Návštěvník tolja Odesláno 17. března 2010 Nahlásit Odesláno 17. března 2010 no neříkal jsem to ale oceňuju, že blbci jsou taky PAMáci a omegáči, ostatně už dlouho prim srovnávám právě s těmito značkami :D No já se lek, že vestrojcích zůstávají špony po frézování :D To víte, když dáte primky ke svému šikovnému hodináři, co se jima doteď živil, a nyní už ne, navíc je otevře ve své dílničce vzádu za krámkem, tak to se nedivte, že je pak musí vyčistit a rád vás skásne a za to přidá nějakou tu objektivní informaci. Alespoň cigi mi rozumí. Já už si taky začal myslet, že ti moulové v Eltónu škrábou po rotorech, aniž by je ze strojků sundali. Tzv. "vyčištění" strojku je nejoblíbenější hodinářská operace za 500 - 1500 CZK
Hasňa Odesláno 17. března 2010 Nahlásit Odesláno 17. března 2010 "..ostatně už dlouho prim srovnávám právě s těmito značkami.." Tak to bys byl teda jediny. Jeste ze jsou za tim ty smajliky. Jako joke je to dobry. :-)
Honza.manta Odesláno 17. března 2010 Nahlásit Odesláno 17. března 2010 Alespoň cigi mi rozumí. Já už si taky začal myslet, že ti moulové v Eltónu škrábou po rotorech, aniž by je ze strojků sundali. Tzv. "vyčištění" strojku je nejoblíbenější hodinářská operace za 500 - 1500 CZK To jsem ti ale odpovídal. Myslím, že nikdo není takový blb, aby si myslel, že to dělají na kalibru. ""Tak, jak jsem to napsal. Vím, že je dost často problém u nových primek s nečistotami ve strojku. A je konec konců jedno, jestli se tam dostal někde cestou do Eltonu nebo až tam. Podstatné bohužel je, že od nich to odchází nedostatečně vyčištěné. Jen je logické, že když ty strojky tady doupravujou, tak se tam při tom nějaká ta nečistota dostane."" A já teda chodím s hodinkami k hodinářce skoro jen tehdy, když se začnou hodinky zastavovat nebo když je koupím a ony nějak zlobí. A většinou to obnáší vyčištění a případně výměnu setrvačky a ještě jsem nikdy neplatil víc než 200,-.
Návštěvník tolja Odesláno 17. března 2010 Nahlásit Odesláno 17. března 2010 To jsem ti ale odpovídal. Myslím, že nikdo není takový blb, aby si myslel, že to dělají na kalibru. ""Tak, jak jsem to napsal. Vím, že je dost často problém u nových primek s nečistotami ve strojku. A je konec konců jedno, jestli se tam dostal někde cestou do Eltonu nebo až tam. Podstatné bohužel je, že od nich to odchází nedostatečně vyčištěné. Jen je logické, že když ty strojky tady doupravujou, tak se tam při tom nějaká ta nečistota dostane."" A já teda chodím s hodinkami k hodinářce skoro jen tehdy, když se začnou hodinky zastavovat nebo když je koupím a ony nějak zlobí. A většinou to obnáší vyčištění a případně výměnu setrvačky a ještě jsem nikdy neplatil víc než 200,-. "Vyčištění"+výměna setrvačky za dvě kila? Nic ve zlém, ale bez kontaktu na onu hodinářku to zní to jako pohádka ovčí babičky.
