Přejít na obsah

Marina Militare

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO?
Ale o tom prave cela ta mystifikace byla. Aby si kazdy uvedomil, ze neni mozne porovnavat kvalitu OP a MM (resp. mozne to je, ale je to nonsens). Stejne tak pouzakat na lichost domnenky (ktera se obcas objevi), ze hi-end vyrobci prodavaji svoje komponenty nejakym bastlirum a skladacum. Osobne proti MM nic nemam, jejich prodej mi nevadi, pokud nenesou signovani OP, ale rozhodne u nich nelze ocekavat ani naznak kvality originalnich Panerai hodinek. YPO je proti nim vic zaujatej, nekdo jiny zase min, to uz je kazdyho vec. Ale MM a OP, to je jako nebe a dudy, tot vse.

máš pravdu jsem zaujatej, protože pindy o tom, že "na těch mých MM je něco jinak" je blábol, že jo ?

MM je jako fejk prostě oblíbená a celkem by mě zajímalo proč ? Kdyby tu někdo postoval fejky rolexů, omegy, nebo breitlingu tak se všichni poserete a tady je vám to jedno

když furt píšete má to nápis x nemá to nápis = není to fejk

TOHLE VŠECHNO JSOU ORIGINÁLNÍ HODINKY A ORIGINÁLNÍ CIFERNÍKY - UŽ SI TO ZAPAMATUJTE !!! :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 189
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník YPO?
YPO: problém je v tom, že mnozí prostě neví nebo nechtějí vědět, že nápis Marina Militare je skutečný nápis na pravých paneraiích nikoliv čínská značka. je to jako by někdo dělal hodinky s nápisem Speedmaster Professional.

mě to spíš přijde jako povrchní přístup k problému

Odkaz ke komentáři

YPO: problém je v tom, že mnozí prostě neví nebo nechtějí vědět, že nápis Marina Militare je skutečný nápis na pravých paneraiích nikoliv čínská značka. je to jako by někdo dělal hodinky s nápisem Speedmaster Professional.

Konečně! Bandicoote, díky. Já, protože se mi Panerai nelíbily už od jejich vzkříšení jsem se jimi nezabýval a proto netušil, že ten nápis je původně jejich. Proto mi připadal YPOvo post s obrázkama jako slušná schizofrenie. Promiň YPO :)

Nic to nemění na mym názoru, že Panerai bych asi nechtěl, ale aspoň vim proč nechtít ani MM... :)

Odkaz ke komentáři

mě to spíš přijde jako povrchní přístup k problému

Myslim, ze dost velky podil na toleranci MM ma skutecnost, ze dost clenu si temito hodinkami (narozdil od klasickych fejku) prosla. Skoro kazdy si je zkusil, nejakou dobu je nosil a pak sly dal. I tys je jednu dobu mel, YPO :). V prodejni sekci se jednu dobu objevovaly docela casto a obvykle se po nich jen zaprasilo. Kazdy, kdo ma oci, vidi, ze je to sakumprask kopie OP, nicmene absence loga a jinych signovani to kopirovani "tak nejak legitimizuje". Pochybuju, ze by si tu kdokoliv dovolil dat do prodeje MM signovane Panerai. Mno a asi kazdy, kdo ty hodinky mel/ma, musi uznat, ze to neni zadna extra kvalita. Verim, ze jsou kusy, ktery muzou dobre slouzit po leta, ale to dost zalezi kus od kusu. Nicmene uplne vazne je snad nikdo nemuze brat...

