Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Návštěvník Ondra

Doporučené příspěvky

tyhle hoďky maj slušnej náběh, jen se tedy docela divím těm nožičkám, když jinak ten vzhled a design je skoro přijatelný....  :eek: .

Jaká je přesnost? A neškodil by záběr strojku, jestli má kalibr také vzhled pracovního plechu v obráběcí dílně....

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 7,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

Wanderer

Dneska zase černej stroj a černý hodinky. Tohle víc vintage už být nemůže...  

Jeronimo

Kapitán

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

9abd5e9c2b1ec022debbccadc0717

VintageLover

18 Karatova paráda

tyhle hoďky maj slušnej náběh, jen se tedy docela divím těm nožičkám, když jinak ten vzhled a design je skoro přijatelný....  :eek: .

Jaká je přesnost? A neškodil by záběr strojku, jestli má kalibr také vzhled pracovního plechu v obráběcí dílně....

**

Strojek je Eta, dovolím si použít foto z inzerátu.

Mám je od včera, chvilku byli na ruce, trochu jsem je poleštil, takže je zbytečné uvádět 0,5s/den, nošením je to určitě jinak.

Odkaz ke komentáři

**

Prosím tě, na co mají slušnej náběh? (snad ne na Rolex kvůli tomu kyklopovi :D )

A co je špatně na těch nožičkách?

Smysl tvého komentáře mi nějak uniká, sorry :)

A ten kalibr uvnitř má do plechu fakt daleko :)

Ne vše, na čem je nápis "made in China" a tiká to, je kopie a šunt ;)

Odkaz ke komentáři

Trochu si musím spravit náladu, pos..l se mi dnes v práci na PC disk se souborem pošty :(, tak opravuji a čekám ...

... a ve volné chvíli fotím :).

Dnes jsem vyvětral tyto jedny z nejstarších i nejmenších, co mám. Rok 1944-45, velikost 33 mm, cal. 30t2. Jsou v původním neleštěném stavu, jenom ty ručky se mi nezdají jako původní ...

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Co to ma vo vnutri za strojovnu?

Trochu si musím spravit náladu, pos..l se mi dnes v práci na PC disk se souborem pošty :(, tak opravuji a čekám ...

Dnes jsem vyvětral tyto jedny z nejstarších i nejmenších, co mám. Rok 1944-45, velikost 33 mm, cal. 30t2. Jsou v původním neleštěném stavu, jenom ty ručky se mi nezdají jako původní ...

Odkaz ke komentáři

Co to ma vo vnutri za strojovnu?

pokud správně vidím, tak je to cal. 30T2

dávám i fotku, ale foceno mobilem, takže nic moc ..

Odkaz ke komentáři

Prosím tě, na co mají slušnej náběh? (snad ne na Rolex kvůli tomu kyklopovi :D )

A co je špatně na těch nožičkách?

Smysl tvého komentáře mi nějak uniká, sorry :)

A ten kalibr uvnitř má do plechu fakt daleko :)

Ne vše, na čem je nápis "made in China" a tiká to, 

Je to čínský výrobek, s nápisem Made in China, takže žádný Rolex, o tom jsem se  nezmiňoval a je to jasné všem, co umějí číst. Nožíčky jsou v povrchové úpravě bída, jako ruský z 60.let zezadu. V týhle třídě, kam maj zatím jen náběh to musí vypadat jinak, takhle blbě to nedělá ani Casio, pokud to je "Chased in China". Se strojkem jsem měl na mysli povrchové opracování především, ale nic, to už stačí.

*

No k poslední větě bych řekl jen tolik. - bude to trochu jinak, výpočetní technika také již není jen Made in USA a nikoho to netrápí, ale to do tohoto vlákna nepatří. Tudíž  radím příště raději méně plynu a více rozumu, česky Festina Lente.

Díky.

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Asi stárnu, začínají se mi ze všeho nejvíc líbit staré hodinky. Ty Omegy jsou naprosto dokonalé. A těch 33 mm bych jim vůbec nehádal. To bych být tebou, nosil skoro pořád. (ale s maximální opatrností)  

Odkaz ke komentáři

Je to čínský výrobek, s nápisem Made in China, takže žádný Rolex, o tom jsem se  nezmiňoval a je to jasné všem, co umějí číst. Nožíčky jsou v povrchové úpravě bída, jako ruský z 60.let zezadu. V týhle třídě, kam maj zatím jen náběh to musí vypadat jinak, takhle blbě to nedělá ani Casio, pokud to je "Chased in China". Se strojkem jsem měl na mysli povrchové opracování především, ale nic, to už stačí.

