boo-beek Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 Potreboval bych poradit kam na lyze Po Vanocich se uz asi nikam nedostanu, tak bych chtel nekdy zacatkem prosince. Idealne Rakousko, do 800km od Prahy. S ubytovanim na 3-4 noci a adekvatne dlouhym skipasem bych se chtel vejit do 250EUR/osoba. A ted to hlavni - chtel bych, aby tam byl snih Mate nekdo nejaky tipy - idealne osobni zkusenost nebo zprostredkovane maximalne z druhe ruky - kam se vydat? Staci oblast (premyslim hlavne o Kaprunu a Dachsteinu), ale za konkretni tipy ubytovaciho zarizeni budu moc rad! A ubytovani v privatu mi nevadi, mozna by se mi libilo i o neco vic... Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 (upraveno) Jestli nechceš jet daleko, tak doporučuju Reitreralm u Schladmingu neboli kousek u Tebe zmiňovaném Dachsteinu. Na Reiteramlu se už lužuje teď, hezké sportovnější pisty, nedávno tam Záhrobský vyhrál první závod v obřáku EP. Když Tě to tam přestane bavit, tak se dá přejet i na Planai nebo až na Hauser Kaibling, což už je regulérní čtyřhoupačka, ještě mi tam chybí Hochwurzen. Takže nuda lyžování na jedné psitě opravdu nehrozí. Severní svahy, takže sníh bude určitě. http://www.ski-reiteralm.at Ubytování: http://www.bergkamerad.at -osobní zkušenost, v pohodě penzion, s výhledem na zmiňovaný Reiteralm, čili na druhé starně údolí, vzdálenost od parkoviště pod sedačkou cca 3km, stačí vyřadit kvalt a sjet po cestě k parkovišti. http://www.astlhof.at/ -kousek níž pod Bergkámošem, tady už nemám zkušenost http://www.almdorf-reiteralm.at/ - vesnička postavená přímo na svahu, pronajímají se tam celé baráčky pro osm lidí, myslím, takže ideální pro větší skupiny Upraveno 19. listopadu 2009 uživatelem marosh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 Oetztal, Pitztal. Soelden, Haus Albin, jezdíme každej rok, je tam i ledovec, sníh vždycky a krásně se tam lyžuje a za docela levno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 Když hory, tak pěkně vytopená hospoda a výhled na kopce - když lííííže tak ........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 Soelden se mi zdal docela drahy a za ty penize prumerny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 Jezdíme před vánoci do Serfausu - nabídka paušálů http://www.serfaus-fiss-ladis.at/de/winter/pauschalen/ Sněhu tam bylo vždycky dost, je to dost orientovaný na děti, ale jsou tam i ostřejší svahy, do 250 Eur se vejdeš i na 5dní ubytování/4dny permice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 19. listopadu 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 Jezdíme před vánoci do Serfausu - nabídka paušálů http://www.serfaus-fiss-ladis.at/de/winter/pauschalen/ Sněhu tam bylo vždycky dost, je to dost orientovaný na děti, ale jsou tam i ostřejší svahy, do 250 Eur se vejdeš i na 5dní ubytování/4dny permice. To vypada hooodne dobre, diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mik@ Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 (upraveno) no ja chodim do schladmingu http://planai.at/ ,ale teda z bratislavy je to podstatne blizsie a vlastne to je aj najblizsie poriadne alpske stredisko... Lyzovacka je to vsak kazdopadne vzdy vyborna... este ma napadlo, ze by som ti mohol poradit ubytovanie... Je to priamo na svahu cize vyjdes pred dvere das si lyze, spustis sa dole bud na sedacku na hochwurzen alebo uplne dole na tu golden jet-ku na planai. http://www.pension-central.at/ Upraveno 19. listopadu 2009 uživatelem mik@ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 Schladming je super, jde tam sehnat ubytování docela levně a sjezdovek je tam hromada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 22. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2009 Podívej ještě na Obertauren, je to lehce dál než dachstein ale taky bezva lyžovačka. navíc na Dachsteinu začíná sezona tuším až cca 15. prosince...a tady už se vesele lyžuje myslím už ted, jestli je sníh. Já tam jedu za 14 dní, chatička přímo pod lanovkou, asi 25 eur na osobu/den ubytko, takže pohoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2010 Zneužiju starší vlákno... mám dotázek na zkušené sjezdaře - ukradli my lyže a o víkendu jedu na hory, takže je trošku problém co s tím Jsem středně dobrý lyžař, 80kg, snažím se naučit carving, jezdím 80% domácí pisty různé kvality, zbytek zahraničí. V hledáčku mi nakonec skončily Volkly a to modely Unlimited AC 20 (celodřevěné jádro, 74 mm pod botou - zřejmě lepší na hůře připravené sjezdovky) a Crosstiger Steel. Dal jsem si totž limit 10 tisíc i s vázáním, protože jak se znám, koupil bych sice něco super mega ultra skvělého, ale neuměl bych na tom lyžovat :-). Máte někdo zkušenost/tip? Děkuju moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2010 (upraveno) hlavne to kup na ebay, tady je to desne drahy... jinak ja jezdim na völklech EXT a rozhodne ti doporucim