Hele, YPO, zajimal by me Tvuj nazor na Precisty? Klidne mi ho napis do SZ, at se tu pak neflejmuje.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
Myslim, ze dost velky podil na toleranci MM ma skutecnost, ze dost clenu si temito hodinkami (narozdil od klasickych fejku) prosla. Skoro kazdy si je zkusil, nejakou dobu je nosil a pak sly dal. I tys je jednu dobu mel, YPO :). V prodejni sekci se jednu dobu objevovaly docela casto a obvykle se po nich jen zaprasilo. Kazdy, kdo ma oci, vidi, ze je to sakumprask kopie OP, nicmene absence loga a jinych signovani to kopirovani "tak nejak legitimizuje". Pochybuju, ze by si tu kdokoliv dovolil dat do prodeje MM signovane Panerai. Mno a asi kazdy, kdo ty hodinky mel/ma, musi uznat, ze to neni zadna extra kvalita. Verim, ze jsou kusy, ktery muzou dobre slouzit po leta, ale to dost zalezi kus od kusu. Nicmene uplne vazne je snad nikdo nemuze brat...

Hele, YPO, zajimal by me Tvuj nazor na Precisty? Klidne mi ho napis do SZ, at se tu pak neflejmuje.

já jsem MM nikdy neměl - to jsi trochu popletl - měl jsem asi 14 dní Precisty na to otřepané vyzkoušení velikosti a pak jsem to vyzkoušení velikosti a dyzajnu také dotáhl do konce nákupem originálu.

Precista jako taková byla udělaná dobře i když Onion psal, že je utopil - nicméně s odstupem času si o timefactors myslím, že taky tak trochu parazituje na ostatních značkách

Odkaz ke komentáři

Gilius: Fejk je vyrobek, ktery se za produkci jine firmy, nez je. Obvykle se pod tim vydavanim mini logo a jine signovani. Proto jsou v tyhle skupine i cinsky sragory za par susnu, ktery maji na ciselniku Citizen, i kdyz pravy Citizen takove modely nikdy nevyrabel. S kopirovanim designu je to slozitejsi. OP ma treba patentovanou tu ochranu korunky (ale takovym zvlastnim zpusobem - proste si zaregistrovali ten mesickovy tvar). Homage jsou obvykle hodinky, ktere se designem blizi originalu, ale rozhodne nenesou zadne signovani. Podle meho nazoru to je tak, ze fejky parazituji na znacce snazic se klamne prodat co nejvic ocucanych bonbonu s korunkou v logu (vetsinou turistum a podobnym blbounum), naproti tomu homage jsou casto cileny na fandy a sberatele, cili na informovane zakazniky, kteri znaji predlohu a informace okolo hodinek. Zaroven vetsinou (coz neni pripad MM, ale napr. te Precisty ano) nabizi velmi dobrou kvalitu za dostupne penize. Fejkari sekaji svoje kousky v naproste nekvalite v obrich seriich, kdezto homage byvaji produkovany maloseriove s durazem na kvalitu a komunikaci se zakaznikem. Peknym prikladem homage je ta zminena Precista nebo napr. MKII Watches.

YPO: Omlouvam se za ty mariny a beru zpet.

Odkaz ke komentáři

to YPO: nechcem aby sa toto povazovalo za vyryvanie, lebo nazor na fejky mam rovnaky, ale skutocne je cifernik /california dial/ aj cushion case chraneny copyrightom panerai? nikde som o tom nenasiel ani zmienku, ale zda sa mi to krajne nepravdepodobne. O tom, ze to nie je povodny /= originalny/ dizajnovy prvok nejdem polemizovat, v 30tych rokoch produkovala cushion case takmer kazda znacka /nakoniec ten ktory pouziva Panerai pochadza povodne od Rolexu/ a kombinaciu rimskych a arabskych cislic uviedol na cifernik pravdepodobne tiez Rolex. Skor mi ide o to, ci tvar puzdra a typ ciferniku su alebo nie su chranene copyrightom /a teda ci sa mozu povazovat za povodne/.