Honza.manta Odesláno 17. března 2010 Nahlásit Odesláno 17. března 2010 "Vyčištění"+výměna setrvačky za dvě kila? Nic ve zlém, ale bez kontaktu na onu hodinářku to zní to jako pohádka ovčí babičky. Občas si na aukru koupím za pár korun totální vraky s funkčním kalibrem na náhr. díly, takže jí je k tomu když tak přidám a ona si z toho vezme potřebné. Takže platím jen práci a ne díly. Je to hodinářství na Vyšehradské. I když jsem tam viděl, jak nějakému jinému zákazníkovi účtovala za zkrácení tahu na počkání taky dvě kila. Třeba má různé metry a na mně trpí. Každopádně to k ní mám kousek a jsem s její prací spokojenej.
levistrauss Odesláno 17. března 2010 Nahlásit Odesláno 17. března 2010 Mrkni do všeobecný diskuze, jsou tam pro vás parádní hodinky, na ebay o ně bude rvačka Líbí se mi to zdůraznění Full-Function... U hodinek této značky bych to totiž nepředpokládal...
Honza.manta Odesláno 17. března 2010 Nahlásit Odesláno 17. března 2010 "Vyčištění"+výměna setrvačky za dvě kila? Nic ve zlém, ale bez kontaktu na onu hodinářku to zní to jako pohádka ovčí babičky. SZ
redakce.chronomag Odesláno 17. března 2010 Nahlásit Odesláno 17. března 2010 Tak se omlouvám Eltonu - už jsem dostal vynadáno, že vyvinul vlastní nové kalibry - něco jsem asi prošvihl. Aby nezapadlo: http://www.chronomag.cz/clanek/2009-12-22/...cture-1949.html Rozdíl mezi základním 17-ti kamínkovým strojkem od Primu a Nomosu je asi tento: Nomos má na strojku některé vizuální detaily více propracované. Elton zase vyrábí kompletní české hodinky - strojek, pouzdro, číselník i ručky - to Nomos nenabídne. Míra inhouse výroby je v obou případech stejná (rozdíl +-2% součástek)
bjukemen Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2010 ..tak ako pokračuje test Primiek,celom ma to zaujíma...
Onisan Odesláno 2. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. dubna 2010 Tak hodinky PRIM zatím fungují tak jak se od hodinek očekává Ještě jsem díky práci čas vzít je do bazénu, nicméně jsme domluveni s Frantíkem, že bude u testu asistovat
cigi Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2010 Aby nezapadlo: http://www.chronomag.cz/clanek/2009-12-22/...cture-1949.html Rozdíl mezi základním 17-ti kamínkovým strojkem od Primu a Nomosu je asi tento: Nomos má na strojku některé vizuální detaily více propracované. Elton zase vyrábí kompletní české hodinky - strojek, pouzdro, číselník i ručky - to Nomos nenabídne. Míra inhouse výroby je v obou případech stejná (rozdíl +-2% součástek) Tomu nerozumím, promiň, safi. Když Elton dodává kompletní české hodinky, tak je jasné, že nomos kompletní české hodinky nenabídne. Nabídne tedy kompletní německé hodinky? nebo kompletní hodinky z glashütte? Kdybys to myslel tak, že prim vyrábí i vlastní ručky, cifry, pouzdra..., zatímco nomos je autsórsuje, tak zas nechápu, jak může být míra inhouse výroby v obou případech stejná?
cigi Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2010 Tak hodinky PRIM zatím fungují tak jak se od hodinek očekává Ještě jsem díky práci čas vzít je do bazénu, nicméně jsme domluveni s Frantíkem, že bude u testu asistovat Tak onione, propána, vždyť jsou czech made !!! Nemůžeš čekat, že byť zfušovaná, ale porád zlatými ručičkami na papíře provedená prácička za měsíc vypoví službu. To se bohdá nestane !! Ozajstné Prímečky, neudržované, zmáčené, rezaté a já nevím co fungují jako hodinky i po padesáti letech !
