lub Odesláno 30. října 2009 Nahlásit Odesláno 30. října 2009 bandicoot napsal: lub: je to dáno materiálem pouzdra, titanové jsou skutečně dražší. Ocelové samuraje jsou (byly) dražší než monstra jen o necelých pár tisíc. aha, dík, teď jsem si toho taky všiml.. přitom si stačilo přečíst tohle- http://www.chronomag.cz/clanek/2006-02-06/...ko-samurai.html
cody Odesláno 30. října 2009 Nahlásit Odesláno 30. října 2009 (upraveno) Kdyz vzpomenu na hodinky (6ks) s kalibrama 6S.. a 7S.. tak mi delali vzdy plus, od 4sec do 14sec. Polohy jsem nezkoumal,vzdy jsem s nima i spal:-) To zastaveni a couvani vterinovky tzv. pseudohacking mi fungoval jen nekdy na nekterych. Na nekterych zase ne. Uz jsme o tom diskutovali, Georg psal, ze zalezi na natazeni pera. To bylo u me neoveritelne, hodinky chodili furt, ukazatel rezervy nebyl:-( Ze pry kdyz je pero povolene, rezerva je mala, pseudohacking funguje. S tou treci spojkou to pise Karlos asi prvne, zni to dobre:-) Upraveno 30. října 2009 uživatelem cody
Blekota Odesláno 5. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2009 ja som dal na vibrografe viladit nedavno kupene seiko divers s 7s26 na 5 poloch v toleranci +/- 2 sec za 24h pre kazdu polohu!!! ale dedko (super hodinar) sa s tym aj namakal...
cody Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 Nevim jestli je to jen muj pocit. Rekl bych, ze Seiko kalibry jsou na tom lepe nez Eta. S polohama a odchylkou. Myslim, ze japonci jdou stabilneji. Neberu swiss stredni tridu - Omega, Breitling, OP atd. To uz je cenou na 10 az 50 nasobku japoncu. Tam japonci vrati uder Grand Seikem, bohuzel bez poradnych prdackych komplikaci:-(
instant Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 Blekota napsal: ja som dal na vibrografe viladit nedavno kupene seiko divers s 7s26 na 5 poloch v toleranci +/- 2 sec za 24h pre kazdu polohu!!! ale dedko (super hodinar) sa s tym aj namakal... pekna praca.. btw, pre bratislavskych chronomagorov - kde sa da taky covek najst? myslim, ma niekde nejaku dielnu alebo iny komercny priestor. ak mozes dat kontakt, mozno by to niekto uvital. teda: niekto = minimalne ja
Yvaine Odesláno 8. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2009 Když už jste nakousli ty seiko strojky, mě jede 20 let starej 17ti kamenovej automat v mejch oblíbenejch potápkách 7002 bez odchylky
Blekota Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 instant napsal: pekna praca.. btw, pre bratislavskych chronomagorov - kde sa da taky covek najst? myslim, ma niekde nejaku dielnu alebo iny komercny priestor. ak mozes dat kontakt, mozno by to niekto uvital. teda: niekto = minimalne ja dedo je na dochodku a nema ziadnu dielnu ani nic podobne - vsetko v byte.... ale da sa dohodnut..
bohush Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Blekota napsal: dedo je na dochodku a nema ziadnu dielnu ani nic podobne - vsetko v byte.... ale da sa dohodnut.. Já mám teď doma troje Samuraje, ty bílé, které už mi ale neříkají pane, šly původně nejpřesněji, lehounce do plusu cca 4 s/den tak na ty jsem nesahal, černé ocelové mám nové a dělají denně + 15 s, zatím leží než na ně dojde, no a modré titanové, které nosím, tak když jsem je koupil dělaly + 12s/den a tak jsem se chopil seřizování. Dělal jsem to asi 8x a přesnost kolísala od -20s/den až do +25s/den. No a nakonec jsem to trefil, sice to byla spíš náhoda, protože hnout tou páčkou o tu desetinku milimetru je prostě problém, bez velké lupy nemožná věc. Ale teď je nosím 4 dny a 24 hodinová odchylka žádná, během dne to samozřejmě +- 1 až 2 sek. kolísá. Takže seřizování přesnosti už se nebojím, dá se.
