frelichl Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 klobadysek napsal: Treba Vario Sonnar 35-70 f3.4. Stal me $380 vcetne dane v NY. Tele-tessar 200 f3.5, $200 dneska to samy nebo vic (Made in Germany), dale Planar50mm 1.7, Distagon 28 2.8, Sonnar 135 2.8...musim pokracovat? Optická (mechanická) kvalita není vše. Pro mnoho lidí je důležitá třeba rychlost AF, respektive aspoň nějaká funkčnost AF, že ?
klobadysek Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 [Optická (mechanická) kvalita není vše. Pro mnoho lidí je důležitá třeba rychlost AF, respektive aspoň nějaká funkčnost AF, že ?/quote]Opticka a mechanicka kvalita je tim nejdulezitejsim hlediskem pro vazne fotografy. Jde preci o vysledny produkt (fotku) a ne mnozstvi technickych vymozenosti. AF je pohodlnost jako dalkove ovladani na televizi (eufemisticky: zjednoduseni) a chapu to. Taky mam Contax AX ktery ty manualni objektivy zaostri automaticky, ale manual je nejlepsi z hlediska toho ze delam to co chci. Ten kdo foti z Zeissem a pak zkusil neco jineho a nebo obracene mi jen pritaka. ALe nezatracuji pokrok, taky pouzivam Nikon a Canon Digi SLR AF ale taky mam quartzky.
frelichl Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 klobadysek napsal: Opticka a mechanicka kvalita je tim nejdulezitejsim hlediskem pro vazne fotografy. Jde preci o vysledny produkt (fotku) a ne mnozstvi technickych vymozenosti. AF je pohodlnost jako dalkove ovladani na televizi (eufemisticky: zjednoduseni) a chapu to. Taky mam Contax AX ktery ty manualni objektivy zaostri automaticky, ale manual je nejlepsi z hlediska toho ze delam to co chci. Ten kdo foti z Zeissem a pak zkusil neco jineho a nebo obracene mi jen pritaka. ALe nezatracuji pokrok, taky pouzivam Nikon a Canon Digi SLR AF ale taky mam quartzky. Nesouhlasím. Co se umělecké fotografie týče, tak třeba pan Saudek (o kterém si můžete myslet ledacos, ale těžko můžete zpochybňovat jeho fotografické schopnosti) se vždycky přímo chlubí tím, jakýma krámama fotí. A co se reportážní fotografie týče, tak tam je kvalita důležitá, ale ne rozhodujícím, na těch zmenšeninách co jsou v novinách stejně nikdo drobné optické vady objektivu nepozná. Rozhodující je naopak bleskurychlý autofocus a zaručená kompatibilita s tělem foťáku.
klobadysek Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 to freilichl Ty fotis pro noviny? Ja to zkusil is MF a slo to. Ale byli a jsou PANI fotografove co s Leica foti valecnou reportaz, a tam jde i o zivot. Uz jsi nekdy zkusil porovnat fotku z Zeiss / Leitz s necim jinym? Zkus to. Kontrast, vernost barev, atmosfera, korekce zkresleni atd. Pan Saudek fotky domalovava a pod, jeho to trapit nemusi.
frelichl Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 klobadysek napsal: to freilichl Ty fotis pro noviny? Ja to zkusil is MF a slo to. Ale byli a jsou PANI fotografove co s Leica foti valecnou reportaz, a tam jde i o zivot. Uz jsi nekdy zkusil porovnat fotku z Zeiss / Leitz s necim jinym? Zkus to. Kontrast, vernost barev, atmosfera, korekce zkresleni atd. Pan Saudek fotky domalovava a pod, jeho to trapit nemusi. Nefotím pro noviny, ale ty jsi začal mluvit o profesionálech. Důvod proč se teď stará skla dostala do módy je hlavně ten, že za zlomek ceny dnešních špičkových skel nabízejí srovnatelné výstupy, nikoliv ten že by byla mnohem lepší. Lidé chtějí prostě ušetřit, takže se často smíří i s manuálním ostřením. Ano, viděl jsem testy srovnávající "stará" a "nová" skla, a opravdu bych z nich nedělal ten závěr, že dnešní špičková skla jsou odpad.
klobadysek Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Asi to sem nepatri a ja s tim koncim. ALe pokud chces vedet ktere objektivy jsou skutecne nejlepsi tak jdi na photodo.com. MTF grafy jsou alespon "vedecke" , nejvyssiho hodnoceni tam dosahl Zeiss 50 mm f1.7. Nevim co jsi myslel temi starymi skly. Zeiss vyrabi velmi moderni objektivy, ale je velmi konzervativni (opticky design- hlavne pevna ohniska, materialy- mosaz a hlinik) a diky tomu nevyrabi 2 a 3 tridu objektivu. Mimochodem vyrabi ted Zeiss F - objektivy pro Nikon. Sice stoji 2-3 vice nez Nikon verze ale je to fantasticka prilezitost pro Nikonisty!
aCIDfire Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 * photodo.com je fajn server s recenzema,jasne stručně výstižně... * zde jsou takový recenze objektivů,ale je to samej text - http://www.cs.wustl.edu/~loui/lenses Nemáte někdo Sigma 18-50 f/2.8 EX DC, zajímala by mě osobní zkušenost,..teď se Canon vytasil s 400D,..byla by to s tou Sigmou pro začátek dobrá kombinace,...u toho Nikonu mě furt trochu odrazuje CCD šumítko oproti CMOSu u Canonu,i když ergonomie 350D/400D je mizerná. 500 fotek denně jak tu někdo zmiňoval to opravdu fotit nebudu,takže by se to dalo přežít. Nejdůležitější je pro mě při výběru krom techn.param. cena/výkon(obraz.kvalita) ,i USM ostření bych oželel.
