Přejít na obsah

Sberatelstvi - modely aut a motocyklu

Doporučené příspěvky

V 24. 9. 2020 v 14:58, KurtCz napsal:

Starý echtovní Matchbox ze sedmdesátek i s origo krabicí. Až jsem ukápl slzu, když jsem ho po letech našel ve sklepě.

mtchbx.jpg

před 1 hodinou, Murphy97 napsal:

Jj, tahle leta uz se nevrati. Krasnej model!

Přidávám se, byl jsem také vlastník a hodně jsem s ním najezdil 🙂

Z leva MB, to červené už nevím, De Tomaso ?, Pontiac a oranžové BMW,nebo se pletu ? Vím že Mercedeska skončila bez střechy 😞  Nemělo to oranžové samolepku na kapotě ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, oranžové BMW má na kapotě samolepku a jako jediné otevírací dvěře. Kromě transportéru jsou tam: Dodge Challenger, Pontiac Fire Bird, Mercedes Tourer, De Tomaso Pantera a BMW 30 CSL.  ..... Těch sad s transportérem se dělalo víc, střídaly se osobáky v sadě a trochu se v čase měnil obal. Ne, že bych to tak sledoval, ale nedalo mě to  s strýček Gůgl poradil. :)

ggg.jpg

Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, Lacifer napsal:

Moc hezkej setík👍, a super vlákno, za dlouhých zimních večerů si ho rád projedu🧐, a občas i přispěju svou troškou do mlejna 🚙🚚🚜🚛

Ty Matchboxy jsou parádní. Nějaké jsem také měl, kdysi. Určitě ten patrový autobus, Greyhounda, cisternu BP nějaký stavební stroje.  Pak se to všechno během stěhování poztrácelo, něco se rozdalo, něco rozbilo. Taky jsem měl spousty plastikovejch 1/87. Herpa, Praline, Brekina, Wiking. V obchodech se dalo sehnat prd, tak se jezdilo na modelářské burzy, tam se to měnilo, prodávalo, šmelilo...... Bože, to už je let. :D

Odkaz ke komentáři

před 56 minutami, KurtCz napsal:

Ty Matchboxy jsou parádní. Nějaké jsem také měl, kdysi. Určitě ten patrový autobus, Greyhounda, cisternu BP nějaký stavební stroje.  Pak se to všechno během stěhování poztrácelo, něco se rozdalo, něco rozbilo. Taky jsem měl spousty plastikovejch 1/87. Herpa, Praline, Brekina, Wiking. V obchodech se dalo sehnat prd, tak se jezdilo na modelářské burzy, tam se to měnilo, prodávalo, šmelilo...... Bože, to už je let. :D

Jojo je to nostalgie jako prase, pamatuju jak se mimo klasických disciplín jako kterej dojede nejdál, zkoušelo pérování na stole, zvedl se předek nebo zadek angličáka pustil se na stůl a kterej nejdýl poskakoval ten vyhrál, bezkonkurenčně nejlepší v týhle disciplíně bylo tohle Porsche 👍

_20200926_202246.JPG

Odkaz ke komentáři

Na to poskakování jsem úplně zapomněl. Také jsme to dělávali. Zkoušeli jsme tak "pravost", které autíčko skákalo nejdéle, to byl ten pravej "angličák", když neskákalo, tak to byl "fejk" a nedalo se vyměnit ani za dvě hliněné kuličky. :D

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, KurtCz napsal:

JJ, oranžové BMW má na kapotě samolepku a jako jediné otevírací dvěře. Kromě transportéru jsou tam: Dodge Challenger, Pontiac Fire Bird, Mercedes Tourer, De Tomaso Pantera a BMW 30 CSL.  ..... Těch sad s transportérem se dělalo víc, střídaly se osobáky v sadě a trochu se v čase měnil obal. Ne, že bych to tak sledoval, ale nedalo mě to  s strýček Gůgl poradil. :)

ggg.jpg

Jooo  🙂 🙂 😉 díky, je to ono.

A a to pérování jsem taky zapoměl...

Že jsem to já blbec všechno prodal, abych měl na fichtla...... pár facek si dát... 😞 😞

Odkaz ke komentáři

Alespon jsi poridil fichtla, ale ja toho fichtla vymenil v 17 letech za dzinovou “plisnovou” bundu. Fichtl mel tenkrat hodnotu 1200 Kcs, bunda 1500, tak jsem byl s dealem spokojenej. Zato nasi me malem zabili a ja nechapal proc. Dneska bych si nafackoval ja. No jo, kdo si timhle neprosel, ze?

Odkaz ke komentáři

Alespon jsi poridil fichtla, ale ja toho fichtla vymenil v 17 letech za dzinovou “plisnovou” bundu. Fichtl mel tenkrat hodnotu 1200 Kcs, bunda 1500, tak jsem byl s dealem spokojenej. Zato nasi me malem zabili a ja nechapal proc. Dneska bych si nafackoval ja. No jo, kdo si timhle neprosel, ze?
Jj a dneska sháníme fichtla na místní závody za těžký prachy. Taky se biju do hlavy.... Ale kdo by chtěl fichtla před 20 lety...

Odesláno z mého F2 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

V 25. 9. 2020 v 20:26, Lacifer napsal:

Moc hezkej setík👍, a super vlákno, za dlouhých zimních večerů si ho rád projedu🧐, a občas i přispěju svou troškou do mlejna 🚙🚚🚜🚛

No tak klasický Matchboxy i s krabičkama, to je prostě nádhera. Úplně na mě dýchlo dětství. Já sbírám peřevážně Ypsilonky:

Katalog.jpg.ee419c5511bb9334a249e2fc41769f92.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...