Quido Morava Odesláno 28. března 2012 Nahlásit Odesláno 28. března 2012 nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno, tak oživím tohle: některé zdroje uvádějí, že u Seiko "samuraiů je kalibr 7S25, jiné že je tam 7S35, tak se chci zeptat - nevíte někdo jak se věci mají? anebo používají oboje a je třeba sledovat přesné označení modelu?
Lukas Havran Odesláno 28. března 2012 Nahlásit Odesláno 28. března 2012 ja mam na dynku 7s35-00b0 a SNM009 (bile ocelove), k presnosti za +3s / 24hodin
Quido Morava Odesláno 28. března 2012 Nahlásit Odesláno 28. března 2012 V 28. 3. 2012 v 11:38, 'Dantechno' napsal: Ti - 7s25 SS - 7s35 no jo - aha... díky (a neznáš důvod?)
Dantechno Odesláno 28. března 2012 Nahlásit Odesláno 28. března 2012 7s35 ma 2 rubiny a mustek navic - jen obchodni tah - vic rubinu se lip prodava Na funkci to nema vliv...
Quido Morava Odesláno 28. března 2012 Nahlásit Odesláno 28. března 2012 no jo - šikovní žaponci.... dík
Quido Morava Odesláno 29. března 2012 Nahlásit Odesláno 29. března 2012 ať nejsem úplně OT:právě jsem vyhandloval (naprosto v kladném slova smyslu) ocelový samíky SNM011K, čili s kaliberm 7S35, s černým cifrem a černou alloy lunetou a krunkou - dělají -7 denně, což považuji za slušnou hodnotu ;-) btw - asi to neptří sem, ale nevím kam: dočetl jsem se, že tyto seika (a možná i další modely) nemají na narozdíl od většiny evropských hodinek PVD úpravu, ale tzv. alloy technologii * (ti japonci musejí mít všechno posvém - lumi mají svou, povrchovou úpravu taky...) * v technologiích zpracování kovů se nevyznám, ale údajně, narozdíl od technologie úpravy povrchu kovu, jako je např. PVD, je alloy technologie již celkové zpracování slitiny materiálu, užívané především v elektronice pro její jiné vhodné vlastnosti - zde bylo využito vedlejší vlastnosti, a to vysoké stálosti tmavé kovové barvy... hojně se prý také tato technologie užívá v cyklistice a automobilovém průmyslu...jestli se v tomto někdo vyzná, ať mne opraví či doplní
Quido Morava Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 nevím, jestli tento dotaz patří přesně sem - nicméně jsem z toho daněk:jak jsem už uváděl, od minulého týdne jsem vlastníkem ocelových černých Samurajů - nosil jsem je 4 dny na ruce a dělaly denně tak -7 až - 8 sekund, pak jsem je dal na den na winder a teď jsem s hrůzou zjistil, že se za 24 hodin předběhly o 1,5 minutty, čili že dělají cca +4 sek. / hodinunezdá se mi, žeby to bylo tím winderem - ale nechápu čím ...?!?
blackhead Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 To bude tim winderem, me se v nem taky uplne rozhodej, tusim ze zpozdej, klidne o par minut, na ruce v pohode.
Quido Morava Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 (upraveno) V 3. 4. 2012 v 7:43, 'blackhead' napsal: To bude tim winderem, me se v nem taky uplne rozhodej, tusim ze zpozdej, klidne o par minut, na ruce v pohode. fakt jo?!? no ale žádné jiné mi tohle na winderu nedělají... to mi hlava nebere (no ale je pravda, že prý předtím nikdy na winderu nebyly) Upraveno 3. dubna 2012 uživatelem Quido Morava
Quido Morava Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 V 3. 4. 2012 v 7:53, 'Quido Morava' napsal: fakt jo?!? no ale žádné jiné mi tohle na winderu nedělají... to mi hlava nebere (no ale je pravda, že prý předtím nikdy na winderu nebyly) Edit, tak pardon byly, ale minimálně
pery80 Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 Mě jdou zase jen do plusu.Denně asi 25s a žádná odkladací poloha na noc to nezmění,už jsem zkoušel kde co. Windr nemám..no..Ale na druhou stranu pokaždé,když potřebuju srovnat čas,je to jen další důvod se na ně podívat a šáhnout si na tu krásu,,,
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se