Ine patenty Panerai su mi zname, pre zastancov MM upozornujem ze samotna ochrana korunky je chranena copyrightom a teoreticky staci nato, aby hodinky skoncili uradne zlisovane.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?

to je pořád dokola - zkuste ty hodinky brát jako celek a nevypichujte jednotlivosti, které ten celek tvoří

by mě zajímalo co by se dělo kdybych tu rozebíral a nedej bože prodával tohle za 3t

Odkaz ke komentáři

to je pořád dokola - zkuste ty hodinky brát jako celek a nevypichujte jednotlivosti, které ten celek tvoří

ja nevypichujem jednotlivosti, reagujem na prispevok, kde hovoris o povodnom ciferniku a povodnych hodinkach.

by mě zajímalo co by se dělo kdybych tu rozebíral a nedej bože prodával tohle za 3t

Odkaz ke komentáři

Takže shrnu co jsem se zatím dozvěděl, resp.nedozvěděl:

- fejky nemám, nejsou signované ničím co má Panerai (to jsem cca věděl, nic asijského s nápisem Panerai bych beztak nekoupil)

- původ neznámý, možná Čína, Singapur, Hong Kong, Taiwan, Tramtárie...

- kvalita neznámá, vesměs názory že nic moc...

Je tady někde prosím SKUTEČNÝ majitel MM, co je má a nosí? Zajímají mne praktické zkušenosti a kdyby měl někdo ověřenou informaci o původu, materiálech, strojku apod., budu taky rád.

PS: Jo, z těch dvou fotek o kousek výš ty moje vypadají rozhodně jako ty vpravo... :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
PS: Jo, z těch dvou fotek o kousek výš ty moje vypadají rozhodně jako ty vpravo... :smile_anim:

tak ty jsou přesně z druhého příspěvku tohoto vlákna, kde se dozvíš vše i o svých hodinkách

Odkaz ke komentáři

Je tady někde prosím SKUTEČNÝ majitel MM, co je má a nosí? Zajímají mne praktické zkušenosti a kdyby měl někdo ověřenou informaci o původu, materiálech, strojku apod., budu taky rád.

Tomu dotazu uplne nerozumim. Jedine skutecne jsou hodinky Officine Panerai (at uz maji na ciselniku napsano Marina Militare nebo nemaji). Majitelu je tu celkem dost, urcite Ti po dotazu radi odpovi. Vse ostatni, co neni Panerai a ma na sobe napis Marina Militare jsou hodinky slozene s cinskych dilu a s cinskymi strojky (existuji i homage vyrobci, kteri pouzivaji pravy unitas a treba i safir, ale tam uz jsou ceny vys nez u beznych MM). Jejich kvalita je srovnatelna s kvalitou tvych hodinek nesoucich nazev Marina Militare.

EDIT: Jeste me napada. Puvodni hodinky Panerai, ktere nesou na ciselniku pouze napis Marina Militare, existuji, ale jde o raritni vintage Panerai kousky (celkem jich bylo vyrobeno jen okolo 300ks!). Jsou to napriklad ty osoupane, ze dvojice, kterou poslal YPO. Cena se pohybuje bratru okolo 2 mega v ceskych za kus a dolu urcite nepujde...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?

pro pomalejší několik odkazů k názvu marina militare:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Regia_Marina

http://en.wikipedia.org/wiki/Marina_Militare

http://www.euro-replica.com/panerai_sensation.html

The Luminor 1950 Marina Militare is sure to win your heart just form the first glance. If you want to become a lucky Panerai's Luminor watch owner, remember about the alternative of purchasing a qualitative Panerai replica watch offered by our on-line replica watches store.

http://en.wikipedia.org/wiki/Panerai

Panerai issues Special Editions every year. In 2006 it issued the 1936 California Dial Radiomir special edition, a reissue of the first Panerai model ever presented to the Italian Marina Militare.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar

to YPO: Musím uznat YPO, že začínám obdivovat tvoji vytrvalost v boji proti fejkům. Já kdysi jedny MM na zkoušku koupil v domnění, že se jedná o nějakou čínskou značku třeba jako Alpha, Parnis atd. Na hodinkách sice nebylo nikde napsáno OP, ale na dýnku rybička stejná jako na OP a na korunce (ala radiomir) jakési skorologo OP. Od té doby je pro mně MM fake. :2guns:

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...