racetigery. nebo ted taky dost frci v rajchu heady liqiud metal, ale to ti osobni zkusenost nereknu... tak este edit, ted az sem to prectl poradne, je jasny, ze z ebay to do vikendu asi neklapne, nicmene stejne mrni na ty racetigery Upraveno 1. února 2010 uživatelem sibirnaya Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2010 hlavne to kup na ebay, tady je to desne drahy... jinak ja jezdim na völklech EXT a rozhodne ti doporucim racetigery. nebo ted taky dost frci v rajchu heady liqiud metal, ale to ti osobni zkusenost nereknu... tak este edit, ted az sem to prectl poradne, je jasny, ze z ebay to do vikendu asi neklapne, nicmene stejne mrni na ty racetigery Já na ně koukal, na Racetiger RC...bojím se malinko že je nebudu umět využít, to vypadá na lyži pro zkušenější borce, za kterého se nepovažuji. Cenově vychází naprosto pěkně, minulý ročník za nějakých 12 tisíc, což z původní ceny 18 je docela pěkný skok dolů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2010 Já mám Elánky Speedwave 14 a jsem spokojený. Rychlé, zábavné a přitom neutahají. Každý ale čeká od lyží něco jiného, chtělo by to spíš otestovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2010 Já mám Elánky Speedwave 14 a jsem spokojený. Rychlé, zábavné a přitom neutahají. Každý ale čeká od lyží něco jiného, chtělo by to spíš otestovat. To jsou moc pěkné lyže, měl jsem v hledáčku i speedwave 10/12 , ale nakonec vyhrála "značka" volklu. Navíc, ty 12 už byly zbytečně drahé. Otestovat...no to právě nestíhám Mám zkušenosti jen s mými Kneissl Ergo X (co mi ukradli) a se základnímu fisherkami 170 R18 z půjčovny (s těma mě to začínalo docela bavit, proto chci o něco užší lyži, ty Ergo byly strašně tlustý potvory - člověk jel jak tank i ve břečce, ale zase na velkej carving to nebylo - proto méřím na R15 až 18) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2010 To jsou moc pěkné lyže, měl jsem v hledáčku i speedwave 10/12 , ale nakonec vyhrála "značka" volklu. Navíc, ty 12 už byly zbytečně drahé. Otestovat...no to právě nestíhám Mám zkušenosti jen s mými Kneissl Ergo X (co mi ukradli) a se základnímu fisherkami 170 R18 z půjčovny (s těma mě to začínalo docela bavit, proto chci o něco užší lyži, ty Ergo byly strašně tlustý potvory - člověk jel jak tank i ve břečce, ale zase na velkej carving to nebylo - proto méřím na R15 až 18) Já měl před Elanem slalomky Fischer Word Cup SL a to nebyla úplně nejlepší volba. Každý mi je chválil, ale já na ně neměl fyzičku. Elánky jsem koupil loni snad za desítku v nějakém výprodeji. Chtěl jsem taky Speedwave 12, ale když byla ta sleva na čtrnáctky . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luvalu Odesláno 2. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2010 Jestli ještě někdo touží vyrazit lyžovat do rakouska, tak bych měl tip. O víkendu jsem byl ve středisku GROSSGLOCKNER - HEILIGENBLUT a musím říct, že absolutní spokojenost. Krásně upravené sjezdovky, nulová čekací doba a v hospodách příjemná obsluha. Vřele doporučuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 2. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2010 ... trosku prevarene, ale minuly rok v maji ideal ... Hintertux - Zillertal, ladovec (lyzuje sa aj v lete, so snehom asi nebude problem) pridavam jednu fotecku pre dokreslenie situacie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sava Odesláno 3. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2010 Co takhle vyrazit prakticky kamkoliv kde je sníh?:-) viz videjko. Doporučuji zkouknout celé... Pro milovníky zimy určitě paráda a pro mě možná ještě větší závislost jak hodinky:) http://www.mushow.cz/snowkiting/video/chasta-etna/ S. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 3. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2010 Když si chci slušně zalyžovat a nechci jezdit moc daleko za Prahu, tak volím Velký Javor (Grosse Arber). Od Prahy je 190 kiláků, autem tam jsi v pohodě za 2 hodiny a domluvíš se česky. Ve všední dny tam skoro nikdo není, jezdíš v podstatě sám. Teď jsem tam byl středa až neděle a jsem spokojenej (a nachalzenej). Jasně, třeba Kaprun je o něčem jiném, ale Javor bych klidně doporučil i hodně dobrým lyžařům. Černá sjezdovka je správně prudká a boulovatá, určitě se nudit nebudeš. Permice na celý den stojí 26 EUR, při koupi na více dnů tam jsou slevy. http://www.arber.de/uvodni-stanka/jizdenky.html Ubytování doporučuji na německé straně, přijde mi lepší než v Železné Rudě, ta je dost hnusná. Já teď byl v penzionu za 25 EUR na osobu se snídaní a byl jsem spokojenej. Jídlo dobrý, pokoje v pohodě, obsluha mluví česky a černý pivo mají skvělý. http://www.bayerisch-haeusl.de/cs/kontakty Akorát tam foukalo jak blázen, pořád sněžilo a mrzlo až praštělo Aktuální fotky z této neděle... (Jo, vypadám jak popelář, no a? ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se