Pavel K Odesláno 26. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2006 Musím se přidat jako další uživatel Contaxu (Aria, starý RTS) a objektivů Zeiss (Distagon 2,8/28 a 35, Tessar 2,8/45, Planar 1,4/50, Sonnar 2,8/85 a 135). Fotil jsem i se spoustou jiných foťáků a pro můj styl fotografování(nepříliš akční) mě to s AF ani nebavilo. Ale samozřejmě pro spoustu věcí je AF příjemný nebo dokonce téměř nenahraditelný. Ale teď k tomu co chci hlavně říct. Nemám pocit, že by Zeiss objektivy byly v optické kvalitě o veliký kus před ostatními, spíše je to takový malý krůček. Ale mechanická kvalita (chod zaostřování, stupnice clony) je tak vysoká, že ten pocit při práci s nimi lze srovnat jen se špičkovými mechanickými hodinkami :-) S tím malým krůčkem to myslím samozřejmě oproti kvalitním pevným sklům jiných kvalitních značek. Co se týče zoomů Zeiss, neměl jsem tu čest, tam bude asi rozdíl proti jiným zoomům větší.
Skeleton Odesláno 26. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2006 Nebylo by lepsi si na FOTO zalozit vlastni tema?
Návštěvník Kamil Odesláno 26. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2006 Tak minimální počet hodinek se nám zvrhl do fototématu. Odklizeci nemuzes to presunout jinam, pls.
aCIDfire Odesláno 26. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2006 Nový téma v "Ostatní diskuse a zábava" je asi nevyhnutelný
Kocour Odesláno 26. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2006 aCIDfire napsal: Nový téma v "Ostatní diskuse a zábava" je asi nevyhnutelný Jsem pro. K afrikab: No, víš, ono držet foťák v ruce není totéž, co dělat důkladný technický test. Jiná věc je subjektivní dojem z foťáku, kterému se nevyplácí podléhat. Srovnávání hodinek a foťáků mi nepřijde adekvátní. Ne, Leica není evkivalent Patek Philippe nebo jakékoli jiné značky. To je prostě přitažené za vlasy. Sinar nebo Linhof jsou aparáty používané převážně pro reklamní fotografii, s žádnými hodinkami se to prostě srovnat nedá. Abychom se vrátili k původní otázce: minimální počet hodinek je takový, který člověku vyhovuje pocitově a finančně. Jednoznačná odpověď neexistuje, což je důvod, proč je tento thread tak ukecaný a mnohotematický.
afrikab Odesláno 28. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2006 Kocour napsal: K afrikab: No, víš, ono držet foťák v ruce není totéž, co dělat důkladný technický test. Jiná věc je subjektivní dojem z foťáku, kterému se nevyplácí podléhat. Ale koupit si DLSR, aniz bych jej drzel v ruce je podel mne zhuverilost:)
Tomasek Odesláno 28. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2006 afrikab napsal: Kocour napsal: K afrikab: No, víš, ono držet foťák v ruce není totéž, co dělat důkladný technický test. Jiná věc je subjektivní dojem z foťáku, kterému se nevyplácí podléhat. Ale koupit si DLSR, aniz bych jej drzel v ruce je podel mne zhuverilost:) To je to slovo, co vymyslel Goťák? ("Jenže potom v naší vile chovala se zhůvěřile"). Co to vlastně znamená? Je to zhovadilost nebo drzost nebo rozevlátost nebo jak si to vlastně myslel?