Viktor Odesláno 2. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2010 Ještě jsem díky práci [neměl] čas vzít je do bazénu, nicméně jsme domluveni s Frantíkem, že bude u testu asistovat Tak si to, hoši, v páře užijte :D
Onisan Odesláno 2. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. dubna 2010 Tak si to, hoši, v páře užijte Se můžeš přidat.. chybí nám někdo doprostřed ...
bjukemen Odesláno 3. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2010 ...sam mám tieto hodinky aj ked ešte tú staršiu edíciu a zatial fungujú a držia aj napriek tom u že ich použivam pri rôznej praci,nejake to kladivo a rozne otrasy,posilka atd. za tie peniaze su v poho... ..ešte by ma zaujímalo to podsvietenie zaoberal si sa ním viac alebo len zbežne,ako dlho vydržia hodinky svietiť nejaká ta fotečky by sa nenašla...
bjukemen Odesláno 4. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2010 ..inak v tých mojich starších by mal byť strojček SeaGull ST-16 čiže čistokrvná čína...ale zatial napodiv fungujúca...
Návštěvník admira Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Odesláno 3. května 2010 Rozměry pouzdra: Ø 42 x 13,5 mm Materiál pouzdra: ušlechtilá nerezová ocel 316 L Povrchová úprava: leštěné Vodotěsnost: 3 ATM Sklo: safírové Číselník: průhledný s indexy a diamanty Dno pouzdra: na závit z ušlechtilé nerezové oceli 316 L s průhledem z minerálního skla Kalibr: 2159 Typ strojku: mechanický Počet rubínů: 19 Řemínek, náramek: kvalitní kožený řemínek se sponou tzv. motýlek Dostupnost: skladem Cena s DPH: 89000.00 Kč Rozměry pouzdra: Ø 43 x 13 mm Materiál pouzdra: ušlechtilá nerezová ocel 316 L Povrchová úprava: leštěné, upraveno technologií IPG Vodotěsnost: 3 ATM Sklo: safírové Číselník: gilošovaný s indexy a diamanty Dno pouzdra: na závit z ušlechtilé nerezové oceli 316 L s průhledem z minerálního skla Kalibr: 8001 Typ strojku: mechanický Počet rubínů: 25 Kmitočet strojku: 21 600 kmitů/hod Řemínek, náramek: kvalitní kožený řemínek se sponou tzv. motýlek Dostupnost: skladem Cena s DPH: 129001.00 Kč Rozměry pouzdra: Ø 42 x 13,5 mm Materiál pouzdra: ušlechtilá nerezová ocel 316 L Povrchová úprava: leštěné, upraveno technologií IPG Vodotěsnost: 3 ATM Sklo: safírové Číselník: průhledný s indexy a diamanty Dno pouzdra: na závit z ušlechtilé nerezové oceli 316 L s průhledem z minerálního skla Kalibr: 2159 Typ strojku: mechanický Počet rubínů: 19 Řemínek, náramek: kvalitní kožený řemínek se sponou tzv. motýlek Dostupnost: skladem Cena s DPH: 89000.00 Kč
skalis Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Odesláno 3. května 2010 Heh, dat za pozlacenou hruzu z Ciny 90k+ je docela palba . Myslim, ze pada posledni protieltonovsky argument v podobe kontinuity MPM jako vyrobce dodavajiciho primky za lidove ceny. admiro, uhodils hrebicek na hlavicku. Mimochodem ty hodinky se hodi tam maximalne do sbirky na stridacku ke klirovkam. Na party MPM Klir a na obchodni jednani MPM PRIM turbilijon .
Bert Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Odesláno 3. května 2010 Skalis má dnes asi doooost milostivou náladu. Já ne, takže tady je můj osobní vzkaz autorovi:
mmako Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Odesláno 3. května 2010 Ehm.. Sea-gull má alespoň tolik slušnosti, že to: a) prodává za o třetinu menší peníze v oceli používá hezčí ciferníky a umí třeba i regulateur strojky c) tlačítka štelování datumky má zapuštěná (tenhle "chrono look" je úžasný, fakt, že jo... dvakrát třikrát zavadím a už je pátek a můžu domů na víkend :-)) d) když zlato, tak masiv Hnus, velebnosti... Jdu pohladit svoje ex-kamilovo čínská turba za prá šupů a bez nápisu :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se