Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Návštěvník Ondra

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 7,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tyhle taky vypadaj pěkně. Co to je za hodinky?

zdravim, snad se mi nebudete moc smat, ale ja jine nez 'vintage' hodinky nemam. i kdyz se mi trosku prici rikat 'vintage' hodinkam co'sou se mnou stejne stary. obycejne jsem nosil primky, ale ted'sem si narame oblibil svuj novy prirustek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle všeho by se mělo jednat o automat od japonské značky RICOH ;)

je to samozrejme tak. podle oznaceni strojku jsme s hodinarem moc nezmoudreli, preci jen ricoh neni nijak proflaknuta znacka a ja navic zapomel co mi hodinar rek, takze to'sem nemuzu hodit do placu a znovu je ted otvirat nechci. jsou odhadem 30-40 let stare, byvali vodotesne a po vycisteni se zpozdi tak o 20-40s za den. Cimz me napada, ze jak vtipne v paticce uvadi VintageLover "I hodinky, které se zastavily, mají dvakrát denně pravdu...", tak tyhle jsou na tom vlastne o poznani hur... ale vstat, naridit (event. natahnout) a nasadit hodinky jsem zvykly. kazdopadne jsou mnohem presnejsi, nez ja.

Odkaz ke komentáři

nechat nějaký týden pracovat a potom seřídit. Podstatná není absolutní odchylka, ale relativní. Tj. jestli udělají -30sec/den s rozptylem +-10sec, tak je to celkem ok.

Odkaz ke komentáři

Vintage neboli vintážní hodniky ;-) nosím pravidelně a rád, moderní chronography s miyotou od doby co jsem koupil první Doxy leží v šuplíku :-). První jsou Doxy 30.léta 20. stol. strojek ETA 1147 a další značeny jako D Duxot, zjistil jsem, že se jedná o vedlejší "větev" Doxy, 60.léta - potápky do 20. ATM se strojkem felsa 4007N

post-20230-040799100 1344927108.jpg

post-20230-043364700 1344927113.jpg

post-20230-042757600 1344927117.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem včera dělal menší inventuru a jsem lehce v depresi. Vintage hodinky kupuju zásadně, že je chci nosit (co taky jinýho s hodinkama, že?), ovšem většina kousků je spíš ve stavu nenositelném. A to nekupuju vyložený vraky, ale na každých něco chybí - minimum je leštění sklíčka + pásek, v horším případě shánění sklíčka, korunky a dalších dílů. A jde to dooost pomalu. Takže zatím mám nositelné všehovšudy Prim sport I (igeny) - včera měněný ciferník, Prim sport II potápky (předevčírem daná luneta) a Prim Traktory (ty byly jediné ok, ale zrovna se začínají nějak zastavovat, takže zase půjdou pod nůž..).

Doma se válí dvoje diplomaty, eleganty, skorodiplomaty, sporty II.1, letecký primky, pobědy a pár dalších. Leží mi to v šuplíku bez využití. Ach jo...

Jinak sbírám jen Primky a lecky sehnat díl je problém. Docela mě teda facinuje, že taky má vintage zahraniční kusky - kde k tomu berete díly?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem včera dělal menší inventuru a jsem lehce v depresi. Vintage hodinky kupuju zásadně, že je chci nosit (co taky jinýho s hodinkama, že?), ovšem většina kousků je spíš ve stavu nenositelném. A to nekupuju vyložený vraky, ale na každých něco chybí - minimum je leštění sklíčka + pásek, v horším případě shánění sklíčka, korunky a dalších dílů. A jde to dooost pomalu. Takže zatím mám nositelné všehovšudy Prim sport I (igeny) - včera měněný ciferník, Prim sport II potápky (předevčírem daná luneta) a Prim Traktory (ty byly jediné ok, ale zrovna se začínají nějak zastavovat, takže zase půjdou pod nůž..).

Doma se válí dvoje diplomaty, eleganty, skorodiplomaty, sporty II.1, letecký primky, pobědy a pár dalších. Leží mi to v šuplíku bez využití. Ach jo...

Jinak sbírám jen Primky a lecky sehnat díl je problém. Docela mě teda facinuje, že taky má vintage zahraniční kusky - kde k tomu berete díly?

Nejlepší je narazit ještě na klasického hodináře, kteřý má v šuplíkách nejen baterky :), já naštěstí takového mám. Takže pro něj není problém dávat dohromady i švýcary. Vždy s ním dobře pokecám, říkal že shání i po burzách, takže je to opravdu někdo koho ještě baví pravá hodinařina :).

Odkaz ke komentáři

Já jsem u hodináře zatím uspěl vždy. Primky bere bez mrknutí okem, u Glashutte zavrtí hlavou, ale vezme je a udělá. Neodmítne ani Švýcary. Při čištění Igenů mi z vlastní iniciativy sehnal za pár babek i nové sklíčko. Jen mne požádal, abych počkal o tři dny déle. Ale znám i dalšího, který to dělá taky. Zatím tedy nevymřeli.

Odkaz ke komentáři

jj, udrzovat v chodu vintage hodinky neni zadna legrace. neco daj do kupy u hodinare, ale ne vzdycky to'de. mam jedny hodinecky, ktery bajecne jdou, jdou natahnout, ale narizovaci kolecko ma tak omlety zoubky, ze zuz proste nejdou naridit. dlouho'sem je nosil tak, ze'sem ridil aspon cas a datum nechal konovi. diky tomu'sem si ale poridil ricohy, se kterymi'sem se pred nedavnem tady pochlubil.

obecne'sou na tom nejlip primky, mam jedny oblibeny z roku 1974 a dodnes slapou jako 'hodinky'. ani uz nevim kolikrat'sem menil sklicko a porad v pohode.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...