*

No k poslední větě bych řekl jen tolik. - bude to trochu jinak, výpočetní technika také již není jen Made in USA a nikoho to netrápí, ale to do tohoto vlákna nepatří. Tudíž  radím příště raději méně plynu a více rozumu, česky Festina Lente.

Díky.

**

Zrovna tento Sea-Gull bylo to nejlepší co se dalo za komančů z východu dováželo. A na 70.léta, kdy většina u nás dostupné výroby byla v mosazném pouzdru byl tenhle Racek naprosto perfektní. Navíc v sobě měli švýcarskou etu ve zlatě... přiznám se, že když se objevily zde v prodejním vlákně.. hrozně mě svrběla ruka :-)

Tuším, že je prodával zrovna NIGHTinGALE, nebo se mýlím?! 

Odkaz ke komentáři

*

Díky.

**

Ten hrubej brus nožiček je samozřejmě úmysl a ne neum... Viděl si někdy brus nožek rolexek?

Odkaz ke komentáři

Ten hrubej brus nožiček je samozřejmě úmysl a ne neum... Viděl si někdy brus nožek rolexek?

Prosímtě, netahej do toho Rolexky, tady je řeč o hodinkách Seagull, Made in China.Píšu o něčěm co se mi nelíbí, ať už z jakýchkoliv důvodů. Budeš se s tím muset vyrovnat, ale jestli chceš ten Seagull přirovnávat k Rolexu, no nevím, to se z toho Sibirnaya picne raz dva, jedině že by měl ty své také z Číny. No a o tom dost pochybuju.   :smoke:

**

Odkaz ke komentáři

Prosímtě, netahej do toho Rolexky, tady je řeč o hodinkách Seagull, Made in China.Píšu o něčěm co se mi nelíbí, ať už z jakýchkoliv důvodů. Budeš se s tím muset vyrovnat, ale jestli chceš ten Seagull přirovnávat k Rolexu, no nevím, to se z toho Sibirnaya picne raz dva, jedině že by měl ty své také z Číny. No a o tom dost pochybuju.   :smoke:

**

Jestli nejsi schopnej pochopit větu: Ten hrubej brus nožiček je samozřejmě úmysl a ne neum...  Nemá cenu se s tebou vůbec bavit

Odkaz ke komentáři

ok, nebudeme tedy ten brus více řešit. Beru, může být, pak ale zbývá otázka, co to je za model a jestli to vůbec je vintage. 

Takové provedení právě kvůli tomu brusu a automatu 25j, absenci jakýchkoliv čínských znaků a nápisů napovídá něco úplně jiného

Expert na čínu tu není nikdo, takže další info to už je ale na autorovi foto a majiteli.  

**

Odkaz ke komentáři

ok, nebudeme tedy ten brus více řešit. Beru, může být, pak ale zbývá otázka, co to je za model a jestli to vůbec je vintage. 

Takové provedení právě kvůli tomu brusu a automatu 25j, absenci jakýchkoliv čínských znaků a nápisů napovídá něco úplně jiného

Expert na čínu tu není nikdo, takže další info to už je ale na autorovi foto a majiteli.  

**

Odkaz ke komentáři

To spíš picne mě, převažují tady na tom celým foru kecy o tom, jaký že to sou šunty z tý číny, totálná srč.ky a experti to maj doma.

Ještě vod komunistů, tomi.poser, to je fakt na Horní Beřkovice. :lol2: to si mohl kváknout hned, o jaký krám jde, nemusíš mě nutit ztrácet čas kvůli čínským Čajkám. Mám dost  ruskejch, to mě teda nenapadlo si někdy v roce 86 nebo kolik je to datum, kupovat nebo opatřovat za takový prachy takovej výrobek z komunistický Číny. No nic, každej má nějakou úchylku.

**

Odkaz ke komentáři

Eloga-najdi si prosím o sea-gull z toho období nějaké informace,bo mně klepne.

Než tě klepne pošli tu čínu ke mě, ale s cedulkou co to je za model a rok výroby,, jinak budou zase dohady...

vyzkouším ten brus.

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...