Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 7,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Panecku,vypadaj jako novy.Smim se optat,co vsechno s nima pan hodinar delal?Nemas nejakou fotku pred renovaci?V neposledni rade by mne zajimala cena..klidne do sz,prosim.Diky..

SZ mám ještě v rámci banu odepřeno posílat, takže to vezmu takto: cena byla 700,- Kč, bylo v tom dodání ulomené korunky, výměna vadného můstku /tuším, že se tomu říká základní deska nebo platina/, výměna sklíčka, promazání, seřízení chodu s použitím vibrografu, stěžejky a základní pásek. Po záběhu a dalším seřízení chodu uvažuji o koupi hodnotnějšího řemínku, buď od Ondry Šímy nebo ze Strapshopu - Hirsch. Ale to až po té, co si to hodinky svým chováním zaslouží, usadí se jejich chod a budu přemýšlet o jejich pravidelnějším nošení. O pořízení kovového tahu pro tyto hodinky odmítám vůbec uvažovat, myslím, že by je to pouze degradovalo. Kůže bude v černém provedení, to se k nim dle mého hodí nejvíce.

Odesláno

S tahem souhlas,nevypadal by tam pekne,posledni vec,na kterou se optam,je delka realizace.Chystam se na neco podobnyho,vim,ze to neni sranda,ale cekat x mesicu asi nechci,bude-li to realny driv.V mem pripade nejde o nijak drahy hodinky,ale chci jim dat tu peci.Cena je teda opravdu lidova!Pripadne bych pozadal o kontakt,diky predem...

Odesláno

Frostie: Tak máš to pěkný, ale nějak bere za své, to tvoje tvrzení o vyhazování nepřesných hodinek z baráku... :D

ale nebere, vždyť píšu o tom, že stav +15 sec/den považuji pouze za dočasné provizorium v rámci usazení chodu a pak půjdou ještě jednou na vibrograf a doladění. Jen se obávám, že není v možnostech ruského kalibru z konce 70-tých let usadit se na přesnost +1 sec/týden, jako to např. umí bez problému po řádném záběhu nový Unitas 6497...  Ale rozhodně bude provedeno dosažitelné maximum a budou to pouze a jen tyto jediné hodinky v baráku, kterým budou trpěny tyto rozpustile rozmařilé manýry, a to jen s ohledem na rodinou vazbu. Jiné kusy by čekal hladký průlet z okna na asfalt...

Odesláno

S tahem souhlas,nevypadal by tam pekne,posledni vec,na kterou se optam,je delka realizace.Chystam se na neco podobnyho,vim,ze to neni sranda,ale cekat x mesicu asi nechci,bude-li to realny driv.V mem pripade nejde o nijak drahy hodinky,ale chci jim dat tu peci.Cena je teda opravdu lidova!Pripadne bych pozadal o kontakt,diky predem...

díky za podporu. Nebylo to zase až tak strašné, čekal jsem na to cca měsíc a půl s tím, že jsem na pana hodináře nevyvíjel absolutně žádné časové tlaky a od začátku jsem mu kladl na srdce, že preferuji řádně a přesně odvedenou práci před honěním nesmyslných termínů. Kontakt na pana hodináře má zdejší vážený člen Karel HB, přes kterého jsem to provedl a bez jehož pomoci a angažmá by to pravděpodobně nedopadlo tak, jak má.

Odesláno

díky za podporu. Nebylo to zase až tak strašné, čekal jsem na to cca měsíc a půl s tím, že jsem na pana hodináře nevyvíjel absolutně žádné časové tlaky a od začátku jsem mu kladl na srdce, že preferuji řádně a přesně odvedenou práci před honěním nesmyslných termínů. Kontakt na pana hodináře má zdejší vážený člen Karel HB, přes kterého jsem to provedl a bez jehož pomoci a angažmá by to pravděpodobně nedopadlo tak, jak má.

jasne,vsak ja taky necekam,ze to bude za tejden,ale treba pul roku se mi cekat nechce,to bych na ne zapomnel:-)Ale chapu,ze mistni frajeri jsou zaneprazdneny a maj toho mraky,coz je dobre.Diky,s Karlem uz jsem neco resil,obratim se na nej..

Odesláno

Hele, tyhle jsem před cca měsícem koupil a asi hodinku jsem lámal hlavu, jak rychle štělovat den/datum...

Mám velkou radost z úspěšně proběhlé renovace a seřízení mých ručních nátahů, Raketa po otci. Dostali úplně jiný šmrnc a byl jim vdechnut nový život. Panu hodináři Uchytilovi z HavlBrodu se podařilo je seřídit na uspokojivou přesnost +15 sec denně, uvidíme jak si sednou po záběhu. Přece jen, stály 25 let v šuplíku. Myslím, že je tam ještě trochu prostoru pro lehčí seřízení např. na cca +5 sec denně. To bych byl s ohledem na jejich stáří a ruský původ asi maximálně spokojen, zdá se mi, že tam někde bude asi dosažitelné maximum. Nevíte někdo, co je v tom prosím za strojek?

Jinak, velké poděkování při celé realizaci patří i zdejšímu váženému členovi, KarloviHB. Ještě jednou díky moc, Kájo!

Dovolím si přiložit pár foto.

Odesláno

Hele, tyhle jsem před cca měsícem koupil a asi hodinku jsem lámal hlavu, jak rychle štělovat den/datum...

na to jsem nepřišel doteď, naštestí je to zatím naštelovaný a teď jsou za sebou dva měsíce s 31 dny, tak uvidíme, jestli na to do konce září příjdeme...

Odesláno

Tak oprava, rychle se dá štělovat jen datum, den v týdnu bohužel ne...

a jak se dá prosím nastavovat den v týdnu? I když, ono to snad nebude moc potřeba, snad bude stačit jen to datum...

Odesláno

Bohužel je to tak... furt lepší než naopak.

Musíš ten příslušný den prostě namotat ručičkama a pak k tomu docvakáš příslušné datum.

Odesláno

Musíš ten příslušný den prostě namotat ručičkama a pak k tomu docvakáš příslušné datum.

díky

Odesláno

Ahojte vintaznici : opat prikladam moj dnesny ulovok, dlho som zvazoval tento tvar, no nakoniec sa mi pacia viac ako na obrazkoch - no ved potvrdte sami.... nadherne  :lol2:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Ahojte vintaznici : opat prikladam moj dnesny ulovok, dlho som zvazoval tento tvar, no nakoniec sa mi pacia viac ako na obrazkoch - no ved potvrdte sami.... nadherne  :lol2:

nemají chybu, gratulace!

Odesláno

Mně přijde, že jsou hezčí, je to možné? :)

To je jen psychikou... Mě se taky moje předchozí hodinky na fotkách líbí víc. :D  A pak záleží, jak se povede je vyfotit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...