roon Odesláno 28. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2006 Citovat Ale koupit si DLSR, aniz bych jej drzel v ruce je podel mne zhuverilost:) k tomu se připojuju, koupit cokoliv jen na základě recenzí a foto mi přijde zvláštní
PinkyCZ Odesláno 28. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2006 Pokud jde o difgi foťáky, tak mi na nich nejvíc chybí ten manual winding po 36kové rezervě chodu.... A co teprve to příjemné vrčení časové spoušti na mém starém Zenitu... To jen aby jsme zůstali alespoň trochu u tématu :-D
Cyber Odesláno 28. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2006 frelichl napsal: klobadysek napsal: to freilichl Ty fotis pro noviny? Ja to zkusil is MF a slo to. Ale byli a jsou PANI fotografove co s Leica foti valecnou reportaz, a tam jde i o zivot. Uz jsi nekdy zkusil porovnat fotku z Zeiss / Leitz s necim jinym? Zkus to. Kontrast, vernost barev, atmosfera, korekce zkresleni atd. Pan Saudek fotky domalovava a pod, jeho to trapit nemusi. Nefotím pro noviny, ale ty jsi začal mluvit o profesionálech. Důvod proč se teď stará skla dostala do módy je hlavně ten, že za zlomek ceny dnešních špičkových skel nabízejí srovnatelné výstupy, nikoliv ten že by byla mnohem lepší. Lidé chtějí prostě ušetřit, takže se často smíří i s manuálním ostřením. Ano, viděl jsem testy srovnávající "stará" a "nová" skla, a opravdu bych z nich nedělal ten závěr, že dnešní špičková skla jsou odpad. Nevěřtě tomu, že staré Zeissy mají srovnatelnou obrazovou kvalitu jako nová ED skla . Tak to fakt není. Je to jako říct, že stará dobrá Nokia - model kufr, byl nejlepší telefon od vynálezu mobilní telefonie,. Leicou dnes válečnou reportáž nikdo nefotí. Na WPP 2005 bylo 95% fotografií dělaných digitálem. Většina Canonem. Je to holt trend, a nedá se zastavit. Samozřejmě Zeiss pro Hasselblad, je opticky špička, ale co já vím, tak má H. vážné existenční potíže, takže je docela možné, že za dva roky zůstane jen značka a tu prodají třeba do Číny, tak jako se z výrobou rozloučil Polaroid, Minolta, Konica a zřejmě brzy Kodak a možná Mamiya. Vývoj čipů, a technologií je tak neuvěřitelně drahý, že si ho mužou dovolit jen nejsilnější značky. Tedy Canon, a daaaleko za ním Nikon se svým half frame čipem.
Kocour Odesláno 28. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2006 roon napsal: Citovat Ale koupit si DLSR, aniz bych jej drzel v ruce je podel mne zhuverilost:) k tomu se připojuju, koupit cokoliv jen na základě recenzí a foto mi přijde zvláštní Možná je to zvláštní, ale bez výjimky vždycky, když jsem kupoval věci podle odborných testů nebo recenzí (foťáky, hodinky, knihy), tak jsem byl maximálně spokojený. Naopak když jsem podlehl dojmu z držení v ruce, velice často jsem byl pak zklamaný a říkal jsem si "já vůl, měl jsem si o tom něco přečíst". Tři ze čtyř svých nejoblíbenějších hodinek jsem viděl "naživo" poprvé, až když jsem dostal poštou krabici. A ve všech případech skutečnost předčila očekávání. Jenom jedny z mých favoritů jsem koupil osobně, a to u pana Chronomaga.
Tomasek Odesláno 28. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2006 Kocour napsal: roon napsal: Citovat Ale koupit si DLSR, aniz bych jej drzel v ruce je podel mne zhuverilost:) k tomu se připojuju, koupit cokoliv jen na základě recenzí a foto mi přijde zvláštní Možná je to zvláštní, ale bez výjimky vždycky, když jsem kupoval věci podle odborných testů nebo recenzí (foťáky, hodinky, knihy), tak jsem byl maximálně spokojený. Naopak když jsem podlehl dojmu z držení v ruce, velice často jsem byl pak zklamaný a říkal jsem si "já vůl, měl jsem si o tom něco přečíst". Tři ze čtyř svých nejoblíbenějších hodinek jsem viděl "naživo" poprvé, až když jsem dostal poštou krabici. A ve všech případech skutečnost předčila očekávání. Jenom jedny z mých favoritů jsem koupil osobně, a to u pana Chronomaga. A jen pro úplnost, v Česku platí Zákon na ochranu spotřebitele, který jasně stanoví právo spotřebitele produkt objednaný elektronickou cestou (internet, e-mail, telefon atd.) vrátit do 14 dnů od obdržení bez udání důvodu za splnění příslušných podmínek (např. v případě elektroniky orig. obal, nepoškozenost). Pokud produkt použijete a nejeví známky opotřebování, prodejce vám musí vrátit peníze. Toto je právo je však i lehce zneužitelné (zákazník si koupí foťák, na týdenní dovolené nacvaká plnou SD a po návratu jej vrátí prodejci se 100% zpětným plněním...).
Cyber Odesláno 28. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2006 Radimk napsal: Haha! no teď se mi zvedlo sebevědomí až na kopec !! V magazínu MF dnes píší, že naši pracovití mládenci patřící do Zlaté mládeže nosí hodinky Tissot!!!! Je vidět, že maj "obrovský" přehled o trhu!! Na mě jsou zlaté snad jen ručičky ( někdy, když se to zrovinka povede) a pak srdíčko!! ( to pořád) a Tissotečky (Locle) mám i bez kapesnýho ---0 000,- miluju zlatý hošany!!! Jo, to jsem se řehtal až jsem málem spadnul z židle. Zlatá mládež se vozí v Golfu a má na ruce Tissoty a Armani :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se