomalu chudáka po dlouhém smlouvání za 9000.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Nassfeld je bezvadný. Tam se dá jezdit pomalu i v květnu, i když jen teoreticky, končí v druhé polovině dubna. Má dvě ohromné výhody. Na Rakousku v Nassfeldu panuje krásné počasí a je tam vždy garance sněhu. Kdyby nikde nebyl, tak tam ho budou 100% tři prdele.

Odkaz ke komentáři

Nassfeld je bezvadný. Tam se dá jezdit pomalu i v květnu, i když jen teoreticky, končí v druhé polovině dubna. Má dvě ohromné výhody. Na Rakousku v Nassfeldu panuje krásné počasí a je tam vždy garance sněhu. Kdyby nikde nebyl, tak tam ho budou 100% tři p....e.

Je tam skvěle, slunečno, sněhu mraky. V březnu jsem poprvý v životě zažil, že odváželi sníh ze sjezdovky pryč. V termíny českých jarních prázdin tam je podstatně víc lidí než teď, ale kapacita celýho střediska je velká, i v době narvaných parkovišť byla na vleku fronta do pár minut, v hospodě jsme si i v jarní prázdniny sedli vždycky.

Foto stejnýho místa na začátku března a teď

Odkaz ke komentáři

Je tam skvěle, slunečno, sněhu mraky. V březnu jsem poprvý v životě zažil, že odváželi sníh ze sjezdovky pryč. V termíny českých jarních prázdin tam je podstatně víc lidí než teď, ale kapacita celýho střediska je velká, i v době narvaných parkovišť byla na vleku fronta do pár minut, v hospodě jsme si i v jarní prázdniny sedli vždycky.

Nassfeld se mi moc líbil. Bydleli jsme v hotýlku přímo u sjezdovky. Vytáhl jsem lyže z lyžárny a stál jsem na sjezdovce. :D

Odkaz ke komentáři

to Dali - zajímavé lyže, hodně střídmý design. Desku nedělají, že si použil tu z Elan ? Kdo dělá desku pro Elan, Vist ? Co že mají tak měkké hrany, čím si to vysvětluješ ? 

Měl jsem jednu sezónu Vist, měly super desku, jinak to byl můj nejztrátovější kup, byl jsem na nich maximálně 5x, zbytek jsem "odjezdil" na jiných, to už jsem byl dost na mraky. Vist jsem koupil sakumpikum s deskou za víc jak 30000 a prodal jednomu prvoligovému fotbalistovi, který ze sebe dělal pomalu chudáka po dlouhém smlouvání za 9000.

Elany používají desku i vázaní myslím od Vistu. Lusti používají desku i vázání také Vist, ale běžně prodávají jenom do DIN 12.  

Já mám vázání nastaveno na 14,  takže vázání potřebuju min. 16, 17.

Lyže mi většinou vydrží 2 až 3 sezony, takže když to jde tak vázání a desky používám znova.

Hrany asi Lusti používají z nějakého měkčího materiálu, ale zas taková tragédie to není. Na závody bych je nechtěl, ale na turistické ježdění je to asi OK. Až budu příště něco objednávat, tak se zeptám, jestli na FISové nedávají nějaké lepší.

To je teda mazec s těma tvýma lyžema Vist, takhle drahý lyže jsem měl jenom jednou Atomic, to ani závodní Stoeckli tolik nestály, byly za 27 nebo 28. To jsi je prakticky prodal za cenu vázání a desky. Vist jsou parádní lyže, ještě jsem na nich nejezdil, ale někdy bych je chtěl zkusit.

Odkaz ke komentáři

...a mají tam skvělý bar, kde se domluvíš slovensky.

Myslíš U Slováka? Tam se dobře paří.

Česky se tam domluvíš snad v každým baru. V tomhle dělá šikovná cácorka z Líšně

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...